je etz nie jem pieczywa,makaronow,ziemniakow,ale juz mi sie nudzi,zwaze sie w przyszlym tygodniu to zobaczymy
Printable View
je etz nie jem pieczywa,makaronow,ziemniakow,ale juz mi sie nudzi,zwaze sie w przyszlym tygodniu to zobaczymy
jak na razie widac efekty na suwaczku:D;)
tyle ze ja jem normalnei chleb, makarony i zimniaczki :D `:P
:szczena: to chyba masz super przemianę materii:D albo juz nie wiem co:P:D
no co ty - super przemiana materii u mnie?? --> ODPADA!!
po prostu:
odstawilam slodycze
jadlam 3 posilki dziennie + owoc/ jogurt kolo 17 bo tak jakos mi pasowalo meidzy posilkami :]
duzo wody
odstawilam herbate
jedna kawa parzona bez mleka(2, potem1 łyżeczka cukru)
sok/owoc(jak pisala zyza) 1h przed/po posilku
cwiczylam ale TYLKO 8 min abs i 5 km na rowerku
oprocz tego... w jeden weekend mialamkryzysik i zjadlam pol kilo biszkopcików:P
a teraz sobei robie przerwe bo mam MEGA CHCICE NA SŁODYCZE i codziennie ciut podjem:] ale tez nie bede przesadzac zeby mi kg nie wrocily :] za tydzien kontunuacja :)
---------- Dodano o godzinie 22:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:27 ----------
aaa i jeszcze staralam sie smazonego nie jesc.. tzn - moje starania nei byly jakas katorga bo ja z reguły nie lubie smazonych rzeczy.. jak widze ze cos plywa w tluszczu to mi sie niedobrze robi.. bleeee
w ogole oszczedna jestem jesli chodzi o olej.
a ja oczywiście swoje- że to głownie dzięki cwiczeniom:D:D:D
gratulacje oczywiście:) ja jutro pojutrze wracam do normy to sie waże (tak to opuchnięta jestem)
musze wytargac swoje koromyslo i cwiczyc i cwiczyc:D na razie na sama mysl boli mnie glowa:]
---------- Dodano o godzinie 11:36 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:34 ----------
aha i na mega chcice na slodycze biore chrom+ firmy naturell
jestem w szoku szklanka soku przed posilkiem przeciez to bomba kaloryczna
ja sie dzis zważyłam i klapa, przez te kilka dni mi znowu waga do góry, to jakaś ściema:), 64 waże (pewnie za dużo podjadałam wieczorami),za to z centymetrem się polubiłam, bo mi mniej pokazało o 2cm, cała oponka:) nie ma co czas zacząć intensywniej ruch uprawiać.
kasiasss dymcia poszła moim tokiem myślenia...
godzine przed posiłkiem mozna wypić
np. jak wypijesz sok tuz przed obiadem organizm zajmie się spalaniem fruktozy a cały obiad pojdzie wiadomo gdzie :D
mozna pic soki byleby nie na późny wieczór bo to sie odkłada jak słodycze ani na pól godziny przed jedzeniem i 1,5 po jedzeniu...
kalorie kaloriom nierówne bo to wszystko zalezy od WCHŁANIALNOŚCI!!!!!
bo organzim spala to co mu najłatwiej czyli cukry
dlatego głupota jest liczenie kalorii, oczywiście nie mówie że sa nie ważne bo jednak paczka chipsów to jakies 700kcal ale o rodzaj pożywienia
jak najmniej przetworzone czyli np. musli tez nie do końca jest dobre bo to wysoko przetworzony prpdukt... im coś bardziej zmodyfikowane tym gorzje dla organizmu...
A widzisz dymcia że nie musiałaś sobie odmawiać wielu rzeczy?
magia co nie? ja oczywiście tez jestem za ćwiczeniami :D
no i jesli mamy z czego chudnąc to na początek porzucic ziemniaczki, chlebiki makarony...
a potem starym systemem Mniej Żreć i od razu efekty są :D
a wiesz kasiasss dlaczego chudniesz? bo organizm do przerobu mięsa potrzebuje dużo więcej energii czyli kalorii i dlatego sie spala... a wiesz o tym że w tym procesie spalania takze powstają węglowodany bo w takiej własnie postaci organizm jest w stanie to spalić?
mam nadzieje że komuś pomagam tymi radami ale posłuchajcie czego wasze organizmy potrzebują i wtg własnego trybu życia można dopasowac sobie dietę...
ps. bez kitu ja chyba pójde studiowac dietetykę taka się stałam przemądrzała :D hahahaha
studiuj,ja liznelam troche w medyku i nikt mnie nie przekona ze picie soku na diecie odchudzajacej pomaga,ani soki ani owoce takie jak winogron czy banan nies a wskazane z powodu wysokiej kalorycznosci,to tak jak slodycze mimo ze cukry proste i zlozone to roznica,ja uwielbiam slodycze wiec bedzie mi ciezko,ale jak uda mi sie schudnac to i tak wprowadze u mnie slodkie tylko raz w tygodniu bo znowu bede jak szafa
ja sie z kasią zgodzę, zyza jak będziesz po kilku porodach podejrzewam że tez zmienisz zdanie ;) cudów nie ma, bo dzieciach ciało się zmienia i tyle. wcale ci się kasiu nie dziwie że chcesz zrzucić raz a dobrze i potem już trzymać i domyślam się że to nie jest proste i trzymam kciuki:*
dzieki,wasze kciuki beda mi potzrebne,widze juz ze bedzie ciezko,jakies 10 lat temu schudlam 30kg,poszlo ladnie a teraz,starosc nie radosc:D:D:D
kilka razy pisałam z Wami o odchudzaniu ale jakoś nikt nie chce nawiązać ,że mną rozmowy:(( przykro mi:(
jestem na protal już prawie 1 miesiąc,schudłam 3 kg,dla mnie to mało,inni chudną da 1ooo cal w tym samym czasie jeszcze więcej jedząc w miarę normalne posiłki.
Ja byłam przeciwniczką tej diety,ale zmusiła mnie sytuacja otóż jutro mam wesele w rodzinie i dlatego musiałam schudnąć żeby jakoś wyglądać.
Uważam ,że nie jest to dobra dieta,za bardzo obarcza nerki,ale jak ktoś zupełnie zdrowy to może spróbować:)
Uważam podobnie jak Kasia ,czym człowiek młodszy to łatwiej mu schudnąć!
Też mam dzieci ,jestem po medyku i stara w stosunku do innych dziewczyn.
stara to ja jestem moja droga,mam nadzieje ze przyslesz zdjecie z wesela,ja bylam na zabawie a teraz czekam ze jeszcze spadne pare kilogramow bo idziemy na walentynki,fajnie by bylo poczuc sie szczuplejsza:D
Kilka dni temu pisałam ze waże 77 kg dzisisj staje na wadze 75,8 :) Wiem że to jeszcze za wczesnie...:skacze:
fajnie,ale im waga bedzie mniejsza,mniej bedzie ubywalo,niestety:/:
no to będziemy się teraz sprzeczać która z nas stara hihihi:*
obie będziemy laski Kasiu zobaczysz:good:
Cycuszko pierwsze polecą niestety :(
Dziewczynki ja jestem przed 30-ka i jest bardzo ciezko zrzucić ale nie ma zmiłuj się, zebym na siebie spodnij nie mogła kupić wrrr;(
a próbowałyście ddiete Dukana? moja siostra schudla 7kg w 2miesiąca, jest to dieta białkowa troszkę monotonna z poczatku ale mozna sie przyzwyczaic:) naprawdę polecam:)
natka dziewczyny cały czas mówia o tej diecie dukana.... czyli dieta protal :D
kasiass nie czytasz ze zrozumieniem...
ja nie powiedziałam że sok POMAGA odchudzać, w którym miejscu ja to napisałam?
wogole nie czytasz tego co piszę tylko pobieznie przelatujesz bo jestes nastawiona na diete dukana
i tym bardziej jako przedstawicielka medycyny irracjonalnie zachowujesz sie zachwalając ta diete mając pojęcie jak ona może zaszkodzić...
a ja powtarzam po raz setny ja nie namawiam do diety jednorazowej ja namawiam do stałej zmiany sposobu zywienia i problem znika...
a z ta dietetyka to był żart więc nie bądz Kasiu uszczypliwa bo mimo wszystko zyczyłam ci powodzenia w diecie...
a co do moich diet to uwierzcie mi że może dopiero po ciązy się przekonam ale ja nie mam tak łatwo jak wiele dziewczyn ja zawsze miałam conajmniej 10kg nadwagi ZAWSZE
więc wiem o czym mówię...
i wiem jak cięzko zrzucić kilogramy bo moja waga od paru lat wacha sie od 65 do ostatnio 90...
dopiero jak usiadłam, poczytałam co nieco, posłuchałam faceta który wiedzą potrafi zgromic nie jednego lekarza w sprawach diety i takim sposobem odchudzam zdrowo swoje klientki :D
---------- Dodano o godzinie 15:26 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:24 ----------
ps. moja mamusia ma 52 lata i moim spsobem żywienia chudnie rewelacyjnie, klientki tez mam wiekowe :D
kto juz spróbował ten sie przekonał że jednak zdrowa dieta daje efekt i oczywiście ćwiczenia :D
Zyza ja nie zartuje z ta nauka,nigdy nie jest za pozno,i jesli chce sie zajac zoladek przed obiadem to nie sokiem tylko woda,nie wazne jaka diete stosujemy,najwazniejsze ze osiagamy cel,ja tez z checia wolaalbym diete bez wyrzeczen,np.taka w ktorej moglabym zajadac sie moimi ukochanymi chruscikami czy paczkami,moze ktos zna taka diete
no ale Kasiu przeciez ja o tym pisałam że żadnych płynów przed jedzeniem tak? i dymcia napisała że godzine przed jedzeniem piła sok tak? że jesli ktos musi wypić to 30 min przed jedzeniem a dopiero 1,5 po, tak?
przeciez ja pisze to co ty KAŚ :D
---------- Dodano o godzinie 16:04 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:01 ----------
acha a co do diety opartej na pączkach mam koleżankę która je tylko słodkie przewaznie i niestety prze dzajściem w ciąze lekarz kazał jej się odchudzać :D tak więc chyba jeszcze nikt nie wymyślił diety pączkowej :D hahahaha :D
ale widziałam kiedys dietę czekoladową nie czytałam jej i jestem sceptycznie nastawiona do monotematyczności ale sie usmiałam co nie miara...
bo żeby samo kakao ale tam coś było tego typu jak koktajl z kakao :D
ehehe kasia wiesz co nie wiem czy pisałam, kiedys przez 3 dni jedzenia tylko tłustości schudłam i to kilka kilo:)
Asiu czyżby dieta Kwaśniewskiego?