Dziewczyny czy do problematycznej płytki taki zestawik da radę:
cleaner basic
primer kwasowy perfect
bonder bezkwasowy base one
affinity
????
czy może zamienić kwas/bezkwas lub dać inny żel?
jakie zestawienia u Was trzymają mur beton?
:(
Printable View
Dziewczyny czy do problematycznej płytki taki zestawik da radę:
cleaner basic
primer kwasowy perfect
bonder bezkwasowy base one
affinity
????
czy może zamienić kwas/bezkwas lub dać inny żel?
jakie zestawienia u Was trzymają mur beton?
:(
nanami7
kochane moje jakupilam kilka dnii temu nowa hybrydke z garden biala i jestem pod wrazeniem rewelcja.kladzie sie swietnie i poki co jest okna pazurkach.wiec glownie polecam nowa linie hybrydek gardena.
Primer perfect jak dla mnie był totalną porażką, o ile szanuje firmę Silcare za jakość ( bo absolutnie nie za obsługę paczek) to primer perfect podpowietrzał mi dosłownie wszystko, hybryde, żele bardziej miekkie typu affinity i twardze base one itd. Zmieniłam na zwykłą kwasówke innej firmy i reszta produktow Silcare już gra na innym primerze :)
u jednego sprzedawcy na allegro żel affinitty jest w dwóch cenach AFFINITY żel 30g CLEAR I INNE SILCARE + GRATISY!! (4224426959) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. cena 29zł 30g
Żel AFFINITY jednofazowy SILCARE 30g + GRATIS (4227365959) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. 24zł też 30g czy ktoś kupował ten tańszy wszystko z nim oki . ?? :)
Dziewczyny możecie mi polecić dobrą GĘSTĄ jednofazówkę i tak żeby mieli 50g ?
Basic clear - galaretka :) ale chyba 50g nie ma
O galaretka już mi się podoba :)
Dziękuję
Czy któraś z Was pracowała może na zapachowych żelach z Silcare? Jak wrażenia? :)
Witajcie,mam pytanie ,chciałabym kupić "coś" a dokładniej primer bądź bonder,ponieważ mój primer bezkwasowy niespełnia oczekiwań i zapowietrza się przy skórkach.
Zaczęłam robić paznokcie kolezankom i chciałabym aby wszystko było idealne.
W związku z tym nie wiem co jest lepsze czy primer o którym piszecie ze jest do bani czy wybrać bonder ?jeśli tak to jaki ten kwasowy czy bezkwasowy?
I proszę doradźcie jeszcze odnośnie tego nabłyszczacza,bo będę jutro składać zamówienie,napaliłam się na excellent który tak zachwalacie,ale spotkałam też opinie że właśnie schodzi,brudzi itp
Pracuję tylko na żelach base one.
Chciałabym się jeszcze dowiedzieć na temat primerów z golden nails,bo wyczytałam,że sprawdzają się pod silcare,co o nich myślicie?
Pozdrawiam
Witam :)
Przeczytałam cały wątek o produktach Silcare. Troszkę mi się rozjaśniło, ponieważ nie bardzo wiedziałam na początku czym się różnią poszczególne linie żeli, do jakich paznokci się nadają itp. Mimo wszystko mam jeszcze kilka pytań.
Widziałam, że w wątku były polecane lakiery do paznokci z serii Garden of Colour. Czy wszystkie są tak dobrze napigmentowane czy któreś słabiej? I jak jest z trwałością? Jak długo trzyma się taki manicure?
Co do hybryd Color It i Secure It. Złakomiłam się na promocje na allegro. Kolory są piękne, krycie również bardzo dobre, nie można się do niego przyczepić, bo już jedna (średnia?) warstwa daje ładne efekty. Są gęste i tu zaczyna się pod górkę. Wolę nawet na takich pracować, bo aż tak szybko się nie zlewają na skórki, jednak mam problem podczas stylizacji. Za każdym razem, gdy nabieram nową partię lakieru, to na pędzelku osadza się go strasznie dużo. Dość długo schodzi, aż "obczyszczę" pędzelek o krawędzie buteleczki, ze względu na to, iż jest taki gęsty :/: W buteleczkach z prostą.. hm nakrętką (?) rozwiązuję to w taki sposób, że kładę ją do góry nogami i gdy pędzelek jest już obczyszczony. Jednak więcej mam takich, gdzie ta nakrętka jest ścięta. Teraz kładę ten pędzelek nawet poziomo na waciku, bo inaczej to wydłuża znacznie czas pracy i jest denerwujące, bo przez to za każdym razem pędzelek jest mniej bardziej nasączony lakierem i te nakładane warstwy lakieru się różnią. Czasem uda się zrobić cienką, a czasem nie. W dodatku mimo, że nakładam w miarę cienko, lakier w lampie podchodzi, jakby się skurcza. Przy długich paznokciach nie jest tak źle, ponieważ łatwiej mi zabezpieczyć wolny brzeg, ale w krótkich dostaję fisia :blink: Czasem poprawiam 2 czy 3 razy a i tak zdąży się skurczyć zanim włożę palce do lampy.. Może właśnie te warstwy wtedy są zbyt grube i dlatego się tak podnoszą? Ciągle jestem na etapie testowania i mam nadzieję, że znajdę jakiś złoty środek na te hybrydy..
Miał ktoś do czynienia z tymi hybrydami? Radzi sobie jakoś z ich nakładaniem i mógłby się podzielić spostrzeżeniami? Jeśli tak, to czy pod tę hybrydę dajecie tylko bazę tej (lub innej) firmy, a może primer?
Widziałam też, że ktoś pisał, że lepsze są z serii Garden of Colour. Jaki kolor polecacie do frencha z tej serii? Na wzorniku wydają się wszystkie być dość ciemne :/:
Pozdrawiam serdecznie :) i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże ;)
hej :) ja też kupiłam hybrydy z silcare i stwierdzam, że te z linii garden of colours są lepsze niż color it. bazy i topu używam z garden of colours. przede wszystkim garden nakłada się świetnie, prawie jak normalny lakier, pięknie się układa i nie robi prześwitów (raczej ;) ). za to color it mają więcej kolorów ale niestety mają różne gęstości, i są kolory które bardzo źle kryją. z tych co wzięłam to numery 650 i 660 nawet po 3 warstwach prześwitują a są to kolory bardzo ciemne (brąz i bordo). :( paleta jest piękna ale chyba już nie wybiorę więcej nic z serii color it, bo po prostu się boję. no i z garden tak nie "uciekają" jak z color it na co też nie mam jeszcze sposobu. z color it kurczą się na potęgę zanim zostaną utwardzone. ale za to ani jedna ani druga seria nie marszczy się w lampie. :) co do żeli nie mam puki co żadnych zastrzeżeń, chociaż basic clear jest jak galareta za czym nie przepadam. lepszy jest base one i pure line. :)
Hej :) już myślałam, że temat umarł, a jednak nie ;)
Ja mam te z serii color it w buteleczkach po 15ml. Co do krycia są ok, dwie cienkie warstwy dają radę. O ile można mówić o cienkich przy tych hybrydach, ponieważ są strasznie gęste :/
Przeglądałam kolorówkę gardenu i biały to nr 18 tak? A coś do frencha różowego? I jeszcze mam pytanie jak z trwałością tych hybryd? Nie odpryskują szybko?
Domesko a pod bazę dajesz primer czy wystarczy sama baza?
Ja z kolei potrzebuję żelu clear, ale tylko i wyłącznie do naturalnej płytki. Taki, który będzie trzymał jak beton! :P Używałam wczesniej z base one clear i inne, ale nie zawsze radzą sobie z naprawde problematyczną płytką, a mi właśnie coś do takiej płytki potrzeba :) Z góry dziękuję za fatygę :)
Ciasteczko polecam affinity ice blue :)
Uwielbiam Affinity :ok:
Dziewczyny , wiecie co się dzieje z tą firmą ?
na paczkę czekam już ponad 10 dni , zero odezwu , skrzynkę meilową mają zapchaną :/
KOCHANE!
Uczciwie i lojalnie ostrzegam przed hybrydami New Color It! Po 1: ich trwałość jest marna. :( Na 2/3 dzień odpadają z naturalnej płytki. :( Na żelu się trzymają ale to żadna pociecha. Zrobiłam na kilku kobietach, wykonujących różne aktywności i niestety efekty są podobne. Jednocześnie zaznaczam, że wykonuję wszystko co Bóg przykazał w technice nakładania. Shellac, Gelish lub Indigo nałożone przeze mnie w pracy trzymają się pięknie i wracają jedynie odrośnięte. Po 2: niektóre kolory ODBARWIAJĄ SIĘ! Tak. Różowy po kilku dniach zmienia się w żółty. :( Po 3: krycie niektórych ciemnych kolorów jest pożałowania godne. 3 warstwy i nadal prześwit. :porazka:
Jestem załamana. :porazka: Połasiłam się na cenę i teraz mam tego piękny i smutny efekt. ;(
Ponadto nie polecam żelu nawierzchniowego Base One Quick Finish - żółknie od razu po utwardzeniu.
Wydaje mi się, że daruję sobie już tę firmę, biorąc pod uwagę, że na paczkę czekałam strasznie długo (jak wilczus), były w niej pomyłki i jest lekka zlewka na klienta... :zly:
Witam :)
Mam takie pytanie z waszego doświadczenia jakie "zestaw startowy" polecacie.
Zwykle robiłam paznokcie znajomym a chciała bym podreperować sobie budżet domowy.
Jakie kolory są najbardziej topowe.
Na pewno przydadzą ci się kolorki do frencha, moje ulubione to
basic french white - jest na prawdę świetny, dobrze kryje, więc cieniutka warstwa wystarczy
do przedłużania łożyska basic masked - ma bardzo naturalny kolor :D
Jeśli chodzi o najczęściej używane kolorki to na pewno przyda ci się jakaś czerwień, róże, czarny, granat, fiolet, na wzornikach silcare możesz sobie wybrać dokładnie (seria base one ma dużo kolorków) ;)
a co do zestawu startowego, to używam bondera base one bezkwasowego, na to cieniutko violet thick - gęściutki, ale i tak się ładnie poziomuje
potem kolorówka i budowa też violet.
Nabłyszczacza nie używam, bo violet thick błyszczy się dość intensywnie :)
Hej dziewczyny co sadzicie o lampie ccfl jakie sa wasze opinie na jej temat? Utwardza wszytskie zele?
Laski, a kupowałyście Affinity tu?: Affinity - Hurtownia kosmetyczna online - dobre są te żele? Bardzo podoba mi sie Ice blue :)
Mam pytanie do dziewczyn obeznanych z firmą Silcare. Pracuję na żelach IBD, stosuję tylko primer kwasowy i później IBD, jednak zastanawiam się nad zakupem żelu podkładowego, gdyż czasami szczególnie przy problematycznych płytkach zdarzają mi się podpowietrzenia. Z tym że mam teraz dylemat który wybrać, najbardziej zastanawiam się nad bonderem z linii Perfect, czy któraś może go używa i może podzielić się opinią ? Czy może lepszy będzie bonder z linii base one, tylko teraz zastanawiam się czy wybrać kwasowy czy bezkwasowy. Z góry baaardzo dziękuję za pomoc w dokonaniu dobrego wyboru :)
Ja np odkąd zaczęłam stosować pod żel bazę od hybryd, jakiekolwiek problemy z podpowietrzeniami się skończyły.
Opracowuje pazurek, odtłuszczam, baza i normalnie buduję żelem i już :)
Dobra też jest baza - bonder kwas z base one.
Dzięki za odpowiedź, muszę wypróbować pomysł z bazą, bo po ok. 2 tygodniach pojawiają się już delikatne podpowietrzenia na niektórych paznokciach. A który żel silcare polcacie ? Z Base one nie jestem zbytnio zadowolona, choć może z bonderem byłoby inaczej, ostatnio na próbę robiłam koleżance jeden paznokieć właśnie żelem silcare base one a resztę iBD, i ten z base one już się delikatnie podpowietrzył.
Hej! Przygodę z pazurkami żelowymi zaczęłam rok temu od kupienia zestawu startowego od allepaznokcie. Gdy skończyły mi się żele z zestawu szukałam innych, by trafić na swój ideał. Teraz testuję Silcare właśnie - ale mam problem. "Odkryłam", że primer bezkwasowy od alle nie lubi się z innymi żelami (pazurki potrafiły mi odpaść tuż po zrobieniu!). Teraz nałożyłam cieniutką warstwę żelu od alle i pazurki trzymają się na mur beton od tygodnia. Toteż chciałabym zmienić primer (najlepiej na kwasowy)na taki, który nie kosztuje kroci, a nie będzie gryzł się z silcare czy innymi żelami (mam ochotę jeszcze wypróbować blac prince, bo mam koło siebie hurtownie gdzie żele Silcare i Black Prince są śmiesznie tanie). Pomożecie?
Kinia ja mam primer a allepaznokcie. Pracuję na nim od 3 lat i na żelach Silcare i nic mi nie odpada. To nie wina primera, ale spróbuj od Dobrej Rady z I-Nails.
Możliwe, że może z moim coś się stało. Bo teraz mam primer kwasowy z miss nails i wszystko mi się pięknie trzyma, a robię tak samo :)
Dziewczyny! :* W poniedziałek planuję złożyć zamówienie z Silcare, proszę Was o opinie na temat Affinity Ice Blue, jest to żel jednofazowy, czyli mogę go spokojnie nakładać bez bondera i będzie się ładnie trzymał? Chyba że jakiś inny polecacie?
A co sądzicie o żelach Base one clear lub violet ew. basic? Dają radę bez bondera, czy lepiej sobie darować? No i jaka jest między nimi różnica między base one a basic?
A i stosujecie nail prep? Chciałam go używać zamiast cleanera do odtłuszczenia płytki. Polecacie? :)
ja tez używam primer z Alle i dobze mi gra z zelami z Silcare tak samo Silcare primer jest w miare może nie jakiś najlepszy ale w miare nic mi się odpada normalnie się wszystko trzyma wiec raczej nie wina primera.
Musze się nad nimi zastanowić