Czy wiecie może czy lakiery żelowe można rozrzedzać? A jeśli tak to czym?
taki preparat ma firma nsi nazywa sie polish pro renew - jest to srodek rozcienczajcy żellakiery , przywraca płynnosc żelom ,ale niestety nie wiem jaki jest w połaczeniu z innymi firmami :huh:
03-12-2011, 22:47
Kasia1407
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Hej dziewczyny przeczytałam cały wątek ale nic nie znalazłam o tym co mnie interesuje. Mam hybrydki z Harmony i ciekawi mnie w którym momencie mogę zdobić jej farbkami. Nakładam bazę później kolor jeszcze raz kolor i top i na końcu przemywam i moje pytanie czy po drugim nałożeniu koloru mogę przemyć clinerem pomalować farbką i później top czy jak to zrobić bo powiem szczerze,że nie mam pojęcia.
04-12-2011, 09:15
Rosa250
Przepraszam, że jeszcze poruszam ten temat wiem, że było już wcześniej pisane, ale chciałabym się upenić czy dobrze zrozumiałam: zamiast cleaneru, który jest o wiele droższy, można używać do przemywania lakierożeli (ja mam z LNC) środka do do mycia urządzeń optycznych,głowic magnetycznych, napędów sprzętu audio-video, czyli alkoholu izopropylowego?
Rosa250 dobrarada poleca do rozcięczania lakierożeli ten sam środek co jet do rozcieczania zwykłych lakierów, ale musi być beztoulenowy, ja rozcieńczyłam tak 1 lakierożelik i jest ok.
Alkohol izopropylowy to dokładnie ten sam preparat ;) (do mycia głowic itp.)
Kasia1407 ja po bazie i 2 warstwach koloru od razu maluję od razu farbkami i na to nabłyszczacz,albo można ( ja po bazie i 2 warstwach koloru i przemyciu lub tylko odpyleniu) lekko zmatowić polerką i malować, na to nabłyszczacz. Ja nie pracuję na Harmony, ale na innych- mam chyba z 6 różnych firm;)
04-12-2011, 10:00
Blondyna_1988
Lacco póki co posiadam, jednak na drugi dzień mam odpryski... Tobie się trzyma dłużej ten lakierożel?? Może coś źle robie, w końcu dopiero zaczynam :)
04-12-2011, 10:03
Elizabeth76
Cytat:
Napisał jumpi
Rosa250 dobrarada poleca do rozcięczania lakierożeli ten sam środek co jet do rozcieczania zwykłych lakierów, ale musi być beztoulenowy, ja rozcieńczyłam tak 1 lakierożelik i jest ok.
jumpi mozesz dać linka do tego , bo nie moge znalesc ;)
P.S juz znalazłam :D
04-12-2011, 11:18
Joanna Szeremeta
jumpi, rosa - planując już zakup alkoholu izoprpylowego znajdźcie sobie taki, który będzie możliwie najbardziej oczyszczony a nie taki zwykły chemiczny używany w przemyśle.:P
Tak, przynajmniej się staram. A możliwe, że robię to źle... :) Może ktoś potrafi mi to dokładnie wytłumaczyć? :)
05-12-2011, 21:04
Askar
Dziewczyny, na targach w Bdg. kupiłam lakierożel (na własny użytek), był okropnie tani i trochę się wahałam, czy jakościowo będzie przynajmniej dostatecznie dobry, ale kosztował 9zł za 5ml i się skusiłam. Pazurki malowałam w niedzielę tydzień temu i tylko finishem otuliłam wolny brzeg a trzymają się do dziś (a muszę przyznać, że nie oszczędzam ich w pracy). Broń Boże nie jest to żadna reklama ;) ale naprawdę nawet finish się nie ściera i ładnie błyszczą.
Nie wiem jak inne ich produkty ale myślę, że te lakierożele nie są tragedią pomimo braku możliwości porównania ich przeze mnie z lepszymi firmami.
Szkoda tylko, że na stronie mają tak okropnie przedstawione kolory :/: http://stylizacja.co/
Słyszałyście kiedyś o nich?
05-12-2011, 22:26
asia
ja sie na targach obkupilam w ef i ra, takie sylwestrowo jsienne kolory :D:D:D
a te co pokazujesz wygladaja spoko, ale jedyna metoda zeby ja sprawdzic to nimi zrobic..nie slyszalam o nich
06-12-2011, 20:03
białaaaa
Cytat:
Napisał białaaaa
czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat hybryd z sun flower jakąś opinię ??
ponawiam pytanie
07-12-2011, 09:25
Ignorantka
Cytat:
Napisał Askar
Dziewczyny, na targach w Bdg. kupiłam lakierożel ... Słyszałyście kiedyś o nich?
Moja koleżanka robi sobie paznokcie tymi żelami u kosmetyczki. Wytrzymują 3 tygodnie bez odprysków ...jest tylko jeden problem - nie dają się odmoczyć. Kosmetyczka spiłowuje je. Ciekawa jestem jak u Ciebie będzie ze zdjęciem. Koniecznie daj znać.
07-12-2011, 14:33
KingaKulewicz
Zaczęłam testować właśnie dzisiaj na sobie w całości z SF. Klientce zrobiłam tylko bazą/topem kolor z innej firmy i trzyma się jej już drugi tydzień. Jak chodzi o ściąganie nie wiem, ale może zależy to on metody nakładania.
08-12-2011, 14:05
elzbieta
Witam,a ja mam problem z gelack z firmy IBD . Mianowicie warstwa bazowa jak by nie do konca sie utwardzala i pozniej gelack sie na niej sliska i obkurcza . dopiero druga warstwa troche lepiej kryje pazurka. Czy zna ktos moze z IBd i moze sie wypowiedziec? Jednej klientce nawet po tygodniu odpadly 2 paznokcie a zabezpieczylam wolny brzeg paznokcia. Czy jest na to jakas rada? A zna ktos chybrydy czy gelack z firm alessandro czy z Opi? Jak one wytrzymuja?
08-12-2011, 14:47
Askar
elzbieta, poczytaj temat dokładnie, gdzieś już tu było o ślizganiu się koloru na bazie. Ktoś chyba radził po utwardzeniu "ściągać" śliską warstwę czystym pędzelkiem, ale nie jestem dokładnie pewna.
08-12-2011, 15:53
DiamondShine
chyba wtedy mozna przetrzyc suchym wacikiem baze troszke zeby tak sie kolor nie slizgal czy rolewal co nie?
a ja mam pytanie dzis robilam hybrydki potem zdj wstawie i na jedym pazurku mi takie hmmm nie jest to pęcherz tylko takie ciupi cos jakis tozek taka kuleczka nie wiem czego?
08-12-2011, 16:37
asia
albo powietrze albo za duzo hybrydy najprawdopodobniej. ew pyłek z piłowania
08-12-2011, 22:31
Evelina.J
POMOCY
Ja ogolnie jestem zelowa a akryl narazie tylko zdobienie....
Zadzwonila dzis kobitka powiedziala ze ma akryle wzgladajace jak szpadle :haha:. Chce zebym jej skrocila na migdalki i pomalowala hybrydowzm lakierem. Powiedzcie czy moze byc hybryda na akryl? Mam GellaQ SunFlower.
08-12-2011, 22:45
Chocolata
Może i to jak najbardziej i powinno się nawet dluzej trzymać:)
08-12-2011, 23:38
barbara_kawka
Evelinko oczywiscie ze moze;) ale na akryl zaproponuj Pani tansza wersje ;) po prostu uzupelnienie zelem ;) ... juz masz nastepna stala klientke , czuje to ;)
09-12-2011, 08:32
Evelina.J
Dzięki kochane bo miałam stracha tak bez upewnienia zrobić tak.
O 9:00 przyjdzie :) Mogę wykonać prace bez obaw dzięki wam :)