-
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
kurcze dziewczyny szukam i nie mogę wyszukać frencza z końcówką z czerwonych plastrów miodu a wydaje mi się ze gdzieś je widziałam możecie mi pomóc jak je nałożyć:(
-
z dużych czy małych?? nakładasz na mokry żel bądź akryl (cienka warstwa) ukladając linie uśmiechu, przy dużych możesz zrobić taki myk, że układasz trochę grubszą końcówkę (tylko bez przesady, bardziej chodzi o dołożenie tam gdzie będą końcówki uśmiechu) nast, coverem robisz dopiero łoże (powstaje głębsza linia uśmiechu) :) wszystko oczywiście zalewasz clearem :)
Można również zrobić czerwonym akrylem końcówki i na to plastry, nie widać wówczas ewentualnych przerw między plastrami.
-
Emilko bardzoo Ci dziekuję:* ( z dużych)
-
Moze ktoras z was wpadnie na pomysl czemu tak sie dzieje.Mam kolezanke ktorej robie pazurki bardzo czesto,zelowe,akrylowe,na tipsie na formie.Wszystkie zawsze sie trzymaja bez zarzutow do kolejnych uzupelnien lub odnowy.Ale jeden pazurek jest taki wredny ze zawsze sie cos z nim dzieje,parzy podczas matowienia i po kilku dniach nawet caly odpada.Co z nim jest nie tak??
p.s.paznokiec jest zdrowy
-
może coś tym palcem smaruje (np linomagiem pupcie dziecka albo jakiś krem), czy nigdy go sobie nie uszkodziła, nie zerwała paznockia, nie dłubie przy nim (do tego ci się nie przyzna) i czy nie jest to spowodowane czynnościami mechanicznymi (np przyciskanie guzika tym jednym palcem, ogólnie robienie jakiejś czynności jednym palcem,ciągle tym samym)?
-
moze to wskazujacy wiec wszystko mozliwe, Jade nie napisala jaki to palec
ja tez mam/mialam problemy z dwoma palcami u prawej lapki, srodkowy i serdeczny, zawsze mi sie zapowietrzaja i nie wiem czemu...
w zadnych oliwkach dla dzieci nie grzebie, niczym nie smaruje, ewentualnie oliwka do paznokci ale to na skorki, wiec to nie moze byc to bo wtedy na wszystkich bym tak miala...
moze nie jest podatny na taki "zabieg" i dlatego odpada...nie wiem sama...
-
A może trzeba odtłuścić kilkakrotnie...:huh: Czytałam, że może se tak zdarzyć , że płytka jednego palca może być ,,tłuściejsza" od pozostałych:)
-
może być tak że coś konkretnymi palcami robimy co mocno naraża je na uszkodzenia ale nie zdajemy sobie nawet z tego sprawy bo jest to jakaś nasza codzienna zwykła czynność :)
Emilka też tak może być :) warto spróbować dać o jeden raz więcej primera ;)
-
z tego co wiem jade chodzi 0 duży palec ;)
ja smaruje rece linomagiem, ale nic mi nie jest w pazury :D
a ja mam problem z nabłyszczaczem, tzn mam klientkę, której wszystkie się ścierają po ok tygodniu. jakieś pomysły?:D
-
próbowałaś trzymać 2 razy dłużej w lampie?? jak to nie pomoże to znaczy że kobitka robi coś co je mocno ściera i matowi :)
-
no wlasnie, ja mam taka prace, ze ciagle grzebie w chemii, myje lapy, sprzatam itd. i mi szybko matowieja ale ostatnio przytrzymalam 2 razy dluzej w lampie i mi sie blyszczaly do prawie samego konca :) mam z alle nablyszczacz...
a mi sie cos zrobilo wczoraj i nie wiem co - zrobilam pazury normalnie tak jak zawsze i dzisiaj mi sie zapowietrzyly :o nie wszystkie bo tylko na prawej lapie i wszystkie od strony prawej patrzac na lapke - co to mogo sie stac ? rozlal mi sie nablyszczac po skorkach ?
-
trzymam 180 sek, ok nastepnym razem zaszaleje:D
-
a może źle tam wypiłowałaś, nie maznęłaś w tamtych miejscach primerem albo o coś dotknęłaś (np przy robieniu lewej reki) :)
-
no wlasnie nie wiem co sie stalo i co moglam zrobic, zawsze robie pazury, gdy chlopa nie ma bo wtedy mam spokoj :)
lewa lapke zrobilam cala ( bez pilowania i nablyszczacza ), wzielam sie za prawa i pozniej obie opracowaywalam i nablyszczalam, a primer dalam na pewno...
wlasciwie mam to na prawej lapce na kciuku, wskazujacym, srodkowym i malym i teraz zauwazylam na lewej na srodkowym, ludzieeee :placz:
nie chce tez pilowac bo jak sie okaze, ze to nie od nablyszczacza to bede musiala pilowac pewnie cale i odnowa robic ;(chyba poczekam i zobacze jaki bedzie rozwoj tych zapowietrzen :/:
-
e to to nie, bo to tylko ta jedna klientka i to za kazdym razem :D
rudzia a moze za cienko akrylu?
-
na zelkach pracuje, ale to mi sie pierwszy raz zrobilo, ze na drugi dzien mi powietrze wlazlo :huh: co prawda jeszcze mi sie zapowietrzaja ale nie tak odrazu po 24 h i nie na tylu pazurach, ehhh nie wiem
-
hm moze gdzies reke wsadzilas? albo za bardzo je przepilowalas wczesniej, te by sie zapowietrzylo
-
no wlasnie nie ;) nie mam pojecia co to, zobacze jak sie beda zachowywac przez kilka nastepnych dni, jak pojdzie dalej powietrze to zrobie nowe :)
-
rudzia1985 a może wyjechałaś nabłyszczaczem na naturalka?
-
no tak wlasnie pisalam wyzej i sie zastanawiam czy mi sie nie rozlalo po bokach :huh:
-
rudzia1985 niektóre żele nabłyszczające, zwłaszcza te bez przemywania nie lubią leżeć na pazurku...
nawet nie trzeba ich rozlać na skórki, wystarczy że się wyjedzie poza żel/akryl na pazurek naturalny i... pupa zbita zapowietrzają się na potęgę :(
-
a ja mam taki problem... robie frencha czarnym albo bialym (obojetnie jakim kolorem) żelem to mam go idealnego, prościutkiego itd, wkładam do lampy i po wyciagnieciu jest taki jakby rozlany przy lini uśmiechu... zobaczcie na zdjęciu... mało widać to na tym zdjęciu ale mam nadzieje ze to dojrzycie..... czemu tak się dzieje?? :((
Załącznik 32331
-
a jak przemywasz cleanerem po utwardzeniu nie znika to rozmycie?? spróbuj delikatnie przepiłować bo wygląda jakby warstwa dyspersyjna się lekko rozlała i mogła ciut zafarbować :) choć specjalistą żelowym wiec mogę się mylić :D żelowe gdzie jesteście? :D
-
Emilka wiesz, próbowalam i na jednym paznokciu sie zmywa a na drugim nie (nie wiem od czego to zalezy) ..... prawie za kazdym razem tak mam i potem kombinuje...
oczywiscie przemywam tylko na lini uśmiechu zeby zmyć tylko te szpetne "coś" bo calego nie bo zas trzeba byloby matowić calego a to nie ma sensu...
-
może ten żel ma taki mocny barwnik (ma go dużo w sobie) i skubaniec farbuje dokoła.. a jeden i drugi żel jest tej samej firmy? Może coś z żelami nie teges?