uśmiechu tu nie widać praktycznie bo go zakryłaś brokatem, szpic całkiem nieźle się prezentuje, troszkę go jeszcze wyszczuplić i ostrzejszy powinien być na końcu, co do reszty to sie nie wypowiem bo nic więcej na tym zdjęciu nie widać
Printable View
uśmiechu tu nie widać praktycznie bo go zakryłaś brokatem, szpic całkiem nieźle się prezentuje, troszkę go jeszcze wyszczuplić i ostrzejszy powinien być na końcu, co do reszty to sie nie wypowiem bo nic więcej na tym zdjęciu nie widać
A powiedzcie mi kochane czy ktoras używa bialego zelu modeny. jakie macie odczucia. bo planuje zakupic i nie wiem czy jestescie zadowolone. powoli przechodze z i-nails glownie ze wzgledu na nieszczelne tandetne plastikowe opakowania. a modena cenowo kosztuje podobnie a te sloiczki eleganckie ;).
pozdrawiam
gonia, ja uzywam, biel jak biel, nie jest jakas mega super swietna, ale mimo wszystko ładna, standardowa biel. konsystencje ma taką gęściejszą dość, kiedys mi sie wydaje byla bardziej rozlewajaca, teraz jest ok, albo moze to ja sie tak przyzwyczailam ze mi sie tak tylko wydaje:D poczytałaś ten temat? na bank już było pisane o bieli.
czytalam troche i przez przeszukiwanie watku.
chodzilo mi glownie czy nie robi niespodzianek typu. babelki, slabe utwardzanie jak czasami sie da grubsza warstwe w extrem white i- nails to sie czesto zdarzalo a gdy wymienilam na ultra white problem znikl. bardzo bialy nie musi byc ostatnio klientki itak chca zeby pokryc biel zelem mlecznym, stawiaja na naturalnosc ;)
byc moze nie rozlewa Ci sie tak bo masz duza wprawe ;)
dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
no to powiem ci , ze ten bialy z modeny tez czasem lubi tylko z wierzchu sie utwardzic, ale kryje juz za pierwsza cienka warstwa wiec to nie powinien byc problem:)
aa no to jak kryje juz pierwsza warstwa to super :)
Dziewczyny a który gel cover modeny jest najbardziej naturalnie wygladajacy- ja płytka?
Dobrze, że znowu jest poruszany temat białego modenowego. Dzisiaj stoczyłam bój z reni nail i nie wiem - zawsze byłam zadowolona a dzisiaj po kilku warstwach miałam nadal prześwity :huh:
Ktoś ma porównanie między reni a modeną i może wyrazić swoją opinię w tym tamacie? Bo nie wiem czy jest sens kupować modenowy jak wyjdzie, że podobny.
syrenko - zwykły zel maskujący kamuflaż. ma piękny różowy kolor, swietnie zlewa sie z plytką. wszystkie moje pazurki w galerii są niim robione:)
co do tego szpica to bardziej zakamuflowany pazurek jest brokatem bo nic innego nie widac :P A co do bialego zelu z modeny lubi sie nie utwardzic ale to zaroweczki zmieniamy kochane... ja jak juz mam padaki to mm mega problem a inaczej to nie
to co jest z tym białym- utwardza się czy nie?
I kolejne pytanko, bo rozumiem że wykonujecie stylizacje dla klientek tymi żelami.
Czy nadal jesteście zadowolone z produktów tej firmy - mając na uwadze że ten wątek jest od 2011?
Drugie pytanie jakich produktów używacie do stylizacji- tzn chcę zakupić żel żeby móc wykonać stylizacje dowolne i frenche)?
Jak sprawuje się kolorówka tej firmy?
Będę wdzięczna za odpowiedzi:)
syrena, mi sie wydaje, ze modena jest niezmiennie (dla mnie) dobra. uzywam jej tez juz dosc dlugo i na sobie i na klientkach. biały sie utwardza jesli nie nawalisz tony żelu, ale to chyba jak każdy. ja używam od nich bonder, budujący gęścioch, cover, gęścioch pink, gęścioch violet, no w zasadzie wszystkie.
kolorówka w sumie jest jak najbardziej okej tylko trzeba uwazac na niektóre kolory, bo są witrażowe, a tego w opisie nie ma. ale na zdjeciach od razu zauwazysz na tipsie ze jest polprzezroczysty, jakby co. fajnie kryją juz za pierwszą warstwą, ale czasem(nie zawsze) lubią sie rozlac na boki, ale też zalezy jaki kolor.
to takie moje spostrzezenia.:)
Dziewczyny, czy możecie się normalnie zalogować do sklepu Modeny? Ja od ponad tyg. próbuję i wyskakuje mi info, że nie potwierdziłam adresu e-mail. Problem w tym, że konto w sklepie mam od lipca 2010 i już setki razy tam kupowałam i na mojego niby "niepotwierdzonego" maila przesyłali mi sami wiadomości. Nie dotarła też do mnie żadna informacja, że trzeba ponownie potwierdzić maila (co raczej byłoby dziwne).
Pisałam już do nich, jak tylko zauważyłam problem ale mnie najwidoczniej olali.:/:
Tego przezroczystego różowego tez możesz uzyc jako budujący ale polecam do budowania szkieletu raczej gesty jednofazowy poniewaz przezroczyste zele maja lepsza przyczepnosc, pracuje na modenia juz rok i caly czas tak robie i pazurki sie trzymaja bardzo dobrze:) a frencha zawsze zalewam jednofazowka poniewaz jest jasniejszy od gesciocha i nie robia sie bable powietrza:)
Co do pojemnosci zelu ja zawsze kupuje 30:) ale mam 5g przezroczystego bo jest troche brokatu na dnie to tego uzywam jak robie pazurki z jakims brokatem zeby tamtego zelu nie brudzic:)
Quick finish jest dobry, ladnie nablyszcza, tylko jego trzeba umiec nalozyc, najlepiej cienką warstwe, bo jak dasz wiecej to on popeka.
ja osobiscie nie uzywam Quicka tylko albo top coat albo stop yellow<- jego zawsze do frencha bo na prawde wybiela ta koncoweczke:)
Mam nadzieje ze pomoglam:)
Powiedzcie mi jaki jest ten top coat z modeny ?? . Mam w tej chwili z innej firmy ale jest zbyt gęsty nie mam prownania z innymi moze one sa wszystkie takie gęsciejsze i malujac nim po zdobieniu farbkami to mi je stroszke ściera ,moze po prostu nie nadaje sie do malowania po zdobieniach farbkami . Nie wiem czy to normalne czy to wina tego top coat :huh:
No to, to na pewno odpada. :) Za każdym razem wchodząc na Modenę logowałam się (bo mam już parę rzeczy w koszyku, teraz chciałam sprawdzić co ciekawego się pojawiło i może dodać do koszyka-chciałam złożyć zamówienie) i było wszystko ok. Teraz logując się (używając tego samego loginu i hasła, nie zmieniałam nic) wyskakuje mi, że nie potwierdziłam maila.
Już nieaktualne. Zareagowali ma mojego maila i odpisali, że "już powinno być ok". Spróbowałam się teraz zalogować i faktycznie jest ok. :)
ela jestnormalny, ja nim maziam po farbkach i nic sie nie rozmazuje tylko cieniutką warstwe trzeba dac, nie jest gęsty.
jaka jest roznica miedzy top coat a finish z modeny ? haha :D *wstyd*
czekaj bo teraz ja sie zamotałam, wiec musze napisac ze moja poprzednia wypowiedz jest nie wazna, dlatego ze ja top coat nie uzywam:D pomyliły mi sie nazwy:D
tylko quick finisha:D
ilonka roznica jest taka, ze top coat jest jak lakier i nie trzeba go utwardzac a finish jest uv.
ja ten top coat uzywam do nabłyszczania ćwiczonek na szybko ,nie muszę lampy wtedy uzywać ;)
Dziewczyny nie macie problemów z kolorowymi żelami? Ja ostatnio zauważyłam, że no nie kryją mi dobrze. Wczoraj orange pastel kładłam 3 warstwy, takie normalne warstwy a i tak miejscami były przeswity, przykryłam je już cyrkoniami.. Albo coś jest ze mną nie tak albo z tymi żelami, zawiodłam się ostatnio juz na gęstej jednofazówce, ale o tym pisałam wcześniej...
Ja właśnie otrzymałam paczkę od modeny z kolorowymi żelami i użyłam jako pierwszego Emerald Green. Jestem zaskoczona właśnie kryciem, bo kładłam cieniusio, a spokojnie jedna warstwa wystarczyła. Nie wiem jak inne kolory... Natomiast jednofazowy clear mnie wkurza - bąbluje jak cholera, aż mi wstyd kłaść przy klientce bo widać mnóstwo pęcherzyków... Tylko ten mi bąbluje, reszta nie :(
moj emerald green też dobrze kryje. moze to zalezy od koloru, ale jestem zła bardzo :(
...ja mam jeszcze dwa pytanka dla osób pracujących na żelu!
Który żel wybrać
żel uv jednofazowy przezroczysty gęsty
czy
żel budujący przezroczysty gęsty
?????????/
Oraz w jakim momencie używacie tego żelu fioletowego clear?
próbowałam, niektore odratowałam ale niektore zrobiły się jak taki kauczuk.
sorki ze dopiero teraz ale mialam dłuuga przerwe mały ma juz 2 m-ce i czasami moge pokorzystać z neta ;) teraz czytam i przypominam sobie co i jak..
co do zakupów mega zadowolenie zaplacilam mało przesylka blyskawiczna oczywiscie dostałam chyba z 5 opakowan ozdobek gratis. Zeliki mega długo sie trzymaja nie zapowietrzaja kientki tez zadowolone.Jednak małe Bum.. kupiłam budujacy przezroczysty gesty i ..żółknie! juz po wyciaganiu z lampy byl delikatnie zoltawe;/.
A co do mojego powroty to dziewczyny pomozcie:(:( nie robilam kilka miesiecy paznokci kol ma wesele i poprosila mnie zebym jej zrobila:o po takiej przerwie przerazilo mnie to ale musze sie spiac i zrobic chce french z kamuflarzem zdobienie cyrkonie. Jakk w kladziecie covera??;(;(;(;(;(
pomóżcie
---------- Dodano o godzinie 16:07 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:05 ----------
ja mam jednofazówke i poprawiam post kupilam jednofazowke:).Szybciej sie robi ale mi zolknie;/
---------- Dodano o godzinie 16:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:07 ----------
Hm.. dziwne moze wiecej wody:D
też nie działa ;p trudno następne farbkowe zakupy bedą juz porządne -> czyt. polycolor
ja teraz dopiero zaczne swoje nowe zakupki farbki kolorowe zele bo przez długa nieobecnosc jest echo:)
Dziewczyny, pisałam w temacie do zatapiania cyrkonii, ale stwierdziłam, że i tu zapytam. Przerzuciłam się na modenę. Primer, jednofazówka, klej... I od tego czasu mam problem z przyklejaniem cyrkonii. Nie wiem co jest grane. Buduje paznokcia, obrabiam i chcę nakleić cyrkonie a one ślizgają sie jak po zjeżdżalni. Pomyślałam, że to wina kleju- chociaż zdziwiło mnie to bo dziewczyna pisała po tygodniu, że była na samoobronie i paznokcie mają się super. Więc gdyby to była wina kleju to by odpadły- przyklejam nimi też tipsa. Zresztą przy takiej mocy to by zapewne odpadały już przy łagodzeniu progu. Dodatkowo zrozpaczona sięgnęłam po kropelkę- klej to klej. Zakleiłam wszystko, ale pod cyrkoniami nie chciało zastygnąć. Nigdy tego nie spotkałam. Więc nie wiem gdzie szukać problemu i przyczyny.
Blejsia napisała, że jej budujacy gęsty też żółknie. a chciałam go kupić ;/
...jak się przed tym uchronić?
rozumiem że żółknie od promieni uv? więc co fiolet na wierzch? Co robicie żeby uchronić pazura przed tym?
---------- Dodano o godzinie 19:54 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:51 ----------
Gorzka a spróbuj wtopić cyrkonie w wierzchnią nabłyszczająca warstwe? Oczywiście kładziesz ja na mokro a dopiero utwardzasz w lampie
Tak ostatecznie zrobiłam, ale zastanawiam się ile się potrzymają na tej zasadzie.
przecież Blejsia napisała, że to jednak jest jednofazowy ten co żółknie a nie budujący
aaa to mnie się pokiełbasiło ;p