Odp: Frezarka- nie taki diabeł straszny...
To muszę dokładnie popatrzeć na gwarancję - bo u mnie nie mogło być z mojej winy, bo jak robiłam 1,5 tygodnia temu pazurki koleżance, to wszystko śmigało. Po stylizacji zapakowałam wszystko do kuferka odstawiłam na miejsce i "spało" sobie aż do dziś. No i w takim razie będę musiała poszukać jakiegoś serwisu u siebie, bo jak ma być taniej, to po co przepłacać :D
Witam proszę o rade mam zamiar zakupić frezarkę jd 700 do domowego użytku czy warto inwestować taki sprzęt i czy obsługa jest łatwa i najważniejsze czy to prawda ze frezarka można zrobić krzywdę mam dylemat i nie wiem co robić czy ktoś morze rozwiać moje wątpliwości dziękuje podaje linka do frezarki jaapee * PROFESJONALNA FREZARKA JD 700 + 36 FREZOW (1612267865) - Aukcje internetowe Allegro
jak zapoznasz sie z tym temacikiem to będziesz wiedziała wszystko o jd tu przeważnie o tym modelu piszemy :)
Dziewczynki przejrzałam cały wątek (uff...), ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi na moje wątpliwości, a mianowicie, jak usunąć skórki, żeby się nie pochlastać i nie przypiłować przy okazji pazurka? Wogóle to najpierw je odsuwacie, czy od razu jedziecie frezem? Jak ktoś ma jakiś filmik konkretnie ad tego tematu to chętnie obejrzę, bo coś znaleźć nie mogę :huh:
Z góry dzięki :)
Czy któraś z Was ma może frezarkę Marathon 3 lux
frezarka marathon 3 - lux
Przymierzam się do jej zakupu, ale nie mogłam znaleźć żadnej opinii na jej temat, a nie mam doświadczenia bo będzie to moja pierwsza frezarka. Potrzebuję jej głównie do ściągania masy żelowej i akrylowej.
szkoliłam sie na maratonku i musze przyznac ze jest swietny i godny polecenia:)
ja mialam dylemat miedzy nim a nx-em i ostatecznie wybralam nx:)czy ktos wiec cos wiecej na temat tej frezarki...czy ktoras z was kochane pracuje na niej?
Profesjonalna Frezarka Micro-NX 101 120 WATT (1557169388) - Aukcje internetowe Allegro
mam wrazenie ze lepiej pracowalo mi sie na jd :P moze trafila mi sie jakas trefna?jedyna roznica jaka zauwazylam to taka ze ciszej pracuje...nic poza tym...bede wdzieczna jak ktoras z was sie wypowie na jej temat...z gory dziekuje
Tutaj jest filmik jak pracować frezem przy skórkach, chociaż ja tak głęboko nie wjężdżam pod nie. I oczywiście przed frezem odsuwam skórki kopytkiem :)
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=KE5sxjoK2ro&feature=player_embedded"]http://www.youtube.com/watch?v=KE5sxjoK2ro&feature=player_embedded[/ame]
bettina ja ją mam i jestem zadowolona- do pazurków i pedicuru idealnie, daje rade, nie zacina sie. Dla mnie super :) i też kupowałam u tego sprzedawcy :)
Planuje zakupic frezarke pierwsza w zyciu.
I kompletnie nic nie wiem mimo ze przeczytalam temat.
Nie wiem na ile moge sobie pozwolic bo tata mi obiecal ze mi zaplaci.
Klientek nie mam, ale obiecalam tacie ze zrobie mu porządnie stopy bo sa w fatalnym stanie i mysle ze frezarka by bylo najlepiej.
Tylko na ktora sie zdecydowac jak na piewszy raz?
Bo ja roznicy w nich prawie nie widze :P
Frezarka do manicure i pedicure JD800 niebieska GWARANCJA 12m-cy. - Allepaznokcie.pl
Frezarka do manicure i pedicure JD500 GWARANCJA 12m-cy biało niebieska - Allepaznokcie.pl
Frezarka do manicure i pedicure JD700 różowa GWARANCJA 12m-cy - Allepaznokcie.pl
Z góry dziekuje za odpowiedz :)
pierwsza ma najlepsze parametry :)
czyli najlepiej ja zamowic :) mam nadzieje ze jak ja kupie to sobie poradze :)
tak ja bym zamówiła jd800 :) cenowo nie ma tak dużej róznicy ale pracować ci sie bedzie znacznie lepiej ;)
Parametry właściwie mają podobne, ale rzeczywiście pierwsza ma największą moc, a jeśli myslisz o pedixie to jest bardzo ważne. Jak na pierwszą frezareczkę może być :) na pewno sobie poradzisz ^_^
Cytat:
Napisał
emila
Uch, ja też tak mocno nie frezuje skórek :/: a frezarkę mam JD700 i jest ok, chociaż do pedicure mi nie wystarcza :(
Dziekuje Wam bardzo za odpowiedz :) juz wiem co zamowic :)
dziewczyny musze bardzo szybko zakupic kapturki do pediksa, koncza sie a przy tym nawale roboty obawiam sie ze braknie mi ich w przyszlym tygodniu, moj sprzedawca nie ma na stanie:(
macie sprawdzone zrodlo zakupu kapturkow do pediksa???
własciwie to te jd 500 czy jd 700 to chyba najlepiej sie sprzedające frezarki powód chyba taki że maja wiekszą moc i sa tanie . ja jak kupiłam swoja używalam ja do skorek czyli jechałam nia na małej mocy użyłam jej wtedy może ze 4 razy pojechałam na na szkolenie i tam dopiero ją pierwszy raz zdejmowałam paznokcie i co dostała ciut wiecej mocy i poszedł z niej dym także drugi raz juz nie kupie co najlepsze kupiłam nową ale bez gwarancji i kasa w błoto wywalona ;]
Jak to kupiłaś nową bez gwarancji?? Jakiś szwindel...nawet jeśli nie dali gwarancji, to obowiązuje coś takiego, jak rękojmia i przez 2 lata od zakupu, jeśli nie z Twojej winy nastąpiło uszkodzenie, to powinni naprawić na swój koszt...
Dzisiaj dotarla do mnie frezarka jd800 i prawdopodobnie jutro bede nia robic pedicure bo tata sie doczekac nie moze ;p
Czekam w takim układzie na informację, jak się spisała. Moja JD 500 będzie na pedicure raczej za słaba, więc być może w niedalekiej przyszłości trzeba będzie pomyśleć o czyms mocniejszym :)
Cytat:
Napisał
czaplutka
Jak to kupiłaś nową bez gwarancji?? Jakiś szwindel...nawet jeśli nie dali gwarancji, to obowiązuje coś takiego, jak rękojmia i przez 2 lata od zakupu, jeśli nie z Twojej winy nastąpiło uszkodzenie, to powinni naprawić na swój koszt...
a widzisz bo sie połasilam kupić taniej o 50 zł ;] od sprzedawcy z forum to teraz mam ale czułam że tak będzie bo ja to mam szczęście do takich zakupów ostatni raz kupowałam sprzęt bez gwarancji nawet pedi nie daje rady bo przy większym nacisku staje :o
Aaaa, bo ja zrozumiałam, że w sklepie kupiłaś, albo na allegro i była bez gwarancji :)
Ja na szczęście nie miałam do tej pory takiego problemu, a z mojego mechanicznego sprzętu, to tylko frezarka kupowana była w sklepie - lampę kupiłam używaną na allegro od kompletnie nieznanej mi osoby i służy mi już 2 lata bez szwanku (żarówki przydało by się powoli zmienić, ale przy tym modelu chyba lepiej od razu nową lampę kupić :) ), a pochłaniacz kupiłam na forum od laski, którą znam osobiście, więc wiedziałam, że nawet jeśli używany, to jest w dość dobrym stanie i będzie działał (mam go niecały rok).
W takim układzie musiałabyś rozejrzeć się za nową frezarką...tylko chyba lepiej już dołożyć ze 100 zł i kupić mocniejszą, żeby pedi spokojnie można było robić :)
Elka kupiła frezarkę ode mnie, znacznie poniżej kosztów sklepowych, doskonale wiedziała w chwili zakupu, że jest bez gwarancji i na takie warunki się zgodziła.
Poza tym jd700 nie bardzo nadaje się do pedi, a każdą frezarkę można spalić "naciskając", być może warto zainwestować najpierw w kurs obsługi urządzenia?
No to jeżeli kupuje sie bez gwarancji to można mieć pretensje tylko do siebie - to jak z rzeczami z wystawy, na nie gwarancji nie ma ale za to cena kusi. I jak to z rzeczami nigdy nie wiadomo kiedy sie popsują. Dlatego moim zdaniem zamiast oszczędzać na takich rzeczach warto wydać troszkę więcej i cieszyć się sprzętem niezbędnym w naszej pracy :) A poza tym to jest tylko sprzęt...daj go do naprawy do zwykłego faceta co naprawia takie rożne sprzęciki i może małym kosztem ci naprawi.
A i jeszcze co do tych z mniejsza mocą niestety żeby nimi robić pedi trzeba mieć wyczucie bo inaczej sie zacinaja i mogą sie spalić...wiem bo ja robiłam wcześniej 10W haha :D ale delikatnie i z wyczuciem mi długo służyła (jeszcze działa :D )
Cytat:
Napisał
elaxx76
nawet pedi nie daje rady bo przy większym nacisku staje :o
ela kazda frezarka do 35W stanie ci przy wiekszym nacisku:)
pozatym przy pediksie nie dociska sie frezu do skory tylko "mizia" bo jak docisniesz mozesz opazyc klientke
jak jest dobrze skora rozmiekczona to pod wplywem "miziania" bedzie sie sypac ze hoho;)