Też używam Polycolor,ale mam też Amsterdam w dużych opakowaniach i też jestem z nich mega zadowolona ;) Są w plastikowych tubkach dzięki czemu świetnie się je wyciska i nie zastygają w środku ;)
Printable View
Też używam Polycolor,ale mam też Amsterdam w dużych opakowaniach i też jestem z nich mega zadowolona ;) Są w plastikowych tubkach dzięki czemu świetnie się je wyciska i nie zastygają w środku ;)
Dzięki bardzo za pomoc. Myślę, że wybiorę polycolor. :ok:
Ja tez uzywam polycolor... :) Choc tak jak dziewczyny pisaly wczesniej ta rozowa i zółta jest bardzo wodnista... :( moze i stwardnieje... tylko ciekaawe kiedy... mam je dopiero od kilku dni... i poki co te dwa kolory prawie nie uzywam :)
A ja polecam Phoenix'a w tubkach. :)
Dopiero przerzucam się z kredek na farbki akrylowe i najbardziej podoba mi się w nich to, że po wyciśnięciu nie zasychają szybko (kupiłam wcześniej inne i strasznie szybko schły - zużywałam duże ilości do nauki :/ ). A tu? Spokojnie mogę się na nich uczyć. :P No i również dobrze kryją.
Kupione w sklepie dla plastyków w bardzo fajne cenie. :D 24 kolory kosztują ok. 20 zł. :) :)
O... to naprawdę bardzo atrakcyjna cena :)
izu91 kupowałaś przez internet czy tak... ?
Jak przez net to podaj linka do tych farbek proszę :)
Cena na prawdę bardzo fajna :)
pokażcie malowanki robione tymi farbkami jestem ich ciekawa:)
Tak, też bym chciała zobaczyć one stroke albo cokolwiek namalowanego Phoenixem... może jakość farbek się poprawiła od czasu kiedy ja je kupiłam, ale poza czarną i brązową żadna nie kryła, renesans półkryjący lepiej kryje od kryjących phoenixów.
Tez z chęcią zobaczę juz gotowe pazurki malowane Phoenixem... bo cena jest bardzo kusząca... tylko jak to się ma do jakości ?
O właśnie! Sama chciałam pytać o phoenixa.
Zaraz będę nadrabiała i szukała czy ta firma oraz ArtCreation essential, przewijały się przez wątek. Teraz korzystam z chwili, kiedy mąż przygarnął synka i ćwiczę te kwiatki a w między czasie piszę :)
Dlatego proszę o wybaczenie ;)!
Ja w swoich zbiorach mam phoenixa i wyżej wymienioną ( na uczelni na kartonie sprawdzały się ekstra, chociaż phoenix może gorzej) . Do robienia panterki i zeberki cudo ,sprawdzały się. Dzisiaj chciałam poćwiczyć kwiatki i nerwy tracę. Oba rodzaje jak woda. Mało krycia. Nie wiem, nie wykluczam, że ja coś źle robię, więc chciałam spytać o opinię profesjonalistek które wiele widziały, wiele przetestowały ;)
Próbowałam na dwóch rodzajach pędzelków , ale oba mogą być średniej jakości i również zawodzić... eh :)
ja farbki mam polycolor :) polecane bardzo... onich dowiedzialam sie z forum i kupilam... wszystkie cudne... ale ze talentu brak to co innego ;( ale cwiczę sobie moze cos tak kiedys dokonamy :) Jutro wieczorkiem wrzuce moja lampe uv... bo dzis cos tam probowalam... ale na razie nie wychodzi :leze:
Jestem po pierwszej turze zmagań z phoeniksem. Walka była ciężka. Mam nadzieję, że ćwiczenia ,ćwiczenia i farby które polecacie dadzą radę ;)
... natomiast odradzam farbki nawet te tzw kryjące EF mam kilka kolorów i uważam że są kiepskie- szkoda kasy ale to tylko moja opinia
polecam pebeo, i amsterdamy kryjące. Te ostatnie trzeba sobie sprawdzić bo nie wszystkie są idealnie kryjące, poza tym taki mały triczek który mi sprzedał moj mistrz:) jeśli macie jakiś fajny kolor który wg Was się nie nadaje do strołków, bo nie kryje zmieszajcie go z dobrze kryjącą gęstą białą farbą akrylową. Wprawdzie kolor będzie jaśniejszy, ale po 1 wykorzystacie farbkę, po drugie w okresie gdy pastele modne- opcja jak znalazł, po trzecie powiększycie gamę kolorów:)
Co do phoenixa to ja np. kupowałam na allegro 100ml tubkę za ok 4,90-6 zł, tanio w porównaniu do farb sprzedawanych stacjonarnie, ale wg mnie nie kryją dobrze w porównaniu z innymi farbami. I mówię akurat o zwykłym malowaniu na kartonie - nie paznokciach. Obawiam się jednak że to niewielka różnica.
Mnie sie np dużo lepiej maluje na paznokietkach niz na kartce... bo na kartce albo za gęste to wszystko i zle się prowadzi albo zbyt rzadkie i wtedy wszystko się brzydko rozmazuje:/:
Tutaj link: Zestaw farb akrylowych Phoenix - 24 kolory SZAŁ DLA PLASTYKÓW - Profesjonalny Sklep Plastyczny
:)
Wrzucam moje One Stroke'owe początki, więc proszę o wyrozumiałość. :D Wiem, że do perfekcji to mi daleko, ale nie o tym temat. Zdjęcia tylko i wyłącznie tylko, żeby pokazać jak wychodzi malowanie tymi Phoenix'ami. (albo raczej mi nie wychodzi. :D Najchętniej wcale bym tego nie pokazywała, ale zrobię to dla Was, moje drogie :love:)
Niestety nie kupowałam farbek Polycolor więc nie mam porównania. Natomiast wcześniej próbowałam swoich sił farbkami od DobrejRady (jakieś z japońskimi/chińskimi napisami) i w ogóle mi nie pasowały te farbki. :/
A co do ich krycia - same oceńcie. :) Ja uważam, że dobrze kryją. Ale dopiero przerzucam się z kredek na farbki, więc może się nie znam. :P
http://img36.imageshack.us/img36/694/36576089.pnghttp://img233.imageshack.us/img233/1102/68500726.png
mam problem z farbkami. Robiłam pazurki siostrze i po zbudowaniu pazurków malowałam kwiatki na zmatowionym pazurku od wolnego brzegu i jak wyschły to na to nabłyszczacz{ mam taki w pędzelku z alle utwardzany w lampie} i końcówki kwiatków się starły od wolnego brzegu? co robie źle?:(
Syrena- też zawsze mieszam kolorki z białą amsterdam talens dla lepszego krycia :D
Hersa to nie tylko biała- ja mixuje wszystkie kolory a jak lepiej kryjąca ma nie fajny kolor to podbarwiam ja inna-która nie do końca kryje.
Cudne kolory można uzyskać- ja jeszcze kocham kryjące pebeo- i traktuje je jako baze kryjąca
Fakt że trzeba nad nimi popracować i dobrze je wymieszać i rozcieńczyć do kremowej konsystencji-ale warto:)
izu91 kochana tez ostatnio kupilam takie farbki skusila mnie cena i gama kolorystyczna ale moim zdaniem na pazurki one nie sa az takie super, wczesniej mialam ilka farbek polycolor i nie zamienie ich na inne sa fantastyczne a te w zestawie nadaja sie jedynie do cwiczen na papierze
Dziewczyny jedno pytanie...
Czy Polycolor ma w swej gamie złotą farbkę???
Przyglądam się tym kolorom i nie mogę znaleźć :(
Może ktoś wie?
Ma nawet dwie złote:) jasniejsza 148, ciemniejsza 144
cie proszę real foto :)
dokładnie
ta miedziano złota jest bosssskkkaaa :)
Przyszły do mnie farbki polycoloru- dziękuję za doradzenie. Od razu widzę efekt i to, że bardziej nadają się do kwiatków niż phoenixy. Co prawda chciałam zakupić kolor różowy a trafiłam na czerwień, ale to sobie już domieszam z phoenixem.
Możecie polecić po numerku na zaś amarant/ ciemny róż i fajne zielenie z polycoloru? Bo jak widać ta ich mapka kolorystyczna nie pozwala mi trafnie wybrać :)
Cieszę się że polycolory pasują, widać różnice na prawdę i gorąco je każdemu polecam, jeśli chodzi okolorki to ja od siebie polecam bardzo magente 256 - ciemną zielen 358 , jasny zolty 074, i ciemny fiolet 443, taki mój zestaw ulubiony :p
świeżutkie cyknięte foto :)
pluszka a ta zieleń to jaki numer ?? , bo chyba tego koloru jeszcze nie mam ;)
358 ciemna zieleń, pięknie się meisza z jasnym żółtym czy z białym bardzo fajnie kryje:)
dziewczyny miałam białą polycolor reszta ktora mi została przełozyłam do pojemniczka a tubke wyrzuciłam i nie pamiętam jaka miałam teraz widzę ze sa dwa rodzaje białej 017 Platinum white i 018 Titanium White ,którą kupic czym sie różnia ?? :(
Nie wiem czym się różnią ale zawsze kupuje 018 titanium white i nie mam do niej żadnych zastrzeżen :)
Ostatnio się rozglądałam za tymi farbkami, bo dziewczyny je polecają i mam zamiar je w najbliższym czasie zakupić i z tego co na obecną chwile się zorientowałam to 018 to kryjąca, a 017 to metaliczna półkryjąca.;)
a te farbki to macie w tubce? bo ja na allegro znalazłam ale w jakiczś pojemnikach :/: tote o których piszecie czy inne???
Polycolor jest w tubkach i pojemniczkach, ale chyba o wiele bardziej opłacalne są te w tubkach.
2,50zł za 5ml ( mały pojemniczek)
5,80zł tubka 20ml
więc tubkę o wiele lepiej :)
Ja kupowałam na tej aukcji. Mam nadzieję, że można wklejać (?).
a jak już coś namaluje i nałożę nabłyszczacz to się nie zetrze? bo przy tych farbkach co mam to się tak robi...:(
Ja też ostatnio kupiłam w tym sklepie co wstawiłaś Gorzka
ajda nic się nie zetrze . Nie ma mowy !
Możesz śmiało zakupić te farbki!
Natalcia dokładnie kupiłam te pojemniczki w zeszłym roku w maju i mam farbki w nich do tej pory nic mi w nich nie zaschło :) a sa to te z DR Słoiczki z PP na farbki akrylowe - 8 sztuk - PASEK :: dobrarada
A tak swoja droga musze sobie jeszcze ich dokupić :)
W szoku jestem, że te pojemniczki polecacie. Kiedyś zakupiłam stacjonarnie farbki w takich pojemniczkach to szybko wysychały. Tzn. pierwsze były już zaschnięte, wlałam tam kolejne i z każdymi to samo się działo. Widocznie te lepsze jakościowo.
Mnie trochę martwi, że te farbki ( chyba ogólnie akryl) szybko zasychają i jak rozsiadam się do prób to co chwilę trzeba wyciskać i mam wrażenie, że za jakiś czas będę musiała znowu dokupić biel :)
Biała bardzo uniwersalna dlatego też dobrze idzie, z jednej strony dobrze że wysycha szybko bo na pazurkach nie trzeba czekać z drugiej zaś wszystko tej farbki ni wykorzystamy i zastygnie nam na paletce, ja po troszeńku wyciskam żeby jak najmniej się zmarnowało bo strasznie sobie cenię polycolor:)
Ja też mam przelane farbki do tych pojemniczków od DR, albo jak zrobię swoje mikstury to przelewam i nic nie zasycha :)
Ajda- to nie może mień nic wspólnego z farbkami, jakie by nie były to nie powinny się zetrzeć pod nabłyszczaczem, może nabłyszczacz kiepski? Farbki mogą ewentualnie odpryskiwać razem z nabłyszczaczem, jeśli za dużo ich nałożymy albo nie wyschną dobrze.
Jak się długą "bawię" farbkami to co chwilę dodaję po kropelce wody, albo spryskuję wodą przelaną do pojemnika po odżywce glisskura z atomizerem i nic nie zasycha :D
nabłyszczacz mam z alle paznokcie i ogólnie uważam że dobry to jest quick finisch czarny . a ty jakiego używasz? :/: