After ja długo czekałam na dziecko i wiem jak łatwo sobie "wtyknąć" ciążę :( nawet poranne wymioty miałam, nawet okres mi sie 17 dni spóźnił i chce jej tego oszczędzić :(
jak się okaże, że jest to super, ale na razie dajmy spokój :)
Printable View
After ja długo czekałam na dziecko i wiem jak łatwo sobie "wtyknąć" ciążę :( nawet poranne wymioty miałam, nawet okres mi sie 17 dni spóźnił i chce jej tego oszczędzić :(
jak się okaże, że jest to super, ale na razie dajmy spokój :)
Basiu ja Ci z serducha życzę Dzidziusia :D
ale ja tam nic nie widzę :/:
musisz na nowe okno sobie to wziasc .. jest jak bum cyk cyk... tylko ze nie wiadomo jakiego pochodzenia hyhy... jutro sie wsio okaze ;) yyy tzn po jutrze... bo wtedy beda wyniki bhcg
ja widze taki leciusieeeenki zarys kreseczki :):):):):
jest jest Kamila, widzialam.
jest słabiutka :) pewnie dlatego taka słabiutka bo jeszcze mała ilość hormonków jest ;) Czekamy na wyniki HCG :]
hyhy sie okaze... och chyba spac nie bede mogla.... no ciekawam...
Ja tez widze ta druga kreche:) moja byla minimalnie mocniejsza, ale byla:)
basiu ja ci tez zycze zeby ta kreseczka byla grubsza
ale radze ci opasc z emocji
poczekaj kilka dni izrob nastepny test
ja tez raz na jednym kreske wiedzialam lekka ale niestety to nie bylo to bo nastepny wyszedl negatywny.
trzymam kciuki
ja widze ja widze :D moja była tylko trochę ciemniejsza :D
zyzo ale pewnie odczytywalas od razu no nie ?? wskocz no na gadulca do mie :D 8000933
Kochane mnie ten temacik nie dotyczy na razie ale wszystko przede mną za rok czy dwa. I już na prawdę dowiedziałam się z tego tematu o wielu rzeczach o których nie miałam pojęcia! Także świetny pomysł z tym tematem. Szczególnie, że czasem głupio nam jest zadawać niektóre pytania a tutaj możecie napisać sobie o wszystkim, podzielić się doświadczeniem. Naprawdę super.
A tak ogólnie miałam napisać, że bardzo kibicuje Basi, codziennie wchodzę na forum i najpierw zaglądam tutaj i patrze czy nasza Basia ma już te swoje dwie krechy:)
Basiu całe forum trzyma za tego Twojego dzieciaczka kciuki! Także te dwie krechy to już kwestia dni :skacze: :skacze: :skacze:
a ja się dowiedziałam wczoraj że jedna z moich dobrych koleżanek będzie miała DziDzi :)
musiałam się pochwalić, że po raz trzeci w tym roku będę ciotką :P
a swoją drogą zobaczcie Kochane Ciężarne ile Wasze dzieciaczki będą miały forumkowych cioć :):):) :P
a ja dzisiaj chyba nie zasne :/ jutro mnie niezly stres czeka ...
Basiu, wrzuc na luz i pamietaj, ze stress to nic dobrego :) co ma byc to bedzie :* trzymam kciuki za jutro! :*
p.s.
zapytaj w laboratorium czy moze wyniki beda w ten sam dzien. czasami tak jest ze po paru godzinach mozna znac juz wynik :)
Basia... powodzenia :*
Tak! Trzymamy kciuki!
a to fotka z poniedzialkowej wizyty, juz maly nie ma mojego nosa-teraz wyglada jak moja tesciowa :(
Basiu-POWODZENIA!!
no ja juz na kuj kuj bylam ... myslalam ze tam padne na widok igly ale bylo w miare ok :) a wiec czekamy na wyniki ... beda albo jutro albo pojutrze :)
Rudi - piekna foteczka:)
Basiu - musisz sie przyzwyczaic do tego widoku, bo w ciazy co chwile robi sie jakis badania:) ale dla dziecka jestes w stanie zniesc naprawde bardzo duzo:)
byłam u doktórki. Powiedziałam jej od kogo jestem, znacyz sie od naciagacza uciekłam :D
ona na to:
- czy ma pani karte ciązy?
- nie pan doktor wszystko w komputerze miał
- czy on jest niepowazny? karta ma byc obowiązkowa bo jak trafi pani do szpitala to co?
- dostane dzis zdjęcie maleństwa?
- pewnie a co oczywiście doktor nie dał prawda? on nikomu nie daje a jak ja mam wiedziec jak sie płod rozwija? przyszła do mnie pacjentka w mniejszej ciązy od pani i okazało się że ciąza przestała się rozwijac a nie zauważyłyśmy bo nie zrobił zdjęć... oczywiście niepotrzebne badania na HBS a badania na hiv pani nie kazał zrobić?
- powiedział że to nie obowiązkowe
- no tak jak w szpitalu nie pracuje to nie obowiązkowe bo o tym zielonego pojęcia nie ma
- a zwolnienie dostanę chodzące czy leżace, bo wie pani do okulisty musze iść
- ja swoim klientkom nie daje leżacego, ciąza nie jest do lezenia, on powinien pania polozyć jak pani miała krwawienie do szpitala!
- pani doktor bo pani nie rozumie doktor powiedział że dziecko kosztuje :D
- tak ja mam duzo klientek jak pani widzi nie potrzebuję ciagac swoich co 10 dni! a piersi pani zbadał? oczywiście że nie bo on nie bada prawda?
he sie usmiałam:D doktórka fajna babka:D zapytała tylko czy jestem na zwolnieniu nie pytając o powód wypisała na 30 dni :D
a o to i fasolka :D ten ciemniejszy kształt koło pęcherzyka to krwiaczek który powoduje moje bolseności brzuszka ale powiedziała mi ze wszystko się wchłonie
ps. fotka miała być 'do kogo fasolka bardziej podobna' :D do mamusi czy do tatusia :D
Zyza- bardzo dobrze zrobilas, przynajmniej teraz masz pewnosc, ze ta doktorka zadba o Ciebie i bobasa. Sama masz teraz porownanie jacy sa lekarze:)
matko, ależ trudno znaleźć dobrego lekarza, ale dobrze ze już trafiłaś na normalnego jakiegoś