-
Odp: Polecane / nie polecane produkty do stylizacji rzęs (rzęsy, kleje itd)
Gorzka, wybij sobie zdradę z głowy;) Twoje leżydełko jest idealne.
Kiwaczku, zapłaciłam za to cudo 450 zł z przesyłką. Ale przynajmniej sprzedawca sam na swój koszt podstawił kuriera po odbiór strupa.
-
Odp: [sprzedam] rzęsy 0,07, 0,15 i wyjątkowe płatki
ja mam takie pytanie polecacie dziewcyzny bardziej rzeski na pasku czy ze sloiczkow??
bo ja kupowalam mixy i tak naprawde uzywam pare dlugosci
i pozneij zostaja mi 13 14 15:/..:(
-
hej, mam klientkę, której po dwóch tygodniach sypią się rzęsy. Jak ręką odjął/.... Kleiłam i na HS4 i naHS5. Czy możecie mi polecić równie szybki inny klej? nie wiem czy trwalszy, bo te kleje przecież na długo wiążą i nie wiem co jest nie tak,,,,, Ktoś miał podobną sytuację??? proszę o pomoc :*
-
mini89 ja miałam podobnie u jednej klientki. Jak jej kleiłam klejem z LL, to trzymały się 4-5 tyg., jak mi się skończył to kupiłam HS-4 i tu nastąpiła zmiana, po dwóch tyg. zostało jej tylko parę rzęs. Przyjęłam reklamację podwójnie odtłuściłam, potraktowałam porządnie primerem i nic nie pomogło, sytuacja się powtórzyła. Pani stosowała dokładnie te same kosmetyki co wcześniej, po dokładniejszym wywiadzie doszłyśmy do wniosku, że to pewnie wina eyelinera, którego HS-4 nie akceptował. Sprawdzić nie było okazji, pani sobie zrobiła przerwę w klejeniu :(
-
nitko Ta moja babeczka też używa eyelinera..moze to dlatego i nie lubi się z tymi klejami. a tan LL to szybko schnący ?a który to dokładnie ? moge prosić linka?
-
Odp: [sprzedam] rzęsy 0,07, 0,15 i wyjątkowe płatki
Cytat:
Napisał
malutkaistotkaa
ja mam takie pytanie polecacie dziewcyzny bardziej rzeski na pasku czy ze sloiczkow??
bo ja kupowalam mixy i tak naprawde uzywam pare dlugosci
i pozneij zostaja mi 13 14 15:/..:(
O ty farciaro. Ja właśnie mam problem bo mi te się szybko kończą.
To chyba musisz zainwestować w całą paletkę rozmiaru a teraz to już są paletki mini więc wcale to dużo kasy nie wychodzi.Ja wolę w kasetce, wg mnie lepsza jakość.
-
Ten klej z LL to był professional Plus.
Moje spostrzeżenia w porównaniu z HS-4:
- sechł trochę wolniej
- był trochę gęstszy
- wiązał na dłużej
-
ja kilka postów wcześniej polecałam klej maxlashes. co do professional plus to miałam podobne spostrzeżenia, co i nitko. i dlatego, że długo musiałam czekać, póki wyschnie, musiałam z niego zrezygnować. ale wiązanie było bardzo trwałe :ok:
-
Ej dziewczyny jak nie wiecie jak wykorzystać rzęsy brązowe. Kleicie tylko te czarne i czarne, bez obniżania lotów proszę:skacze::skacze:, polecam całym sercem metodę cieniowaną oraz rzęsy jakimi można efet cieniowania uzyskać - rzęsy brązowe z czarnymi. Wychodzi totalny efekt trójwymiaru, moje klientki to kochają. Oczywiście zdjęcia nie oddają kolorów, a że nie podkręcam fot, to widać jak widać, ale coś tam widać, no:D:D
Rzesy Evo, Silk Diamond profil grubość 0,1 - długości 12, 11, 10 i 9 oraz rzęsy Dark Brown- profil B grubość 0,1 długości 11, 10
-
Cytat:
Napisał
nitko
Ten klej z LL to był professional Plus.
Moje spostrzeżenia w porównaniu z HS-4:
- sechł trochę wolniej
- był trochę gęstszy
- wiązał na dłużej
Dokładnie! Po wielu testach i zmianach stwierdzam, że go uwielbiam. Na stronie LL jest napisane, że przeznaczenie dla początkujących, ale jak dla mnie jest dobry dla każdego. HS-4 faktycznie chyba nie lubi eyelinerów, a professional trzyma mi rzęsy dobrze i nie tylko mi. W HS-4 najbardziej przeszkadzała mi mała lepkość i rzadkość materiału, ale oczywiście nie jest zły. Ja chyba jakoś nie umiem się przestawić. ;)
-
Może faktycznie skuszę się na ten klej od LL. MArtwi mnie że dłużej schnie, ale jak ma współgrać z eyelinerem to warto. Dzieki Dziewczyny
Chociaż ten maxlashes też kusi. Marcheweczko a ten klej jest szybszy od LL ? i współgra z eyelilnerem ?
-
jest szybszy, niż Professional Plus z LL i współgra nawet z kredkami moich najbardziej niegrzecznych klientek :ok:
-
Maxlashes jest taki jak ub+ wg mnie w szykosci. rewelacja.
-
Cytat:
Napisał
dzikakura
...polecam całym sercem metodę cieniowaną oraz rzęsy jakimi można efet cieniowania uzyskać - rzęsy brązowe z czarnymi. Wychodzi totalny efekt trójwymiaru, moje klientki to kochają...
Dzięki kurko, fotki rzeczywiście tego nie oddają ale wierzę na słowo :)
Zastanawiałam się właśnie jakimi rzęsami uzupełnić moją klientkę, chciała trochę rozjaśnić swoje czarne brązowymi. Proponowałam całe brązowe lub ombre, powiedziała ze mam wybrać takie, które będą wyglądały naturalnie...
Jakie polecacie? dodam, że metodą 1:1
-
Kochane , czy ma któraś na sprzedaż płatki wielokrotnego użytku? :)
bo widze ze w evo nie ma, w LL tez nie :( gdzie mogę je kupić?
-
-
Witam. Czy może ktoś mi podpowiedzieć czy któraś "porządna" hurtownia czy też sklep internetowy sprzedaje rzęsy o wadze 0,15g? Nie mogę nic takiego znaleźć..
-
0,15 g ? a to czasem o grubość nie chodziło ?
-
Nie nie :P Większość sklepów oferuje rzęsy w cenie +/- 30zł za 0,25g. Ja bym chciała zakupić na początek mniej więcej połowę czyli 0,10g lub 0,15g. Wiem, że najbardziej logicznym sposobem jest zakup rzęs na pół z drugą stylistką jednak nie mam żadnej znajomej, która zaczyna bawić się w rzęski.. Krótko mówiąc na razie nie stać mnie na to, żeby kupować od razu dużą ilość rzęs. A zależy mi na tym, aby zacząć profesjonalnie! Z jednego skrętu wypadałoby posiadać minimum jedną grubość oraz wachlarz długości od 8mm do 14-15mm. Przeliczając na opakowania trochę dużo pieniędzy to wychodzi :crazy:
-
nowakowa a może rzęsy w paletkach? Kupujesz mixa za ok 60zł i masz prawie wszystkie długości:) taniej Cię wyjdzie a i wygodniej pracować.
-
Ojjj wygodniej, na kursie miałam rzęsy na palecie. Z tym że sypkich rzęs jest więcej niż na palecie i w końcowym efekcie rzęsy na palecie wychodzą drożej..
-
ale masz cały komplet rozmiarów w palecie, a koszt na pewno szybko się zwróci ...
-
ja kiedyś z ciekawości przeliczałam, ile jest rzęs sypanych i w palecie i wyszło mi, że to właśnie paletki bardziej się opłacają :D
-
Tym bardziej, że często wysypuje się z pojemniczka więcej rzęsek niż potrzeba i potem lądują one w koszu :)
-
No dobra przekonałyście mnie :) jak się nie spróbuje to się człowiek nie dowie! A tak nawiasem mówiąc, moja instruktorka mówiła, że na różnych targach kosmetycznych można kupić takie paletki z rozmiarem 8,9,10,11,12,13,14 w cenie 20zł!!! Bo firmy wyprzedają produkty. Strasznie zdzierają na rzęsach.. Póki co trzeba się wykosztować i czatować na targi...
-
ja mam z Secret Lashes tylko że ULTRA BONDING. Obecnie szukam czegoś szybciej schnacego i tanszego...
-
-
-
dziewczynki to nie jest wątek reklamowy tylko polecanie lub niepolecanie, czyli ze wskazaniem DLACZEGO. tym bardziej rzucanie linkami bez wskazania charakterystyk tych rzęs chyba jest trochę bez sensu nie uważacie? każda tu na forum zna zarówno jedna jak i drugą firmę ;)
-
nadiuszko, ależ dziewczyny nie reklamują :D Wanda pytała się, byśmy doradziły jej jakie ma kupić rzęski, by było niedrogo, polecałyśmy paletki, znalazła dziewczyna mini paletkę, ucieszyła się i chciała z nami się podzielić na forum :ok: a violcias chciała jej pomóc i wskazała jeszcze dwa sklepy, gdzie takie paletki MINI w atrakcyjnej cenie może nabyć ;)
-
Dokładnie Marchewko :) Przykro mi to stwierdzać ale z tego co czytam na wielu forach, jest tutaj kilku użytkowników, którzy mają ZERO tolerancji dla tych, którzy zaczynają. Nic nie jest tak denerwującego jak "uszczypliwe docinki". Dlatego dla nas, młodych i niedoświadczonych stylistek założę nowy temat bo na innych jak widać nie jesteśmy miło witane. Zapomniałam przecież, że niektóre kobiety od samego początku miały perfekcyjną wiedzę.. Pozdrawiam! :macham:
-
Wanda, wszyscy musimy siebie nawzajem szanować, niezależnie, czy jesteś początkującą forumowiczką, stylistką itd, czy też doświadczonym fachowcem, to jest dobre forum, nie gryziemy się tu, tylko się kolegujemy :przytul:poznałam już na żywo kilka dziewczyn, które są przesympatyczne, z którymi chce się przebywać, których z przyjemnością się słucha, których z radością się widuje. Nadiuszka nie chciała absolutnie urazić, to jest wspaniała dziewczyna, która na naszym forum zdradziła wiele swoich tricków, których nigdzie indziej (chyba że u Nadi na szkoleniu) nie znajdziesz. miej też troszkę cierpliwości do nas, bo my też pilnujemy, by w wątkach był porządek i czasem nieufnie podchodzimy do nowych osób, które zachwalają jakiś produkt. ale nie miej nam za złe :kwiatek:
-
BARDZO polecam płatki do przedłużania rzęs noble lashes pakowane po 10 par. Uzywalam już chyba z 20 różnych rodzajów płatków, ale te nie mają sobie równych. Nic z nich nie wycieka, są cieniutkie i cudownie przylegają. Dodatkowo sa nacięte bodajże w trzech miejscach. Na pewno przyspieszą i ułatwia pracę zarówno dopiero zaczynającej jak i zaawansowanej stylistce :))
natomiast pęseta zagięta, różowa z noble lashes coś mi nie leży. Jest zbyt śliska i zdarzyło mi się , ze dwa razy mi wypadła z dłoni :( Na szczeście nie podczas pracy na oku klientki ..
Gdyby ktoś był w stanie polecić mi jakieś pęsety, których czubki sa dosłownie jak igiełki to byłabym wdzięczna :)
-
ja polecam swoje taniochy (które i tak już podrożały)
Pęsety ESD
-
kiwaczek2 - a są mięciutkie? :)
-
Dziewczeta kochane możecie mi pomoc? kupowałam zawsze w LL takie rzęski, bardzo mi podpasowały ,długo trzymaja -swietnie wiążą się z klejem no i chcialam zamowić kolejne bo już mi sie powoli kończa, a bardzo dużo klientek mam wyklejonych tymi wlasnie rzeskami.Wchodze na stronę LL a tam pusto..:( nie ma moich rzęsek.... powiedzcie mi czy gdzies można je kupić? możę znacie identyczne w innym pudełku może czy cos... z góry dziekuje za pomoc;**
http://pliki.wzorki.info/images/MJfoL.jpg
-
wg mnie tak. porównywałam z innymi i uważam że są miękkie . ostre i precyzyjne . ale to jednak tak czy siak trzeba wyprobować na sobie.
marchewkowa ma tez vetusa z eurofashion - i tą też lubię. dobrze mi się na niej pracuje.
-
Cytat:
Napisał
choco-lashes
Dziewczeta kochane możecie mi pomoc? kupowałam zawsze w LL takie rzęski, bardzo mi podpasowały ,długo trzymaja -swietnie wiążą się z klejem no i chcialam zamowić kolejne bo już mi sie powoli kończa, a bardzo dużo klientek mam wyklejonych tymi wlasnie rzeskami.Wchodze na stronę LL a tam pusto..:( nie ma moich rzęsek.... powiedzcie mi czy gdzies można je kupić? możę znacie identyczne w innym pudełku może czy cos... z góry dziekuje za pomoc;**
Ja ich w tej promocji nakupowałam i żałuje bo B mam zapasy anie używam bo słabsze są w skręcie mam wrażenie. I u mnie mało kto używa B :(
A też żałuje bo fajne. LL miało też swojego czasu niebieskie i też już nie ma :(
-
To są rzęski MACY i aktualnie nie widziałam u żadnego dystrybutora w stałej ofercie... a bardzo szkoda, bo to bardzo dobry materiał... też żałuje :/
Może za jakiś czas ktoś sprowadzi :)
-
Gorzka zgadzam się, że Macy skręt B jest słabszy od "standardowego". Czasami ich używam. Mają ładną czerń i jakościowo sa naprawdę niezłe. Nie widziałam nigdzie poza outletem w LL.