no to poczekajcie aż kopniaczki zamienią się w kopniaki :D hihi :D po takiej serii to aż brzuch boli :skacze:
After :love:
Printable View
no to poczekajcie aż kopniaczki zamienią się w kopniaki :D hihi :D po takiej serii to aż brzuch boli :skacze:
After :love:
hm no i zrobilam testa ... juz sama nie wiem czy mam halo czy jak ... tzn. jest jedna kreska ale jakos mi tak sie wydaje ze tak pod slonce cos tam widac jakis cien cienia cienia... a ja juz sama nie wiem ;(
Basiu nie ma co sie zamarwiac. Zrob badanie z krwi. Nie jest drogie, a warto. Rano pobiora krew i w ten sam dzien masz wyniki:) Ja tez zrobilam test i wyszly mi dwie kreski, ktore ja widzialam. A moj maz stwierdzil, ze on nic tam nie widzi. A wiec zrobilam to badanie z krwi i powtorzylam test na drugi dzien to w koncu uwierzyl. To badanie dokladnie wykaze w ktorym tygodniu jestes:)
zrób beta hcg to najszybciej pokaze ile masz jednostek :D
Basia jest za wcześnie ... Test się robi jak spóźnia Ci się okres. A Ty dopiero chyba 24 masz dostać okres, więc spokojnie jeszcze jest czas żeby pokazaly sie dwie kreski. Ale jak chcesz juz wiedzieć, to posłuchaj dziewczyn i zrób HCG z krwi i będziesz wszystko wiedzieć :)
u mnie b hcg kosztuje tylko 30zł :D
24... no ja mam nadzieje ze za wczesnie :D i ze na badanku mi wyjdzie co nie co :D jutro jade i uj... niech sie dzieje co chce ... jak nie w tym to w przyszlym mies.
no to stanowczo za wcześnie :) ja bym nawet tego z krwi nie robiła :D wolałabym czekać :P
zalezy... w 23 dniu cyklu mysle ze juz beta pokaze. Moja koelzanka robila bete w 3 tyg po ostatnim okresie i jej wyszlo:)
tak tak after - pewnie by wyszło :D masz rację :)
ale ja mówię o tym, że wolałabym czekać :D i jakby się okres spóźnił to do mężulka powiedzieć, że okresa niet i razem to przeżyć :D to znaczy teścik :skacze:
kamilka ja miałam dwa razy po diwe kreski a nikt mi nie uwierzyl dopiero beta przyniosłam to mi uwierzyli :D
a ja 2 razy z mężem robiłam test i to jest niezapomniana chwila...zwłaszcza, że za pierwszy razem też tak bardzo już chciałam dziecko jak Basia! robiłam testy, wariowałam, wtykałam sobie bezpłodność i nadal nic! w miesiącu w którym się poddałam i powiedziałam sobie "wszystko w swoim czasie", spóźnił mi się okres i 6 maja zrobiłam test wraz z mężem, bo ja nie chciałam znów przeżyć porażki i jak zobaczyłam te dwie kreseczki i "tą" minę mojego męża to poryczałam się jak głupia! a On mnie tak mocno przytulił i powiedział "no widzisz, a jednak będziemy mieć malutkie Bobo" :D wierzcie mi tej chwili do końca życia nie zapomnę! tak strasznie chciałam mieć dziecko, a im bardziej chciałam tym mniej wychodziło! jak odpuściłam, mój organizm miał mniejszy stres i wtedy się udało! a teraz nie chciałam tak wcześnie drugiego, ale jak już zrobiliśmy test 6 września, to poczułam najpierw zaskoczenie, a później ciepełko na serduchu i mężuś znów mnie przytulił jak za pierwszy razem! tylko teraz to szczęście dzieli z Nami tez Amelcia :D
dlatego ja bym wolała poczekać :skacze:
ehhh..aż muszę mężula iść przytulić :lol:
ja do swojego nie-meza o 4 nad ranem bo o tej porze siku mi się zachciało
- kochanie dwie kreski :D
moje kochanie patrzy na mnie nieprzytomnie
- na plusie czy na minusie?
- tata będziesz!!
myslał że mówie o pogodzie :D
zyza ahahaha obsiałam się:D
after sliczne malenstwo;)
basiu cierpliwości:* wytrzymaj jeszcze tydzien:)
spacjalnie dla Basi :)
"Istnieją objawy, które są bardziej prawdopodobne. Należy do nich przede wszystkim podwyższona podstawowa temperatura ciała (ponad 37°C), utrzymująca się przez minimum 2-3 tygodnie po owulacji. Jest to związane z tym, iż zwiększa się ilość progesteronu odpowiedzialnego za podtrzymanie ciąży w pierwszych tygodniach. Potem tę funkcję przejmuje łożysko.
Do innych prawdopodobnych objawów ciąży należą zmiany w gruczołach piersiowych - powiększenie, obrzmienie, wzrost napięcia, poszerzenie naczyń żylnych widocznych pod skórą, przebarwienie brodawek i obwódek piersiowych."
źródło: Zdrowie Medycyna Choroby Ciąża Antykoncepcja
yh no after to tak jakby u mnie :) na cycach zylki , piekace suty , temperatura juz od tyg podwyzszona ( brakuje dwoch tyg ) jakies takie sine sutki... no zobaczymy ...
---------- Dodano o godzinie 18:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:19 ----------
aaaaaaaaaaaaaaa laski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sluchajcie ..... ja wiem ze tyle po tescie sie nie patrzy .... ale ja zawsze patrze jak robie !!!!! i moj cien cieniow jest widoczny teraz a zawsze jak patrzalam i nie bylo cienia to go pozniej juz po kilku h nie widzialam !!!!!!!!!!!!!!! co myslicie ????????????
ZYZA dwie kreski na plusie czy na minusie ha ha ha Boski Twój mężczyzna :)
---------- Dodano o godzinie 18:30 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:28 ----------
Basik ja Ci powiem JESTEŚ W CIĄŻY :skacze::skacze::skacze::skacze::skacze::skacze: :* ja kiedyś miałam identycznie :]
A więc GRATULUJE :* :*
eno nie no sie nie napalaj chanti :P hyhy... bo wiesz:P zrobie foto i wam pokaze ... bo moze ja teraz tez zle widze :P
Basia ja miałam tak...
zrobiłam test i patrze jedna kreska ;( dzwonię do lekarza że okresu nie dostałam a na teście tylko jedna kreska :( więc kazal mi zaraz przyjechać. Wychodząc z domu mój mąż krzyczy-"kotek jaka jedna kreska, tu są dwie" . Wróciłam się i faktycznie dwie kreski, ta druga słaba ale jest :) pojechałam do lekarza i nic mu nie mówiłam że jednak sie pojawiła druga. Zbadał mnie i mówi "jest pani w ciąży , mamy pęcherzyk" . Więc mi się wydaje , że jesteś w ciąży :]
ja bym byla sceptyczna mimo to. i nie napalala sie tak strasznie. bo szkoda znowu przezywac. Test po 10 minutach uwaza sie za niewazny. ale jak juz mowilam, masz objawy jak dla mnie ciazowe i smierdzi mi fasoleczka :D zobaczymy co beta na to
---------- Dodano o godzinie 18:49 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:48 ----------
chociaz moze ten cien cienia ktory widzialas, zbledl i jest bardziej widoczny :). u mnie tetsy po kilu godzinach zawsze byly bardziej widoczne niz w chwili robienia