-
Odp: Na jakich żelach pracujecie
ja na zelach ra parcuje juz ponad rok,caly zcas uzywam budujacego clear,dobrze ze nie trafilam na taka partie bo chyba bym nie wiedziala jaki inny wybrac,kupuje zawsze 60ml,po dwie sztuki od razu,zawsze jest clarowny i tak samo lejacy,najpierm mi to pzreszkadzalo ze nie jest gesty ale nauczylam sie na nimpracowac to ze nie jest gesty stalo sie zaleta bo ladnie zalewa ozdoby,mozna szybko pracowac
-
Dziekuje Ci slicznie, zaraz pomaltretuje tą strone :)
-
Cytat:
Napisał
RoksiSK
Byłabym wdzięczna za "wrażenia" o kolorowych:skacze:
Zamówiłam z DR czarny i żółty (kryjące) - nr 3 i 4. Są średniogęste. Wypróbowałam żółty. Dopiero się uczę robienia pazurków, ale dobrze mi się go nakładało, nie zlewał się. Po pierwszej warstwie dałam jeszcze cienką drugą, bo wydawało mi się, ze nie jest jednolita. Możliwe, że ktoś bardzie doświadczony dałby jedną warstwę i byłoby ok.
Kupiłam jeszcze jednofazowy (ten violet) i builder z black line. Są gęste, dobrze mi się nimi pracowało, ładnie się błyszczy ten jednofazowy. Zobaczę, jak się będą trzymać.
Przede wszystkim te żeliki z DR są taniutkie :D
-
Cytat:
Napisał
silverghost
Zamówiłam z DR czarny i żółty (kryjące) - nr 3 i 4. Są średniogęste. Wypróbowałam żółty. Dopiero się uczę robienia pazurków, ale dobrze mi się go nakładało, nie zlewał się. Po pierwszej warstwie dałam jeszcze cienką drugą, bo wydawało mi się, ze nie jest jednolita. Możliwe, że ktoś bardzie doświadczony dałby jedną warstwę i byłoby ok.
Kupiłam jeszcze jednofazowy (ten violet) i builder z black line. Są gęste, dobrze mi się nimi pracowało, ładnie się błyszczy ten jednofazowy. Zobaczę, jak się będą trzymać.
Przede wszystkim te żeliki z DR są taniutkie :D
Bardzo Ci dziękuję za odp. Też się zastanawiałam m.in. nad tym żółtym i czarnym. Wypatrzyłam też sobie śliczny odcień różu i fiolecik:D
-
Ja pracuję na żelach Sun Flower, dobra jakość za stosunkowo niską cenę (choć ostatnio drożeją). Podoba mi się że mają wiele "ciekawych" żeli: Kryształek z drobinkami, Kruszony Lód z większymi lśniącymi elementami, Hologramowy, Galaretka, itp. Jedynie ich kamuflaż mnie rozczarowuje (paskudny kolor). Odkryłam więc przez przypadek cover-perełkę z Modena Nails, klientki są zachwycone kolorem, a ja konsystencją i ceną ^_^ zamierzam wypróbować pozostałe ich produkty i możliwe że się przerzuce na Modene :D
-
czy ktoś używał żeli No Name z Hurtowni Silcare ? zadziwia mnie cena...cos tanie...może ktos sie wypowiedzieć na ich temat ??
-
Cytat:
Napisał
mini89
czy ktoś używał żeli No Name z Hurtowni Silcare ? zadziwia mnie cena...cos tanie...może ktos sie wypowiedzieć na ich temat ??
poszperaj w temacie i poczytaj go od początku bo sie wypowaidałyśmy- ja na pewno- i polecam- ładnie wybija biel, ale dla mnie za rzadki do budowania krzywej i musiałam wiecznie wkładac go do lodówki 15 minut przez przyjsciem klientki
-
super, dzieki, uwielbiam rzadkie żele :D ...tlyko akurat mają brak cleara ;/ :)
-
zelik bardzo fajny i piorunem wszystkie krzywe sie buduje bo pieknie sie poziomuje:D
mam violet i smialo mozesz go jako clear uzywac bo po utwardzeniu robi sie przezroczysty:D
-
Ja przerobiłam kilkanaście firm ale zostałam wierną fanką cleara Activ w złotej kuli jest bardzo dobry, co do kolorówki całą mam z dekorynki , żeliki tanie i super kryjące chociaż ostatnio na targach w Warszawie byłam na pokazie Dominiki Piroth i ona pokazywała kolorówkę z ABC poprostu szczęka mi opadła, tak gęste żeliki że jak je odwróciła do góry nogami to nawet nie drgnęły, można nimi malować jak farbkami naprawdę super a te kolorki:love:no ale narazie nie na moją kieszeń jeden taki cód kosztuje ponad 60zł;(ale jak się wzbogacę to napewno sobie zafunduje bo naprawdę warto:) ale się rozgadałam :D
-
Ja też do niedawna tylko używałam żeli firmy Activ ( złota kula clear, white ) ale naczytałam się jak niektóre dziewczyny chwalą bassic clear i kamuflaż i ostatnio wzięłam na wypróbowanie. Jest tańszy od Activ i jak narazie muszę przyznać że nic złego się nie dzieje czyli "0" zapowietrzeń i również dobry w opracowaniu pilnikiem. Oby mnie nie zawiódł :good:
-
To i ja się wypowiem. Zaczynałam przygodę od żeli Allepaznokcie ale jeszcze wtedy nie miałam pojęcia o przedłużaniu także nawet najlepszym żelem nie zdziałałabym cudów. Potem już świadoma zakupilam Sun Flower i powiem że byłam zadowolona z kamuflaża i jednofazówki.
Po zagłębieniu się w temacie zdecydowałam się na pracę gęściejszym żelem i zakupiłam ukochane IBD. Są rewelacyjne jak dla mnie i to na nich pracuję obecnie. Próbowałam również PB i również nie ma na co narzekać. Teraz jestem na etapie próbowania I-Nails:)
-
Cytat:
Napisał
Belunia
Ja też do niedawna tylko używałam żeli firmy Activ ( złota kula clear, white ) ale naczytałam się jak niektóre dziewczyny chwalą bassic clear i kamuflaż i ostatnio wzięłam na wypróbowanie. Jest tańszy od Activ i jak narazie muszę przyznać że nic złego się nie dzieje czyli "0" zapowietrzeń i również dobry w opracowaniu pilnikiem. Oby mnie nie zawiódł :good:
Belunia podasz mi jakis link do tego żeliku?
-
A zna ktoś żele Staff cosmetics??:huh:
-
Ja nie słyszałam nigdy o tej firmie :huh:, ale chętnie coś się dowiem:)
-
ja używam większość z silcare basic, od niedawna kamuflaż z prestige i jestem z niego bardzo zadowolona;]
-
hej, pierwszy raz zakupiłam sobie bonder z IBD....czy po nałożeniu kolejnej warstwy żelu, normalne jest to że żel tak się ślizga na tym bonderze ?:P bo nie wiem czy cos zle zrobilam...troche mnie to zdziwilo,ale paznokiety sie trzymają :P
-
Ja mam żel podkładowy z innej firmy ale też mi się ślizga, wkurzające to jest:)
-
Justyna nail tu jest adres tego żelu ;)Proszę.
Basic żel jednofazowy - Clear 30 g :: idora.pl
-
Cytat:
Napisał
dudejla
Ja nie słyszałam nigdy o tej firmie :huh:, ale chętnie coś się dowiem:)
Dudejla chyba się nie dowiemy ;)
-
Cytat:
Napisał
mini89
hej, pierwszy raz zakupiłam sobie bonder z IBD....czy po nałożeniu kolejnej warstwy żelu, normalne jest to że żel tak się ślizga na tym bonderze ?:P bo nie wiem czy cos zle zrobilam...troche mnie to zdziwilo,ale paznokiety sie trzymają :P
Bonder z Ibd jest specyficzny troszkę. Należy go wetrzeć w płytkę i nadmiar przetrzeć wacikiem bezpyłowym i dopiero do lampki. Wtedy się nic nie ślizga;]
-
jak wetrzec ? i potem zmyć? i dopiero do lampki.... jaki to ma sens ?przy zmyciu .... na instrukcji to co innego jest napisane ....
-
Cytat:
Napisał
mini89
dalas za duzo ;)
ocierasz pozadnie pedzelek ja jeszcze dodatkowo delikatnie o wacik ocieram, wcieram takim pol suchym pedzelkiem bonder w pazurek i utwardzam.
jak nalozysz za duzo to nadmiar przed utwardzeniem nalezy delikatnie zebrac wacikiem;) niczym nie zmywac!!suchym wacikiem dotykajac zebrac nadmiar
-
aaa no to widzisz :D a ja myslałam że skoro to żel to mozna nałożyć taką normalną ale cienką warstwe :D i po prsotu utwadzić :D....no to następnym razem tak zrobię :) dzięki dziewczynki :)
-
ja używałam żeli Perfect Lady, powiem szczerze, że mimo wielu negatywnych opinii na ich temat mnie się całkiem nieźle nimi pracowało :) jakiś czas temu zamówiłam żel clear, cover, nabłyszczający i angel white z SPN. Najbardziej rozczarował mnie właśnie biały, preferuję rzadki żel do tworzenia końcówki french, ale to chyba po prostu przyzwyczajenie ;) ostatnio widziałam na stronie PB, że mają nowy kolor covera, taki jasny, budyniowy różowy. Jak pozbędę się tych, co posiadam to muszę go wypróbować :D