Odp: Polecane / nie polecane produkty do stylizacji rzęs (rzęsy, kleje itd)
Żal i rozpacz z tym Macy. Sama kiedyś nakupowałam tego multum póki było na magazynie LL.
Dostałam od LL wyjaśnienie iż nigdy już ich sprowadzać nie będą ponieważ są drogie w zakupie i po prostu im się to nie opłaca.
Marchewkowa kiedyś sprzedała mi informację że Macy i BIS to ten sam producent sprzedający materiał pod różnymi markami. Mam porównanie zarówno oferty jak i samego materiału. Różnicy między nimi nie widzę. Cała oferta jest identyczna.
Nie chcę się w tym wątku reklamować, więc może ktoś inny kto ma porównanie może się subiektywnie wypowiedzieć. Może Gorzka? nasz chomik paletkowy? :nie_powiem::nie_powiem: bo na 100% ma jedne i drugie.
23-09-2013, 16:01
śmieszna
zaletą rzęs MACY, przynajmniej w ostatnim czasie, była również ich cena! :)
Mam jedne i drugie, ale zupełnie różne rozmiary więc ciężko mi porównywać...
23-09-2013, 16:13
Gorzkajakmokka
Ja z kolei BIS'a mam tylko 0,07 a MACY 0,15 i 0,20 więc ciężko porównać :D
23-09-2013, 22:27
choco-lashes
To dajcie link do tych rzęsek BIS'a , jak nie chcecie tutaj wklejac to poprosze na priv;**
23-09-2013, 22:55
maksik
Zerknij na forum Dystrybutorzy i producenci - Lash Butik
24-09-2013, 00:38
Gorzkajakmokka
Zgłupiałam teraz :) Ta Macy to swojego czasu na LL były po 30zł,prawda? Bo ja za tyle chyba kupowałam.
Od kilku godzin jestem szczęśliwą posiadaczką 0,15 bis więc jutro jak w końcu znajdę chwilę to sobie porównam :)
24-09-2013, 09:02
nadiuszka
tak było coś koło 30 bo je mieli w outlecie. hoć ja chyba za 35 kupowałam.. a może się mylę :/:
27-09-2013, 10:33
bombelkowa
ja się zakochałam w płatkach brzoskwiniowych :] super są :)
i jeszcze rzęski 0,07 ... super mi się kleiło http://evolashes.pl/87-183-large/rze...tosciowych.jpg
szkoda tylko że są 8,10,12... mogłoby być więęęęcej długości :)
27-09-2013, 11:32
edytakon
może uda się coś pomyśleć. Dla mnie Angel są rewelacyjne :)
a rzęski 0,07 pokochały wszystkie moje klientki
27-09-2013, 11:49
bombelkowa
ale akurat te mi się dużo lepiej klei niż te standardy..
27-09-2013, 14:48
choco-lashes
a z jakiej firmy te rzeski?:)
27-09-2013, 15:56
kiwaczek2
To chyba te nano cos. Evo chyba ma.
27-09-2013, 18:20
Agnieszka Praska
Tak te rzesy ma evo :)
28-09-2013, 00:41
mucha
Jeszcze nie próbowałam, bo chcę na znajomej przykleić aby móc obserwować. Ona na nich pracuje i jest zadowolona. Z tym, że skręty słabsze, trzeba brać o skręt wyżej. I co ciekawe, Silk są matowe a minki sie błyszczą ;) Ona bardzo je sobie chwali.
edit: podpowiedzcie mi Kochane, czy myjka ultradzwiękowa umyje mi kieliszki do kleju ?
28-09-2013, 02:22
marchewkowy_las
producet Belle kilka lat temu mi wytłumaczył, że zarówno minki, jak i silki można zrobić matowe, półmatowe lub błyszczące. więc nie jest tak, że silki się bardziej błyszczą.
28-09-2013, 08:04
Agnieszka Praska
Czy któraś z dziewczyn wie co to są za rzesy? Miałam je w kuferku który kupiłam :)
18-10-2013, 23:24
nadiuszka
widać gołym okiem że tania chińszczyzna lub koreańszczyzna wsio jedno. niestety, trzeba przyznać że sądząc po Twych wypowiedziach na szkoleniu zrobili Cię nieźle w bambuko, ale da się przeżyć. sporo info jest na forum. więc do roboty (tzn do czytania! ;) )
18-10-2013, 23:31
beauty86
[quote=nadiuszka;394321]widać gołym okiem że tania chińszczyzna lub koreańszczyzna wsio jedno.
Tak też myślałam, wiec w ogóle ich nie używam, a wszystkie inne produkty i rzęsy mam z black lashes.
19-10-2013, 10:41
Cataleya 1981
Czy któraś z dziewczyn wie co to są za rzesy? Miałam je w kuferku który kupiłam :)
Mam takie rzęsy tylko w kolorze. Badziewie, w zasadzie nie wiem po co je trzymam. Skret C nie ma nic wspolnego z C, leeedwo B.
Myśle ze czarne jak juz masz to nadadzą się może w przyszlości do Blinka jesli bedziesz sie go uczyc.
19-10-2013, 12:43
iosa
potwierdzam, też mam kolorowe i też uważam że do niczego się nie nadają. Ja nimi kiedyś tam wykleiłam lalki bratanicy:) w ramach ćwiczeń.
Może też swoje wykorzystaj do ćwiczeń - możesz nimi uczyć się profilowania doklejając do czegoś równiuteńko - kiedyś ktoś pisał o przyklejaniu rzęs do talerzyka. pokombinuj :ok:
19-10-2013, 13:39
galbi
Cat, też mam taką i też jest fajna ale nie sprawdza się tam gdzie nie ma odpowiedniej powierzchni do jej przykręcenia. galbi chodzi o stojącą. Sama się już zastanawiam nad taką bo problem mam z przykręcaniem mojej.
kochana Ty masz zamiar ją samolotem transportować? ;)
19-10-2013, 15:58
galbi
haha! nie, nie, siostra przyjezdza do mnie dwa dni po moim kursie, a bedzie promem plynac,wiec mysle kupie teraz to mi przywiezie :D
wlasnie widzialam, duzo biurkowych lamp i o wiele tanszysz, ale niestety nie bede miala co czego jej przykrecic :(
19-10-2013, 16:08
Agnieszka Praska
ja mam 2 lampy na statywie i obie sa zupelnie inne :)
jedna jest na zarowke 12W druga 22W
jedna daje swiatlo cieple zolte druga zimne biale
na ledowej mialam okazje raz pracowac i dziekuje prawie osleplam ;)
20-10-2013, 02:40
marchewkowy_las
Właśnie taką mam, pracuję na niej od 2 tygodni, do tej pory miałam zwykłą i niby miało być zimne światło ale teraz to nie ma porównania, jest rewelacyjna, mam ją o wiele wyżej nad głową klientki niż tamtą miałam i bardzo dobrze mi się pracuje, a klientki nie mówią mi teraz, że to światło trochę drażni.
20-10-2013, 19:01
galbi
cubaro o jakies lampie mowisz? o tej co marchewkowa napisala wyzej?
20-10-2013, 20:46
choco-lashes
Też mam dylemat przy wyborze lampy..bo moja dotychczasowa juz mnie wykańcza.
Marchewkowa i jak Ci się pracuje na ledowej?? bo są różne opinie ,np agulusia pisze ,żę prawie oślepła.:P:(
Sama już nie wiem, czy ktoś jeszcze pracuje na led??
20-10-2013, 21:58
iosa
ja mam taką samą jak ma Ala.
Nie wyobrażam sobie pracy bez niej - nie nagrzewa twarzy klientki i wszystkie rzęski są ładnie widoczne
20-10-2013, 22:58
Agnieszka Praska
choco lashes przy wyborze ledowej wazna jest ilosc diod :) im wiecej tym lepiej i widniej :)
iosa zarowkowe lampy lupy nie nagrzewaja twarzy ;)
20-10-2013, 23:04
iosa
toż ja wcale nie pisałam że nagrzewają:) pisałam tylko że ledowa nie nagrzewa
nie miałam doświadczenia z żarówkowymi lampami lupami - ale za to jeden jedyny raz na samym początku kleiłam przy zwykłej lampie biurkowej i ona strasznie nagrzewała.
21-10-2013, 12:18
galbi
Galbi - tak o takiej pisałam co marchewkowa. Dziewczyny na zwykłej pracowałam 4 lata, zmieniłam w między czasie świetlówkę i niby miało być światło zimne, i nie narzekałam wcale a wcale na nią, ale teraz to luksus serio. Mam ją od 2 tygodni.
Mój statyw ma jeszcze taką dźwigienkę zaciskową. Lampę i statyw kupowałam w sklepie intern. Biomaka i lampa jest marki Kemot 5 dioptri.
21-10-2013, 18:25
galbi
super! dzieki wielkie, w takim razie juz wiem co kupie! :D
21-10-2013, 22:04
beauty86
Też jestem na etapie poszukiwania lampy :) A co myślicie o tej? Będzie ok? Zastanawiam się czy jej nie kupić:)
21-10-2013, 23:01
marchewkowy_las
Cytat:
Napisał agulusia
choco lashes przy wyborze ledowej wazna jest ilosc diod :) im wiecej tym lepiej i widniej :)
agulusiu, ja też tak myślałam, kiedy kupowałam swoją pierwszą lampę. ma ona aż 160 diod LED a świeci dwa razy gorzej ;(, niż moja obecna lampa Kemot 80LED :ok:
Cytat:
Napisał galbi
chyba sie skusze jednak na ta lampe jak tak chwalicie :D a pomyslalam sobie.. jezeli bym zakupila taki statyw (...) daloby rade zamontowac lampe na tym czy nie bardzo?
oczywiście że tak, nadaje się do każdej lampy, nawet do tej, która ma w zestawie montaż do blatu.
25-10-2013, 15:25
Pani rzęsa
Dziewczyny co sądzicie o kleju Gold glue looksus lashes? Czy miałyście z nim do czynienia? Słyszałam o nim dużo dobrego i nie wiem czy warto w niego inwestować. Pozdrowionka :D