tak chyba o tej samej aukcji myślimy LAKIERY HYBRYDOWE NOWOŚĆ GREENSTYLE 15ML (1945838208) - Aukcje internetowe Allegro :) ja własnie sie zastanawiam bo to i tak do własnego użytku hehe
Printable View
tak chyba o tej samej aukcji myślimy LAKIERY HYBRYDOWE NOWOŚĆ GREENSTYLE 15ML (1945838208) - Aukcje internetowe Allegro :) ja własnie sie zastanawiam bo to i tak do własnego użytku hehe
gdyby nie ta droga przesyłka to bym wzięła je
no własnie przesyłka droższa od lakieru :/
dziewczynki dopiero zaczynam przygodę z hybrydami więc mam pytanie do was hybrydy mam z mm i ostatnią warstwę tą co nabłyszcza już jak przecieram ją to mi lekko matowieje a cleaner mam z silcare czy to moze być powodem??? albo jakimi wy przecieracie cleanerami ??
Biala, w poscie 578 jest filmik MM z mani hybrydowego i tam jest odpowiedz na Twoje pytanie czym przecierac najlepiej, 8:50 min :)
Zyza np. proponuje rowniez alkohol isopropylowy;)
Własnie miałam ten sam problem z shellackiem, jak kupiłam cleaner z alkoholem izopropylowym wszystko jest ok :)
to ja wolę kupić ten alkohol isopropylowy przynajmniej będzie uniwersalny bo na pewno nie będę przywiązywać się do jednej firmy.
to jest to ??
IPA IZOPROPANOL ALKOHOL IZOPROPYLOWY 5L+1L GRATIS (1955626259) - Aukcje internetowe Allegro
tak, może być ;)
Witam Dopiero zaczynam zabawę z żelami Chciałabym zrobić sobie manicure hybrydowy. Nie mam do tego absolutnie żadnego potrzebnego przyboru Chcę kupić sobie zestaw z lampą od jaapee. Powiedzcie mi czy warto Nigdzie nie znalazłam konkretnej odpowiedzi na moje pytanie, może tu ktoś się znajdzie
jaapee * ZESTAW startowy * MANICURE HYBRYDOWY LUX (1904203473) - Aukcje internetowe Allegro
---------- Dodano o godzinie 18:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:31 ----------
jaapee * ZESTAW startowy * MANICURE HYBRYDOWY LUX (1904203473) - Aukcje internetowe Allegro
Jesli nie przeglądałaś tematu w tył to szkoda, bo na bank znalazłabyś wiele odpowiedzi na temat " allegrowych "hybryd. Polecam - czytanie nie boli;)
Dziewczyny a ile mniej wiecej trzymaja sie Wam hybrydki na poznokciach bez zadnych odpryskow? Ja od niedawna mam hybrydki z MM i nie wiem czy moja reka jeszcze nie jest wprawiona ale moim 2 kolezankom odpryskuje po okolo tyodniu. Mi na nogach sie trzymaja juz ponad 3 tygodnie bez zadnego odprysku. Wszytko robie jak nalezy, bylam na szkoleniu i ogladalam filmiki z MM, takze naprawde nie wiem czy to moj blad techniczny, np w matowieniu, czy niedokladnie zabezpieczonym wolnym brzegu, chociaz zawsze staram sie byc dokladna. O MM czytalam bardzo dobre opinie wiec zakladam ze to moj blad, aczkolwiek chcialabym sie dowiedziec o Waszych odczuciach co do tzrymania sie hybryd na paznokciach. Co jaki czas przychodza klientki, czy maja tylko odrost czy od wolnego brzegu lakier odpryskuje?
jeżeli nie chodzi o kwestie samego wykonania to niestety często klientki skubią czy coś przy pazurkach psują i sie nie przyznają. Na sobie nosze z reguły 2-3 tyg póki mi się kolor nie obrzydzi całkiem u klientek bywa różnie, jedne przychodzą bez uszczerbków inne niestety nie :D Musisz jeszcze zwrócić uwagę gdzie odpryskują - przy skórkach = źle usunięte skóreczki i błonki, na wolnym brzegu źle zabezpieczony wolny brzeg lub tez trzeba pamiętać że przy dłuższych pazurkach ta część jest bardziej narażona na wszelkie urazy i odpryski. I oczywiście w obu wersjach możliwa jest ingerencja klientki :) Jeśeli coś jest odpryśnieęte z boku to albo polecieliśmy po skórkach albo ewidentnie klientka ma z tym coś wspólnego :)
Inne powody:
- częste malowanie lakierami hybryd i zmywanie (zmywacz tez niestety rozpuszcza hybrydy, robia się miękkie)
- praca z chemią
- nadmierne moczenie/natłuszczanie rąk (nie mówię o zmywaniu i zwykłym kremie tylko o specyfice niektórych zawodów itp)
- urazy mechaniczne i wypadki losowe - no zdarza sie każdemu)
- skubanie klientek i dłubanie
- rozdwajające sie końcówki (trzeba zlikwidować te miejsca które są rozdwojone [przypiłować delikatnie], przy kolejnej wizycie mogą być delikatne odpryski i znowu usuwamy to co sie rozdwoiło i skracamy -po 2,3 max 4 wizycie już nic nie będzie się rozdwajać :) )
- french jest bardziej narażony na uszkodzenia ponieważ końcówka jest ciutke grubsza a wiadomo że wolny brzeg ma najgorzej :D
Dokładnie tak, jak powiedziała Emilia B. - wszystko zależy od klientki i jej pazurków. Ja mam takie babeczki, które potrafią przyjść po 3 tygodniach z odrostami, ale bez jakichkolwiek uszczerbków na wolnym brzegu (z frenchem również), ale mam też takie, którym już po tygodniu cosik odpadnie:/: I tak to wygląda
ja mam pytanie odnośnie hybryd z Modeny...Mam od nich kilka żeli i są dobrej jakości...Zastanawiam się teraz nad wypróbowaniem hybryd z tej firmy i chciałam zapytać czy któraś z Was posiada te hybrydy i jak się sprawują. Przeglądałam wątek, ale mnie chodzi dokładnie o biały żel do frencha...
modena - LAKIER ŻELOWY HYBRYDOWY LAKIEROŻELE 15ml (1948272043) - Aukcje internetowe Allegro
Czy ktoś może go ma?? Czy dobrze kryje?? i jak się sprawuje??
Ewentualnie bardzo proszę o namiar na dobrą białą hybrydę, nie zbyt drogą...i sprawdzoną :D z góry dziękuję :D
Ja stosuję biały żel z NC - nie hybrydę, ale elastyczny jest, mocno napigmentowany, jedna cieniutka warstwewka wystarcza i nie czuć różnicy poziomów.
Nadaje się do wszystkich technik i jest baaardzo wydajny chcoiaż na raz większy wydatek, bo powiedzmy drogawy.
I teraz zdaje się indigo wprowadziło nowy biały hybrydowy - ma same super recenzje.
Dziękuję Sami, niestety NC trochę drogo...i wolałabym jednak typową hybrydę...Tylko właśnie mocno napigmentowaną , żeby tylko cienka warstwa wystarczyła...i w dość intensywnym odcieniu bieli... nie kredowym ale białym.
Nie jestem pewna co do Indigo...Mam od nich jeden laierożel i jeśli o mnie chodzi nie odpowiada mi ten gruby pędzelek, źle mi się nim maluje i muszę używać moich pędzelków do żelu, poza tym wydaje mi się być dość gęsty...i w obecnej chwili cena tez ciut za wysoka jak dla mnie...
Co do MM, też się zastanawiałam i przyznam szczerze że nie mam pojęcia...Wiem że dziewczyny polecają i są zadowolone...
Dlatego chciałam się dowiedzieć o Modenę...ale chyba nik nie może mi pomóc :/: Cena jest bardzo zachęcająca... Mam od nich kolorowe żele i whita zwykłego i jest ok...
Czytałam cały wątek...i wiem że MM wygrywa razem z shellac...
Pomocy...Jaką hybrydę do frencha wybrać??
Dzieki dziewczyny za odpowiedz :) ja sie postaram bardziej przylozyc do zabezpieczenia wolnego brzegu paznokcia, bo wlasnie od tej strony sa odpryski. Jest to moja pierwsza stycznosc z hybrydami wiec moze po prostu musze to wycwiczyc ;) Jedna z klientek ma dlugie i mocne paznokcie, a wczesniej miala japonski (chociaz zachowalysmy okolo miesiaca przerwy) wiec mysle ze to moglo tez w jakis sposob wplynac na trzymanie sie lakieru. W kazdym razie nie zrazam sie i bede probowac dalej :)
kupilam modene na probe i na 2 klientkach trzymala sie super, a jednej odprysnelo na wskazujacym, czyli tym ktorego uzywa ze tak powiem :) wiec jestem zadowolona
Asiu ten z linku dokładnie masz?? Bo bardzo mi zależy na czymś nie zbyt drogim a wypróbowanym. Wiem że robisz super pazurki i skoro mówisz że się trzymało wszystko to już jestem przekonana :D powiedz mi tylko czy kryje dobrze za pierwszym czy trzeba poprawiać i jak biel??
modena - LAKIER ŻELOWY HYBRYDOWY LAKIEROŻELE 15ml (1948272043) - Aukcje internetowe Allegro
omg jakie komplementy...:D dziekuje :*:*:*
kupowalam na stronie modeny, ale butelka ta sama. mam braz pomarancz i jasny roz. 9 12 i 17 . wiec ten jasny roz jest taki mocno kryjący pastelowy, raczej do frencza sie nie nadaje, jakby, za rozowy jest :D
modene laczylam z baza bass, elegance i harmony.
biel dobra shellacowa jest, chyba najlepsza.
czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat hybryd z sun flower ??
Dziewczyny a czy ktoras z was miala te lakierki/zele?? Mozecie sie wypowiedziec?? Czy to soak off czy hybrydki nie wiem. Mysle ze wiekszosc to jednaqk soak off ale pytanko jak trzymaja te żele ktore podalam.
http://img19.allegroimg.pl/photos/or.../28/1965702884
4+1gratis /1Zestaw= 3x Lakier żel 15ml HYBRYDOWY (1965702840) - Aukcje internetowe Allegro
Dziewczyny czekam na odp na pytanko wyżej moje. Hybryfy/soak off w buteleczce szukam ktore trzymaja dobrze i dlugo
Ewelina, ja Ci pisałam o LNC...inne dziewczyny polecają MM...Indigo, a z tańszych kilka postów wyżej Asia napisała że ma modene i jest ok. Ostatnio zakochałam się w LaQuerel od Ra Nails, z tym że 57 za buteleczkę to sporo. Jeśli chodzi o EVer Shine to nie miałam żadnego produktu z tej firmy. I nic nie wiem na ten temat.
Na te z modeny też sie kuszę. Wypróbowac na sobie i na mamci nie zaszkodzi :)
Red Sunsed orientujesz sie czy to te same żele.
Czy różnia sie tylko opakowaniem czy jakościa również??
http://allegro.pl/listing/user.php/r...d=11004568&p=4
http://www.modenastudio.pl/aukcje/lakierozele/5g/2.jpg
oraz
http://www.modenastudio.pl/aukcje/lakierozele/2.jpg
RedSunset skonczyly mi sie podziekowania. Dzieki ;)
Czy wiecie może czy lakiery żelowe można rozrzedzać? A jeśli tak to czym?