Kamila a;le u nich taniusio....dziêki za linka chyba skorzystam i co¶ nie co¶ od nich zamówiê :*
Kamila a;le u nich taniusio....dziêki za linka chyba skorzystam i co¶ nie co¶ od nich zamówiê :*
spoko Emilka - fajnie ze sie przydalo :D
z reszta trafilam na te formy po tym jak Dzoanka dala linka do ich frezow, ktore chyba kupie na probe, bo niby pisza diamentowe a wygladaja na karbidowe a kosztuja tylko 12,90 za szt:o i mam ochote sprobowac :D
no i te formy mnie ciekawia ^_^
Najlepsze formy, które dot±d mia³am to z Perfect Beauty ró¿owe summery. Bardzo mocny klej i s± jak dla mnie bardzo wygodne w u¿yciu:)
Po kilku tygodniach namys³u w koñcu postanowi³am zrobiæ pazurki na formie!! Bardzo mile siê zaskoczy³am ^_^ spodziewa³am siê jakiej¶ tragedii i mêczarni ale nawet mi siê spodoba³o! Niestety efektów na razie nie ujawniê gdy¿ to konkursowe pazurki by³y!
Nawet zdecydowa³am siê zakupiæ wiêcej form :P
Perfect Beauty ró¿owe summery- te¿ je mam s± ok
pozdrawiam
ja zazwyczaj nie uzywam szablonu bo nie zdarza mi sie robic komus pazurkow ale jak kiedys probowalam zrobic kolezance to kompletnie mi to nie wychodzi bo naloze kilka warstw zelu i po zastygnieciu kiedy probuje sciagnac szablon to zawsze z kturejs strony zel nadpeka i jakoj juz tak nie uzywam wole tipsa
A jakie sa dobre formy na pocz±tek do nauki ,¿elowe pazury nie akrylowe?
lepsze s± twardsze moim zdaniem, sztywniejsze
nie rozumiem pytania...
chyba chodzilo które ³atwiejesze: ¿elowe czy akrylowe
ja jestem samoukiem i aczyna³am od ¿elu, potem sama spróbowa³am akrylu i by³o mi lpiej... jak juz pozna³am sama na sobie jak co i gdzie (takie podstawy podtsaw) to wybra³am sie na warsztaciki i tam pokazano mi mje b³êdy
Dziekuje za odpowiedz chodzilo mi o to ¿e ja chce robic narazie zelowe ,na tipsie i chcia³abym na sztucznej ³apce próbowac na formie ale niewiem jakie formy kupic na pocz±tek( na kurs w czerwcu dopiero sie zalapalam )nie wytrzymam do tej pory nic nie próbowac,a pytanie zle sformulowalam sorki.
sorki zle sformulowalam pytanie ,chodzi mi o to ze ja chce narazie robic tylko zelem na tipsie ,ale chcialabym tez próbowac na sztucznej ³apce zelem na formie i niewiem jakie kupic na pocz±tek bede kupowc produkty z belarte i doradzcie mi czy moga byc na pocz±tek
no to ja zrozumia³am, lepsze my¶lê bêd± formy zrobione ze sztywnego :) te szersze
ja uczy³am siê na formach waskich z Alle- mo¿na takie kupiæ u naszej Samaron
zrekne³am na stronkê belarte i tam maj± w ofercie bardzo dobre szerokie z³ote formy Formy du¿e 100 szt ♦ paznokci., szersza, dodatkowo, klej., powierzchnia, klej±ca, przyczepno¶æ., lepsz±, gwarantuje i te polecam mamy u nas super sprzedawcê, sprawdzonego i oferuj±cego dobre ceny, warto u niej zakupic te formy:] w belarte zap³acisz 17 z³ za 100 szt a u samaron dolozycz kilka z³otych i bedziesz mia³a 500 szt:]......warto przekalkulowaæ;)
Dzieki dziewczyny chcia³am zamówic od tej Samaron,
ale jak zamawia³am to ³apke to ona kosztuje 35 z³ a zamowienie musia³o byc minimum na 50 wiec wzie³am te formy szerokie ,bo narazie wszystko mam a ozdóbek (których nigdy nie za wiele)oni maja s³aby wybór .Nastêpnym razem Samaron pozdrawiam
hm :huh: A Ja dzisiaj zrobi³am swoje pierwsze pazurki na formie i zrobi³am to nastêpuj±co:
1-przygotowanie p³ytki ,primer
2-pod³o¿enie formy
3-na³o¿enie na 3/4 pazurka naturalnego ¿el , przeci±gaj±c na po¿±dan± d³ugo¶æ na formie.
4-po utwardzeniu wyci±gam z lampy , zdejmujê formê , opracowujê szkielet i na nim tak jak na tipsie budujê pazurki. (kamufla¿ , white i 2 warstwy ¿elu przy drugiej budujê C)
Nie wiem czy dobrze to zrobi³am... robi±c je mia³am takie wra¿enie ¿e ten szkielet jest tak s³aby, delikatny, ¿e nie utrzyma tych pazurków przy ¿yciu tak dobrze jak tips ... a mo¿e mi siê tylko tak zdaje :huh: Co wy na to ?
Bofromy nie musisz sci±gaæ :) mo¿na ale ¶ci±ganie i opracowywanie szkieletu to dodatkowa robota ...lepiej jest zrobiæ na formie i dopiero po zbudowaniu j± ¶ci±gn±æ.Ale wiem ¿e masa dziewczyn robi tak jak Ty a jak widzisz ¿e szkielet jest za s³aby to ma¼nij jeszcze raz ¿elem cieniutk± warstwê.
ja zel klade dalej,nie do skorek oczywiscie ale musi sie czegos tzrymac
Bojê siê ¿e jak ¶ci±gnê formê na koniec , to wyjd± mi ... FLAIR :boi_sie: Po zbudowaniu pazurki wydaj± siê stabilne i mocne , ale ten szkielecik taki delikatny ... hm ... ciekawe czy to bêdzie mia³o wp³yw na ich wytrzyma³o¶æ. Na razie zdjê³am te ró¿owe ¿eby wypróbowaæ frencha na formie na sobie ^_^ zobacze jak siê bêdzie trzyma³ zanim zrobiê klietnk± :) !
Z Jakiej firmy formy polecanie i czym charakteryzuje siê dobra forma ??
ja pocz±tkowo robilam tak ze kladlam dwie warstwy buduj±cego na forme sciaga³am formê opracowywalam i dopiero budowalam pazurka...
jak nabralam wprawy w zakladaniu formy to robie jedna warstwê i sciagam i opracowuje :D nie ma sie co baæ :D
tyle ze jak zaczynam robic to:
odsuwam skorki,
matowie,
nakladam formê, (poniewaz zdarzy mi sei dotkn±c pazurka przy nakladaniu formy to primer daje po nalozeniu jej)
dajê odtluszczacz,
daje bonder utwardzam 1min w lampie (bonder tylko na paznokcia)
i na to daje pierwsza warste zelu :D
jak mi sie zrobi schodek bo czasem sie zdarzy to wtedy dodaje zelu po utwardzeniu zeby na miejscu tego schodka wzmocnic (alez tym schodkiem duzo zachodu bo duzo materialu idzie i pozniej trzeba pilowac frezark apod spodem zeby tunel ladny byl wiec staram sie od razu podkladac dobrze)
i jak juz mam szkielet sciagam forme opracowujê go ( na poczatku zdarzalo mi sie ze mi wtedy odpadaly pazurki ale wprawa czyni mistrza :D)
na zmatowiony pazur jesli byla jedna warstwa zelu daje jeszcze raz bonder (zdarza mi sei ze na paznokciu poloze tak cienko ze przy opracowaniu i matowieniu troche zelu zniknie z plytki) jesli sa dwie warstwy to nie
i na szkielecie gotowym robie co mi sie zywnie podoba :D
acha uzywam tych klasycznych zlotych form :D
Paznokietki, ten szkielet siê wydaje tylko taki delikatny ;) mi te¿ siê tak robi ale siê trzymaj± bez zarzutów :)
ja polecam z³ote szerokie http://www.allegro.pl/item1066993377...iebieskie.html
i teraz mam takie bia³e w ró¿owe kwiatki, tylko s± zrobione z innego materia³u, ale te¿ dobre. http://www.allegro.pl/item1047977969...ki_50_szt.html
Wiem, ¿e jeszcze dziewczyny pracuj± na tych (te bia³o ró¿owe summery): http://www.allegro.pl/item1072762210..._rodzajow.html
nie musisz sci±gac i wiecznie przemywaæ i opracowywac.. szkoda czasu :D i twoich r±k.. chyba ¿e lubisz trenujesz biceps i triceps jednej rêki :haha:
punkt 1,2,3 ok 4nie w ca³osci
robi±c szkielet poprostu go zaci¶nij albo mocniej sklej formê.. masz gwarancje woszczura ze flery nie wyjd± :D
jak juz wyjmiesz uwtardzony szkielet to dalej jedziesz na mokrej warstwie bez wachania, a¿ do budowy.. wszytsko robisz bez przemywania i pi³owania dopieri jak masz zbudowan± krzyw±-przemywasz, sci±gasz forme i jechane z pilnikiem.
zaoszczedziesz nie tylko materia³u (od³uszczacza czy czym tak przemywasz) ale przede wszytkkim oszczedzisz du¿o czasu
jak opracujesz juz "C" to nab³yszczasz.. 5 minut w lamipe i gotowe.. szybko tanio bezbole¶nie :D
ja sciagam forme opracowuje pazurka i dopiero dalej buduje...
mi clay czas sie formy odkleiaja:/
nie ma do nich sil:(
ja jak pod³o¿ê szablon to najpierw robiê cieniutk± niteczkê z ¿elu na krawêdzi paznokieæ-szablon (tak siê uczy³am) utwardzam i dalej na naturalnego i na szablon do d³ugo¶ci jaka ma byæ... :)
Ja te¿ mia³am badziewne formy non stop siê odkleja³y a teraz cud miód i malina-buduje siê bezproblemowo,tunelik,doci¶niêcie...nic nie sprawia mi problemu...oprócz sp³ywajacego ¿elu po bokach :Dale bez problemu da siê to wypi³owaæ a z ka¿dym palcem sp³ywa mi mniej...Nie mog³abym obrabiaæ szkieletów,ju¿ za du¿o czasu zajmuje mi samo robienie pazurków.Zawsze mo¿na spróbowaæ i zobaczyæ i wybraæ odpowiedni± dla siebie metodê :)