-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
a po co nałożyłaś dwie warstwy nabłyszczacza ???
jedna w zupełności wystarcza
może miałaś zbyt grubo farbki nałożonej , albo ta druga niepotrzebna warstwa nabłyszczacza tutaj bruździła ..
farbkami zdobiłam na hybrydzie, jak jeszcze twierdzono, że się nie da :skacze:
no ale dzięki temu babki, które w Krakowie robiły hybrydy ( a tam się nie zdobiło)
od koleżanek dowiadywały się ze sie da
i przyjeżdżały do mnie ...
-
Ja daję farbkę na kolorową hybrydę. Jeśli się ślizga, delikatnie dotykam paznokcia suchym wacikiem i dopiero maluję. Potem nabłyszczam. Trzyma się dokładnie tak samo dobrze.
-
ja też od razu na hybrydę kładę farbkę
-
a ja matowie bloczkiem, super delikatnie tak zeby mi sie nic nie slizgalo :)
co do modeny - nadal jest spoko.
ogolnie to wole malowac hybrydami na akrylu, wiekszosc hybryd jednak nie trzyma sie dlugo przy rozdwajajacych sie paznokciach, a zazwyczaj z takimi "mam do czynienia" ;)
natomiast ostatnio zrobilam sobie samej, zeby bylo szybko, przedluzenie coverem i potem jako frencz hybryda, na matowa mase, bez bazy itd i trzymalo sie az do uzupelnienia, a wczesniej robilam na baze, czyli teraz wiem ze mozna ten element pominac :)
-
a co masz konkretnie na myśli, że modena nadal spoko?
-
testowna wielokrotnie na roznych osobach i wszystko jest ok :)
-
asia ale na ich bazie na naturalnych pazurkach? napisz coś więcej bo ja mam zamiar je kupić ale ciągle się waham, napisz jak dokładnie robisz na naturalnej płytce, będę wdzięczna
-
tak samo jak kazde inne, bazy uzywam z elegance :) zawsze mozesz kupic na probe 1 czy 2 kolory. natomiast najbardziej lubie harmony i artistic, to sa moim zdaniem najfajniejsze hybrydy poki co. ale jeszcze chce probowac mm i spn bo ich nie mam. indigo ma tez fajne probki za 20zl za szt
-
Witam Dziewczyny.
Ja po przeczytaniu Waszego, a właściwie już naszego:D wątku zdecydowałam się na Gelish Harmony. No i do frencha zakupiłam kolor Sweet Dream, ale jak są ładne paznokietki to jest ok, ale jak są troszkę podniszczone lub przebarwione, to mam wrażenie, że jest zbyt mało kryjący. Czy możecie polecić coś do frencha, aby był trochę bardziej kryjący? Moja dzisiejsza modelka lubi cieniutką białą końcówkę, i było widać, że lakier nie kryje zbyt dobrze. No i się nasłuchałam:huh:
Na jakich kolorkach wam się najlepiej pracuje??
-
Racja,dzisiaj złożyłam reklamację w sklepie na te hybrydy które zgęstniały,niech dystrybutor kontaktuje się z producentem,jeśli jego pośrednictwo kończy się jedynie na pobieraniu kasy i sprzedawaniu starych wadliwych żeli bez uprzedzenia ze mogą zgęstnieć powinni sprzedawać je z rabatem i pełną świadomością kupującego.Jestem wściekła bo wywaliłam 600zł na cały zestaw a teraz połowa się nadaje do kosza:((( wrrrrr
Będę walczyć o swoje,niech zwrócą kasę lub wymienia na nowe
-
Cytat:
Napisał
sliwka
Witam Dziewczyny.
Ja po przeczytaniu Waszego, a właściwie już naszego:D wątku zdecydowałam się na Gelish Harmony. No i do frencha zakupiłam kolor Sweet Dream, ale jak są ładne paznokietki to jest ok, ale jak są troszkę podniszczone lub przebarwione, to mam wrażenie, że jest zbyt mało kryjący. Czy możecie polecić coś do frencha, aby był trochę bardziej kryjący? Moja dzisiejsza modelka lubi cieniutką białą końcówkę, i było widać, że lakier nie kryje zbyt dobrze. No i się nasłuchałam:huh:
Na jakich kolorkach wam się najlepiej pracuje??
Ja po wielu poszukiwaniach wreszcie mam dwa ulubione do frencha http://www.beautyflo.pl/img/p/107-219-home.jpg
Soak Off Color Gel - Artistic Colour Gloss - La-Ti-Da - Beautyflo oraz
Magic Gel-Laq kolor 8 ml.(cielisty wpadający w róż/kamuflaż do french) http://www.udanezakupy.com.pl/imagem...=90&h=72&page=http://www.udanezakupy.com.pl/-c-343_348.html
Lubię też Soak Off Color Gel - Artistic Colour Gloss - Peach Whip - Beautyflo http://www.beautyflo.pl/img/p/106-218-home.jpg z tym ze ten jest lekko transparentny
Tu oba z Artistica na wzorniku - trzeci i czwarty kolor od lewej http://i1091.photobucket.com/albums/...ydyprobass.jpg
-
Chocolata, dziękuję serdecznie. Nie ukrywam, iż na Ciebie właśnie liczyłam. Ale oczywiście jak Któraś z Was może jeszcze mi coś podpowiedzieć, będę wdzięczna. Zastanawiam sie nad czymś z Harmony. Bardzo fajne są te hybrydki:)
-
Artistic to mlodszy brat Harmony. Wiele kolorów się powiela w obu firmach a jest nieco tańsza.
-
dziewczyny polecicie biały do frencz hybrydowy, który kryje 1 warstwa, dobrze i szybko sie utwardza i nie marszczy sie w lampie?
-
jumpi - ja do frencha używam harmony. ładnie się nakłada, fajnie kryje, nie odpryskuje. Zrobiłabym Ci próbniczka jak wygląda 1 warstwa ale teraz idę spać :P a jutro mam zajęcia cały dzień:( Jak będziesz cierpliwa to jutro wieczorem, albo w niedziele mogę zrobić jak to wygląda. o ile jesteś zainteresowana harmony ;p
-
-
jumpi - obiecany test krycia.^_^
kreska zrobiona niebieskim flamastrem
na tipsie: warstwa mlecznego "little proncess" i 1 warstwa białego "sheek white". z nim trzeba uważac bo jak przesadzisz to potrafi się lekko zmarszczyć ale przy odrobinei ostrożności krycie ładne i zero zmarch :D
oczywiście gelish- harmony
Załącznik 52094Załącznik 52095
kolor na żywo bardziej biały ale w sztucznym świetle mój aparat robi tak ;/
-
Nakładasz go pędzelkiem z buteleczki czy używasz swojego? Na filmikach widzialam że on nie jest nie taki ostry biały - co mi akurat by pasowało. Jak z noszeniem? Długo się trzyma ?
-
ja nakładam pędzelkiem z pojemniczka a potem swoim ( najtańszym 4- płaski) robię ładną linie uśmiechu :)
nie jest śnieżno biały. raczej taki delikatny...
Ja z trwałości jestem zadowolona. 3- tygodnie spokojnie się trzyma, dłużej nie nosiłam ;p
Na stopach chyba dociągnełam do 5 tygodni. ( Mi paznokcie praktycznie nie rosną więc bez obawy bo zabrzmiało to strasznie ^_^)
-
Cytat:
Napisał
Chocolata
a jak z trwałością?
-
Porównywalny do innych- 2-3 tyg.
-
French hybrydowy wykonany Gelishem :)
-
Zuuzaneczka możesz podać numery (nazwy) kolorów użytych produktów?
-
Oczywiście - biały Sheek White i mlecznoróżowy Sweet Dream :)
-
Zuuzaneczko a czy możesz jeszcze napisać czy płytka tej klientki była sama w sobie ładna, czy sądzisz że na średnio ładnej płytce będzie wyglądał ten Sweet tak samo ładnie? Kryjący chyba nie jest?
-
To odcień niekryjący, jedynie lekko mleczny, nadaje się na ładną płytkę, tak jak u tej klientki. Odcienia a'la cover z Gelisha jeszcze nie odkryłam ;)
-
Witam, mam pytanie o Schellac - czy po położeniu base coat i utwardzeniu go w lampie warstwa powinna być zaschnięta czy lekko mokra? U mnie jak dotykałam odciskał mi się palec, więc była lekko wilgotna - czy to jest ok czy lampa z neonail (led) nie nadaje się do tego? Każda warstwa (łącznie z base) trzymana 60 s. Z góry dziękuję za odpowiedź:)
-
Baza zawsze jest mokra po wyjęciu z lampy tak samo jak żele twarde ma warstwę dyspersyjną. Dopiero przetarcie jej cleanerem powoduje ostateczne utwardzenie.W przypadku Hybryd należy przetrzeć ją suchym wacikiem i dopiero położyć kolor.
-
A wacik sie nie przyklei skoro baza pod dotykiem odkształcała się (tak jakbym dotykała nie do końca wyschnięty lakier na paznokciu, a trzymałam w lampie led 60s - może to za krótko?) kolor shellac nie marszczył się w żadnym momencie.
-
Nie mam pojęcia jak gelish utwardził się w Twojej lampie ale dla porównania możesz sobie zrobić próbę w lampie UV na 2 min na drugim palcu.
Wacik nie powinien się przykleić, a to że jest miękki - to cecha żeli hybrydowych - twardnieją dopiero po kilku dniach na pazurku.
-
Nie mam lampy UV :( pozostaje pójść na manikiur schellac do gabinetu i sprawdzić jak to jest z tą lampą:) Zakupilam lakiery i lampe do domowego użytku, umiem robić manikiur, malować ładnie paznokcie i zafascynował mnie schellac, jego trwałość :) No i właśnie zapytałam sprzedawce o możliwość zwrotu lampy, to raczej jej wina, bo to led a nie UV.
-
To szkoda że nie zaczęłaś od tego właśnie:) Szkoda się pakować w takie koszta po to żeby się rozczarować. Daj link do lampy którą kupiłaś. Ja mam 60W ale wcześniej miałam okazję użyć takiej jak ma Mistero 15 W i shellaki mi się normalnie utwardzały w 60 sek. z tego co pamiętam.
Jeśli już zdecydujesz się na zmianę lampy na zwykłą UV pamiętaj ze hybrydy nie utwardzisz w zwykłej małej na 2 żarówki. Wymagają one co najmniej 4 żarówek x9W
-
Cytat:
Napisał
macaomoonlight
Witam, mam pytanie o Schellac - czy po położeniu base coat i utwardzeniu go w lampie warstwa powinna być zaschnięta czy lekko mokra? U mnie jak dotykałam odciskał mi się palec, więc była lekko wilgotna - czy to jest ok czy lampa z neonail (led) nie nadaje się do tego? Każda warstwa (łącznie z base) trzymana 60 s. Z góry dziękuję za odpowiedź:)
Bazę Shellac trzyma się w lampie (tu mam na myśli lampę UV) ok 20 sekund. Nie przemywasz żadnej warstwy oprócz ostatniej. Kładziesz bazę, kolor1, kolor 2 i top i po wyjęciu z lampy dopiero przemywasz, ja przemywam zwykłym zmywaczem. Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam, ale chyba o to Ci chodziło :)
-
Tak, dziekuje:) dzis oddalam lampe z allegro. i dotarlam do dystrybutora na Polske CND. jak macie dzialanosc ma lepsze ceny (i lampy i lakierow) i wszystkie produkty. moj shellac nie utwardzi sie dobrze w chinskiej tandecie (lampy nie polecam, led uv).
-
Hybrydka w kolorze ciemnofioletowym (bakłażan) z cyrkoniami :D
-
wczoraj zakupiłam shellac. base 12,5 ml i top 15 ml za 240zł i kolor iced cappucino za 79,99 ;) położyłam go wczoraj mojej klientce, sobie, a dzisiaj jeszcze mojej koleżance... kolor perlisty, ale bardzo delikatny, wręcz cielisty. świetnie się nakłada... nic mi się nie marszczyło, użyłam mojej zwykłej lampy UV (ale trzymałam po 3 min- dla pewności!), na koniec przemyłam acetonem, bo jak użyłam mojego cleara to jakieś matowe były, a po acetonie super błysk! zobaczymy jednak jak się będzie trzymać... moje króliczki zdadzą mi relację! jak na razie jestem zadowolona lakier nie przetrwałby mycia naczyń, mycia głowy x2, już by coś odprysło... a shellac jak na razie jest:)
Zuzaneczka piękne;)
-
mnie się też shellac utwardza w zwykłej lampie UV
-
Ja kupowałam po 76 zł. Chwalę się Cityspace:):ok:
-
na allegro nawet po 67,50... piękny kolor, ale to cityscape :) (literówka) i oczywiście piękne wykonanie...
używacie firmowych produktów do swojego systemu hybryd, czy mieszacie... bo odtłuściłam moim nail prepem, a nie scrub freshem... mam nadzieję, że mimo tego będzie dobrze;)
-
Dziewczyny/kobitki :P hmmm glupio sie tak wcinac do Waszej rozmowy ale przeszukalam cale forum i nie moge znalezc odpowiedniego tematu...
mianowicie mam zamiar utwardzac swoje naturalne pazurki,dac im podrosnac i robic sobie frencha i rozne tam zdobienia,dodam ze bez tipsow i przedluzania (zastanawiam sie nad forma ale narazie odpada)
nie mam tragicznych pazurkow i sa srednio mocne ale jak sa dluzsze to wiadomo lamia sie nawet przy mocniejszym puknieciu (przy otwieraniu szafki,jakiegos pudelka zdaza mi sie czesto zlamac paznokcia i sie zalamuje) pewnie sa za suche/za malo elastyczne.
Lakiery tez szybko odpryskuja,jak dla mnie za szybko.
Mam zestaw z naildesign ale mam zamiar zamowic z modeny i przy okazji lampe bo moja 9w doprowadza mnie do szalu.
modena nie ma soak off (czy jak to sie tam pisze).Co w moim przypadku bedzie lepsze,tradycyjny zel,hybryda czy soak off-majac na wzgledzie ze chcem miec swoje naturalki i tylko je utwardzac ,trwale malowac i czy na takowych (miekkich) mozna robic kwiatki akrylowe,bo ozdoby napewno,nie?
i moze polecicie mi jakas firme,macie doswiadczenie i na codzien traktujecie takie przypadki jak moj
Strasznie sie rozpisalam ale chcialam napisac dobrze o co mi chodzi i jesli jest taki temat na forum to podpowiedzcie,bede wdzieczna:P