a robiła kiedyś któraś z Was kukułcze gniazdo albo ziemniaki po rusku?? jak odkopie przepis to wrzuce:D
Printable View
a robiła kiedyś któraś z Was kukułcze gniazdo albo ziemniaki po rusku?? jak odkopie przepis to wrzuce:D
nie doczeka jutra...testuje,czy nie trujące,coś czuje,że jutro na obiad będzie jajecznica...
Moje pierwsze w życiu,zjadliwe.Sosik od woszczurka:* (http://forum.wzorki.info/101693-post57.html) ,pomysł na obiad od Asi :*
Załącznik 15523
mhmm:D gratulacje:D:D ja dziś na obiad schabowe, co podsunęła mi Emi:)
Ja miałam dzisiaj placki ziemniaczane a jutro chyba zrobię kotleciki mielone albo spaghetti bolonese :) mniam...:)
ja właśnei gotuje na dziś i jutro garnuszek zupki kalafiorowej ze świeżego kalafiora(nie lubię mrożonek) a jutro dorobię na drugie danie gulasz ciemny nie zabielany z ogóreczkiem kiszonym i kapustkę na ślisko słodką z koncentratem(taka przysmażana z cebulką)
ja dzisiaj pieczarkową i roladki z kurczaka z ryżem i surówką
ziemniaczki zapiekane ,pstrąg i kapusta kiszona :P
Crepsy :glodny:
Parówka (musi być dobra,najlepiej wędzona) obwinięta serem (ostrym) [ewentualnie jescze boczkiem wędzonym lub szynką parmeńską]w naleśniku.Naleśnik smaruje koncentratem,posypuje solą,ziołami (bazylia,oregano,prowansalskie),pieprzem lub papryką. Zawijam i do piekarnika ok 30 min w 150 stopniach.
Tanie,dobre i sycące no i jakaś odmiana.
ryż z kurczakiem i warzywami w sosie.... :]
szpagetii :D
no i z przepisu jednej z forumowiczek ciacho 3 bit :D pycha :D
krzystajac ze marcel jest u dziadkow od rana wzielam sie za golabki i krokiety...
hę chyba byl zly pomysl bo od rana w kuchni siedze, sterka garów a to jeszcze nie gotowe :[ hahaha
a ja właśnie mam ochotę na gołąbki
moje drugie w zyciu :] hah aciekawe czy tym razem beda dobre :]
aa zawalilam bo małą kapuche kupilam i nie duzo wyszlo tych golabków :/ ale na 3 obiady bedzie dla nas ;)
to nie dużo, u mnie jak babcia zrobi gołąbki z 2 kapust a jest nas w domku 5 dorosłych osób to starczy raptem na obiad i kolację, ha ha
Ja noszę się z zamiarem zrobienia zupki z serków topionych:D a na drugie ziemniaczki, kapustka kiszona i burgery rybne;)
właśnie jak się robi tak zupkę, jest gdzieś przepis proszę o link jakiś
Robisz rosółek do tego por i marchewka w talarki i serek topiony. Na końcu mąka, śmietana. Można podać z pulpecikami, groszkami ptysiowymi albo makaronem:)
Dziś obiadek na szybko- burgery rybne, smażone ziemniaczki i marynowane warzywka:D
ooo ja mam dziś spokój od gotowania, bo jedziemy do 'rodzinki' na obiad :D:D ciekawe co bedzie
:skacze:
ja dzisiaj zrobie gulasz:]
Ja na pierwsze chcę zrobić barszczyk, ale na drugie nie mam pomysłu. Chyba po prostu ziemniaczki i filecik jakiś dobry:D