Odp: Ćwiczeniówki, próbowanki, samotniaczki - czyli doskonalenie warsztatu
Ja strołkuje od 3 miesięcy, z przerwą na szpital, więc nie zamierzam sie porównywać z Plusią, Red, Asią id itd które robią to dwa, trzy lata itd :) Wiem, że ćwiczenie w domu dużo daje, dlatego właśnie ta fotka zostala dodana- bo cwiczę. Jednak uważam ze warsztaty są równie mega przydatne, bo mamy możliwośc pracy pod okiem fachowca, zawsze ktos może sypnąć radą, pochwalic, że ten ruch jest dobry, a to jest złe i dlatego coś nie wychodzi, jak widać zdania są podzielone, ja będę ćwiczyć nadal i nadal wrzucać fotki, bo o to w tym wątku chodzi :) pozdrawiam
28-01-2013, 14:12
syrena16
Super Patrycja- ja do tego zmierzam:) Cieszę się że ćwiczysz. Powiem Ci więcej jak masz jakieś pytania pisz na priv- napewno o ile będę potrafiła Ci pomóc to- to zrobię.
Pozdrawiam
28-01-2013, 14:59
asiek
Pati śliczne! Ćwicz jak najwięcej i twórz piękne dzieła :D
28-01-2013, 15:16
Catherine89_dg
To ja też pokaże swoje...
ćwiczenia one stroke na szkoleniu i kilka domowych już po szkoleniu :D
29-01-2013, 00:20
Evcianka
syrena16 nie nie mam na myśli tego, że tylko szkolenia dadzą coś, a filmiki nic, chodzi raczej o to, że laik w branży nie wyłapie z filmiku tego co osoba z doświadczeniem. Na takich warsztatach uczy się stylista nie tylko zdobień, ale np sposobu organizacji stanowiska pracy, , nie mówiąc już o tym, że uczymy się wyłapywać swoje błędy w pracach.
Teoretycznie mogli byśmy wszystkiego nauczyć się z filmów, począwszy od czytania, tańca, gotowania, operacji , ale czy aby wystarczyło by nam wytrwałości, czy aby nie lepiej jak mamy takiego nauczyciela mistrze, który nas inspiruje, prowadzi z którym na żywo możemy się spotkać, porozmawiać ?
Każdy sam musi sobie odpowiedzieć na to pytanie sam:)
Życzę powodzenia w ćwiczeniach dla laików i dla mistrzów:)
29-01-2013, 01:01
karchola
A ja wrzucam swoje dzisiejsze próbowanki. Oswajam się z akrylem i pisakiem technicznym ;) Załącznik 65026
30-01-2013, 10:19
kasiulka81
Karchola - świetne ćwiczonka :ok: a że tak głupio zapytam, co to takiego ten pisak techniczny???? i jak to działa, może podpowiesz mi gdzie o tym mogę poczytać???
30-01-2013, 12:19
asiek
Pisak wygląda jak cienkopis :) fajny jest, do zdobień które mają być cienkie, chyba można go kupić w sklepie z artykułami biurowymi ;)
30-01-2013, 12:28
el.ch
¡Ole! Nilvena, Karo, Patrycja... bardzo ladne... chce farbki! :) tez sie naucze.
30-01-2013, 13:43
karchola
Pisak kreślarski, ja nie powiem dokładnie gdzie można go kupić bo ja kradnę swojemu facetowi ;p
Ślicznie dziewczyny, daleko mi do tak pięknych paznokci :( Przedstawiam wam kolejne moje ćwiczenia
30-01-2013, 14:41
asiek
Konwalia, nic nie stoi na przeszkodzie, ćwicz dużo, nawet lakierami można zrobić cuda ;) w Twoich ćwiczeniach brakuje dopracowania i wydają się przez to nie zbyt ładne..także lepiej skup się na jednym, ale dopracowanym, równym wzorku i zobaczysz efekty :) każdy kiedyś zaczynał :)
30-01-2013, 18:37
rudzia1985
Cytat:
Napisał asiek
Pisak wygląda jak cienkopis :) fajny jest, do zdobień które mają być cienkie, chyba można go kupić w sklepie z artykułami biurowymi ;)
No wlasnie taki sobie kupilam i mi sie rozmazywal na pazurach, chyba musi byc jakis specjalny ;)
30-01-2013, 21:16
natalia268
Kupujcie ten co karchola dodała ;) Nic się nie rozmazuje
Karchola - dodaj źródło - konkretniej ;)
30-01-2013, 21:25
kasiulka81
A w którym momencie stylizacji takim pisakiem tworzymy zdobienia??? Przed nabłyszczaniem na zmatowiony pazurek???
30-01-2013, 21:35
natalia268
tak :) tylko wcale nie tak łatwo nim rysowac jak sie wydaje.. paznokieć nie jest plaski wiec to nie lada wyczyn :)
30-01-2013, 22:28
Nysza