Też ma białego xtreme, ale on dla mnie nie jest taki biały :)
I też używam mieszanek covera również masked, a biały z PB pure white. Oczywiście wszystko ładnie się trzyma, ale kobieta zmienna jest i chciałabym spróbować czegoś innego ^_^
Printable View
Też ma białego xtreme, ale on dla mnie nie jest taki biały :)
I też używam mieszanek covera również masked, a biały z PB pure white. Oczywiście wszystko ładnie się trzyma, ale kobieta zmienna jest i chciałabym spróbować czegoś innego ^_^
ja dotychczas PB blush numer 1 , kupiłam ostatnio noname różowy przezroczysty i byłam w szoku - bardzo podobny do PB tylko nie wiem jeszcze jak z wytrzymałością , na razie tydzień i jest ok, zastanawia nie czy te droższe żele rzeczywiście są tak dużo lepsze od tych tańszych ?
czy oprócz pięknych opakowań i dobrej akcji promocyjnej czymś sie różnią ?
muszę sprostować że to nie noname tylko basic różowy przezroczysty o ten http://allegro.pl/slay-basic-pink-15...725027377.html
Kurs zrobilam zaraz po maturzei10lat temu i o ile dobrze pamietam, to uczono mnie na produktach marki La Femme-masakra totalna dlatego zaraz po kursie po prostu sie poddalam bo stwierdzilam, ze po prostu sie do tego nie nadaje :sciana:-dzis wiem, ze to byl wielki blad bo po prostu produkty tej marki to totalna porazka :glupek:. Jakies 3lata temu sytuacja zmusila mnie do tego by sprobowac jeszcze raz ( w uk nie moglam znalezc zadnej pozadnej stylistki i stwierdzilam, ze takie "cuda" jakie one czaruja na mouch biednych paznokciach to nawet ja sama wyczaruje a moze nawet lepiej ;) )-kupilam caly sprzet i zele IBD-pracowalo mi sie na nich ok poza tym, ze masakrycznie mnie uczulaly-oczy mi puchly okropnie, rece cale w malenkich, czerwnoych i swedzacych krostkach. Moj plan zarobkowy wiec legl w gruzach i postanowilam pozostac jedynie przy swoich wlasnych paznokciach i w miare mozliwosci zabezpieczac sie przed alergia (gogle, maseczka, dlugi rekaw, chustka na szyji itp). Po roku jakos zachcialo mi sie znow krotkich i naturalnych paznokci i odstawilam wszystko w kat.
Niedawno pomyslalam sobie, ze moze sprobuje akrylu i alergii zadnej na szczescie nie mam, ucze sie poki co na sobie, ale ciagnie mnie nadal do zelu, wiec postanowilam sprobowac jeszcze innych firm w poszukiwaniu takiej, ktora mnie nie bedzie tak uczulac jak IBD-kupilam poki co zele SPN, Perfect Beauty oraz I-nails. Jestem zachwycona nimi poki co jezeli chodzi o prace na nich-sa fantastyczne i blush PB po prostu moj numer 1 :ok:. Dzis pierwszy raz robilam nimi paznokcie, wiec trzymajcie kciuki, zebym jutro nie obudzila sie znow cala zapuchnieta itp. Mam nadzieje, ze bedzie lepiej bo naprawde PB i SPN sa swietne i chcialabym na nich pracowac.
Oj to rzeczywiście nie ciekawie, ja bym juz dawno wszystko wywaliła. Podziwiam Cię, że masz jeszcze chęci do tego :)
mnie blush PB czasem wkurza i zawsze jak mówię że zmieniam żel to zaczyna się słuchać , tylko w cieple trzeba trochę szybciej nim pracować
Emila jezeli to bylo do mnie to fakt-ja sama siebie tez podziwiam za ten upor :haha: Dzis na szczescie obudzilam sie w takim stanie jak wczoraj, wiec :jupi:. Moze to zasluga zmiany zeli na inne albo po prostu pochlaniacz pylu robi swoje i dlatego nic zlego sie nie zadzialo-w kazdym razie jestem happy i oby tak dalej :ok:. Najwiekszym problem z tego wszystkiego okazalo sie zrobienie fotek paznokciom :hahaha: za nic nie moge dobrze uchwycic, zeby bylo dobrze widac i zdobienia i budowe paznokcia. Ciagle jakie takie niewyrazne mi wychodza czy robie telefonem czy aparatem. Nad tym tez trzeba bedzie potrenowac :wstydek:
Na to też mamy radę: http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...-paznokci.html
Lubka ja od 1,5 roku należe do "szczęśliwego' grona alergiczek żelowych. jaka forma by nie była, mam te same objawy co Ty. Nie poddałam się, dalej robiłam. Czasem mam masakryczne dni, umieram, gluty z nosa lecą, ale dam radę. Znalazłam dobrego lekarza i zobaczymy.
Ja pracuję na takich mieszankach, że byście się zdziwiły. Primer bezkwasowy z IMS, podkład jednofazówka no name, cover masked I-Nails, biały Golden Nails, kolorówka no Name i I-Nails :D
Sztynka ja tez nie mam zamiaru sie poddawac :ok:. Generalnie alergikiem nie jestem, wiec mam nadzieje, ze jak postaram sie zminimalizowac kontakt z pylem jak najbardziej sie da to jakos to bedzie :ok:
Najwazniejsze, że macie chęci i zapał do pracy :) powodzonka dziewczynki :D
Dziewczyny ratujcie;(Może któraś z was doradzi mi coś na temat żelu firmy IBD. Zastanawiam się nad kupieniem tego zelu i bondera bo słyszałam że są bardzo dobre. Nie wiem tylko czy żel IBD bezbarwny budujący nadaje się też na naturalną płytkę czy tylko na tipsy i formy? Do tej pory pracowałam na żelu SunFlower 2" i bonderze z I-Nails ale za każdym razem po troszeczku podchodzi mi powietrze przy skórkach (chociaż ich nie zalewam i w ogóle staram się robić wszystko tak jak trzeba). A może jest to wina tego że zamiast clinera używam spirytusu salicylowego? Proszę doradźcie coś;(
Tutaj mamy opinie na temat produktów IBD:
http://forum.wzorki.info/sprzedawcy-.../2748-ibd.html
Agulusia mam do ciebie pytanko zkupilam sobie zelki perfect z silcare powiedz mi czy używasz pod niego bondera z tej lini czy coś innego kładziesz pod spód
Duzo dziewczyn pracuje na modenie i dużo na sf jedna będzie ci to chwaliła druga to najlepiej jeśli cie interesuja te dwie firmy kup sobie na początek małe pojemności i porównaj wtedy przekonasz sie na własnej skórze co dla ciebie dobre ;)
wlaśnie chciałam zapytac o żele mistero milano, czy są godne polecenia bo ceny tez maja tak w miarę przystępne. kiedys byłam na ich pokazie i kobieta która prowadziła pokaz bardzo kompetentnie mówiła o tych produktach.
gapcio tu mamy temacik o tej firmie http://forum.wzorki.info/sprzedawcy-...ro-milano.html
Pracuję obecnie na żelach Indigo i Magic Nails. Chociaż do tych drugich nie przekonałam się zwłaszcza do cleara, bo cover jeszcze ok. Kiedyś był SPN- też dobry. Jeżeli chodzi o inne produkty to totalny misz masz :D znajdzie się Activ, I-nails,
La famme, pędzelki z Nailz. Znajdą się także pudry tzw. no name ,ale jestem z nich bardzo zadowolona wbrew pozorom.
Swoją drogą jestem b. ciekawa żeli Mistero Milano i chyba je wypróbuję, bo zachęca cena i opinie. :)
Żele z MM mnie nie przekonują, ponieważ pracujemy na takich w szkole. Pracowałam na Entity, cudowny kamuflaż, jednak pojemność 9ml kosztuje ok 100 zł, więc podziękowałam. Teraz mam Modenę, resztki Entity oraz Indigo. Nie mam żadnych zastrzeżeń, nawet kombinacja tych 3 razem daje 'murowany' efekt :)
Kolorowe żele miałam z IBD i wyrzuciłam, bo nic mi w nich nie odpowiadało. Teraz mam jeden z abc i jest świetny, jednak nie licząc siebie użyłam go raz, więc nie potrzeba mi więcej.
Soak off miałam z Impressionails i to była totalna porażka i nigdy, nigdy, nigdy więcej nie chcę go na oczy oglądać:)
Dziewczyny w zasadzie nie mam problemów z zapowietrzaniem pazurków ale powiedzcie czy ten bonder NSI żel Bonder 7ml (1734103188) - Aukcje internetowe Allegro mogłabym połączyć z żelem allepaznokcie?? Z tego co wiem bonder i zel powinien być z jednej firmy. Uzywam dehydralizator Nailrep SunFlower oraz zelu allepaznokcie od x czasu ale chcialabym pokombinowac i cos jeszcze dolozyc aby przyczepnosc byla jeszcze doskonalsza :) Co poradzicie aby nigdy nie zdarzyły się zapowietrzenia. Zawsze jak klientka dzwoni umowic sie na uzupelnienie mysle o tym czy sa czy ich nie ma ;)
ja mam soak-offy z impressionails i jakoś daje rade ale to nie jest jednak to , biały bardzo źle się nakłada a budujący przy cienkiej warstwie nie trzyma się na paznokciach , średnio co u drugiej klientki to klapa była ale mam 2 takie co im pod-pasował i dlatego jeszcze go nie wyrzuciłam
co do bondera to ja mam z asto i świetnie się łączy z innymi żelami
Evelina.J trudno mi powiedzieć tego nigdy bondera nie miałam .Natomiast mam bonder ibd łącze też go z ibd i oprócz tego z mistero milano i z modena i jest wszystko w porządku ;)
Jednofazowke mam z noname, a resztę czyli kolorówka, brick, masked mam z i-nails
ja uzywam jednofazowke z sf i jestem zadowolona. Jesli chodzi o cover i kolorki to wiekszosc mam z i-nails i tez nie mam z nimi zadnych problemow. Tylko bialego nie lubie, mam cosmic white z i-nails ale mam zamiar wyprobowac jakis inny bo smugi sie robia i zle mi sie go naklada. A poza tym to tylko jednofazowemu z sf jestem wierna a z reszta eksperymentuje.
Mam pytanko czy znacie żele Platino Exclusive Professional tak z nudów goniłam po internecie i trafiłam na stronkę swiatpaznokci.com.pl i trafiły mi się właśnie takie żele
2Za1* Platino * Eleganckie Żele Uv 30G *50% Taniej, Jednofazowe Świat Paznokci
zdziwiłam mnie cena bo za 30g kosztuje 32,49 mają bardzo ładne opakowania, ale niestety nigdzie nic nie znalazłam na ich temat.
No faktycznie. Tanie produkty i ładne opakowania. Niestety ja nie znam tej firmy ale może znajdzie się ktoś, kto miał z nią do czynienia :)
Dziewczyny a pracowała któraś z was na żelach takich firm jak "Black Prince", "Margoo" czy "Vital"? Ja do tej pory używałam żeli "AllePaznokcie", ale jak na kobiete przystało lubie kombinować i eksperymentować więc zastanawiam się nad wypróbowaniem i tych firm. Są bardzo tanie, więc cześć was mogła nawet na nie nie zwrócić uwagi. Ja niestety mam mocno okrojony budżet a na czymś ćwiczyć trzeba... w końcu to praktyka czyni mistrza:) A i jeszcze chciałam zapytać co myślicie o kamuflażu z AllePaznokcie, do tej pory kupowałam z Sunny Nails bo wydawało mi się, że ma ładniejszy kolor, ale ostatnio trafiłam na kiepską partię i myśle o zmianie...
ja używam Infinity:) juz cała serię:) mają fajny coverek jasny bez do jasnej karnacji,
lubie tez cover Peeponails, bo jest dość ciemny i ładnie kryje niedoskonałości, teraz bede testować biały z indigo sama jestem ciekawa:)
W Infinity ceny teraz powalają (jak z llegro prawie a jakoś porównywalna z PB czy MM
30g 40 zł - jakby co piszcie priv :) doradze z kolorem
a ja chwale sobie perfect beauty... :):)
probowalam la femme i mistero milano.. ale jak dla mnie najlepsze perfect beauty
ja uzywam Modeny Nalis i jestem bardzo zadowolona
z Reni Nails uzywalam clera i tez jest dobry a cena... uuu taniocha:)
Hej dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy.Jestem początkująca i nie wiem na jakie żele jakiej firmy się zdecydować:i-nails,easy-off,A&P czy vital.Które z tych żeli będą dla mnie odpowiednie.Proszę o szybką odpowiedź
Mist83 wystarczy poczytać odpowiednie tematy. W nich dziewczyny polecają poszczególne firmy w zależności od własnych upodobań. Polecam też temat http://forum.wzorki.info/przedluzani...lecacie-6.html
Nie powielaj swoich postów, jeśli pisałaś już tutaj: http://forum.wzorki.info/przedluzani...tml#post300887, to ktoś na pewno Tobie pomoże. :)
Co do żeli z Simply Nails to clear jest ok,różowy-przeźroczysty rzadszy od cleara-jak dla mnie zbyt rzadki a white-konsystencja prawie jak woda kolor ok.Biały po naświetleniu w uv-ce tak jakby pękał.Już cuda robiłam:trzymałam krócej i dłużej,brałam go na frencha mniej i więcej,i pędzlem i sondą,mieszałam,chłodziłam,trzymałam w 18`C...no po prostu cuda wianki i nic?!Dalej się tak jakby łuszczy po naświetleniu.Kupiłam inny white z innej firmy i jest oki.Poza tym zestawik jak na początek fajny.Akurat dla początkujących.Gratisów też dużo jak na 100 zeta.W sumie polecam.
Dopiero zaczynam przygodę ze stylizacją i pracuję na SF, Nails Company oraz kamuflazu z Modeny :)
ufff przeczytalam caly temat ;) toszki mi to zjelo ale i tak nie znalazlam odpowiedzi na swoje pytanie :( Robaczki kochane jaki bialy ale wiecie taki sniezno bialy zel byscie mi polecily ???? jesli w nei dobrym miejscu zadaje pytanie prosze krzyczec ;)
Nie duzo do przeczytania w tematch ale moze bedzie dla Ciebie cos :)
http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...o-frencha.html
http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...o-frencha.html
Odpisujac Tobie tu na pewno laski by powtarzaly zele w/w tematach :)
Mam ten sam problem z żelem activ;/po włożeniu reki do lampy piecze jakby szpilki ktos wbijał w płytkę paznokcia;/.Masakra jak klientki sie skarzyły do końca nie wierzyłam do puki sama nie wypróbowałam..-i zamarłam z bólu:|!:wow:. , zauważyłam tak jak koleżanka- im cieńsza warstwa żelu tym mniej szczypie lub wcale;/. Tylko tu chodzi o czas;/ Też zastanawiam sie nad zakupem z basic galaretki ale jak jest taka sytuacja-to chyba wole normalny średniogęsty ale nie szczypiacy:).
Blejsia tu masz cały temat o tym http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...lampie-uv.html :)
Ja obecnie pracuje na zelach z astonishing i indygo, lacze obie firmy i wszystko jest ok.Sa naprawde dobre
Witam
Szukam opinii na temat firmy ISABELLE i żeli przez nią oferowanych:
PAZNOKCIE ŻELOWE, akcesoria do paznokci, tipsy, żele - Hurtownia kosmetyczna
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam:)))