Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci i jak skrócić czas pracy
Sieciuniu, moim zdaniem to kwestia wprawy, więc się nie przejmuj.
Nawet nie zauważysz, jak ten czas będzie Ci się kurczył ;)
ja np. ostatnio byłam zdziwiona, jak całą stylizację akrylem wykonałam w niecałe 2 h,
gdzie zawsze schodziło przy takich bogatych zdobieniach grubo ponad 2. A tu proszę, miła niespodzianka. A jaka satysfakcja! Także nie ma co się przejmować, tylko trzeba ćwiczyć :)
11-01-2011, 00:40
SPN Magik
Cytat:
Napisał Sieciunia
mi schodzi godzina przy robieniu szkieletow ;( czy tego sie da nauczyc robic szybciej? :placz:
Sieciunia - jasne , ze sie da!
po 1 - zainwestuj w dobre formy
po 2 - wprawa i jeszcze raz wprawa, ja juz robie to tak szybko, ze klientki nawet nie widza, kiedy formy podkladam
najpierw zrob sobie tunel pod paznokiec (zobacz jaki on ma naturalny) i myk myk
raz dwa
;-)
ja robie odnowe szybciej niz zalozenie - nawet w godzine
nie ma tyle pilowania
chociaz ogolnie jest mi juz to obojetne co robie
11-01-2011, 16:27
Tosiaczek
Mi teraz 2 godzinki zajmuje uzupełnienie i założenie nowych. :)
W pierwszej godzinie mam zrobione szkielety i nałożony coverek. A w drugiej godzince zostaje tylko french'yk + zdobienie i nabłyszczający. :) A czasem się przedłuży jak klientka mnie próbuje zgadać.Albo się wierci :) Czy na przykład ma zupę na gazie :skacze: :skacze: :D
12-01-2011, 14:36
mala
dzis do mnie przyszla nowa klientka ktora chodzila zawsze do innego salonu...
spytala mnie ile potrzebuje na paznokcie, wiec jej powiedzialam ze zawsze licze do 2h ale moze byc ze skoncze wczesniej-zalezy co robie i jaki mam dzien.Zaczelam tlumaczyc ze ja robie wolniej ale staram sie dokladnie (bo wiem ze niektore salony robia do godziny).A ona do mnie ze jest w pozadku bo w tym salonie gdzie ona zawsze robi potrzebuja na jej paznokcie (zwykly french) zawsze 2,5 h.takze mi ulzylo. Poskonczonej pracy (french z brokatu) sama bylam ciekawa.Spojzalam na zegarek i sie zdziwilam 1h20min.Dodam ze sie nie spieszylam.
12-01-2011, 18:25
Nefra
Hej ja to nie mogę jak ktoś ciągle mnie o coś pyta,zagaduje oczywiście ładnie odpowiadam :) do tego wc,telefon itp. i schodzi mi ze zdejmowaniem masy ok 3 godz.
12-01-2011, 22:09
Askar
Nefra, ja właśnie dlatego "na dzień dobry" mówię klientkom, że w trakcie robienia paznokci muszą ograniczyć korzystanie z tel. oraz, że muszą skorzystać z toalety przed pazurkami, bo potem nie będzie możliwości (choć mam jedną, która chodzi dosłownie co godzinę, ale zawsze tak miała i już się przyzwyczaiłam :))- niektóre faktycznie starają się dostosować, ale niektóre odbierają "pilny" tel. np.od psiapsióły i gawędzą o bzdurach... :)
31-01-2011, 11:08
Dobra***
Uwielbiam frencza. Robię go na tipsie (mam z piękną linią uśmiechu) i na kamuflażu, wykańczam żelikiem nabłyszczającym i czasem kamyczkami sworovskiego. Jak robie sobie to zajmuje mi to ok 3-4h a jak klientkom to ok 2-3h.
Nielubię jak klientki się spóźniają i mówią, że "o tej i o tej" muszą wyjść :/
i jak umawiają się np na fręcz a przychodzą ze starymi i chcą nowe :/
Za bardzo się przejmujemy... Perfekcyjny frencz na mistrzostwach potrafi również zająć 4h i uczestniczki w pełni wykorzystują czas :)
Dzień przed ślubem miałam stresa więc wolałam póść na paznokcie niż w nerwach z trzęsącymi rękoma robić sobie pazurki... Pani zrobiła mi fręcza bez zdobień (miałam tak piękną suknię że chciałam mieć naprawde klasyczne pazurki :) zresztą mój mąż zaproponował mi żeby były "kwadratowe i z tym białym" :D) na fręczowym tipsie (takich jak używam) i na różowym przejżystym akrylu. Weszłam o 16.00 a wyszłam o 16.50... Paznokcie były śliczne, prawie idealne - bo ja bym przeciesz zrobiła idealnie :P
31-01-2011, 11:24
renatka1717
Mi na początku ze zwykłymi pazurkami, krótkie skromne, frenczyk bez wymyślanych zdobień schodziło nawet ponad 4 godzinki :P
a teraz miedzy 1.5 a 2.5 h :) więc jestem zadowolona z tgo postępu czasowego :D:P oj i te tel też są dobijające...
Raz miałam taka klientkę która wyciągnęła łapkę z lamy bo tel dzwonił... he... mówię jej, że tak nie wolno wyciągać wkładać a ona na to, że to tylko minutkę potrwa :) he spoko :P Czasem trzeba się tylko uśmiechnąć i poczekać, aż sobie poplotkuje na taaaaakie ważne tematy :P
31-01-2011, 12:24
Zuuzaneczka
Oj ja też nie lubię gdy ktoś się umawia np na frencha z takim i takim zdobieniem, ja przeznaczam na wszystko 3h a klientka przychodzi ze starymi grubaśnymi akrylami i weź to zdejmuj :/:
16-02-2011, 14:41
edytakon
mnie max 2 godzinki, najcześciej 1:30 zalezy co i jak juz bardziej nie przyspieszę - chyba ze bez covera bedzie albo kupię sobie bardzo bardzo gesty żel do budowania, tylko pozniej kobiety piszczą ze je piecze :d
16-02-2011, 15:34
kleo
na początku bywało, że 3 godz, tearz na zwykłego frencza potrzebuję 1, 20 min
przestałam się stresować, że coś mi nie wyjdzie
16-02-2011, 15:54
stefcia92
na poczatku tez chcialam zrobic wszstko tak starannie , dokladnie i potrafilam robic naprawde dlugo szybko uciakal mi czas . teraz zajmuje mi to od 1,5 h -do 2,5 h . chciałabym robic jeszcze szybciej , ale wole zrobic dobrze zeby klientka byla zadowolona :) mam nadzieje ze dojde do jeszcze większej wprawy :)
16-02-2011, 17:09
Anika
A mi udało się zrobić frencha, kształt migdałki w 2h10min. :)
17-02-2011, 11:15
sztynka
Bravo Anika, taki czas to jest standard już. Jeszcze z czasem zejdziesz do 2 lub mniej. Ja zauważyłam jedno u siebie i to mnie martwi. Powiedzmy mam miec dwie klientki jedna po drugiej ok, robię jednej pazurki super w dwie godzinki, a potem druga się spieszy bo ma np. gdzieś na 13 byc i ja wiem, że musze zdążyc w ileś tam i sie stresuję. Owszem zdążę , ale już spie**rniczę pazury. Tzn, coś mi nie wyjdzie zawsze i nie będę zadowolona. Wczoraj tak miałam. Jedna klientka była na 9 zaczęłam o 9,30 i w poslizgach, bo w między czasie kawka, papierosek zajęło mi do 11,30 a następna miałam zrobic do 13.15 jak się dowiedziałam w trakcie i już się zestresowałam. Chciałam mniej kasy, ale dała mi tyle co poprzednia, bo było z dojazdem do domu. Potem miałam 3 klientkę stała już i pazury wyszły niebiańskie po prostu z kwiatkami żelowymi na 6 palcach zeszło mi 2,5 godziny, z tym, że się nie spieszyłam bo zawsze gadamy przy tym ehh...:(
17-02-2011, 22:40
melka_89
Ja najczęściej robię frencha :) z coverkiem zajmuje mi to przeważnie 2 godzinki :)
18-02-2011, 02:30
Anika
Kleo 1.20h!! :wow: Matko kiedy ja dojde do takiej perfekcji!!:/:
18-02-2011, 20:28
Zuuzaneczka
Po raz kolejny wypowiadam się w tym temacie, ponieważ czas wykonywania paznokci przez stylistkę wciąż się zmienia w zależności od jej umiejętności ;) pamiętam, gdy 1,5 roku temu zaraz po kursie robiłam odnowę (zdjęcie starych paznokci i zrobienie nowych) 5-6h hehe :P dziś powoli pracując i gadając z klientką zrobiłam ją w 2,5 godziny :) nauczyłam się, jak najszybciej ściągnąć masę, mam sprawdzone narzędzia, które są bardzo ważne w pracy. Mam zamiar zejść z czasu pracy jeszcze o pół godziny i mam nadzieję, że uda mi się to już wkrótce :ok:
18-02-2011, 21:00
sztynka
Przy odnowie frezarka, albo dobry pilnik przede wszystkim to podstawa, dużo szybciej idzie.
19-02-2011, 00:06
edit7715
Ja mam poumawiane klientki co 2 godz. i zaczynam robić w coraz krótszym czasie:skacze:
Ostatnio odnowa paznokci(zdjęcie starej masy,zrobienie nowej z kamuflażem frenczem i zdobieniem na 4 paznokciach) zajęła mi 1,20h:skacze:Byłam zszokowana a przy tym paplam ze buzia mi sie nie zamyka:D
Ale hitem dla mnie była odnowa brokatow-kamuflażowa w 50min.:skacze:
A kiedys myślałam że nie zejde poniżej 2h;)
19-02-2011, 18:34
hassi
A ja odkad kupiłam frezarke to juz 2 h nie przekraczam, nawet gdy przyjdzie kolezanka i sporo rozmawiamy :)
Pierwsze moje paznokcie robilam 5 godzin:P Potem juz byly 4;p
Gdyby nie frezarka robilabym mysle spokojnie 2,5-3h.
21-02-2011, 00:39
Patii
kiedys mi zajmowalo zakladanie pazurkow komus sporo:P bo okolo 3,5-4 godziny:P jak sobie pomysle to sie dziwie kto tak dlugo siedzial hihi:D
Teraz raczej nie przekraczam 2h zbyt mocno.. Zazwyczaj jest to 2h i 5min albo 10 min:)
A o sobie nie wspomne... ostatnio robilam szpice sobie to same one mi zajely 4h! na jednej łapce... na drugiej mialam jakies beznadziejne krociaki:P
Mialam jeden jedyny przypadek gdzie w 1h i chyba 20min zrobilam frencha z brokatowymi zdobieniami... Wiecej tego rekordu nie powtórzylam:D ale mam nadzieje ze z czasem go skróce:P
29-03-2011, 10:10
AgnesBeauty
ja pamiętam, mojego pierwszego frencha, zaraz po szkoleniu robiłam ponad 4 godziny. :/: A teraz zajmuje mi to ok 2 - 2,5 godzinki w zależności czy ze zdobieniem czy nie no i wliczając oczywiście zdjęcie masy. Ale już widzę, że im więcej robię tych paznokci, to tym sprytniej mi to wychodzi. Potrzeba czasu na to aby wyrobić swoją technikę pracy i aby wprawić się w to wszystko. Najważniejszy jest jednak efekt końcowy a czas trwania stylizacji :D
29-03-2011, 10:34
Emilia B.
e 4 godzinki jak na pierwszy to nie jest źle...ja pierwsze akrylowe pazurki (french z coverkiem) robiłam uwaga uwaga 8 godzin haha a teraz ok 1,5 :)
29-03-2011, 10:46
kasandra262
Pierwsze moje pazurki robiłam jakieś 6 godzin:leze: a teraz wyrabiam się w dwóch , ale wszystko w zależności od tego jakie robię zdobienie, i myślę też że nie ma co się spieszyć lepiej zrobić wolniej ale dokładniej takie jest przynajmniej moje zdanie :P
29-03-2011, 12:41
zosia_29
Ja swoje pierwsze robiłam 5 godzin teraz z frezarką albo dobrym pilnikiem zajmuje mi to 2-3 godziny bo klientki się wiercą, właśnie odczytują smsy itd...samo ściągnięcie starej masy i przygotowanie pazurka zajmuje mi 1 godzinę...