Odp: Na jakich żelach pracujecie
Dziewczyny, a ja właśnie buszuję po necie i znalazłam coś takiego- cena jest śmieszna, naprawdę, same spójrzcie! Żele - Przezroczysty średniogęsty 5 ml - Hurtownia Kosmetyczna PerfektNail
I zastanawiam się nad zakupem tych 5ml do zrobienia z nich np. witrażówek. Może znajdzie się między nami ktoś, kto kiedyś już się z tymi żelami spotkał?!
a;e 3,9 kosztuje jak zamówisz powyżej 201 sztuk...tak to jest po 6,5 :)
ja osttanio wyprobowałam biały żel od pana fikusowego. chciałam taki bardzo mocno sniezny i nawet mi podszedł. (5g/9zł.. acz na stronie jest po 12zl :blink:)
http://www.alletipsy.pl/components/c...f1e8cfda2c.jpg
jest niby sreniogęsty, ale konsystencją przypomina goldenowy white, (czyli nie spływający az tak szybk.. wprawna rączka zrobi na raz 2 a moze nawet 3 paluszki-przetrze i do lampki) nie porównam bieli tych 2ch zeli bo goldenowym nie pracowałam tylko "badałam" knsystencje. a kazdym razie ten fajnie sie prezentuje
ten nowy biały od fikusowego pana, włozyłam do lodóki zeby zobaczyć jak sie zachowa i... jak go wyjełam po 15 minutach i :wow: zrobił sie tak twardy ze jak palcem go dotykałam to był jeszcze twardszy niż mus do powiek :o
jest jeszcze jeden biały żel, extra white ciut droższy od zwyklego white'a
http://www.alletipsy.pl/components/c...68fa557a48.jpg
chciałam porównać oba ich zele... ale tego extra nie mieli... aczkolwiek pani powiedziała ze aż tak bardzo sie nie różnią :)
no ale ten Żele - Przezroczysty średniogęsty 50 ml - Hurtownia Kosmetyczna PerfektNail się opłaca, choćby do samych ćwiczeniówek i tzw. jedniodniówek, czyli np.konkursowych stylizacji
ale ja emilko teraz pokazałam inny, w sensie pojemności, bo 5ml to tak średnio się opłaca:)
iza, masz może jakieś pazurki z white od fikusa??:)
tak mam, prawa reka we frenchach moje ostatnie
Farb wiem i zgadzam się z Tobą absolutnie ;) :) też spojrzałam na tą większą pojemność i wydaję się kusząca... (może mój poprzedni pościk niejasno zabrzmiał he he) :)
Emilko, wiem, że ta cena jest przy takiej ilości sztuk, doczytałam dokładnie :)
50ml faktycznie kusi. Ja zastanawiałam się nad zakupem najpierw próbki, dlatego wpisałam link do 5ml. :P
Farb, są jakieś tańsze żele o poj.5ml? Ja do tej pory starałam się nie kupować żeli nieznanych mi firm, ale jeśli to mają być np. do masy perłowej lub witraży, to czemu nie?!:)
Witam !!!!
Na forum jestem od niedawna i to jest moje pierwsze pytanie . Cjodzi oto , zę z zęlami zainteresowałm się nie dawno . Kupiłam sobie zestaw startowy . Obecnie mam firmy SUNNY NAILS Cena jest spoko jeżeli chodzi o te żele. Szukałam opinni i niewiele znalazłam . Dlatego mam dwa pytania .
1)Czy ktoś na nich pracowała i jak wrażenia ?
Moje jest nawet okey jestem zadowolona tymbardziej zę ja początkowa .
2)Jakie proponujecie w takiej samie lub przybliżonej cenie ?
Zaznaczam , że to tylko dla mnie .
Tutaj mamy co nieco o tych żelach: http://forum.wzorki.info/sprzedawcy-...doradzcie.html
Z tzw niższej półki dziewczyny chwalą Dobrąradę i allepaznokcie
ja używam żelu extra strong świat paznokci i jak dla mnie jest super rewelacyjny.... i za 50ml place 55zl...
Ja pracuje na żelach z Allepaznokcie a dokładniej na sculpting. Dla mnie o jest świetny:)
Cytat:
Napisał
Askar
Emilko, wiem, że ta cena jest przy takiej ilości sztuk, doczytałam dokładnie :)
50ml faktycznie kusi. Ja zastanawiałam się nad zakupem najpierw próbki, dlatego wpisałam link do 5ml. :P
Farb, są jakieś tańsze żele o poj.5ml? Ja do tej pory starałam się nie kupować żeli nieznanych mi firm, ale jeśli to mają być np. do masy perłowej lub witraży, to czemu nie?!:)
tak kochana, np tu:
http://forum.wzorki.info/kosz/3923-n...zele-alle.html :D
masz 15ml za 15zł, no i kiedyś było 5ml za 5zł:)
Ja pracuje o 6 lat tylko na IBD jak dla mnie są rewelacyjne i klientki się przyzwyczaiły. Jedynie kolorowkę mam z ibd i z EMi.
Ja tak tutaj wróce do tematu żeli PerfektNail czy ktoras cwiczyla badz paracowala na nich??
Bo ja caly czas cwicze i sie ucze budowy itd i bardzo duzo zuzywam zelu a pieniedzy ciagle brak nie moge pozwolic sobie na czeste wydawanie pieniedzy chociaz i tak pracuje na zelach i firmy silcare seri no name z allepaznokcie itd ale na takie wlasnie probowanki itd moznaby bylo pracowac na tych z perfektnail a oprocz tego pomyslalam sobie ze jak widzialam te wasze pierscionki z zelu akrylu jakis czas temu to przeciez taki zel za te kilka zloty idealnie by sie chyba na to nadawal prawda??
Troche to tak haotycznie napisalam ale nie umiem inaczej :P
Byłabym wdzieczna jakby ktoras cos wiedziala na ten temat :)
Ja pracuję głównie na IBD, Perfect Beauty, Astonishing, PepooNails i I-Nails :) Z każdej firmy mam ulubiony żel poszczególny, z IBD pink builder i biały gęścioch, z PB cover i budujący Blush z Pepoo gloss a z Asto biały żel gęsty :)
Cytat:
Napisał
lidka07
Ja jestem początkująca więc zamawiam żele z allegro. Ale na serio dobre są;p Ładnie się poziomują. Nie są aż takie drogie, ale są dobre;p
ja tez uzywam wlasnie takich zeli i naprawde dobrze mi sie nimi robi, a robie juz paznokcie jakies 2 lata i nie mam zadnych zastrzezen... moze dlatego, ze nie jestem po kursie i nie mam podownania do lepszych zeli...pozdrawia,m;]
---------- Dodano o godzinie 11:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:21 ----------
porównania mialo byc:D:D
Cytat:
Napisał
trina
ostatnio robilam paznokcie kamuflażem z firmy Sun Flower i wyszlo elegancko,wszytsko sie trzyma i sie nie zapowietrzaja.Jezeli chodzi o o nakladanie to najpierw kladzie sie cienka wartwe przezroczystym zelem i sie utwardza,potem grubsza warstwa kamuflazu zeby zakryl niedoskonalosci ale kladzie sie tak aby zostawic miejsce na biala koncowke(jezeli oczywiscie chcemy zorbc frencha),po utwardzeniu robimy frencha i znowu do lampy a potem przezroczystym robimy brzuszek :)
no to CI powiem kochana,ze chyba na jakis dobry kamuflarz trafilas , bo na moim jak sie utwardzal to robily sie takie kuleczki ;/ i zrezygnowalam , teraz uzywam z reni nail 2 rodzaje i z modena'y i jestem bardzo zadowolona :)
Chcę kupić żele SPN jakie żele z tej firmy polecacie?
Pewnie juz to gdzieś pisałam ;)
Ja pracuje na żelach allepaznokcie.....nie są to żele:) drogie ale powiem wam że mi robi sie na nich pazurki super, przekonałam sie do nich a w szczególności do kolorowych :) i jak narazie w zupełności mi to wystarcza :)
1. Czy ktos pracuje na zelach LNC ? I czy macie porownanie do innych firm?
2. Czy mozna uzywac roznych firm zeli tzn. baza, budujacy i nablyszczacz jakiejs tam firmy X, a "miedzy" uzyc kolorowego zelu innego producenta?
akurat zeli LNC nie znam ale jesli chodzi o mieszanie żeli to mieszam ile wlezie:D
przykładowa mieszanka:D szkielet- strong GN, cover- basic silcare a budujący z Holllywod Nails ewentualnie french z Nails Secrets albo od Dobrej rady prime american white i nabłyszczający Fikus Nails:D