Odp: Kwiatki malowane metoda one stroke
Dziewczyny, dopiero początkuję i mam pytanie - bo chyba na nie słuchałam uważnie na zajęciach i nie wiem, jeśli np robie akryl ble ble ble.. później maluje farbkami akrylowymi - to :
- po farbkach nakładam warstwę żelu przeźroczystego czy akrylu?
a po 2:
- jeśli chce się tego pozbyć, to bez problemu mogę to spiłować?
- co jeśli klientka po tygodniu z kwiatkami postanawia mieć coś innego nie chcemy zdejmować jej akrylu tylko odnowę zrobić po kwiatkach malowanych???
Czekam na odp z utęsknieniem ... pozdr
na przedłużonych pazurkach już opiłowanych itp. (wszystko jedno czy to akryl czy to żel) malujesz farbkami czekasz z 5min żeby dobrze wyschły i dajesz nabłyszczacz, albo jednofazówkę i do lampy. Jak chcesz zmienić wzór to wystarczy że spiłujesz tylko tą cieniutką warstwę razem z farbką :)
Kupiłam farbki od dobrejrady. Będę testować...zobaczymy :skacze:
Odp: kwiatki i duży problem
dziewczyny a ja nie wiem czy w dobrym miejscu pisze ale mam problem z farbkami;( kupilam od dobrej rady i wiecie co one wogule mi nie cieniuja;( robie tak jak powinnam i nicnie wychodzi;(pedzelek tez mam dobry..nie wiem co jest nie tak;(jestem załamana
Cytat:
Napisał
mariolka123
dziewczyny a ja nie wiem czy w dobrym miejscu pisze ale mam problem z farbkami;( kupilam od dobrej rady i wiecie co one wogule mi nie cieniuja;( robie tak jak powinnam i nicnie wychodzi;(pedzelek tez mam dobry..nie wiem co jest nie tak;(jestem załamana
mariolka pokaż co ci powychodziło wtedy bardziej będziemy wiedziały co zaradzić :)
możesz napisać co dokładnie oznacza "nie cieniują"? Nie mieszają się ze sobą czy jak? Miałam kiedyś farbki od DR i nie były takie ostatnie :) Może seria trefna jakaś.
a ja kupiłam sobie dzis kilka kolorów farbek są dość duze, jedna po 1 funta, czyli okolo 4,5zł...kupiłam ich osiem, mam nadzieje ze beda dobre, pozniej wstawie fotki ich...kupione w sklepie papierniczym;) mam nadzieje ze takie tez sie nadaja?