bardzo fajne:) musisz koniecznei sama zacząć:D
Printable View
bardzo fajne:) musisz koniecznei sama zacząć:D
super...a szklaneczka mnie powaliła...
śliczne:) mnie tez szklaneczka powaliła:rolleyes:
mi też ta szklaneczka podoba się najbardziej, ale pisanki też śliczne :)
dziewczyny w Lidlu będą farby akrylowe nie drogie jak dobrze pamiętam ktoś już z forum kupował te farby i pisał że są ok. no i są nie drogie jak ktos będzie zainteresowany myślę że można zobaczyć jak one wyglądają.co tu dużo mówić polycolor są bardzo dobre no ale i drogie dla zainteresowanych dodaje fotkę z gazetki reklamowej ;)
hmmm...właściwie nie mam daleko do Lidla, to może się przejdę i zobaczę :)
ja mam pod domem więc też sprawdzę:P
hehe to czekamy do czwartku :D
ja mam te farbki, ciągle się uczę ale wszystkie moje malunki są robione nimi, zobaczcie sobie i oceńcie. moim zdaniem cena świetna, trochę je trzeba rozcieńczyć i sa lepsze, co odkryłam ze 2 dni temu:D:D za ta cenę mogę spokojnie polecić
a ja tez kupilam takie zwykle farbki akrylowe ale cchyba sa nie tak cos... bo szybko wysychaja i sa w ogole takie jakies suche moze faktycznie trzeba by je bylo troche rozcienczyc....
Jak sie nimi maluje po opracowanym tipsie to tez farba tak jakby nie siadala... chyba trzeba zmienic na inne!
Kupiłam kilka m-cy temu w szał dla plastyków farbki w tubkach 24 szt. Są super - nie trzeba ich rozcieńczać, mają dużo pigmentu i za taki zestawik dałam coś ponad 40zł. Dokupowałam jeszcze w tubkach z Polycolor złotą i srebrną.
Cieniowanie można też zrobić chusteczką higieniczną - na podstawkę nałóż 2-3 kolory (niewielką ilość), które chcesz wycieniować. Następnie chusteczkę zanóż w jednym kolorze - zacznij od najjaśniejszego. Trzeba chwilkę poczekać aż podeschnie i nałożyć poniżej następny kolor. Zawsze można podokładać jaśniejszy. Kolory muszą na siebie nachodzić, aby dać efekt cieniowania.
Wstawiam fotki farbek oraz pierwsze malowanki:P Ostatnio nie mam już niestety czasu (synek skończył 5 tygodni a drugi ma ponad 3 lata:D)
jakie ładne malowanki Tobie wychodzą :)
mi to takie kupy ;(
E tam:D Najważniejszy jest pędzelek. Lubię Kolibrii 8508 nr 2 i 4. Do detali fajne są 888 i 8882 chyba rozmiar 0/3 - najmniejszy.
Polecam filmy na YouTube :D Ja od nich zaczełam.
to ja się chyba wybiorę w poniedziałek do plastycznego po takie pędzelki, może lepiej pójdzie :D a filmiki też oglądam i nic :P
Kobitki, a cieniuje się też pędzelkiem czy raczej chusteczką itp.? Bo właśnie nie umiem zrobić, żeby przejście z jednego koloru w drugi było stonowane...
jeżeli chodzi o tło, to wachlarzem. a kwiatki to farbkę na pędzlu robię
ja mam farbki jakieś tam akrylowe i tempery. Muszę przyznać, że mimo wielu dobrych opinii na temat tych drugich mi osobiście ciężko się nimi maluje :/: Zawsze maluje wzór przedd nabłyszczaniem i z akrylowymi jest wszystko ok, nic nie odpada, nie rozwarstwia się, nie pęka. Tempery mimo, że nakładam cienko i wcześniej je rozcieńczam trochę wodą, to już na drugi dzień odpryskują miejsa pokryte farbką ;(
Zastanawiam się jeszcze nad tymi polycolor ;)
Dzięki. Popróbuję...zobaczymy, co z tego wyjdzie...:)
---------- Dodano o godzinie 16:30 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:21 ----------
tylko, że one dość szybko schną i gdybym miała tak mazać pędzelkiem, żeby pocieniować, to nie wiem, w jakim tempie musiałabym to robić, żeby było ładne przejście...
dostalam ostatnio nowe farbki i troche malowalam.
A ja jutro kupuję nowe, bo te które mam w słoiczkach najzwyczajniej powysychały...:(
luska102, mnie się bardzo podobają Twoje zdobienia :) Przeważnie drugie zdjecie.