lusil te jajca są mega ładne :)
Jade ta filiżanka jest super!!!
Emilko twoja swieca jest bardzo ładna, taka wiosenna :)
Printable View
lusil te jajca są mega ładne :)
Jade ta filiżanka jest super!!!
Emilko twoja swieca jest bardzo ładna, taka wiosenna :)
Normalnie przy was to mi szczeka opada ale zdolniachy z was,kiedyś też może popróbuję ;)
Znalazłam taki filmik [ame]http://www.youtube.com/watch?v=QG7fucu6tWU&feature=related[/ame]
Nie wiem czemu nie wyświetla mi się cała strona youtube tam naprawdę dziewczyny pokazywały proste zdobienia farbkami tzn.proste dla kogoś kto ma zdolności :)
Jade no i cos innego niz lilie :) Piekna filizanka, widac ze ma smykalke do malowania :ok:
Dziekuje Ci bardzo rudziu:*No tym razem nie Lilie bo ta idzie na pokaz:)Ale Lilie tez beda na nastepnej:)tak zeby tradycji stalo sie zadosc,hihi
Jade może załóż jakąś galeryjkę tam u siebie :D
piękna !
Hihi myslalam juz o tym ale narazie mam galerie i warsztat w domku w kuchni:)
Kolejne pomalowane swieczki (zamowionko) i podkladki pod kawusie:)
p.s Natalko filizanka prawie gotowa i sa Lilie:)
nie wiem czy bylo za duzo stron do przejrzenia. mam nadzieje ze sie przyda.
W metodzie „one stroke” wykorzystywane jest kilka rodzajów pędzli:
http://ania.jozek.nstrefa.pl/wp-cont...onestroke2.jpg1. Pędzle płaskie „one stroke”:
Mają dłuższe szczeciny i nie są tak grube jak inne płaskie pędzle, przez co mają ostrzejsze krawędzie. Przed przystąpieniem do malowania, pędzelki wystarczy zwilżyć wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Służą do malowania płatków, pąków oraz liści kwiatów
http://ania.jozek.nstrefa.pl/wp-cont...onestroke5.jpg2. Pędzle szczotki „one stroke”
Pędzelki o grubej i niespójnej szczecinie. Wykorzystywane do cieniowania tekstur, malowania wnętrz kwiatów i bzów.
http://ania.jozek.nstrefa.pl/wp-cont...onestroke1.jpg3. Linery „one stroke”
Do malowania cienkich linii, np. wstążek, łodyg, winorośli i pnączy. Pędzel przed przystąpieniem do malowania powinien być kilka razy zanurzony w wodzie, a następnie dokładnie w farbie.
http://ania.jozek.nstrefa.pl/wp-cont...nestroke51.jpg4. Inne pędzle „one stroke”
Wachlarze – do malowania i cieniowania tła, traw
Skośne – do malowania liści, pąków i innych elementów za pomocą tzw. przecinków
Zanim jednak przystąpimy do malowania paznokci klientek metodą „one stroke”, warto wcześniej poćwiczyć technikę na większych powierzchniach oraz zapamiętać kilka niezbędnych rad:
1. Powierzchnia na której zostaną malowane motywy powinna była czysta, pozbawiona jakichkolwiek nierówności, zanieczyszczeń w tym pyłów.
2. Zanim przystąpisz do malowania, dokładnie ustal położenie poszczególnych elementów, unikniesz tym samym późniejszego rozczarowania, gdy, któryś z detalów nie zmieści się na paznokciu. Najlepiej wcześniej przygotować sobie szkic na kartce papieru.
3. Staraj się konsekwentnie umieszczać części motywów, w taki sposób aby tworzyły one pewną całość.
4. Po wykonaniu obrazka zabezpiecz go przed ewentualnym zmyciem, najlepiej żelem nabłyszczającym, utwardzaczem lub bezbarwnym lakierem.
Jade, Lusill- pełny profesjonalizm!! Przepiękne prace :)
Anika jeszcze daleko mi do profesjonalizmu ale bardzo Ci dziekuje:*
Jade uwielbiam Cię :D :kwiatek:
A to moje zaległe strołeczki ;-)
Kolczyki ale bigli zapomniałam :D
Plusia, Ty wstreciucho...Normalnie te ostatnie, w tym kolorze sa "moje" :love:
Caly set elegancki :ok:
Pluszka ja wychodzę normalnie :slina: .... :master:
Plush- cudowne! Mam głupie pytanie... Jak robisz takie ładne kropki? Jakim pędzelkiem? Mi zawsze jakieś kanciate wychodzą :P
Kropki robię dupką pędzelka, w zależności od wielkości przedmiotu mniejszą lub większą dupkę wybieram :D
Pięknie dziekuje :kwiatek:
Plushaczku piękne strołki! :)
Dziewczyny prace pierwsza klasa jak zawsze:D aż miło się ogląda;> chyba już z 3 razy całe forum onestrokowe obejerzałam.. i tak próbuje próbuje i nic nie wychodzi;> ale najważniejsze jest się nie poddawać;D wczoraj zakupiłam standardowe nylonowe płaskie pędzle z firmy renessans - poprostu dla plastyków i są o niebo lepsze i wygodniejsze niż te wszystkie sprzedawane na stronach dla stylistów "pędzle do techniki one stroke" pfsssh;> 2-4zł max i naprawde warte są uwagi:}
jade, super swieczuchy jak zawsze zreszta, te podkladeczki mrrrr
pluś- kurde... ja nie moge normalnie, a te zielone przedostatnie, oooo matko
pluszku śliszne:love:
waszym zdaniem z jakiej firmy farbki akrylowe najlepiej kupic? bo ostatnio trafiłam na jakies badziewne ;/
Tylko i wyłącznie POLYCOLOR 20 ml tubka - 5 zł
jakość genialna, cena niska, duży wybór kolorków, tubka - mały dostęp powietrza wolniej zaschną, Fakt faktem farbka zbiera się w zakrętce ale nie można mieć wszystkiego :D
Gdzie kupić? najlepiej sklep plastyczny
dzieki wielkie ;)) jutro lece szukac ;)
A ja uwielbiam moje FolkArt :):):) i ich nie zamienie, chociarz nie omieszkam luknac na na te wasze POLYCOLOR bo bede we wrzesniu w Pl:)
Jade gdyby tylko były w PL myślę że też bym je pokochała :D
A sprawdzalas sklepy z tymi farbkami,moze jest jakis sklep online?A na eBay-u ile taka wysylka do pl?