-
Odp: Kwiatki malowane metoda one stroke
super następnym razem zerknę, czekam na efekty:D:D:D
-
a ja dzisiaj też w empiku czaiłam się na farbki, ale jak zawsze nie kupiłam. xd
a kwiatki wychodzą Wam cudne! :)
-
Mi szkoda było na pędzelki i kupiłam takie zwykłe w sklepie z badziewiem za 3zł zestaw:D zostawilam sobie małe pędzle a duże takie dałam młodszemu braciszkowi do zabawy;) Tu są te, które mam aktualnie:
-
Ja mam niebieska farbkę z empiku za 5,99 bodajże jest ona rzadsza niż tez w tubkach z rossmana ale sama nie wiem ,które lepsze:) dopiero zaczynam wyczuwać pędzelek, później pokaze Wam moje pierwsze próby:)
-
to sa moje z empiku większy uzywałam do zelu:]
mniejszy jakos marnie maluje kreseczki:]
-
ja właśnie ćwiczę kwiatki i wychodzi mi takie badziewie, że mam ubaw po pachy:lol:
-
No to czekamy na kwiatki, ja ćwiczę już coś wychodzi na pewno do konkursiku coś wymyślę :)
-
farbstift, i co? jak sprawują się pedzelki, bo ja myślę nad zakupem, ale nie wiem gdzie i jakie kupić, aby nie wydać dużo kasy ;)
-
Powiem Ci,że maluje się nimi wygodnie nawet;) Miałam kiedyś też z empiku, ale nie widzę różnicy między nimi. To mój pseudo-kwiatek:D
-
Fab dajesz za dużo farbki na pędzelek:) musisz go najpierw"rozmalować" nie wiem jak to powiedzieć - tak jak robi to liliya na filmiku, który wkleiła plushak:)
-
wiem;) ale się naucze i zrobię na konkurs:D już się uparłam:) to była moja pierwsza praca, więc luz:skacze:
-
A to moje pierwsze próby :)
-
listki idą Ci już całkiem, całkiem;)
-
niewiedzialam gdzie dodac wiec wrzucam wam tu :):)
niestety stronki nie pamietam:(
moze sie przyda na konkurs:):)
-
bestilka świetne:D i jak zwykle podziekowania mi sie skonczyły:]
-
to już jest wyższa szkoła jazdy... ale tego też się nauczę kiedyś :D hah:skacze:
-
nie dla podzienkowan wklejam tylko dla was :):):)
ja nie mam na czym pracowac moje farbki zaschly i musialam wyrzucic a nie mama kasiorki na nowe :):) wiec chociaz poszperam i :P:P
i jescze to :P:P
-
jakie cuda o matko, ten który to tworzy ł jest mistrzem we władaniu pędzlem :szczena:
-
śliczne te kwiatki :D aż się napatrzeć nie mogę :)
-
a tu cos Mojego..bridge malowane farbkami..
Załącznik 16956
Załącznik 16957
-
poprostu zapierają dech w piersiach :love: piękne!!
-
-
o kutwa Aniu pieknosci, niesamowitosci :)
-
moze sie przyda do łan stroków:D
-
to się wszystko takie łatwe wydaje , gorzej w praktyce jak nie wychodzi :P Ale stepy piękne!
-
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=esqQiH0v2Cs&feature=related]YouTube - Le Dimostrazioni della Flo' Art - Le Foglie Decorative[/ame]
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=wtvzRd5Ub1k&feature=related]YouTube - painting demo by Ramesh Krish,Kerala[/ame]
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=oq2ws50eEkU&feature=related]YouTube - Stroke[/ame]
-
super wskazówki Tusiu:* uwielbiam na takie patzreć i wierzyć, że kiedys tez tak będę pędzelkiem smigać:D
-
Moje pierwsze daleko mi do was dziewczyny,;(na targach kupiłam farbki i pezelki i coś prubuje wydziergac:/:
-
-
Dzieki,ale nie wybrazam sobie przeniesc to na pazury
-
wiola bardzo ładne :)
pamiętaj ze na paznokcie jest to przenieść o wiele trudniej ale na pewno dasz sobie rade :)
-
Prosze jaki piękny łanstrejk w Szklarskiej Porebie znalazlam:]
Załącznik 17065
-
Cytat:
Napisał
chocolata
Prosze jaki piękny łanstrejk w Szklarskiej Porebie znalazlam:]
Załącznik 17065
trza było o autora zapytać :D
-
Cytat:
Napisał
miminka
Fab dajesz za dużo farbki na pędzelek:) musisz go najpierw"rozmalować" nie wiem jak to powiedzieć - tak jak robi to liliya na filmiku, który wkleiła plushak:)
w sumie niezle, ale proponuje abys nabrala farbki (to wiesz, na jedna krawedz jeden kolor, na druga drugi i maznela leciutko po kartce, zbierzesz w ten sposob nadmiar)
-
Agulusia, pisałaś o kolinskim #2, płaskim - dostałaś? Jaką mnie więcej długość ma włosie? Kozłowskiego #2 płaska ma 3,2mm - taka długość jest ok? Mój pędzelek #4 kupiony w plastycznym ma 8-9mm i wydaje mi się, że ma za długie (za miekkie?) włosie - nie panuje nad nim :/:
Dziewczyny - możecie zerknąć jak długie macie włochy pędzelków? Nie zwężają się, prawda? Nadal używacie skośnych, czy prostych, jak w książeczkach? Ilu pędzli używacie? Jednego?
-
mam, zdobylam zachodu z tym bylo ze hej ale mam:skacze:
wiec #2 ma dlugosc wlosa 2mm a #4 ma 3mm niecale
pedzelki sa proste i bardzo plaskie i jakby wlosy mialy wycieniowane:huh::/:
ale maluja bajecznie :love:
dla porownania
kwiatki malowane 4 od dr i kolinskimi#2 miedzy tymi malowankiami nic nie malowalam wiec to na bank nie wycwiczenie czy wprawa
kolinski 2
http://img695.imageshack.us/img695/7348/1008889.jpg
http://img297.imageshack.us/img297/6941/1008887k.jpg
naturalna 4 od dr musialam kontury obrysowac zeby rozpackania farbek nie bylo widac;)
http://img84.imageshack.us/img84/5125/zdjcie470.jpg
-
[QUOTE=agulusia;109715]mam, zdobylam zachodu z tym bylo ze hej ale mam:skacze:
wiec #2 ma dlugosc wlosa 2mm a #4 ma 3mm niecale
pedzelki sa proste i bardzo plaskie i jakby wlosy mialy wycieniowane:huh::/:
ale maluja bajecznie :love:
dla porownania
kwiatki malowane 4 od dr i kolinskimi#2 miedzy tymi malowankiami nic nie malowalam wiec to na bank nie wycwiczenie czy wprawa
agulusia a kwiatki na obydwu fotkach są malowane jednym rodzajem farbek i tylko malowane sa róznymi pędzlami ,bo jeśli tak to róznica jest duża ? wychodzi na to że kolynski 2 jest najlepszy do malowania :good:
-
to sa te same farbki tzn jednej firmy
blado rozowy jest ten sam tylko fiolet jeden jest ciemniejszy
konststencje i krycie maja identyczne, ale malowane roznymi pedzlami
-
Obie prace są piękne :love: Widoczna jest jednak różnica w wyglądzie kwiatów. Ten Kozłowski z kolinskim, o którym pisałam to chyba jedyny podobny jaki jest w sieci i w pl - za 15zł, ale czy jest cieniowany ku końcówce nie da się zobaczyć :/: Chyba w plastycznym nie dostanę nic podobnego, skoro piszesz, że kombinowania było ze zdobyciem ;( Kupiłaś w Polsce?
-
dziewczyna ktora mnie uczyla sciagnela go przez znajomego znajomego z kanady:)