Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
Sztynka, juz gdzies ktos mial podobny problem z tym rozlanym usmiechem - doszlismy do wniosku ( ja dobrze pamietam ), ze to wina zelu bialego badz covera ;)
Sprawdz tu bo dokladnie nie wiem gdzie o tym pisano :) http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...cy-french.html
08-06-2011, 08:42
barbara_kawka
Cytat:
Napisał sztynka
Ja mam pytanie z innej beczki. Robię frencha jajo cover i potem biała końcówka sondą i tu jest problem. żel biały mam z golden nails i uwielbiam go, jest średniogęsty, tylko, ze zrobię nim zawsze piękny uśmiech, idealny wprost, a po wyjęciu z lampy widzę, że jest rozlany, jak tego uniknąć?
ewidentnie wina bialego zelu ... polecam ci jakiegos gesciocha ktorym spokojnie 5 palcow zrobisz i nic go nie rusza :) maja takowy w ofercie Mistero Milano , Astonishing , Nails Secret - cena moze wyzsza ale jest meeeeeeega wydajny taki zel . ja z Asto mam go juz i mam i konca nie widac :)
08-06-2011, 09:22
vica
Z Asto Arctik jest rewelacyjny. Niczym innym tak pięknie frencha nie zrobisz.
08-06-2011, 19:05
zlosnik91
Dziewczyn chce dodac zdjecie bo chcialam wam pokazac jak wyszly moje pierwsze pazurki zebyscie mogły ocenic i za nic nie chce mi sie dodac
08-06-2011, 19:08
samaron
Cytat:
Napisał barbara_kawka
ewidentnie wina bialego zelu ... polecam ci jakiegos gesciocha ktorym spokojnie 5 palcow zrobisz i nic go nie rusza :) maja takowy w ofercie Mistero Milano , Astonishing , Nails Secret - cena moze wyzsza ale jest meeeeeeega wydajny taki zel . ja z Asto mam go juz i mam i konca nie widac :)
Mam gęsty 3D white, ale nie jest tak bieluśki, jak goldenkowy :( cover mam od Doberka i z Ellio, przy tym 3D jest dobrze ehh zainwestuję w dobry biały żel jak zacznę porządnie zarabiać, jak na razie same straty mam ;(
Żel mlecznoróżowy, dość dobrze kryjący - polecam Modena Nails mleczny róż. Jeśli tylko dla jednej klientki to 5ml kosztuje coś koło dychy. A żel nabłyszczający mam od Dobrej Rady, jest ok :)
dziękuję, właśnie takiego mlecznego szukam :-)
Co do nabłyszczacza to takowy I-Nails posiadam i on okropnie zażółca mi frencza, jest straszny :(Jakaś felerna partia, albo nie współpracuje z No Name zbyt dobrze:huh:
08-06-2011, 20:34
barbara_kawka
kochana zel 3d to calkiem co innego.
08-06-2011, 22:39
Zuuzaneczka
Cytat:
Napisał sztynka
Ja mam pytanie z innej beczki. Robię frencha jajo cover i potem biała końcówka sondą i tu jest problem. żel biały mam z golden nails i uwielbiam go, jest średniogęsty, tylko, ze zrobię nim zawsze piękny uśmiech, idealny wprost, a po wyjęciu z lampy widzę, że jest rozlany, jak tego uniknąć?
Potrzebuję mleczno różowy żel do frencza dla jednej klientki. Nie kamuflaż tylko taki lekko kryjący.
I szukam dobrego nabłyszczacza w pędzelku bez przemywania, niedrogiego.
Słuchaj, tak myślę, czy przemywasz cover po utwardzeniu czy od razu dajesz biały? Ja nie przemywałam i mimo b. gęstego żelu uśmiech był rozmazany. Teraz przemywam cover i dopiero robię french :ok:
08-06-2011, 23:08
barbara_kawka
pierwsze slysze aby przemywac cover ... ja mimo jak to piszesz bardzo gestego zelu nie przemywam covera i nic sie nie rozmywa itp itd .
09-06-2011, 12:12
zosia_29
Nabłyszczacz od DR jest fajny i dla mnie frencz nie żółknie mimo iz robiłam wczesniej z żelu 3d od DR wręcz był idealnie śnieżno biały, teraz również Arctica z Asto mam i jest zarąbiście wydajny mimo tego że duzo kosztuje jest bardzo opłacalny, ale moje wszytkie żele są od DR więc może o to chodzi że jednak uzywa się wszystkie produkty jednej firmy...
09-06-2011, 12:55
barbara_kawka
Cytat:
Napisał zosia_29
Nabłyszczacz od DR jest fajny i dla mnie frencz nie żółknie mimo iz robiłam wczesniej z żelu 3d od DR wręcz był idealnie śnieżno biały, teraz również Arctica z Asto mam i jest zarąbiście wydajny mimo tego że duzo kosztuje jest bardzo opłacalny, ale moje wszytkie żele są od DR więc może o to chodzi że jednak uzywa się wszystkie produkty jednej firmy...
Zosiu a robisz cala raczke i wkladasz do lampy arctikiem ?? czy jak ?? moze clear jest jakis dziwny i dlatego zolknie . albo za dlugo biel w lampie .. hm pieron wie :D
09-06-2011, 16:24
Aliz
a ja ostatnio zrobiłam idealną prawie linię uśmiechu a jak przyszło co do czego to po utwardzeniu jak przemywałam cleanerem to prawie połowa z większości paznokci mi się całkowicie zmyła i musiałam tak jeszcze kilka razy ją malować;/
powiecie mi czemu?
09-06-2011, 18:01
barbara_kawka
kochana warstwa french jest warstwa ktorej nie przemywamy ;) idzie tak po koleji : bonder/pierwsza warstwa cleara (zamiennie ) --> coverkowe jajo/french --> budujacy --> przemycie warstwy dyspresyjnej --> nadanie ksztaltu --> gloss :)
09-06-2011, 18:28
rudzia1985
Aliz a jak dlugo trzymalas raczke w lampie ?
Mi sie tak czasami dzieje jak za krotko trzymam w lampie, szczegolnie przy kolorowkach...Zawsze kolorowe dwa razy po 120 sek trzymam i pozniej jak nakladam clear to juz jest :ok:
Nie przemywam w miedzy czasie pazurkow, dopiero po utwardzeniu budujacego :)
09-06-2011, 18:57
Aliz
2 min trzymałam, bo tak jest w opisie żelu, ale dziękuję bardzo. kurde, nie wiem, gdzie to wyczytałam, że każdą warstwę utwardzonego żelu trzeba przemywać:/
09-06-2011, 21:06
sztynka
Nie przemywałam jajo coverkowego, teraz przed chwilką robiłam frencza i przemyłam jajo, było o wiele lepiej :D tylko cover mam za rzadki bo mam ten brzoskwiniowy doberkowy, ale jutro może dostanę na reszcie normalny maskedzik :P
Zmienię żel biały na bank, tym mi jest źle. A jaki polecacie biały żel taki aby go dać pod sam nabłyszczacz?
Teraz zakupiłam same I-Nailsy żele i dam na nie właśnie doberkowy nabłyszczacz-zobaczymy co wyjdzie.
09-06-2011, 22:09
hersa
ja pod ostatnią warstwę już po opracowaniu używam białego z alle, jedna warstwa super kryje i się aż tak nie rozlewa, ale trzeba dać cleara po opracowaniu, bo inaczej włazi w te szczelinki po piłowaniu i linia kostropata się robi. Po dwa pazurki da radę nim spokojnie zrobić. Nie jest drogi, więc warto spróbować. 04.Żel UV - 5ml - white - Allepaznokcie.pl
09-06-2011, 23:33
emila
Ja białego używam z PB pure white- mega biały, można pod nabłyszczacz, bo tak właśnie robię :)
I drugi z INDIGO troszkę mniej biały, ale naprawdę minimalnie, on ma troszkę inną konsystencję i można go przetrzec pędzelkiem.
Obydwa spr. i szczerze polecam :D
09-06-2011, 23:39
vica
Cytat:
Napisał Aliz
2 min trzymałam, bo tak jest w opisie żelu, ale dziękuję bardzo. kurde, nie wiem, gdzie to wyczytałam, że każdą warstwę utwardzonego żelu trzeba przemywać:/
Przemywanie, przemywaniem, ale jest jeszcze podstawowe pytanie jest takie, jak gruba jest warstwa kolorówki? Z doświadczenia wiem, że czarny i biały powinny być 2x dłużej w lampie utwardzane. W zasadzie to nawet nakładałam dwie cienkie warstwy, jesli mnie kolor nie spasił. Odkąd mam Arctica z Asto nie mam tego problemu, ale na grubość warstwy należy bardzo uważać.
sztynka, też miałam problemy z rozlanym frenchem. Na prawdę radziłbym Ci kupić Arctica i możesz 5 pazurków na raz robić i z głowy.Już dziewczyny mówiły, że jest bardzo wydajny, więc przy swojej cenie nie wychodzi wcale drogo. A komfort pracy nieziemski!
10-06-2011, 07:46
Aliz
ja właśnie też mam dokładnie taki sam kamuflaż i szlag mnie trafiał z konsystencją, musiałam 4 warstwy cienkie warstwy nałożyć,a i tak mi na niektórych kieszonka jeszcze prześwituje:/:
próbowałam nawet dwa razy dłużej utwardzać, a i tak utwardziło tylko z wierzchu, a boki były jakby wcale nie utwardzone. i tak jak mówiłyście nie przemywałam paska i jak chciałam nałożyć budujący to biały mi się zaczął rozlewać na cały paznokieć:/: gdzieś tu chyba jest5 nawet temat o tym, muszę poszukać.
10-06-2011, 12:46
emila
Skoro przetrzymałaś dwa razy dłużej i żel nadal nie utwardzony do może zaróweczki w lampie są juz do wymiany?? A warstwę żelu przemywa się tylko wtedy, gdy już opracowujesz pazurka, chyba, że firma wskazuje inaczej :)
10-06-2011, 17:09
coralick
Witajcie... powiedzcie mi macie jakies patenty na linie usmiechu? Pracuje na akrylu ale juz troche mnie to denerwuje, ze wychodzi ciagle krzywo :(
10-06-2011, 17:22
samaron
Jak na razie jedynym skutecznym "patentem" są ćwiczenia.
10-06-2011, 17:25
rudzia1985
A moim bylo zmienienie akrylu na zelki bo tez mi linia nie wychodzila, no i nie umialam pracowac na akrylu ;)
Wolalam zmienic produkty niz rzucic w kat...
10-06-2011, 18:15
coralick
hmmm, a ja juz myslalam ze sa jakies magiczne sposoby :)
10-06-2011, 22:53
katarynka89
Cytat:
Napisał rudzia1985
A moim bylo zmienienie akrylu na zelki bo tez mi linia nie wychodzila, no i nie umialam pracowac na akrylu ;)
Wolalam zmienic produkty niz rzucic w kat...
ale chyba tutaj chodziło że np, na jednym paznokciu jest bardziej uśmiechnięty niż na innym :D więc czy to akryl czy to żel to nic nie daje :d Mi trochę różniej wychodzi jak najpierw przedłużam coverkiem łożysko a potem dodaję końcówkę :D jak robiłam na odwrót to faktycznie często wychodziło raz tak, raz tak :/
10-06-2011, 23:14
Aliz
Cytat:
Napisał emila
Skoro przetrzymałaś dwa razy dłużej i żel nadal nie utwardzony do może zaróweczki w lampie są juz do wymiany?? A warstwę żelu przemywa się tylko wtedy, gdy już opracowujesz pazurka, chyba, że firma wskazuje inaczej :)
dzięki wielkie:) ale inne żele prawidłowo się utwardzają, i wgl żarówki są nowe od paru tygodni:)
a co do akrylowego frenchu to ja preferuję formę niż tips. bo na niej mogę spokojnie uformować łoże coverem (od tego zaczynam) potem dorabiam białym przedłużenie i na to buduję całość clearem:) na tipsie cover mi się rozlewał trochę w efekcie końcowym frech był rozmazany:/
10-06-2011, 23:33
katarynka89
ja też na szablonie :D na tipsie przy piłowaniu nieraz złazi mi biały i są prześwity a na formie nie ma takiego problemu :D
11-06-2011, 07:37
Aliz
heh u mnie dokładnie tak samo^^ :)
chociaż teraz tak myślę, że jakby spróbować termicznie zwężyć tipsy to mogłoby nie być takiego problemu.bo mi ten biały ściera się bo bokach najbardziej jak wyrównuję linię tunelu:p
11-06-2011, 10:08
rudzia1985
Katarynka, no tak...Linie na lewej lapce bylo ok a na prawej katastrofa :p
I ogolnie akryl mi nie podpasowal, wole jednak zelki ( choc czasami ;[;)
Zelami idzie mi zdecydowanie lepiej :)
Na szablonie nie potrafie, tzn lewa tak ale prawa strasznie...Ale juz na swoich robie wiec ani tips ani forma mi nie potrzebne :p
11-06-2011, 10:22
katarynka89
co do szablonów to trzeba ćwiczyć :) ja jeszcze w kwietniu na tipsach robiłam, a teraz:O nie chce mi się w to bawić bo czasu za dużo się marnuje :) polecam najpierw przedłużyć łożysko a potem przedłużenie :) łatwiej zapanować nad proporcjami ;)
11-06-2011, 11:39
coralick
no tak wlasnie robie ale troche nie umie wymierzyc jak to lozysko ma wygladac... i na jednych jajko, na innych kolko, na innych krzywe jako :D
11-06-2011, 11:54
asiek
Jak ja robię akrylem, to łatwiej mi zacząć od przedłużenia łożyska, ale jak robię żelem to odwrotnie robię :D nie wiem czemu..
11-06-2011, 11:54
katarynka89
Cytat:
Napisał coralick
no tak wlasnie robie ale troche nie umie wymierzyc jak to lozysko ma wygladac... i na jednych jajko, na innych kolko, na innych krzywe jako :D
nie napsałaś czy pracujesz na formach czy na tipsach, ale domyślam się że na tipsach jak 99% zaczynających dziewczyn :D ( sama zaczynałam od tipsów i to 2 razy :D po kursie i po ciąży :D ) więc na tipsie nie ma pomocniczych linii które bardzo ułatwiają formowanie pazurka jak i samego uśmiechu:) jeśli nie docinasz szablonów wystarczy spoglądac na cyferki no i patrzeć na już zrobione pazurki , to był mój częsty błąd że leciałam szybko patrzyłam czy ładnie wygląda linia uśmiechu ale na POJEDYNCZYM PALCU :/ okazywało się że odzdielnie były super a razem masakra:D każdy inny :D trzeba ćwiczyć to naprawdę daje szybkie efekty:D widzę po sobie 2 miesiące temu pracowałam na tipsie bałam się frencha, nie znałam tunelu i innych zabiegów wzmacniających konstrukcję paznokcia. Teraz po ćwiczeniach i godzinach spędzonych na forum, męczeniu dziewczyn pytaniami A jak to?? A czym to?? A jaki to akryl?? itp. widzę że moje prace są coraz leprze :D można im jeszcze sporo zarzucić ale każde kolejne są o niebo leprze od poprzednich :D Więc polecam ćwiczenia :D jak nie masz na kim zamów rękę do ćwiczeń albo 5 palcy :D polecam palce do ćwiczeń na szablonie :D
11-06-2011, 12:05
coralick
nie robie na szablonie... probowalam kilka razy na sztucznym paluchu ale wychodzily koslawe. poza tym nie mam na kim cwiczyc :) a sobie samej trudno wymierzyc wszystko. zwlaszcza na prawej rece :D
coz nastepnym razem jak sobie bede zakladac to sprobuje na szablonie. i tak uwazam ze doszlam do wprawy bo juz robie obie rece w 3 godziny sobie a nie w 6 jak wczesniej. kiedys pracowalam na zelu ale nie mam nerwow, caly czas zalewalam skorki, wiec akryl jak by nie bylo jest w tej dziedzinie wdzieczniejszy.
mysle, ze teraz rusze troche z cwiczeniami, musialam dac moim paznokciom troche odpoczynku, bo ostatnie miesiace byly bardzo intensywne i moje naturalki mialy juz dosc :)
palca mam ale jednego i jakis taki maluchny, za maluchny jak na mnie i z miejscem na wkladanie tipsa wiec w zwiazku z tym ze on taki maluchny to ciezko mi zakladac forme. moze faktycznie ta reke bedzie lepsza, tyle ze ona sie rusza jak chce chyba?? nie przeszkadzalo ci to?
11-06-2011, 12:12
katarynka89
ja wole palce :D ale ten do szablonu a nie na tipsa :D ręce są fajne a i owszem ale niestety te fajne , bardzo fajnie kosztują :D Wiesz jak nie ma na kim to wyjścia nie ma trzeba się męczyć na palcach sztucznych :D albo codziennie mase ze swoich zdejmować ;) nawet znając mega "sztuczki" trzeba je trenować :D
11-06-2011, 12:15
coralick
a ile taka reka? czy sa rozne rodzaje czy tylko jedne? mozna je jakos przykleic do stolu??? :D ja nie moge na swoich bo mi ich zal okrutnie :D
11-06-2011, 12:35
katarynka89
musisz poszukać ale taka z wyginanym palcami i przykręcana do stołu z wyższej półki jest dość droga :/
12-06-2011, 23:00
Zuuzaneczka
No dobra, nie wiem, gdzie napisać post to napiszę tutaj, wierzę że coś mi poradzicie, jak zawsze :D otóż jakaś koleżanka mojego chłopaka chce się ode mnie nauczyć robić pazurki (jakby nie było u kogo :P), non stop się o to pyta, sugerowałam jej profesjonalny kurs, bo ja jej nawet dyplomu nie wystawię, ale ona bardzo chce u mnie. Mówi że zna podstawy, chce tylko poznać parę "trików" i robić lepiej, dla siebie samej. W sumie chętnie zorganizuję jej taki mini-kurs, pytanie tylko ile mam od niej wziąć kasy? Nie znam jej w ogóle, poświęcę jej pewnie cały dzień, a i produktów trochę pójdzie, więc chyba powinnam coś wziąć, tylko ile? Będzie to "kurs" żelowy :)
13-06-2011, 19:49
sztynka
Nie wiem na czym pracujesz, na jakiej firmie? ty masz na tym zarobić dziewczyno! Powiedzmy profesjonalny kurs to ok 3dni po 5 godzin, koszt 800 zł jedna metoda, french z kamuflażem i manicure , wliczona cena materiałów, bez wyprawki, dodatkowo certyfikat( w golden nails robiłam) Ty jej powiedzmy w jeden dzień (5 godzin wytłumaczysz), bez dyplomu , nie jestes instruktorem, ale nie robisz charytatywnie, więc 2 stówy bierz śmiało, a jak nie to niech się odczepi :D możesz jej śmignąć jakiegoś żeliku odlewki po 5 ml, żeby miała do cwiczen, możesz wliczyc w cenę, albo i nie :D