Hej Ola wa tak jak pisała koleżanka , Chantell nie zmiekczamy skorek przed zabiegiem.Ja kiedys tez miałam ten problem i dziewczyny poradziły mi tutaj z forum żeby spróbować na bazie , pomimo że jest to hybryda one phase , i teraz już jest ok , trzyma się normalnie 2-3tyg.
30-03-2013, 10:21
Drapi
Odp: Opinie o produktach INDIGO Nails Lab
dokladnie, zadnych preparatow do skorek przed aplikacja! :) odsunac patyczkiem i heja z malowaniem :) tylko lepiej z baza zeby pazurek sie nie przebarwil itd itp :) powinno byc ok :)
30-03-2013, 11:32
Ola W-wa
Dziękuję dziewczyny, spróbuje zrobić tak jak piszecie. Mam nadzieję że będzie ok :) a możecie mi powiedzieć czy któraś z Was używała tego preparatu Baza/top z Indygo? bo jakoś nie mam zaufania do produktów 2 w 1 :)? Jeszcze raz dziękuję i Wesołych Świąt :)
30-03-2013, 14:27
carmenita
Kurczę ostatnio zakupiłam Shine On! nr 04-Tango Argentino i niestety gdzieś tam delikatnie mi pęka i odpryskuje. :( Dobrze matuję płytkę, nakładam dwie warstwy ,bo jedna nie kryje równomiernie, ale błysk jest naprawdę imponujący. :) Powiedzcie mi też jak robicie ze zwykłymi żelami kolorowymi- na zbudowany paznokieć dwie warstwy i nabłyszczacz czy najpierw cienka warstwa bazowa, dwie warstwy koloru, na to builder, opilowujemy i nabłyszczacz? Bo jak robię na warstwę dyspersyjną to powstają smugi i sprawia mi to kłopot. :/
30-03-2013, 15:50
chantelle_
Te żele raczej nie wymagaja nablyszczacza, jeszcze ich nie używalam ale ja na zbudowanego,opiłowanego, zmatowionego pazura,dałabym dwie cienkie warstwy żelu kolorowego Shine On i koniec.A do zwykłych żeli kolorowych jak wyżej, plus nabłyszczacz.
30-03-2013, 17:35
carmenita
Cytat:
Napisał chantelle_
Te żele raczej nie wymagaja nablyszczacza, jeszcze ich nie używalam ale ja na zbudowanego,opiłowanego, zmatowionego pazura,dałabym dwie cienkie warstwy żelu kolorowego Shine On i koniec.A do zwykłych żeli kolorowych jak wyżej, plus nabłyszczacz.
Tak tak ja wiem, że nie potrzebują nabłyszczacza ,bo mają piękny błysk. :) Chodziło mi o zwykłe żele kolorowe.
Jak tak to dodajcie zdjęcie jak wygląda na paznokciach.
Poluje na taki kolor od tamtych wakacji a nie wiem jaki i skąd zamówić... Wstawcie zdjęcie proszę ..
31-03-2013, 18:34
malinowa
dziewczyny ma ktoś paint żel, odbija się wam folia na nim? Mi to kiepsko wychodzi, odbija się częściowo, ale brudzi się od tej folii cały paznokieć. Utwardzałam ten żel w różnym czasie i efekt ciągle ten sam, poradźcie coś proszę
31-03-2013, 18:43
Drapi
musisz dobrze zmyc warstwe dyspersyjna zeby sie folia gdzie indziej nie przykleila i nakladasz zel ktory chcesz i tam kleisz folie. albo zmywasz i kladziesz klej do folii i nakladasz folie :)
31-03-2013, 19:33
malinowa
malowałam tym żelem na zmatowionym pazurku a mimo to folia zostawała nie tylko na paint żelu ale też na pozostałej części pazurka no i na paint żelu nie odbija się ładnie, jest taka jakby taka poświata złota, może ktoś jeszcze coś podpowie?
01-04-2013, 10:28
meg19791
Cześć dziewczyny :)
Tosiaczek wklejam wzornik tam jest zielony o który pytasz Załącznik 67429
Żel paint jest rewelacyjny ale trzeba zrobić tak:
robię czarnym żelem wzorek- utwardzam 3 min. biorę folię i bardzo szybkim ruchem przykładam i od razu zrywam (tak rach ciach). Zależy jaką folię macie to też ma znaczenie. Ta srebrna i złota w zestawie z żelem INDIGO jest super.
Jeżeli będziecie miały pytania chętnie odpowiem :)
01-04-2013, 10:38
Tosiaczek
Meg super ;D Dzięki wielkie ;D Właśnie o taką zieleń mi chodziło ;D
01-04-2013, 11:28
malinowa
meg19791 dziękuje za podpowiedzi, spróbuje tak jak Ty robisz, tylko napisz czy tą folię trzeba mocno docisnąć czy lekko? Mam folię indigo, a czy ta folia będzie w regularnej sprzedaży w Indigo?
01-04-2013, 21:58
KasiaZbroińska
Malinowa tak będzie ;) i nie tylko ;)
Przepraszam Dziewczyny, że włączam się do dyskusji dopiero teraz, swięta;)
Błagam Was, czytajcie posty, używajcie wyszukiwarki... Ile razy pisałam o one phase?? No tak srednio co druga stronę... x- white, paint gel to samo, już były o nim tematy. Ja rozumiem, że nie macie ochoty wertować tylu postów, ale wlasnie po to jest wyszukiwarka. A uwiezcie mi, co drugi dzień odpowiadac na te same pytania od początku do końca to też nie jest fajnie..(dotyczy rownież fb, e-mail oraz telefonów)
Chyba dopadło mnie wielkanocne zmęczenie ;)
01-04-2013, 22:31
meg19791
dociskasz bardzo mocno :)
02-04-2013, 10:58
malinowa
meg19791 dziękuje bardzo, spróbowałam zrobić według Twoich wskazówek i jest o niebo lepiej KasiaZbroińska nie było wszystkich informacji o paint żelu o które pytałam, pozdrawiam.
02-04-2013, 20:23
jauntyangel
A to moje pazurki robione hybrydkami indigo :D:
02-04-2013, 22:41
meg19791
Malinowa super, że wychodzi :) służę pomocą jak by co :D
jaunty super kolorki dobrałaś :)
02-04-2013, 22:57
jauntyangel
Dziękować :) Mam gdzieś jeszcze jedną kombinację z turkusem, jak tylko odszperam to wkleję :) Z indigo można naprawdę nieźle cudować :D
04-04-2013, 00:06
jauntyangel
Ogólnie to jestem mega zadowolona z tych lakierów hybrydowych indigo, ale mam takie pytanko: posiadam te buteleczki 15ml, a jak jest z wydajnością tych mini tj.5ml? Bo chciałabym znowu dokonać zakupów tym bardziej, że jest mnóstwo nowości, ale nie wiem czy to się opłaca? Może ktoś mi podpowie?
Poniżej zdjęcie kombinacji z turkusem :)
04-04-2013, 16:05
sylwus1612
Tez chcialam zapytac zapytac na ile wystarcza ta buteleczka 5 ml a do jakich zeli dostaje sie w zestawie folie ? Chyba jestem do tylu z tym wszystkim troszeczke :-p
04-04-2013, 16:30
kropka
Cytat:
Napisał jauntyangel
Ogólnie to jestem mega zadowolona z tych lakierów hybrydowych indigo, ale mam takie pytanko: posiadam te buteleczki 15ml, a jak jest z wydajnością tych mini tj.5ml? Bo chciałabym znowu dokonać zakupów tym bardziej, że jest mnóstwo nowości, ale nie wiem czy to się opłaca? Może ktoś mi podpowie?
Poniżej zdjęcie kombinacji z turkusem :)
Mam kolorek " summer mint"w wersji 5ml. Użyłam 3 razy ,na paznokcie o normalnej długości, nawet nie widać ubytku w buteleczce. Piękne krycie przy 2 warstwach.
04-04-2013, 20:45
jauntyangel
super, dziękuję :) a może ktoś już zużył całą taka buteleczkę 5ml i potrafi powiedzieć mniej więcej na ile aplikacji wystarczy taka ilość? bo w sumie te 5ml wychodzą trochę drożej niż te 15ml, ale jeśli wystarcza na dłużej(tzn, nie tylko na 5 aplikacji) to lepiej je zamówić, a więcej kolorków do wyboru by było :D
04-04-2013, 22:13
sylwus1612
To superb:-) ja zamowie sobie kilkanascie kolorow 5ml :-)
04-04-2013, 22:39
jauntyangel
A jeszcze takie jedno pytanie: jak to jest z dezynfekcją w indigo? bo na stronie nie ma żadnych produktów do dezynfekcji i teraz chciałam się dowiedzieć z czego to wynika, bo na pewno są jakieś produkty, które indigo preferuje do dezynfekcji i skóry i narzędzi...
05-04-2013, 07:17
beata63
Cytat:
Napisał sylwus1612
Tez chcialam zapytac zapytac na ile wystarcza ta buteleczka 5 ml a do jakich zeli dostaje sie w zestawie folie ? Chyba jestem do tylu z tym wszystkim troszeczke :-p
ten żel z folią nazywa się PAINT GEL poniżej link do niego Paint Gel 01 Black
a ja mysle, ze to z tego wynika, że Indigo specjalizuje się w produktach do stylizacji, są inne firmy specjalizujące się w takich preparatach, np Ecolab. do skóry skinsept do narzędzi np aldesan E i a najlepiej autoklaw.
06-04-2013, 00:29
Kasia991
Cytat:
Napisał jauntyangel
super, dziękuję :) a może ktoś już zużył całą taka buteleczkę 5ml i potrafi powiedzieć mniej więcej na ile aplikacji wystarczy taka ilość? bo w sumie te 5ml wychodzą trochę drożej niż te 15ml, ale jeśli wystarcza na dłużej(tzn, nie tylko na 5 aplikacji) to lepiej je zamówić, a więcej kolorków do wyboru by było :D
Ja skonczylam (prawie, zostalo cos na dnie) buteleczke french 02 i zrobiłam nim conajmniej 8 osób jak nie 9 :)
06-04-2013, 01:34
jauntyangel
Zen ja wiem, że indigo specjalizuje się w produktach do stylizacji paznokci, a dezynfekcją rożne inne firmy :) Raczej chodziło mi o możliwość zakupienia przy okazji tych środków - bo przecież fajnie by było zamawiając np. nowe żele kolorowe mieć możliwość za jednym zamachem uzupełnienia sobie środków do dezynfekcji :) Zapewne źle się wyraziłam :D
Kasia991 bardzo dziękuję za dość konkretne określenie na ile wystarczy taka buteleczka - teraz się upewniłam, że warto zakupić mniejsze buteleczki, a mieć większy wybór i zobaczyć co będzie miało większe wzięcie ;)
06-04-2013, 14:42
Zen.
No niby tak ;) zalezy jak na to spojrzeć :)
06-04-2013, 21:00
sylwus1612
Ja tez dziekuje za odpowiedz :-* na Was dziewczy zawsze mozna liczyc :-)
08-04-2013, 20:12
KasiaZbroińska
Dziewczyny, będzie dezynfekcja także :)
11-04-2013, 00:45
carmenita
Właśnie dotarły do mnie nowe delicje. :D Już pudełeczku Stardust Moonlight powala, próbeczki też cudne w tym hybrydka Marine Girl z One Phase. Jestem ciekawa jaka będzie jego trwałość, bo niestety jak pisałam wcześniej Shine On(czyli również żel bez konieczności nabłyszczania) przy dwóch warstwach popękał i odprysnął. :( Zapewne coś źle robię, ale cóż trzeba próbować. ;) A firma jak zwykle nie zawiodła, dostałam próbeczki kremików i pachną cudnie! Myślę, że zamówię Seventh Heven. :) :love:
12-04-2013, 09:32
Kamillka
Pani Kasiu mam pytanie która z hybryd zbliżona jest do kolorku brzoskwini(pastel) a która to koral (nie widzę tego dobrze na swoim komputerze )i zanim zamówię to wolę zapytać.Z góry dziękuję za odpowiedz.
13-04-2013, 14:27
minimouse
a ja potrzebuje pomocy przy wyborze żelu kolorowego ... potrzebuje ładny miętowy żel a wiem że obrazki w sklepie internetowym nieco przekłamują kolory ... więc który polecacie dziewczyny ??
14-04-2013, 07:35
beata63
Cytat:
Napisał Kamillka
Pani Kasiu mam pytanie która z hybryd zbliżona jest do kolorku brzoskwini(pastel) a która to koral (nie widzę tego dobrze na swoim komputerze )i zanim zamówię to wolę zapytać.Z góry dziękuję za odpowiedz.
pastelowa brzoskwinia w hybrydzie to ampricot jest piękna
14-04-2013, 17:28
Kamillka
Do beata63 bardzo dziękuję za pomoc,tak myślałam ale wolałam się upewnić.
Gdyby któraś z Was miała zdjęcie rączek wykonanych tą hybrydą i zechciałaby tutaj pokazać byłoby świetnie!!!!
A jak duża różnica jest między kolorkiem GR01 a summer mint???Może też macie jakieś zdjęcia bo jak napisała minimouse kolorki zawsze się różnią.
Do minimouse ja mam kolor miętowy ale hybrydy GR01 jest naprawdę bardzo ładny,żeliku niestety nie miałam ale ten polecam w 100%.
16-04-2013, 21:03
KasiaZbroińska
Dziewczyny jak jutro będe w pracy to wszystko posprawdzam i porównam ze sobą ;) Na pamięć nie znam ;)
16-04-2013, 21:13
beata63
Cytat:
Napisał Kamillka
Do beata63 bardzo dziękuję za pomoc,tak myślałam ale wolałam się upewnić.
Gdyby któraś z Was miała zdjęcie rączek wykonanych tą hybrydą i zechciałaby tutaj pokazać byłoby świetnie!!!!
A jak duża różnica jest między kolorkiem GR01 a summer mint???Może też macie jakieś zdjęcia bo jak napisała minimouse kolorki zawsze się różnią.
Do minimouse ja mam kolor miętowy ale hybrydy GR01 jest naprawdę bardzo ładny,żeliku niestety nie miałam ale ten polecam w 100%.
Zdjęcie paznokci indigowej brzoskwini, a GR01 a summer mint różnią się odcieniem obie piękne