Tak dziewczyny, te Perfekty to takie samo jak Purederm, ja używam już tylko płatki Blink z SL, tych z evo nie znam, bo jak mi coś pasuje to już nie zmieniam.
Printable View
Tak dziewczyny, te Perfekty to takie samo jak Purederm, ja używam już tylko płatki Blink z SL, tych z evo nie znam, bo jak mi coś pasuje to już nie zmieniam.
Od niedawna czytam to forum...muszę przyznać, że robicie nieziemskie rzęsy:ok:
Jestem świeżo po szkoleniu z rzęs, to moja pierwsza aplikacja po kursie i jestem załamana;(
Mogłybyście wskazać co byście poprawiły?
gdybyś zobaczyła moją pierwszą pracę, to byś się uśmiała ;) ja bym ci doradziła zwrócić uwagę na kierunek sztucznej rzęsy. kieruj ją prostopadle do powieki, nie może wywijać się na boki. może nie uczesałaś rzęs, że wyglądają na potargane? praca czysta, staranna :ok: wydaje mi się, że można było dokleić dużo więcej rzęs ;)
z tym doradzaniem to tak głupio się czuję, bo każdy ma swoją technikę. np. ja zaczynam wyklejać kąciki wewnętrzne zazwyczaj 7mm długością. natomiast wiele dziewczyn zaczyna od 9mm i ich prace wyglądają tak samo świetnie. identyczna sprawa jest z grubością, stopniem podkręcenia, itd.
a ja mam wlasnie sutuacje gdzie odpadly przedluzone rzeski u mojej klientki :( wydawalo mi sie, ze wszystko zrobilam jak nalezy- odtluscilam, osuszylam, rozczesalam i zaczelam aplikacje. wyszlo ladnie, i ja i ona bylysmy zadowolone tylko, ze na trzeci dzien 1/3 doklejonych rzesek na prawym oku jej odpadla. naturalne nie wylecialy, natomiast odkleily sie te doczepione. poprosilam, zeby przyszla jeszcze raz i wypelnilam je ponownie. i minely 2 dni a te znow odkleily sie w tych samych miejscach (prawe oko). o co chodzi? co zrobilam zle? czy, ktoras z was spotkala sie z czyms podobnym?
Rzęsy były przeczesane "przed"...Jak kleje rzęsę to od razu ją równam, żeby szła prostopadle i pierwszego dnia jest super, to zdjęcie było robione 2 dni później(robilam rzęsy mojej mamie:)) i się wykrzywiły, a nie wiem dlaczego.
Mam problem z tymi małymi rzęskami pośrodku oka. Je też można kleić czy nie? Staram się wypełnić jak najbardziej oko, ale z tych małych po kilku dniach sztuczna rzęsa wypada:(
Mam jeszcze zbyt małe doświadczenie, żeby doradzać, ale tak na logikę: może mama ma cieniutkie swoje rzęsy naturalne? Wtedy doklejenie zbyt grubej lub zbyt długiej, albo za daleko od powieki sprawia, że rzęsa zaczyna się "kłaść". Czasem dzieje się tak, gdy rzęsy są rzadkie i nie mają się jak o siebie oprzeć.
Jeśli gadam głupoty, to mnie poprawcie, dziewczyny:huh:
Grubość i długość rzęs dobrała mi instruktorka, więc też takie doklejałam:/: B 0,2 10 i 8
Spróbuje z 0,15, chociaż na tych krótszych rzęskach:)
A próbowałyście już rzęsy L?
Mi instruktorka dobrała rzęsy tak, że kleiłam 0,25 8, 10... a jak stwierdziłam, że może za grube to odpowiedziala mi na to, że będą idealne. Modelka ponosiła miesiąc została jedna rzęsa (z tym, że codziennie malowała tuszem, choć mówiłam , że nie powinna) teraz zakupiłam 0,15 mix B i już nie moge się doczekać klejenia :)
zgadzam się z happyhandy w 100%. teraz wiesz, dlaczego rzęsy się kładą. spróbuj cieńszych rzęs. młode dziewczyny mogą nosić 0,20 ale większość pań w wieku naszych mam mają marne rzęsy. w przypadku rzęs słabych, cieniutkich i rzadkich doklejam nawet na 4mm maluszki (przy uzupełnieniu będą do ściągnięcia) musisz tylko dobrać rzęsę syntetyczną do naturalnej i będzie śliczny gęsty wachlarz.
u mnie ostatnio trochę ślubnych :)
Moja siostra:
Oczywiście nie doklejone wszystkie, bo nie wyleżała :]
iwona- meeega fajne :) a to drugie zdjęcie genialne- jak do jakiegoś filmu o Bondzie ;p
to są 0,15 C 12 i 0,10 b 8-11 silk z Evo :)
Granat mój pierwszy :) znów na siostrze.. ta to rusza tymi oczami.. masakra :):D
jakies potargane za zdjęciu.. ehh.. tak to wyglądają dobrze a jak zrobię zdjęcie to zawsze niezadowolona jestem :|
Świetnie wygląda taki dyskretny kolor w kąciku! Dla mnie na zdjęciu rzęsy wyglądają ślicznie - ale mi do Ciebie jeszcze wiele brakuje, więc pewnie moja opinia nie będzie zbyt istotna :D
bombelkowa a ja Ci napisze ze pomijając rzęsy to bardzo dobre jakosciowo zdjęcie. ja własnie jestem na etapie szuaknia dobrego aparatu do rzes i paznokci, zdradz proszę czym to robione :)
Ja dzis robiłam drugie w życiu rzęski oczywiście wszystko z Evo <3 Klej dla mnie w sam raz (D+) pod względem schnięcia, tylko może troszke za rzadki... ale wszystko kwestią przyzwyczajenia :) Proszę o wytknięcie wszystkich błędów :) Rzęski dość dzwine, bo niektóre rosnące równolegle(!) do powieki, co zrobić z takim fantem?
Załącznik 56314
Załącznik 56315
nikon d90 :)
Dawno nic nie wrzucałam, to takie 2:1 wklejam :)
http://img262.imageshack.us/img262/3945/pict0236o.jpg
http://img684.imageshack.us/img684/182/pict0237n.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/2715/pict0239um.jpg
http://img42.imageshack.us/img42/1732/pict0240y.jpg
http://img85.imageshack.us/img85/7236/pict0241x.jpg
Jeju jakie cudowne, jak mi daleko do was :( takie piękne aplikacje wstawiacie, jak Wy robicie, że one są tak pięknie ułożone i równiutkie a nie takie potargane :>
MERASZKA naprawde super, ja jestem poczatkujaca w metodzie 1:1 a 2:1 to moje marzenie. Mam malo klientek na rzesy wiec trening nikly, prosze nie bic ale wskazowki i krytyke przyjme.
Moja ostatnie dzielo, naturalne rzesy polamane byly przez >zalotke< (bylo trudno) ale jakos dalam (chyba) rade.
Uzyte rzesy to C 0,20 - 13, 11, 9
Jolanta mnie brakuje koncików wewnętrznych,no chyba,że klientka tak sobie życzyła,bo ja i takie też mam :) Mówią,że mają tak słabe,że im się potem wywijają i nie chcą,bo im to przeszkadza
Zen, swietne rzęsiska
Iwona, no Ty jak zwykle zresztą:skacze:
meraszka-fantastico:D
Jolanta, przyejmne rzęsy i owszem dałas radę, ale te kąciki jak pisze Iraa-wypadałoby. Pewnie dlatego nie wykleiłas, bo widać na pierwszym zdjęciu, że płatek zbyt nisko przyklejony i widac rzesy w kąciku wewnetrznym z dolnej powieki, to moglo cie zmylic, albo w obawie, ze posklejasz kobitę- nie zaaplikowałas. Staraj się delikatnie podciągac płatek, aby cały wachlarz rzęs naturalnych na nim leżał:)
a teraz tu różnie: pełne aplikacje, rzęsy 3d, dopełnienia, norka syberyjska i takie tam
meraszka świetna robota