Odp: Wszystko o formach/ szablonach. Prawid³owe pod³o¿enie, instrukcje itp
ja nie dajê sobie rady z szablonem :(
SkySweet, bo trzeba æwiczyæ i æwiczyæ :) od razu nie wyjdzie. :) mi te¿ nie wychodzi³o i czasem mam bloka na formê ale siê prze³amujê i robiê a pó¼niej jestem zadowolona z efektów :D
Cytat:
Napisa³
paznokietki000
... z tym budowaniem i zdejmowaniem po krzywej to problem mam, bo ¿el mi sp³ywa po formie i ciê¿ko mi na niej samej nadaæ mu odpowiedni kszta³t ba ... proporcje :huh:
ciocia dobra rada radzi:
15 minut w lodówce spowoduje ¿e ¿el bêdzie gêstszy i nie bedzie sp³ywa³ :good:
Dziêki Vanessita!! Tak mi siê w³a¶nie wydawa³o, ¿e to mo¿e byæ nieprawid³owe podk³adanie formy. Jak zrobie kolejne pazuraski na formie to dam znaæ jak wysz³y :)
Dziêki Wam pierwszy raz uda³o mi siê zdzia³as co¶ na formie:) dziêki:)
Edyta nie ma sprawy :D tylko ze mnie taki nauczyciel jak ...
ja kiedy¶ ¶ci±ga³am po zbudowaniu szkieletu formê, a teraz zostawiam na d³u¿ej i o wiele lepiej wychodzi:ok:
ja zawsze sciagalam zaraz po zbudowaniu szkieletu i ciezko bylo, ale dzisiaj poczekam ze sciagnieciem do konca zbudowania pazurka, bo trzeba posluchac bardziej doswiadczonych kolezanek :yes:
Edytakon je¿eli forma nie pasuje, to trzeba j± doci±æ. Dociana siê w zale¿no¶ci od kszta³tu paznokcia naturalnego. Je¿eli paznokcie s± kwadratowe lub z naturalnym g³êbokim tunelem, to forma musi byæ dociêta w kwadrat, spróbuj, zobaczysz, ¿e od razu idealnie bêdzie pasowaæ. Je¿eli natomiast naturalne paznokcie maj± kszta³t owalny, ale do¶æ szczup³y-taki migda³kowaty trochê, to na ¶rodku formy musisz wyci±æ jaki jakby dzióbek-trójk±t - \/.
mam pytanie w pt mam dziewczyne na szpice...
no i ja nie umem jeszcze robich ich na formie nigdy nie robilam>>>nie wiem czy zryzykowac czy zrobic jej na tipsach
wiem ze na tipsach nie wygladaja ok jezeli chodzi o"dzioby" ale nie wiem co mam robic..:(
Popróbuj na sztucznym palcu lub na sobie i tyle. Moim zdaniem szpic na tipsie to nie szpic tylko krogulczy szpon:) A forma wcale nie taka trudna do okie³znania:*
Cytat:
Napisa³
farbstift
. Moim zdaniem szpic na tipsie to nie szpic tylko krogulczy szpon:)
Madzia przsi±kasz woszczurem :D
podzielam zdanie madzi, oczywi¶cie nie ma nic lepszego na poprawienie warsztatu jak cwiczenia, je¶li nie masz palucha to æwicz na sobie, a pazurka zrób nie na porzadnie przygotowanej plytce tylko na lakierze zeby¶ pó¼niej mog³a szybciutko zdjaæ
Cytat:
Napisa³
malutkaistotkaa
mam pytanie w pt mam dziewczyne na szpice...
no i ja nie umem jeszcze robich ich na formie nigdy nie robilam>>>nie wiem czy zryzykowac czy zrobic jej na tipsach
wiem ze na tipsach nie wygladaja ok jezeli chodzi o"dzioby" ale nie wiem co mam robic..:(
Na tipsach fuj :/: na tipsach szpic wygladaj± paskudnie ;]poæwicz na formiê zobaczysz ¿e szybko sie nauczysz ,a róznica bêdzie kolosalna:]
No i zrobi³am paznokcie na formie jeszcze raz!! :) Noszê je ju¿ ponad 2 tygodnie i nic siê z nimi nie dzieje!! :yess: :) Ale siê ciesze!! :D:tany2::mml::tany: