-
Odp: Wszystko o formach/ szablonach. Prawid³owe pod³o¿enie, instrukcje itp
Hej no wiêc dziewuszki tak. Mam paznokcie rosn±ce do góry-brrrrrrr okropno¶æ, jak mam pod³o¿yæ pod nie formê? zawsze zostaje taka brzydka przerwa miêdzy szablonem a paznokciem, wiem ¿e trzeba jako¶ przyci±æ formê ¿eby pasowa³a,naogl±da³am siê mnóstwo filmików w tym temacie i dalej jestem zielona,mog³aby mi która¶ z was wyt³umaczyæ tak po ch³opsku jak i gdzie mam przyci±æ? Bo oszalejê :placz::placz::placz:
-
musisz skróciæ pazurka maxymalnie i wtedy podk³adasz formê normalnie na prosto :) nawet w ostatnich paznokciach albo ap jest artyku³ wiêc polecam :)
-
wrzucam ze swoich materia³ów ró¿ne mo¿liwe docinanie formy pod pazurka..
(mam nadzieje ze nie by³o tego)
http://images37.fotosik.pl/469/150e9ab6524da474.jpg
wiem ze marna jako¶c, ale telefonem, wiec dlatego..ale chyba da sie dopatrzec.. :D
moze sie komus przyda ;)
-
Dziêki wielkie bardzo siê przyda i ja siê dopatrzy³am tego co trzeba :love::love:
A od czego zale¿y który sposób przyciêcia szablonu wybraæ?
-
od paznokcia ;) ja mam dwa paluchy, a raczej paznokcie gdzie forme musze podcinac tak jak na koñcu (kwadraty i ³ezka) a inne mam ze przycinam w ³ezke a inne w ogóle nie przycinam ^_^
choc szczerze mowiac rzadko w ogole mi sie chce przycinac :skacze:
no ale jak juz nie da rady ³adnie pod³ozyc i nie moge sie parzeæ na forme, uskok miedzy nia a pazurkiem to TNE :D
-
ja wczoraj zamówi³am sobie przezroczyste z mariposy, mam nadziejê, ¿e dam radê na nich cokolwiek zrobiæ i nie wyjd± mi flairy :D Pracowa³a która¶ na przezroczystych? Ciê¿ej ni¿ na normalnych?
-
czy do ¿elowych szablonów potrzebuje frezarki????????????
-
a po co ? :)
frezarka to elektryczny pilnik wiec do szablonu nie potrzeba, chyba ze ja nie rozumiem o co pytasz...http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...-straszny.html
frezarki uzywasz np. do sciagania starej masy bo jest szybciej...
-
widzalam kobite jak profilowala paznokiec od wewnatrz, stad pytanie :)
-
je¶li pod³o¿ysz tak ¿eby nie by³o progu (widocznego od spodu przej¶cia miêdzy naturalem a mas±) to my¶lê ¿e obejdzie siê bez. bo jak ¼le pod³o¿ysz to przy odrastaniu wychodzi na ¶wiat³o dzienne taki brzydki stopieñ:(
a co do czyszczenia pazurka od spodu to codziennie szczoteczk± i bez frezarki te¿ siê da ^^
-
aaaa Coralik juz wiem o co chodzi...
czasami jak wlezie Ci masa akrylowa lub zel pod pazura a szablon i sciagniesz szablon to zostaja na nim resztki masy, dlatego kobita wziela frezarke i je spilowala, przy okazji mogla podpilowac sobie tunelik by byl glebszy :)
-
No w³a¶nie o to mi biega³o :)
Kiedy¶ mia³am w³a¶nie tak± mini-mini-frezareczkê co ledwo ci±gnê³a... Wiêc takiej nie ma co kupowaæ a taka wiêksza musi poczekaæ na przyp³yw gotówki.
-
kupi³am na probe na szcze¶cie ma³o, chcia³am zobaczyæ co to za cudo, nie polecam przynajmniej do akrylu, bo akurat wypróbowa³am na akrylach i szablon nie chcia³ siê odkleiæ :D i sie nie odklei³ w ogóle, trzeba frezar±
-
Cytat:
Napisa³
ivonna70
Na swoich paznokciach wolê tipsy ni¿ szablony, zw³aszcza w sezonie od wiosny do jesieni. Bardzo du¿o je¿d¿ê, a niestety nie wszyscy na drodze s± ostro¿ni i kilka razy zaliczy³am upadek. Za pierwszym razem mia³am paznokcie na formie i po³ama³y siê do krwi. Teraz w razie czego pêka tylko tips.
Klientkom robiê i na formie i na tipsie, w zale¿no¶ci od tego jak sobie ¿ycz±. Jednak na formie robiê tylko akryl. ¯elu jeszcze nie odwa¿y³am siê robiæ.
Ja robi³am ju¿ ¿elem i powiem ¿e paznokcie szybko sie po³ama³y i z tego co s³ysza³am to akryl lepiej wychodzi na formach:D Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisa³
Alka11
Ja robi³am ju¿ ¿elem i powiem ¿e paznokcie szybko sie po³ama³y i z tego co s³ysza³am to akryl lepiej wychodzi na formach:D Pozdrawiam
wydaje mi siê, ¿e to nie powinno mieæ wiêkszej ró¿nicy. Akryl jest bardziej masywny, ¿el delikatniejszy, wiêc trzeba go wiêcej na³o¿yæ, ¿eby zbudowaæ pazura. Ale s± np. formy TYLKO do ¿elu, ja ju¿ pracujê tylko na formach, bez znaczenia czy nak³adam akryl, czy ¿el (nie zdarzy³o mi siê jeszcze, ¿eby taki paznokieæ mi siê z³ama³;))
A tu wstawiam te formy do ¿elu, które ostatnio zamówi³am. Zrobi³am paznokcia arylem i za chiny szablon nie chcia³ odej¶æ (wtedy nie wiedzia³am, ¿e to tylko do ¿elu):leze: Za to po ¿elu odchodzi, ale niekiedy musia³am podwa¿aæ sond±, bo tak siê skubaniec trzyma³ :) Moje niestety nie maj± tej podzia³ki- to jest minus, za to plusem jest to, ¿e siê lepiej utwardzaj±, dziêki temu, ¿e s± przezroczyste. Od zwyk³ych form ró¿ni± siê te¿ faktur±, bo nie s± papierowe, ale plastikowe i dlatego zatapiaj± siê w akrylu :D siê rozpisa³am, dajê zdjêcia ;)
-
Fajne jeszcze takich nie widzia³am :)
-
sunny to takie jak wczesniej wrzucalam. tzn inne ale tez zelowe:D ale mialam wczesniej inne i byly do obu metod dobre ;)
-
no a wiec tak... ja probowalam roznych form... mialam z³ote szerokie lux ktore niestety mi nie podeszly...biale w rozowe kwiatki od doberka w ogole nie podeszly mi... jak narazie najlepiej mmi sie pracowalo na summer od doberka jednak teraz zakupilam dwustronne z impessionails Formy ImpressioNails Nail Forms 500szt. - ImpressioNails no i zobaczymy....
jak narazie nie znalazlam ulubionych
-
wg mnie te formy maja super wyciecie ale bardzo kiepski klej
-
Dziewczyny :)
Mam pytanko :) Niedawno zabra³am siê za ¿elki :) Chcia³abym spróbowaæ ¿elu na formie gdy¿ niestety z akrylem na formie siê nie lubimy po prostu nie wychodzi mi :( Ja mam takie zapytanie po ilu sekundach wyci±gn±æ pazurek aby móc zacisn±æ tunel? I czy dobrze wykonane pazurki ¿elowe na formie na ogryzkach mog± siê tak rano dobrze trzymaæ jak akrylki? Z góry dziêkujê za odpowied¼ :)
-
po ok 10 s mozna juz wyciagnac pazurka z lampy i zaciskac tunelik:) a pod ogryzki proponuje zrobic kieszonke z zelu czy akrylu i pod³ozyc szablon..jezeli dobrze to zrobisz to nie ma innego wyjscia ,,muuusza sie trzymac:)
a pod ogryzki proponuje zrobic kieszonke z zelu czy akrylu i wtedy pod³ozyc forme,,jezeli zrobisz wszystko dobrze to nie ma innego wyjscia ,muuusza sie trzymac:)
a pod ogryzki proponuje zrobic kieszonke z zelu lub akrylu i wtedy podlozyc forme,,jezeli zrobisz wszystko dobrze to muusza sie trzymac:)
ja osobiscie robie tylko na formach i ¿el i akryl :) i musze powiedziec, ¿e nie zamienilabym na nic formy. moim zdaniem tipsy sa bezuzyteczne. nie mozna wyprofilowac paznokcia na tipsie. i jakbym mogla polecic to impressionails dwustronne. za******e! ;D
Nie, kochana, nic mi sie nie rozkleja :) jestem mega zwolenniczka tych form.. moze dlatego,ze na nich uczylam sie na kursie w AK i tak sie przyzwyczailam. Ale mysle, ze formy to kwestia przyzwyczajenia, bo jesli juz sie nauczysz podkladac formy i bedziesz na nich robic to gwarantuje,ze rzucisz tipsy w kat, bo to jest wygodniejsze i szybciej sie na nich pracuje :)
blad - w AP :PP literowka hehe
-
ja osobiscie robie tylko na formach i ¿el i akryl :) i musze powiedziec, ¿e nie zamienilabym na nic formy. moim zdaniem tipsy sa bezuzyteczne. nie mozna wyprofilowac paznokcia na tipsie. i jakbym mogla polecic to impressionails dwustronne. za******e! ;D
-
poolcia nie rozklejaj± Ci sie?
mi strasznie, rzuci³am je w kat chociaz do ogryzkow sa super
-
blad - w AP :PP literowka hehe
-
³ooo co¶ mi forum zamula, to znaczy ja zero tipsów tylko do zdobieñ, tylko formy, ale po prostu mi siê rozkleja³y, nie wiem mo¿e jakie¶ felerne trafi³am :(
-
mi te¿ w³a¶nie zamula :/ i raz mi siê pokazuj± moje posty a raz sie chowaja;p
hmm nie wiem, co moze byc przyczyna rozklejana siê.. przez jakis czas pracowalam na tych zwyklych zlotych formach.. i dzis przyslali mi z Euro Fashion te z Impressionails :D wiec zobaczymy czy te mi siê beda rozklejaly ;>
-
No w³a¶nie dlatego chce siê przerzuciæ na formy :) I teraz nie wiem czy uczyæ siê na tych zwyk³ych z³otych czy te co mi polciu polecasz :) Nieraz przychodz± do mnie dziewczyny z takimi ogryzkami ¿e tylko usi±¶æ i p³akaæ :( nawet nie ma na co tipsa przykleic dlatego chce zacz±æ robiæ ¿elki na formach :)
-
t polecasz bez testowania? :D:D:D ja wy¿ej te¿ o nich pisa³am ze sie masakrycznie rozklejaja :/
za to s³uchajcie wczoraj robi³am na tunelówkach i tak sie odzwyczi³am ze taaak d³ugo mi sz³o....:D formy gór±:D
-
Kochana, czytaj co wyzej pisze :D:D
napisalam,ze robilam nimi na kursie w AP i sie nie rozklejaly :D potem mialam te zlote i dzis mi przyszly z Euro Fashion te z Impressio ;D no i zobaczymy czy teraz mi sie beda rozklejaly, bo wczesniej bylo si, nawet bardzo :) uwielbiam je :)
na tunelowkach w sensie na tych tipsach ? ;>
-
ja robiê w sumie tylko na szablonie(no chyba,¿e jaka¶ ma³olatka uprze siê na tipsy i koniec)i w wiêkszo¶ci robiê ¿el.
od zawsze robiê na z³otych szerokich formach i zawsze jest ok.mialam te¿ te przezroczyste formy do ¿elu,ale jako¶ ich nie polubi³am:)
-
Cytat:
Napisa³
poolciaa
Kochana, czytaj co wyzej pisze :D:D
napisalam,ze robilam nimi na kursie w AP i sie nie rozklejaly :D potem mialam te zlote i dzis mi przyszly z Euro Fashion te z Impressio ;D no i zobaczymy czy teraz mi sie beda rozklejaly, bo wczesniej bylo si, nawet bardzo :) uwielbiam je :)
na tunelowkach w sensie na tych tipsach ? ;>
omg slepa jestem!! :skacze::skacze::skacze: tak na tipsach tunelowych
-
Dla mnie nie do przebicia s± motylkowe formy, te niebieskie, dwustronne:D fantastycznie siê sprawdzaj± zarówno na moich jak i klientkowych pazurach. S± ¶rednio-sztywne, dobrze klej± i zrolowany porz±dnie tunel siê nie odkszta³ca:ok:
-
Dziewczyny a mog³yby¶cie mi poleciæ jeszcze jakie¶ formy od dobrej rady? Bo niebawem bêdê robi³a u nich zakupy bo kilka rzeczy mi siê koñczy. I siê zastanawiam nad jakimi¶ do ¿elu :)
-
-
Ooo super :) Te silver wygl±daj± przyzwoicie :) A te drugie to miodzio a¿ slinka leci. Wiesz co... Ja sobie zamowie te silver i te drugie z 20 sztuk i jak co¶ to dam znaæ jak siê sprawuj± :)
-
kurcze, te drugie formy widzia³am kiedy¶ u kogo¶ w galerii chyba, ale nie pamiêtam u kogo.. :o hmm. nie jestem pewna, ale chyba Choco na takich pracowa³a, trzeba by by³o j± podpytaæ o nie.
sprawdzi³am w galerii, ale to nie te :( Choco ma jeszcze fajniejsze formy :D
-
Je¶li nie spróbujemy to siê nie przekonamy :-) Trzeba po prostu wypróbowaæ bo wygl±daj± ¶wietnie :)
-
co s±dzicie o tych formach ??
-
Wy¿ej o nich pisze poolcia
-
moje drogie! pomocy, jak mam bonder ¿el to nie nak³adam go na szablon, czy nak³adam? :(