U mnie ostatnio barszczyk jest często, jakoś tak polubiliśmy, ukraiński albo z uszkami albo ze śmietenką i z ziemniaczkami :good:
A dzisiaj pomidorówka;)
Printable View
U mnie ostatnio barszczyk jest często, jakoś tak polubiliśmy, ukraiński albo z uszkami albo ze śmietenką i z ziemniaczkami :good:
A dzisiaj pomidorówka;)
a u mnie cóż się zobaczy, wczoraj były naleśniczki z serkiem i nutellą
a u mnie makaron z gulaszem z mięskiem drobiowym ananaskiem i papryczką, palce lizać :)
Wyborne placki z kurczaka - Wybrane przepisy kulinarne Przepisy kulinarne Gazeta.pl
ja dzis takie cudo robie ... juz robilam to kilka razy ... jest po prostu cudowne :P
ja robie podobne kotlety, tylko odrobine zmodyfikowane proporcje składników i dodaje jeszcze pieczarki pokrojone w kostkę:slina:
u mnie dzisiaj sosik, ziemniaczki i surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i koperkiem:D
ja makaronik Lubella.pl - Lubella - Wstążki długie nr 11 z sosikiem meksykańskim dawtona:glodny:
ja dziś ponownie robię zupkę-krem z serków topionych, bo mojemu baaardzo posmakowała:D
a ja dzisiaj mam coś ala spagetti, gulasz na makaronie świderki :)
a ja spaghetti :D
a u mnie śledziki bo dziś pościmy w domku
zastanawiam sie na pierogami :P
rosół i miesko pieczone w piekarniku :)
a ja wlśnie nie mam pomysłu :(
kebab:D
hamburgery:)
a u mnie był rosołek
a u mnie też dziś rosołek będzie :)
Muszę poczytać wasze propozycje ,bo nie mam pomysła na jutro .Dziś rybka ,2 rodzaje surówki i ziemniaczki .
pyszny ten obiadek, a u mnie ogórkowa
a ja dziś zrobiłam gotowane żeberka i kapusta kiszona też gotowana, taka z tartym ziemniakiem i suszonymi śliwkami :D
aaa i upiekłam na deser jabłecznik hehe to znaczy czy się upiekł to się okaże ale jestem dobrej myśli :)
Smacznego dzisiejszego obiadku wszystkim http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_15_2.gif
A może karkówka po parysku :good: polecam :D
Podaję przepis:
Składniki
ok. 50 dkg karkówki
2 pory - białe części - pokroić w krążki
1 czerwona papryka - pokroić w paski
serek topiony z ziołami
bulion ok. 1 szklanki
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Karkówkę pokroić w cienkie plastry, obsmażyć na rumiano, dodać pora, paprykę i serek, zalać bulionem wymieszać i dusić pod przykryciem około 20 min.
Pod koniec duszenia doprawić łyżeczką musztardy, solą pieprzem, dodać majeranek.
Moim zdaniem wspaniała potrawa i bardzo prosta w wykonaniu :D
kachna ta karkowka wyglada bardzo smakowicie, trzeba bedzie wyprobowac:)
---------- Dodano o godzinie 12:41 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:33 ----------
musze przejrzec wasze propozycje obiadowe bo dzis nie mam pomysla co zrobic na jutro
dzieki kachna musze wypróbować ten przepis:D:slina: