Odp: [Zdjęcia] Przedłużanie rzęs - galeria i komentarze
chcesz uzyskac takie efekt przy swoim klejeniu?:skacze:
1. Uzywaj jak najcienszych rzęs, ktore masz w kuferku
2. długość tak 11 mm
3. Klej na calosc tymi 11 mm,nie mieszaj z innymi dlugosciami, tylko tam gdzie powieka opada,w wewnetrznym kąciku,przy samym nnosku prawie daj 9 mm
i bedziesz miala podobny efekt na swoich klientkach
ps i czy to nie jest profil J?
09-11-2010, 13:13
mucha26
Zajrzałam na chwilkę, a tu znowu fajna, zrozumiała kurkowa instrukcja. Dzięki:)
09-11-2010, 13:20
edytakon
No wlasnie fajnie inaczej, chociaz moim klientkom sie to nie podoba wiecchyba dobrze jest im jak im robie teraz.
twierdza ze sa za cienkie jak kurze łapki i bardzo nienaturalnie wygladaja.
Rzeczywiscie dziewczyna kleila calosc 13 i w kąciku dała nawet 15, wewnątrz docinała,
Ja mieszam i długości i grubości... a bałam sie ze to moje to nieprofesjonalnie
---------- Dodano o godzinie 13:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:19 ----------
niby jest to C, ale jakos mocno opadają i zamiast powiekszać sprawiaja ze powieka jest wg mnie za ciezka :(
09-11-2010, 14:14
dzikakura
dzieki muszka:skacze:
Edytuś, zalezy kto uczy.Twoje mieszanie jest jak najbardziej profesjonalne. Ale mozna tez nie mieszac jakos bardzo, naprawde wszystko zalezy od efektu jaki sie chce uzyskac.
Jak ostatnio dowiedzialam się jak szkoli w aplikacji rzęs
jedno z centrum szkoleniowych(przez grzecznosc nazwy nie podam) to mi szczena walała się po podlodze.Mianowicie dziewczyna szkolila sie u nich, kupila pakiet startowy bardzo drogi, szkoleniowiec powiedzial tej dziewczynie, aby doszkolila sie na swoich kolezankach czyms tanszym np s-lashes. Ja się pytam tej dziewczyny, no dobra, ale co kazał Ci szkoleniowiec kupić, Maja wyciaga karteczke, a na tej karteczce: klej czarny , rzesy 0.20 mm dl 11 mm profil C.. i to wszystko, szkoleniowiec kazal dziewczynie kleic od kacika do kacika jeden rozmiar... dla mnie sorry, ale szok.
Dla mnie rowniez niewybaczalne jest to co zrobila ci ta dziewczyna Edtyko, mianowicie piszesz, ze docinala rzesy... ja sie w takim razie zastanawiam po co taka rzesa jest profilowana czyli ciensza na końcu, skoro się ja docina i robi sie taka szczotę z niej.
Ta aplikacja mi się podoba ta Twoja, tylko dla mnie te rzęski są za cienkie,cienkie i dlugie rzeski nie daja efektu zageszczenia, jesli cieniutkie to krotsze po prostu, wtedy optycznie jest gesciej
ja sama tez czasem tak aplikuje, ze daje tylko jedna dlugosc i kaciki wew wykanczam czyms krotszym, sama prosze aby tak mi aplikowano rzesy, bo mam taki kształt oka, ze stopniowanie rzesek od najdluzszych do najkrotszych wyglada u mnie bardzo zle, poglebia spojrzenie spaniela:skacze:
09-11-2010, 14:50
edytakon
dziekowac:)
u mnie chyba podobnie, przepekam, zobacze jak sie beda trzymac, ale fakt ze oko zamiast efektu otwartego oka ma jeszcze ciezsza powieke :(
09-11-2010, 19:34
dzoana
Kurko ja chce takie z profilem D, zrobisz? :D:D
09-11-2010, 20:02
asia
musialam az sprawdzic czy to aby na pewno temat ze zdjeciami... hyhyhy
10-11-2010, 00:51
Kaja21
Tak cały czas oglądam te zdęcia i wkońcu sie zdecydowalam sobie też zrobiś rzęsy i w piątek idę przedłużyć. Także później wstawie zdjęcia żeby pokazać jak wyszły:) już się nie mogę doczekać:)
10-11-2010, 01:26
dzikakura
jasne Dzoana, dawaj:skacze:
asia.. przysiegam, ze to temat z fotami, noooo:skacze:, tylko jak bedziemy pisac komenty do zdjec w temacie.. tym no.. tym innym to sie pogubimy:skacze:
kaja-czekamy z niecierpliwoscia. :)
10-11-2010, 09:40
edytakon
Kaja zapraszam do siebie :):)
10-11-2010, 12:17
Kaja21
Cytat:
Napisał edytakon
Kaja zapraszam do siebie :):)
chętnie tylko, że mieszkam w wlkpa dokładnie w Nowym Tomyślu:/:
10-11-2010, 14:08
edytakon
sorry za offtop :) a ja w poblizu Poznania :):) w Luboniu :) może jesteś chetna to daj znać na PW jakoś mozemy się dogadac jesli nie byloby Tobie za daleko
10-11-2010, 21:00
Kaja21
Może następnym razem bo teraz już jestem umowiona...:)
11-11-2010, 17:43
magda1302
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
a jak się Wam ta aukcja podoba? ładne rzeski? ja jeszcze nie znam sie na tym,dlatego pytam ;)
Magda1302> jak chcesz miec ladne rzesy pisz do Kury, z tego co widze mieszkasz w jej rejonie , a nie kombinuj z allegro:P
11-11-2010, 19:42
asia
dokładnie, unitka ma racje!!
11-11-2010, 23:45
dzikakura
dzieki moje kochane dziewczyny:love:
12-11-2010, 00:26
magda1302
ale ja nie chce skorzystac pytam o jakosć usługi ;)
12-11-2010, 00:40
dzikakura
magda-pierwsze i drugie slabo widoczne, jedyne co widze w pierwszych to cyrkonia doklejona do kępki rzes i tu zagwozdka.. sklejone naturalne-jedną z cyrkonią
czy pare juz przedluzonych syntetycznymi rzesami i sklejone rzesa z cyrkonia.... nie podoba mi sie taki manewr, grozi wylysieniem kącika
ja doklejam tak, ze rzesa syntetyczna jest doklejona do jednej naturalnej, co generalnie jest podobno bledem, bo rzesa z cyrkonią powinna opierac sie ponoc na dwoch, ale ja wole moja metodę o!:skacze:
bo sie trzyma, nic sie nie dzieje i rzesy fajnie rozdzielone(ponizej fota mojej metody cyrkoniowej)
widać dziewczyny ze prawdziwy svarowsky, nieeee? blyszczy sie pieknie, nawet na focie zrobionej komorkowcem. :)
trzecie rzesy z tej aukcji bardzo fajne tylko chyba niedoklejone kąciki wewnetrzne:skacze:,
to tak na moje oko.
12-11-2010, 12:03
magda1302
Cytat:
Napisał dzikakura
dzieki za odpowiedz :) tez mi sie wydawało,ze sa ok. ja mam zamiar sie dopiero na kurs zapisac :)
12-11-2010, 16:44
Anna Kula
Ja własnie zapisałam sie na szkolenie ide w czwartek 18go .....
12-11-2010, 17:47
plushak
Powodzenia Aniu życzę owocnej nauki :)
12-11-2010, 18:04
dzikakura
powodzenia Anka i czekamy na fote pierwszej aplikacji, nie zapomnij zrobic!:)
12-11-2010, 18:38
Nnisiaa
podziwiam czytam wzdycham i podziwiam:d.....Kurko normalnie szalejesz...swietne aplikacje:)...
Ania powodzenia na kursie:)
12-11-2010, 20:32
tomaszka
Ja też się zapisałam i mają zadzwonić jak uzbierają grupę 4 osób.
12-11-2010, 22:12
blue
dzikakurko
Uczyli mnie oba robić po trzy na każdym w odestępach. Sama chciałam zobaczyc jak to jest robic jedno oko najpierw a póżniej drugie. Myślałam że może szybciej mi pójdzie że może nie pogubie się w liczeniu itd. :)
pozdrawiam :)
12-11-2010, 22:16
blue
Dziewczyny a co sądzicie o rzęsach Clarena ? Czy któraś z Was próbowała z nimi pracować ?
13-11-2010, 14:23
Kaja21
I to są moje rzęsy, które wczoraj zrobiłam. Jakoś nie mogę się przyzwyczaić troche mnie drażnią, ale to kwestia przyzwyczajenia się:)
14-11-2010, 00:38
dzikakura
no coz kaja.. rzesy fajne, a draznią Cie, bo niektore sa wg mnie przylepione do skory.....
ale moze fota tak zrobiona, choc ja widze ewidentnie podoczepiane do powieki.....ale moge sie mylić, weź się przypatrz w lusterku i te ktore wydaja Ci sie, ze cie draznia pociagnij lekko, jak pociagniesz tak jakby razem z powieka to mialam racje, ale wierz mi , chce sie mylić.
mysle, ze bardziej drazni Cie prawe oczko(powiedz, ze nie mam racji)
14-11-2010, 12:25
Porzeczka
ja slyszalam ze clarena o ile kosmetyki ma bardzo dobre, tak rzesy to tragedia niestety :(
14-11-2010, 16:42
Kaja21
Dzikakura masz racje one są przyklejone do powieku tuż nad linią rzęs i fakt bardziej drazni mnie prawe oko:(
14-11-2010, 18:26
dzikakura
Kajuś, masz dwie opcje, zadzwoń do laski i powiedz, ze w ramach rekklamacji chcesz usunąc tych parę rzesek,przyklejanie do skory to ewidentny bląd w sztuce, nie dosc ze bedzie boleć, to klej moze wywolac reakcje alergiczna, jak raz sie zalergizujesz na dwu cyjanoakryl -skladnik kleju to juz raczej na zawsze mozesz sie pozegnac z takimi rzeskami....
z biegiem czasu te rzeski beda ci coraz bardziej przeszkadzaly, bo twoja rzeska bedzie rosla(bo to nie jest tak, ze tylko do powieki sa przyklejone -do rzesy i do powieki) i bedzie cie ciagnelo coraz bardziej kochanie, albo... jesli tych przyklejonych do powieki nie jest wiele(np 3-6) to je po prostu-niech nikt nie slucha, ani nie czyta-wyrwij:nie_powiem::nie_powiem:
tylko jest takie niebezpieczenstwo, ze wyrwiesz nie te, ktore trzeba niestety.. ja tez tak mam, jak mi sie cos podwinie i drazni to skubie, skubie, mysle, ze w dobrym miejscu skubie, wyskubie polowe, a tak ktora uwiera dalej siedzi....
metoda 1:1 to naprawde fajna sprawa, szkoda, ze stylistki swoim klientkom funduja na poczatku ich drogi takie niefajne doznania:(
14-11-2010, 22:00
Valia
:cwaniak2:
14-11-2010, 23:07
Asik_sk4
kurde pokusilabym sie na takie rzesy ale ja to bym nie umiala spac zeby ich nie pogniesc... moje sie czasem gniota a sa krotkie ;D :leze:
sliczne prace ;*
14-11-2010, 23:16
Valia
kwestia przyzwyczajenia:))))
15-11-2010, 00:16
dzikakura
bardzo fajne rzeski Valia, takie kocie, mr, mrrr bardzo ladnie Ci wyszly, ale jaka porazajaca dluuugosc, chyba, ze to tak wyglada na focie co to.. 15 tki?
15-11-2010, 08:43
mucha26
Bardzo piękne:) W zewnętrznych widzę chyba profil C. Czy te rzęski bliżej wewnętrznego kącika są mniej podkręcone?
15-11-2010, 11:05
Kaja21
dzikakura tylko, ze ja nie mam tej medoty 1:1 tylko każdy kempek mam przyklejony do powieki tj. pisałam tuż nad linią rzęs.
I powoli zaczynam sie przyzwyczajać i juz tak ta prawa mnie nie drażni
15-11-2010, 11:07
Valia
Cytat:
Napisał mucha26
Bardzo piękne:) W zewnętrznych widzę chyba profil C. Czy te rzęski bliżej wewnętrznego kącika są mniej podkręcone?
Więc tak:
wszystkie C, 0.25, 15, 14, 13, 12 i 10:) Generalnie super oczko, a klientka to niezła wariatka, oby więcej takich:)
15-11-2010, 15:21
mucha26