-
Odp: Frezarka- nie taki diabeł straszny...
Cytat:
Napisał
karolinciusia
hej :)
Dziewczyny frezarka nie ułatwiła mi pracy :( napewno robie coś źle, ale co?
1. nakładam remover odsuwam skórki (pr.óbowałam też bez ale nic nie zmieniło)
2. usuwam skórke - ALE on a sie nie niszczy tylko podnosi do góry i i tak musze ją wyciąć cążkami --CO ROBIE ŹLE???
mAM FREZARKE JD500 OBROTY USTAWIONE PRAWIE NA MAX, DOKUPIONY FREZ DIAMENTOWY STOŻEK - MOŻE FREZ ZA SŁABY
z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC:):przytul:
prosimy nie uzywać capsa !!
1. przy pracy z frezarka nie ma potrzeby nakladania removera
2. zaleznie od tego jakiego freza uzywasz, mozesz albo podniesc skorke i przygotowac do wyciecia to co z niej zostalo - wtedy pamietaj o odsunieciu blonek (frez malutki stozek, ten cieniusienki). albo tez delikatnie usunac skorke frezem (tymi delikatnymi, np kuleczkowymi albo kamiennymi)
3. obroty frezarki ustawiamy raczej w okolicach min, a nie max. po pierwsze mozesz spalic sobie sprzet niechacy, po drugie pazur to delikatny twor, nie ma potrzeby go katowac
-
asia dziękuje :)
Będe pamiętała o capsie (nie wiedziałam).
-
spoko ;) w razie pytan pisz ;)
-
hej doradźcie mi proszę bo widzę, że sie swietnie znacie, czy JD 500 i 700 mogę stosowac do pedicuru ? jeśli tak to która z nich jest lepsza, czy jest jakaś różnica między ich działaniem ? chodzi mi tylko o sporadyczne i indywidualne użytkowanie, takie raz na miesiąc :)
z góry dzieki za odp :)
-
Do sporadycznego użytkowania mam JD 700, ale po roku jest już bardzo słaba. Używam raz na miesiąc . Także nie polecam.
-
owsianka tak jak napisała sztynka. Nie sądzę by pociągnęła długo z 1 pedixem dziennie. Polecam cierpliwość, oszczędność i inwetycje w Marathona 3 - to chyba jedna z tańszych która na pewno da radę :)
-
dzieki za tak szybkie odpowiedzi :) tak tak chodzi mi o pedicure 1/msc :)
-
Hej dziewczyny
Mam takie pytanie do Was.....
Natomiast raczka do mojej frezarki jest na wykonczeniu i tak pomyslalam ze moze któraś z Was po zmianie frezarki ma taką rączke na zbyciu.....Z checia bym odkupiła ... Jak cos to prosze o info :)
-
Cytat:
Napisał
MartaOSz
Hej dziewczyny
Mam takie pytanie do Was.....
Natomiast raczka do mojej frezarki jest na wykonczeniu i tak pomyslalam ze moze któraś z Was po zmianie frezarki ma taką rączke na zbyciu.....Z checia bym odkupiła ... Jak cos to prosze o info :)
RACZKA PROSTNICA DO FREZARKI UNIWERSALNA JD DR ITP (2631874521) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
b tutaj kupisz bez problemu , ja miałam ten sam problem , dwie dobre bazy i zepsute rączki - łożyska posiadały.:kwiatek::kwiatek:
-
Chciałabym kupić frezarkę, tylko do domowego uzytku, sporadycznie, do obróbki i zdejmowania masy ok 2-3 razy w miesiącu, tanią, która lepsza?
10 watowa CT 1203 uciągnie czy musi być 35 watowa JD500 ?\
:kwiatek:
-
Witam was kobietki :) przepraszam ,że tak się wtrąciłam jednak prosiłabym o pomoc w wyborze frezarki co myslicie o tej ? mnie zależy na chwilę obecną na pracy nią w domu przy pedicure , przedłużaniu pazurek,(a co na to się przekłada również frezowaniu starej masy żelowej , akrylowej) nie posiadam jakiś wielkich nakładów gotówki ,które mogę na nią przeznaczyć więc pomyślałam ,że może ta:) Proszę o radę:) Frezarka do manicure i pedicure JD700 czarna 35Watt Gratisy - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna
-
Pytałam o prawie dokładnie to samo jeden post przed Tobą, też frezarka, też tania, też do uzytku domowego- wystarczyło przeczytać i czekać na odpowiedzi Dziewczyn, bo jak będziemy dublowac posty to to i tak nic nie da- więcej sie nie dowiemy ;)
-
Nie wiem czy 10W czasem się nie zatrzyma przy kontakcie z pazurkiem. Powiem tak. Ja zadaję sobie sprawę,ze jak się nie pracuje to 200zl to wydatek ale to nie jest jednorazowy zakup. Ja mam z activa jd500 z kapturkami, jestem zadowolona chociaz trochę żałuje ze nie poczekałam na marathona. Pati ;) a jak za rok magicznie się okaze, że masz babeczke 1/tydzien czyli też bez szału to kupisz nową frezarkę jak się okaze, że ta nie daje rady? ;)
-
W sumie masz racje, chyba kupię tę co Ty masz Karchola, lepiej kupić taką, która "ogarnie" te kilka klientek więcej raz, niz dwa razy, bo ta poprzednia okazała się za słaba, dziękuje za odpowiedż :kwiatek::kwiatek::kwiatek:
-
Cytat:
Napisał
karchola
owsianka tak jak napisała sztynka. Nie sądzę by pociągnęła długo z 1 pedixem dziennie. Polecam cierpliwość, oszczędność i inwetycje w Marathona 3 - to chyba jedna z tańszych która na pewno da radę :)
Witam też jestem na kupnie frezarki
karchola mówisz że tą polecasz ?? czy to jakaś inna ?
FREZARKA MARATHON-3 CHAMPION NOWY MODEL PROMOCJA ! (2692602539) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
-
ja mam Marthona 3 ALE TEGO KLASYCZNEGO.... miesiąc... Pierwsze wrażania:
parę trudnych pedi zrobiłam ( łącznie z 80 letnią Panią z mega haluksami i wiadomo...) Bardzo fajna i zgrabna regulacja obrotów co pozwala na dobre opracowanie przestrzeni między palcami, odcisków jak i zarówno ciężkich piętek. Duża moc.
freziki zmienia się łatwo.
jeszcze chce sobie do niej zafundować frez... może z węglika spiekanego do zdejmowania akrylu ale to w tej kwestiii jeszcze sie nie wypowiem... ;p
chodzi cicho. Ja pracuje jak na razie wolno i troszkę się nagrzewa rączka przy dłuższej pracy ale wtedy zazwyczaj daje jej chwile przerwy na opracowanie pazurków i skórek.
Zdecydowanie ułatwia i przyspiesza prace (wcześniej tarłam tarą dłuuuugo).
-
10W nie pociągnie żelu, ani akrylu. Tyle ma moja mini frezareczka za 5 zł na baterie. Nie polecam też JD jeśli macie jakiekolwiek pedicure, to jest bez sensu, ona wam padnie po kilku razach. Nie jest to mój wymysł, tylko potwierdzone u kilku już użytkowniczek. Do pediksa polecam wam coś o mocy powyżej 50 W. Już nawet te multiszlifierki sprzedawane na allegro z większymi obrotami są lepsze niż JD.
-
-
-
-
Germana a na pewno nie zatykasz jej tych szparek w rączce służących do chłodzenia? Ja kiedyś namiętnie trzymałam rączke frezarki dłonią a nie jak długopis, wtedy mi się szybko nagrzewała :)
-
karchola - dziękujeza podpowiedź :cwaniak:, muszę zwrócić na to uwagę jutro mam pedi więc zobaczę jak trzymałam wcześniej.... ^_^
-
Cytat:
Napisał
germana
troszkę się nagrzewa rączka przy dłuższej pracy ale wtedy zazwyczaj daje jej chwile przerwy na opracowanie pazurków i skórek.
mi też się zawsze nagrzewała, widocznie tak mają przy dłuższej pracy
-
moja JD 700 tez wysiadla szybciutko po kilku pediksach ... musze zmienic raczke ale na grubo sie zastanawiam czy jednak nie kupic sobie do pedi marathona mocniejszego...
w tej chwili nie stac mnie na te za 4000tys :)
-
przy kupnie nowej frezarki wazne jest, aby miała gwarancję. wtedy, przynajmniej przez ten okres, można bez problemu oddać
-
Moja JD500 też padła i to tylko po pracy na masie żelowej ;( po 4 - 5 razy w miesiącu i teraz muszę póki co walczyć pilnikami:placz: no masakra. Powiedzcie mi kochane czy naprawdę nie da się kupić nic taniej niż te 600zł ??? Bo tak czytam tu sobie i powiem szczerze, że polecacie super frezarki, tylko jak na moje skromne potrzeby to trochę za drogo, z drugiej strony może lepiej zainwestować raz i mieć spokój :huh:
-
Kasiulka ja na przykład pracuje na frezarce Marathon 3 Lux i póki co jestem naprawdę zadowolona - ona kosztuje coś koło 700zł, więc nie jest to mało ale nie jest to też dużo i za tą cenę masz naprawdę dobry sprzęt. Ja trochę na nią czasu odkładałam, ale wyszłam z założenia, że właśnie lepiej kupić coś porządniejszego niż się potem wkurzać, że pieniądze poszły w błoto. Może kiedyś jak się dorobię to kupię sobie jakąś wypaśniejszą, ale póki co ta jest naprawdę super :)
-
bylam juz zdecydowana na frezarke Marathon 3 lux niestety nie mieli w activie na stanie zaczelam szukac dalej i znalazlam taka stronke porownanie frezarek frezarki kosmetycznei tam jest napisane ze moc 85v ze str activ to tak naprawde 35 v?
z drugiej stron wy takie kupilyscie i jestescie zadowolone:/:
znalazlam jeszcze jedna interesujaca i polecana frezarke Frezarki podologiczne i kosmetyczne do paznokci, manicure i pedicure leczniczy, do pielęgnacji stopy i pięt - LNCtu jest napisane ze moc ma 85 v a jak wpisalam w google to takie sa takie same urzadzenia TANSZE i moc 40v?Mikronarzędzia - Kompletny zestaw frezarki MHX i urządzenia zasilającego SGX Xenox 68600 Elektronarzedzia24.pl
i którą teraz wybrac?
bo wg artykułu marathon 3 lux ma zanizona moc czli 40v a ta moc ma o polowe tańsza xenon?
mam metlik w glowie prosze o pomoc ;(
przed chwila sprawdzilam ze raczki do xenona sa do 40v wiec urzadzenie nie moze miec wiecej vat....
-
kasiulka81
ja miałam JD500 2 lata przy pracy po 12 godzin dziennie, jedna klientka po drugiej, i nic się z nią nie stało. Musiałam trafić na jakiś feralny egzemplarz, myślę, że na początek pracy te tańsze są wystarczające, jak już się dorobisz to kupisz sobie taką wypasioną:D
-
dziewczyny wiecie może gdzie można kupić taką końcówkę do frezarki?? jak na tym zdjęciu to złote, za chiny znaleźć swojej nie mogę, a do tej szerszej mam mało frezów:((
Miniwiertarka miniszlifierka frezarka precyzyjna (2734125350) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zdjęcie
-
tuleja zaciskowa, powinna byc w sklepach z narzedziami, moze castoramie, etc. na allegro tez powinno byc
Mozesz tez sprobować kupic frezy z wiekszym trzpieniem, ale że do frezarek kosmetycznych i medycznych zazwyczj są węższe, to moze byc trudno.
-
bardzo dziękuję Asiu. Właśnie o to mi chodziło i nie wiedziałam jak to się nazywa. Wiesz może jaki na węższe frezy będzie rozmiar?? bo znalazłam coś takiego DREMEL 483 tulejka tuleja zaciskowa uchwyt 0,8 mm (2774309605) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
-
Mąż mi naprawił znowu moją frezareczkę JD500 :skacze::skacze: rozkręcił ja na części pierwsze , poczyścił ile się dało, popsikał WD40 gdzie się dało i na razie działa:ok:Na początku wydawała dziwne dźwięki, ale teraz jest OK (odpukać w niemalowane :P) i oby jak najdłużej, bo zbliża się gorący okres Świąteczno-Sylwestrowy (nawet dla mnie amatorki) i sam wiecie jak to bez frezarki długo chodzi na robocie.
-
moje drogie zakupilam frezareczke Mikrosilnik SAESHIN STRONG 210/105LN jest promocja 850 zamiast 1200 170watt
mam pytanie odnosnie frezow do skorek na jakich pracujecie i jak ich prawidlowo uzywac
czy moczycie skorki i je odpychacie czy tylko traktujecie frezarka ?
prosze o pomoc....:)
-
evelyn nie pamietam, postaram sie jutro sprawdzic, moze gdzies jest napisane
-
wklejam filmik praca frezarka przy stopkach moze komus sie przyda
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=WLb9g2epic4&feature=related]???????.flv - YouTube[/ame]
jak mozecie to prosze opiscie jak krok po kroku wykonujecie manicure frezrka szczegolnie chodzi mi o dokladne opracowanie skorek czy odsuwacie kopytkiem czy zmiekczacie skorki....
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=WLb9g2epic4&feature=related"][/ame]
-
a ja mam taki problem ze dokupilam sobie nowa raczke do frezarki jd700 ale cos sie dzieje z baza... po jakis paru minutach pilowania frezarka sie zatrzymuje, po czym jak odpocznie znow troche piluje... tak jakby sie przegrzewala... dwoch specjalistow do niej zajrzalo, jeden naoliwil, drugi cos przelutowal i dalej to samo... mialyscie cos takiego? moze wiecie co sie dzieje?
mam ja juz 3 lata i byla uzywana i do pedi i do mani...
planuje sobie kupic cos z wiosna bo beda na czasie pedicury ale teraz chcialam podreperowac mojego cherlaczka :)
-
ja mialam tak, ze jak obracalam pokrętło to się włączała co prawda lampka, ale obroty nie, ale na gwarancje pusciłam , zaczarowali i jest ok, podobno chodzilo o styki i jakies tam blaszki
-
-
nie widzę przy tej frezarce info o mocy?