też mysle kupić rzadki żel pod nabłyszczacz ale nie wiem czy dam radę , ogólnie mam problemy z frenczem a robię pazurki już 3 lata z przerwami
to jakaś psudo-stylistka pracowała w tym salonie
w tyłek za nieukrywanie dużych cytatów :aty: / Emila :D
16-07-2011, 12:39
zosia_29
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci i jak skrócić czas pracy
Pseudo to może nie skoro zapowietrzeń nie było, ale może robiła na akord... aby więcej zarobić ...
16-07-2011, 15:09
Sieciunia
Cytat:
Napisał zosia_29
Pseudo to może nie skoro zapowietrzeń nie było, ale może robiła na akord... aby więcej zarobić ...
chyba jednak pseudo, bo skoro nie odsuwala skorek, a nie bylo zapowietrzen, to chyba musiala ostro po plytce pilowac :D no i gruba linia wlosa tez nie swiadczy dobrze, ale to moje domysly :D
mamie mojego chlapaka babka robi w godzine dopelnienie, nic sie nei zpaowietrza, chociaz sklamie, jesli powiem, ze pazury mi sie podobaja :D
16-07-2011, 15:49
sztynka
Tylko dziewczynki zauważcie u mnie 50 minut było, ale klientka miała już wzorek spiłowany, sama spiłowała w drodze w autobusie, bo jej się spieszy zawsze. Także tylko zmatowiłam odrost, odsunęłam skórki i reszta jak zawsze od nowa. W czwartek french z kamuflażem na naturalnej płytce 1h20minut , wczoraj french na szablonie z kamuflażem 1h30 minut. Ogólnie uważam, że czas w salonie to do 2 godzin na pazurki jest bardzo dobry, zadowalający. Ja nie opracowuję szkieletu przy brokatach i innych abstrakcyjnych zdobieniach, a french na szablonie robię metodą podkład na naturalną płytkę, na to na szablonie jajo cover i doklejam budującym białym, zdejmuję formę i buduję clearem i dopiero opracowuję. Nie ma możliwości przepiłowania frenczyka :D Czasem robię rzadkim żelem, ale to tylko pod nabłyszczacz, tylko, ze nie znalazłam takiego w miarę taniego i aby się ładnie utwardzał w lampie.
16-07-2011, 21:58
celina_celina
Hihi.... o 2 godzinach to ja mogę na razie pomarzyć :P
Dziś robiłam swoje pierwsze paznokietki akrylowe i zajęło mi to zaledwie 9 godzin ;(
17-07-2011, 07:46
coralick
Celinko... pocztaki sa zawsze oplakane... i to regola, wiec nie tylo u ciebie ale i u kazdej z nas :D
Glowa do gory... klep na sztucznym paluchu po kila dziennie i zobaczysz ze potem na sobie czy na kims pojdzie ci szybciej:D
18-07-2011, 08:58
hersa
Mi frencz zajmuje zazwyczaj 3h, czy to nowe pazurki czy odnowa, ale bardzo rzadko robię, więc to wina braku wprawy, a chcę dokładnie zrobić. Zaczęłam pazurki robić 3 lata temu jakoś i czas od początku taki sam. Z frezarką cały czas walczę, powolutku, bo boję się, że paluszki przypiekę jak za mocno przycisnę. Ostatnio chyba ze 4h siedziałam bo musiałam całą masę spiłować z brokatem (ktoś inny robił pazurki) i ta masa taka twarda była, że masakra... Nie wiem na jakich żelach kobieta pracuje, ale ja bym padła trupem przy odnowach. Fakt, że bardzo ładne były i zero zapowietrzeń po 7 tygodniach. Pewnie frez z PB ma to się twardością nie przejmuje hihi.
18-07-2011, 09:09
Evelyn.
Cytat:
Napisał celina_celina
Hihi.... o 2 godzinach to ja mogę na razie pomarzyć :P
Dziś robiłam swoje pierwsze paznokietki akrylowe i zajęło mi to zaledwie 9 godzin ;(
to faktycznie rekord forum chyba....ja skracam czas tak, że robię jedną czynność na wszystkich pazurkach po kolei np. piłuję 1,2... 10-y nakładam formy 1,2... 10-ą itd. chyba już pisałam, ale ja robię 1 do 1,5 h... ale zdarzają się stylizacje które zajmują mi 3-4 h:/:
19-07-2011, 13:36
Zuzanna Rzeszewska
Ja ostatnio bije rekordy i w godzine czterdziesci minut robie frencha :0 kolorowe np na skos przez plytke jeszcze krocej, ale to tylko akryl. Z zelem jak dawniej, co najmniej 2 godziny.
19-07-2011, 13:50
zosia_29
Czyli przy prostych zdobieniach zajmuje to mniej czau przy bardziej fantazyjnym zdobieniu stosunkowo więcej :)
24-07-2011, 00:53
Anika
A ja dzisiaj pod koniec dnia już padałam na twarz...W ciągu dnia klientek nie brakowało a pod wieczór trafiła mi się jeszcze jedna niezapowiedziana klientka. French + cover + cieniowanie brokatami + wzorek na każdym paznokciu....Ledwo widziałam na oczy...Zeszło mi się 3 godziny!!;( Masakra....
03-08-2011, 23:23
carmenita
Sobie robię paznokcie baaaaaaaaaaaaardzo długo ,nawet nie powiem ile,bo trochę śmiech, ale na swoją obronę mam to, że zawse dążę do perfekcji i coś tam mi nie pasuje :D. Klientki 2-2,5h. :)
06-08-2011, 16:19
martusia23
ja mam podobnie sobie robie dlugoo...troche zabawy przy tym mam...ale klientka tez tak srednio 2-2,5 h takze chyba nie jest tak ze ;P
17-08-2011, 09:26
Sylwia87
Paznokcie robione od nowa zajmują mi ok 2h. A 3h ze ściągnięciem starej masy. Czyli godzine zajmuje mi ściąganie żelu :/ a chciałabym tak w pół godziny się wyrobić...
17-08-2011, 11:25
Askar
Sylwia, mi też zawsze ściąganie starej masy wykluczało wyrobienie się w czasie. Jeśli będziesz mogła sobie pozwolić na większy wydatek, to polecam zakup frezarki, u mnie to pomogło :)
17-08-2011, 12:03
Sylwia87
Cytat:
Napisał Askar
Sylwia, mi też zawsze ściąganie starej masy wykluczało wyrobienie się w czasie. Jeśli będziesz mogła sobie pozwolić na większy wydatek, to polecam zakup frezarki, u mnie to pomogło :)
Ja już miałam kupować frezarke od koleżanki za grosze, ale stwierdziłam, że jak na razie to nie ma sensu, bo jak robię paznokcie 3-6 razy na miesiąc to to mi się póki co nie opłaca. Niedługo chce się trochę rozreklamować, może będzie więcej klientek, więc może wtedy. W sumie dużo osób pytało mnie czy zrobię im paznokcie, ale odmawiałam, bo się cykam... Mam tak po jednej klientce, której za cholerę żel nie chciał się trzymać, dopiero po czterech poprawkach powiedziała mi, że żel jej po prostu odpada w całości. I jakos tak się zraziłam...
17-08-2011, 18:40
edytakon
eee to jedna na 1000 tak bedzie miała... tak nie mozna sie zrażać :) glowa do góry, frezarka skrócila moj czas o pol godziny i teraz juz niewazne czy nowe czy uzupelnienie w 1 godz się zmieszcze :)
17-08-2011, 19:41
Sylwia87
Cytat:
Napisał edytakon
eee to jedna na 1000 tak bedzie miała... tak nie mozna sie zrażać :) glowa do góry, frezarka skrócila moj czas o pol godziny i teraz juz niewazne czy nowe czy uzupelnienie w 1 godz się zmieszcze :)
Ładny czas... Ja taki osiągnę za 10 lat... Masz rację - po warsztatach u Evelyn biorę się do roboty :)
17-08-2011, 21:05
RedSunset
U mnie jest to zależne od stylizacji...Wiadomo, im dłuższe i bardziej zdobione paznokcie tym więcej czasu mi to zajmuje. Ale np ostatnio zrobiłam paznokcie (te które w metamorfozach wstawiłam) -ogryzki- w 2,5 godziny. Wiem że długo, ale porównując np do ubiegłego roku robiłam ok 3-4 godziny. więc jest znacznie lepiej :D
Sama się zdziwiłam że zajęło mi to tylko 2,5 godziny i od razu się lepiej poczułam :D Czyli jest dla mnie jeszcze nadzieja :D
Problem mam niestety z przygotowaniem pazurka i z podkładaniem i docinaniem formy:/: Tzn, zajmuje mi to bardzo dużo czasu... Staram się strasznie dokładnie przygotować płytkę i dosłownie IDEalniE podłożyć formę, po 10 razy docinam itd, i przez to tracę czas... Ostatnio 40 minut tylko na to poświęciłam ;(
Ale moim zdaniem to wszystko jest kwestią wprawy...Gdybym robiła pazurki codziennie a nie 2-3 razy w miesiącu to doszłabym do wprawy.
17-08-2011, 21:46
MartaOSz
U mnie rowniezzalezy od stylizacji
French czy brokatowe sredni 1-1,5 godz
Szpice wymyslane 2,3 - 3 godz.....
Juz mysle ze bardziej czasusobie nie dam skrócic ;)
18-08-2011, 12:54
emila
To i tak mega czas, jak bym była zadowolona żeby się wyrobić w 1,5 godziny z frenchem, a tak zajmuje mi to 2 h, z odnową 2,5 h:/:
18-08-2011, 20:37
Nena90
Ja na razie wolę nie patrzeć na zegar :(
Ale mam nadzieję, że będzie szło coraz lepiej i coraz szybciej :D
18-08-2011, 23:51
Sieciunia
Ja czesto jak robie nie patrze na zegarek. Czesto czytam, zeby pilnowac czasu, ale jak patrze jak sie slimacze to sie tylko denerwuje i stresuje i gorzej mi idzie. Patrze na koniec roboty ile mi zeszlo :P
19-08-2011, 10:43
lukasiatko
Ja ze zdobieniem robie 2 godz ,a zwkly french do 1,5 godziny ...Znam taka co robi 45 mn:wow:tylko ,ze zapiernicza akrylem ,jednak zel potrzebuje wiecej czasu .
19-08-2011, 16:21
ducek07
Ze zdobieniem robiłam robiłam swojej siostrze koło 4 godzin, a bez 2-3. Nic i tak chyba nie przebije tego jak swojej koleżance robiłam paznokcie 7 godzin :leze: wszystko przez to, że papierki (to się chyba nazywa forma :D ) się nie kleiły ;/ Ale teraz mam inne i o wiele szybciej praca idzie ;)