Wiem ze odrost wyglada okropnie ale chodzilo mi o to czy nie odchodza po paru dniach
Printable View
Wiem ze odrost wyglada okropnie ale chodzilo mi o to czy nie odchodza po paru dniach
Katia, ja mam 3 hybrydy kolorowe z LNC i do tego bazę i top 2w1 i jeśli o mnie chodzi to sprawdzają się super!! Pisałam juz o tym tutaj w temacie jakiś czas temu, ale powtórzę. Gęstość jak dla mnie ok, baza i top 2 w 1 super, wystarczy minimalną ilość nanieść na pazurka bo jest dość rzadkawa i przy tym wydajna bardzo. Błysk jest super. Jedyny problem miałam z hybrydą Baby pink, jest to bardzo jasny róż, delikatny ale kryjący i niestety po wyjęciu z lampy pazurki nie były różowe tylko prawie białe... Nie wiem dlaczego, ale zmieszałam go z czerwoną hybrydą i teraz jest ok :P Poza tym mogę polecić śmiało.
najbardziej interesuje mnie primer super bonder tej firmy,bo zastanawiam sie czy go zamowic,baze/top wezme na pewno a laczysz je z innymi hybrydami?
ni łączyłam z innymi bo nie miałam potrzeby, gdyż posiadam bazę i top ^_^ co do primera nie pomogę bo nie znam
to czy jest dobry,niewatpie ale nie wiem czy mi bedzie potrzebny...mojej plyki zele raczej sie nie trzymaly albo nie trafilam na dobra stylistke...chyba raczej go wezme
Widzisz przewetowalam caly watek i nie znalazlam jednej osoby co by uzywala produktow tej firmy,Twojej pdpowiedzi tez nie widzialam,nawet na tym forum na ich temacie nikt nic nie pisze :( a mi,nie wiem dlaczego,wpadla w oko ;)
jezeli ta kolezanka miala bardzo slaba plytke , lamliwa itd to niewazne jakiej firmy - hybryda na takiej plytce i tak trzyma sie do niczego, mozna sobie najpierw cienko akryl albo zel polozyc i dopiero kolor ;) mozliwe ze jak zostawilas cienko zel ale tylko na koncowce to jej sie zaczelo lamac w tym miejscu przejscia, albo na przyklad za cienka warstwe zostawilas i po prostu ten "twardszy" zel pod spodem sie zaczal kruszyc jak zaczela "uzywac" rak
asia ma rację, także nie będę się rozpisywać
tylko popieram w 100% co napisała już asia :)
Dzięki dziewczyny:* jak ją zobaczę to dokładnie się wypytam i sprawdzę... Ale pewnie (jak zawsze):P macie rację! Dzięki jeszcze raz!
dziewczyny uzywa ktoras z was hybryd z mollon??
Ja kupiłam z Mollon'a hybrydy : biały i jakis kolor i bede testowac:) jak zrobie ekstremalny test to zdam relacje:) ale kupiłam po zachwalaniu przedstawiciela i sprawdzimy czy są tak dobre jak zapowiada:D:P
Cześć dziewczyny!
Przeczytałam większość Waszych wpisów ale podsumowując jakie są dobre lakiery hybrydowe? Nie chcę kupować najdroższych bo szybko nudzą mi się kolory i w moim przypadku nie ma to sensu. Do lampy i innych przyborów dostałam lakiery C&C ale to jest chyba jakiś shit ? Co myslicie o tym?
Z lakierów hybrydowych mogę Ci z czystym sumieniem polecić GELLAQ, ale tu powinnaś mieć cały komplet z tej serii bo nie gwarantuje jak to wyjdzie w połączeniu z produktami innych marek. Koszt lakieru to od 19zł w promocji, normalna cena to 49zł.
Z takich z wyższej półki, ale bez powalającej ceny to mogę Ci polecić IBD Just Gel Polish w promocji za 59zł za 14ml buteleczkę lakieru.
Gdzieś zasłyszałem zasadę, że do manicure hybrydowego baza i top muszą być tej samej firmy, a lakier już dowolny. Zgadzacie się z tym, czy może ktoś mnie naprostuje ?
mar-kos, nic dziwnego, ze polecasz, skoro to twoj produkt....:)
ibd akurat sa srednie, duzo z nimi reklamacji zazwyczaj jest.
moim zdaniem moze byc co kto lubi i przetestowal. mariq mozesz sobie kupic te mini probki indigo, kosztuja tylko 19zl i maja fajne kolorki
Faktycznie są to nasze produkty i dlatego mogę się o nich wypowiedzieć bo je znam. Prowadzimy na nich szkolenia, sporo ich sprzedajemy i nie zdarzają nam się reklamacje.
Co do IBD to hmm jesteśmy/byliśmy do nie dawna jedynym dystrybutorem w Polsce (nie wiem czy już konkurencja też zdobyła:P) Just Gel Polish - lakierów hybrydowych, więc nie wiem czemu twierdzisz, że dużo reklamacji było skoro my nie mieliśmy żadnej. Chyba że mówisz o Gellac'u, to faktycznie całe partie były wycofywane, ale tak poza tym to nie miałem jeszcze żadnej reklamacji IBD sama marka jest raczej kojarzona w wysoką jakością.
dziewczyny która z was ma gelish? powiedzcie mi czy te które są na foto to oryginały są czy macie tak samo napisy, designe? bo patrząc na str ef to troszku inaczej są umieszczone, porównajcie ze swoimi
Załącznik 53498
ja mam zamiar przetstowac ladys nails cosmetics 14ml kolorku jak i baza kosztuja 39 zl no a poza tym kolorki z modeny nie sa drogie 14ml kosztuje chyba 26zl i jesli chodzi o domowa zabawe z hybrydami mi w zupelnosci wystarczaja
Gelish jest chyba najpopularniejszy, najłatwiej dostępny i w dobrej cenie. Niestety jak coś ma "branie" to zaraz pojawiają się podróbki i gelish już je ma. Jak na razie są dość łatwe do odróżnienia.
Natomiast oryginały były już w trzech różnych wydaniach. Drobne różnice w grafice, różne nakrętki. Ostatnio baza została "wypuszczona" z szarą nakrętką. Jam mam bazę taką jak na Twoim zdjęciu.
Wg mnie dobre, to takie które są dobrej jakości, w "moich" kolorach, niedrogie i łatwo dostępne oraz kompatybilne z innymi firmami. Mnie "przypasował" Gelish. C&C w domowych warunkach wykorzystasz ale trzeba bardzo "kombinować", żeby się trzymały a następnie dały zdjąć.
dziewczyny a powiedzcie bo chocko juz tutaj pytała o hybrydke laperl powiedzcie czy naprawde nikt jej jeszcze nie wypróbował bo teraz jest promocja i sie własnie zastanawiam czy to cokolwiek warte;)
LaPerl 4+2 LAKIER HYBRYDOWY ŻELOWY UV promocja (2233595889) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
swietna promocja,pisalabym sie na nia ale wlasnie jakie one sa?
---------- Dodano o godzinie 12:14 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:10 ----------
---------- Dodano o godzinie 12:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:14 ----------
wlasnie zerknelam i nie taka znowu promocja,normalnie kosztuja chyba po 20 zl a baza i top 25 czyli 50+80=130 zl ale cene maja fajna ogolnie,ciekawe jak z trwaloscia zeby choc 2 tyg wytrzymaly
Ja zobaczę jutro w salonie to napiszę
Dziewczyny, a czy któraś z Was próbowała te lakiery:
Bluesky Shellac hybrydowy Super jakość !! Sprawdź! (2236453183) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Shellac firmy Bluesky:) nawet nazwy kolorów identyczne co w CND
Ja je mam ;) już o nich pisałam -polecam :) nie polecam nabłyszczacza, ale może felerny mi sie trafił
biała - sprawdziłam, mam identyczne buteleczki Harmony:)
A to kolorki
niebieski- Ra ale co za kolor nie wiem bo dostalam omylkowo i nie wiem gdzie szukac nazwy na butelce
Drugi to Christrio nr 46
http://i1091.photobucket.com/albums/.../DSC05946s.jpg
białaaaa, a nie zwróciłaś uwagi, ze te dwie butelki wygladają inaczej, a właściwie naklejki na nich?? Ja ttez sprawdziłam swoje, ale moje sa takie jak Twój top. A baza u Ciebie jest troche inna, mam tu na mysli, ze wzorki sa troche poszarpane, jakby nierówno pomalowane. Na moich to wygląda tak samo na topie i na bazie, krawedzie wzorków sa identyko, gładkie.
Ja aktualnie pracuję na Gelish-u. W sumie są całkiem całkiem i mogę jak najbardziej je polecić. Trzymają się różnie w zalezności od faktycznego stanu paznokcia.
Jutro prześlę fotki moich wzorników. Bo faktycznie co innego na obrazkach a co innego w realu. Np zamiast szarego mam teraz żurkowy ;)
Tak samo dobre są z Asto :) też godne polecenia, tyle że kolorów mało mają.
A oto i kolorki Gelisha
A może mi ktoś polecić dobre ale tanie hybrydki ? :skacze:
dziewczyny według was które hybrydy najlepiej i najszybciej się ściąga?
używacie acetonu czy płynu do ściągania hybryd?
dolaczam sie do pytania i dodam ktore sie sciaga najszybciej i bezinwazyjnie dla plytki (mam na mysli to okropne spilowywanie)
Zastanawiam sie na zelami silikonowymi porownujac je z hybrydami,pomozcie (dodam ze chodzi o szybka stylizacje-frencha) bo chyba silikonowymi nie buduje sie pazurka,nie? (wybaczcie pytanie ale strasznie jestem zielona bardzo chcialabym sie dowiedziec) bo wiem ze silikonowe latwo sie sciaga moczac w acetonie i powazajac patyczkiem
acetonu ie powinno się używać tylko płynu do ściągania
z tego co wiem to nie zawsze wszystko schodzi po moczeniu w płynie ,ja osobiście piłuje, krócej to trwa
a ja kupiłam zestaw la perla i narazie się nie wypowiem, bo zrobiłam jeden pazur powiem wam tak, chyba to w transporcie się stało,ale lakiery są strasznie zapowietrzone jak smaruje to takie mega wielkie grudy się robią jakby brud, to bąble powietrza i żeby to były miękkie, nie są twrde jak brud, nie wiem o co kaman napisałam czekam na odpowiedź, mam nadzieję, że to wina transportu i jak troszkę postoją w ciepełku to im przejdzie, bo jak nie tooooo;(
jutro wkleję na wzorniku kolorki i zobaczycie jakie grudeczki się robią
Ja też zdejmuje pilniczkiem 180 i żadna z Pań nie ma żadnych uszkodzeń. Po ponad 2 tyg. noszenia schodzi jak masło. Piszecie o tym spiłowywaniu tak demonicznie jakby Wam ktoś frezarką to robił;))
Ja mam MM, Indigo, Gelish i Artistic, najłatwiej w acetonie schodzi gelish (płyny do zdejmowania są na bazie acetonu), ja odmaczam, nie piłuję, jakoś szybciej mi idzie odmaczanie.
Ja pisze bo strasznie nie lubie pilowania a to dlatego ze po pierwsze mam masakrycznie przepilowana plytke a po drugie jak mi pilowala boki to az zabieralam reke no i naruszyla mi ksztalt paznokcia/plytki i teraz mam boki hmmm nie wiem jak to napisac,wytlumaczyc ze musze opilowywac z kazdej strony...zreszta niewazne,wolalabym zeby schodzi;y po odmoczeniu,mi nie zalezy na czasie
a co do pplynu do sciagania to,poprawcie mnie jesli sie myle,ale napewno jest na acetonie i to nic innego jak kolejny wymysl firm zeby zarobic,to tak jak zamiast cleanera mozna uzywac alkoholu,spirytusu czy zmywacza bezacetonowego czy innych a kaza kupowac cleaner bo niby tylko cleaner i tylko jednej firmy
zamowilam z modeny plyn do sciagania hybryd,malutki tylko po to zeby zobaczyc jaka jest roznica miedzy nim a acetonem no i sklad
Aceton to aceton - najszybciej schodzi oczywiście w czystym, ale też najbardziej wysusza paznokcie, aceton kosmetyczny - rozcieńczony z dodatkami nawilżającymi, natłuszczającymi (nie wiem po co, bo aceton to "zabija") witaminami, barwnikiem, zapachem etc. Płyny do ściągania masy - na bazie acetonu bądź pochodnych, wzbogacone znów jakimiś dodatkami.
Dokładnie jak z cleanerami - wszyscy wiemy, że to co działa to alkohol izopropylowy, zależnie od firmy w różnych stężęniach i dodatkami.
mam klika firm hybryd i najszybciej schodzi star nails 5 minut i robi sie galaretka:)
do frencha maja super mleczny roz identyczny jak w twardych zelach :)
Mi jak na razie najlepiej schodzą Gelishe acetonem, ale to też zależy bo ciemne kolory schodzą gorzej niż jasne.
To są hybrydy Young Nails :)
---------- Dodano o godzinie 17:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:43 ----------
Cześć dziewczyny http://e.pinger.pl/smile.gif
Ostatnio pokusiłam się o przetestowanie hybryd z firmy Nail Design.
Do firmy byłam bardzo sceptycznie i wrogo nastawiona po tym jak zakupiłam i obejrzałam film szkoleniowy z żelu- żenada!!! Jak chcecie się pośmiać- POLECAM :D
Wrogo odpadło a sceptycznie pozostało :P
Nie chciałam ich skreślać więc,postanowiłam przetestować ich hybrydy bo cena i kolory były zachęcające :)
Bardzo dobrze się rozprowadzały. W ich płynie "ala" aceton rewelacyjnie i szybko schodziły (zapach przyjemny) ;) Na tych pozytywach muszę skończyć. Niestety nie wytrzymały próby czasu (kilka dni), więc nie polecam http://e.pinger.pl/smile.gif
Standardowo używam kolorów Gelish'a, bazy i topa, cleanera- polecam :)
Co do cleanera to w ramach oszczędności zakupiłam do wypróbowania 100ml cleanera z EF, ale niestety nie dał rady. Top zrobił sie matowy :)
Na stopach Gelish trzyma się już ponad miesiąc bez odprysków, ale odrost zaczyna mi przeszkadzać :)
Pod kolory z Nail Design używałam bazy Gelish'a, topa i cleanera.
Niedługo znów będę testowała hybrydy. być może z La Perl, więc dam znać :)
czekam na relacje z la perl,co do nail design to tez mam taka sama opinie jak Ty
zawsze mozna miec dobra baze i top a kolorki mieszac roznych firm
Na razie zamówiłam jeden kolor z LaPerl (letnia bryza 238). Dobrze, że mam testerkę :D
---------- Dodano o godzinie 21:02 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:47 ----------
Dziewczyny dodatkowo chciałam jeszcze pociągnąć wątek hybryd coverów do frencha :)
Czy oprócz tego, który zarejestrowałam we wcześniejszym poście http://www.udanezakupy.com.pl/images/gel-laq/39.jpg jesteście w stanie polecić covery z innych firm? :) Mam nadzieję, że macie rozeznanie w tym temacie :) :kwiatek: