ja do tego dopowiem jeszcze że scchodzą strasznie w dół a muszą iść prosto...
Printable View
ja do tego dopowiem jeszcze że scchodzą strasznie w dół a muszą iść prosto...
Bardzo dziękuje za pomoc :przytul:
milenka, o co chodzi z tym że idą w dół? Nie rozumiem:/:
kobietazpazurem, czyli mam poćwiczyć końcowe nadawanie kształku?:/:
ida w dol a powinny byc proste,moze zle forme podkladasz,albo zle budujesz krzywa i tak ci schodzi koniec pazurka w dol
pracuje na tipsach :) a jeśli chodzi o budowanie krzywej to na zdjęciach widać że w ogóle mi to nie idzie :(
to oze dlatego schodza w dol,a moze zle je przyklejasz,dopasowujesz?ja z krzywa tez mam problem,takze nie lam sie dasz rade
hmm... czy dobrze przyklejam to nie wiem wydaje mi sie że tak :) opieram o wolny brzeg, zapowietrzeń nigdy nie mam więc wydaje mi się że to jednak wina braku krzywej :(
hehe i tego właśnie oczekuje po tym forum :D:D
proszę o ocenę :D
iwa jak na moje oko bardzo ladne pazurki ;)
bardzo ładnie ale czy ten brokat miał być taki rozsypany?
kobietazpazurem tak :) chciałam go tak jakby lekko skośnie wycieniować i chyba dość dobrze wyszło ;) tylko nadal nie wiem czy te pioruńskie krzywe są już ok czy jeszcze... :wstydek:
jak dla mnie to krzywa c jest super , ale to na moje oko:]
aaaaa bo myślałam, że po prostu ci sięrozsypał a to taki artystyczny nieład :)
na moje krzywa niczego sobie :D:good:
taaaaaaaaaa...jak na moje oko to ogolnie pazury fajne :)
Iwa śliczne paznokietki .... cudeńka :) :*
a te ja robiłam 30 minut temu :) :D ...
krzywa c i linia wlosa i tunel moim zdaniem ładnie wykonane, Mi się te pazurki podobają :)
ja tam nie widzę czegoś do czego mogłabym się przyczepić :)
ja tunel bym bardziej zacisnęła i troche boczki podpiłowała
... szczerze powiedziawszy bałam się zacisnąć mocnej tunel bo te paznokcie były tak strasznie krótkie że nie wiedziałam czy dam rade w ogóle podłożyć szablon ... ale i tak jestem z nich dumna ... :) :D i dziękuje za komentarze :) :*
pazurki ok:good:ale...;)
pilnuj lukow pazurka bo na kazdym masz gdzie indziej stres, i przy tak krotkich nie musza byc luki az tak uwydatnione:)
i troszke bardziej bym zacisnela dlatego ze na jednym troszke koncoweczka ci ucieka;)
ale to juz mala kosmetyka:)
w pierwszym poscie jest pokazany idealny luk paznokcia:)
Ej no już nie bawmy się w takie szczegóły :) paznokcie wykonane bardzo dobrze :D
Moje pierwsze żele na formie.
Kształt pozostawia wiele do życzenia ale niestety trafiłam na forme, która cały czas mi się odklejała :(
W dodatku ćwiczyłam na sobie i troche ciężko mi to szło...:/:
http://img237.imageshack.us/img237/9638/1001303.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/3843/1001301.jpg
http://img696.imageshack.us/img696/1999/1001299w.jpg
A tak poza tym jaknby mi ktoś napisał jakie formu są najlepsze.
Ja robiłam na takich PROMOCJA * SZABLONY FORMY * 100 sztuk * tylko 5zł (921155238) - Aukcje internetowe Allegro
i wyszło jak widać, nawet tunelu nie dało się ładnie zrobić bo wszystko sie odklejało i wyszły takie płaskie :(
Minimaus sliczne ale tunelik bym zacisnela bardziej,to fakt,
ojojojojojoj....bardzo dużo pracy przed toba ale nie zrażaj sie. wystarczy ze posiedzisz i poczytasz
- paznokcie są róznej długości i róznej szerokości
- kamuflaz jest, fajnie, ale usmiech jest strasznie nierówny
- krzywej c w ogole nie ma, widzę tylko góry i doliny
- linia włosa tez za gruba, w ogóle za dużo dałas żelu jako szkielet a potem bałas sie pewnie pikować żeby nie spiłowac frencha. szielet wystarczy cieniuteńki, a linia włosa tez bedzie prawidłowa
- tunelu faktycznie n ie ma, ale sa sporo poważniejsze błedy zeby zacząc poprawiac tunel. dojdziesz do wprawy z krzywą, długością i szerokością (aby wszystko było jednakowe a nie każdy z innej parafii) to zajmiemy sie tunelem ;)
więc:
- poczytaj sobie o krzywej c, jak powinna wyglądac i jak ją robimy-----> http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-p...-krzywa-c.html
- poczytaj równiez o linii usmiechu, jak ją robimy żelem (ja nakładam pędzlem, a potem czystym wytartym o cleaner przecieram jednym szybkim ruchem ręki) http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...ny-french.html
- pilnik w dłoń i cierpliwe opracowanie do równości i "glancu"
- i najważn iejsze- wierzyć w siebie nie poddawać sie i ćwiczyć ćwiczyći jewszce raz ćwiczyć
mozesz zajrzec jeszce tu http://forum.wzorki.info/przedluzani...ukcje-itp.html
:good::good::good:
1. jeśli chodzi o długości i szerokości to wiem...jak już pisałam odklejała mi sie forma, wszystko sie przesuwało :/:
2. Niestety metoda z przecieraniem cleanerem kompletnie mi nie wychodzi :/:
3. góry i doliny, brak krzywej, tunelu fakt :( z tym sobie kompletnie nie radze i mimo ćwiczeń mi nie wychodzi :(
4. tu masz całkowitą racje :D dałam za dużo żelu przy szkielecie a poźniej bałam sie piłować ze względu na frencha
Baaardzo dziękuje ;):przytul:
ale nawet, jak się formy odklejają, to pilnik i jechane. :D
trening czyni mistrza, nie warto się poddawać :)
na pewno sie uda nam też od razu piękne nie wychodziły :P także nie masz co się matrwić dojdziesz do wprawy ;)
proszę o ocenkę tych moich wypocin:P hi hi to są trzecie w moim życiu szpice jakie robiłam i nie są za ciekawe
i na dodatek rudy brokat puszczał kolor
krzywa do poprawy moim zadniem i jeszcze bym je trochę wypiłowała :)
postaram się przy następnych próbach nauki dziękuje za wskazówki
Wiadomo, że na sztucznym palcu pracuje się inaczej niż na żywych. Krzywa C faktycznie trochę za mała i boczki nieco do podpiłowania, ale ogólne wrażenie jeśli chodzi o zdobienie jest miłe dla oka:)
[quote=judzia;111277]1. jeśli chodzi o długości i szerokości to wiem...jak już pisałam odklejała mi sie forma, wszystko sie przesuwało :/:
formy ze skrzydelkami na poczatek, chociazby takie:
Szablony formy CE lux - szerokie LUX 10 sztuk NOWOŚĆ!!! (klasyczne papierowe) :: dobrarada
2. Niestety metoda z przecieraniem cleanerem kompletnie mi nie wychodzi :/:
podejrzewam, ze za duzo cleanera i splywajacy cleaner "złobi" ci wzorki we frenchu, spróbuj suchym czystym pedzelkiem, moze ukosnym(to kwestia praktyki), a jak nie, to moze proba nakladania frencha sondą, albo-jesli nie masz-wykalaczka.
3. góry i doliny, brak krzywej, tunelu fakt :( z tym sobie kompletnie nie radze i mimo ćwiczeń mi nie wychodzi :(
trzeba pilowac, aby powierzchnia byla gladka i czysta, trudno jest sie nauczyc niestety pilowania z forum. Powinien ktos pokazac
Jak dobrze wygniesz w luk nakladana formę to tunel powinien się zrobic. Dobij go tylko potem zaciskarką, albo zwyklą pensetą do wyrywania wloskow z brwi:), zrob to w ten sposob, ze lekko utwardzony szkielecik wsadz w zaciskarkę i zacisnij z dwoch stron.
Krzywa C-na srodek glut z zelu i rozprowadzasz go jakbys sloneczko malowala, a potem wieszasz pazura glowa w dol, aby zel splynal w to miejsce gdzie trzeba, nie bokiem, nie krzywo.. prosto w dol(to taki sposob dla poczatkujacych), nie zwalnia Cie to oczywiscie od pilowania.
4. tu masz całkowitą racje :D dałam za dużo żelu przy szkielecie a poźniej bałam sie piłować ze względu na frencha
nie bede sie powtarzac, za woszczurem ale szkielecik mozna klasc cieniutki bardzo, jedynie wzmocniony na naturalnej linii usmiechu. Aby uzyskac cieniutki wolny brzeg sprobuj sam szkielet dac troche krotszy niz biala koncowka frencha. W ten sposob wolny brzeg wyjdzie ci cieniutki i bedziesz mogla go wyrownac i spilowac bez efektu "ciezkiego wolnego brzegu", pod ktorym widac szkielecik.
sie kura rozpisała swoim kurzastym szponem, brawo!!
woszczur tez przepieknie pisze normalnie i duzo:)
Te formy które mi pokazałaś są dużo szersze od tych co ja mam, zamiast zagiąć szablon do tunelu wyszedł mi szpic płaski :/:
Jutro kupie te szersze i zaczynam z waszymi radami :) Jeszcze raz dziekuje :):D