Odp: Frezarka- nie taki diabeł straszny...
Cytat:
Napisał
karolaaa20
Witam, mam problem z frezarka JD 700a właściwie z wymianą freza. Kupiłam ja we środę. Pani od której kupowałam powiedziała,ze frezy wymienia się na kluczyk. W zestawie nigdzie nie było dodanego takiego kluczyka, no niby w instrukcji jest narysowane użycie kluczyka ale ja zupełnie nie mam pojęcia jak to zrobić. Jedyne co odkryłam to to że dolną część rączki(tą przy kabelku) da się odkręcić i wyciągnąć cały silniczek i tyle. No i górną część rączki się ta ruchoma fioletowa można przekręcać i wtedy ta część z frezem albo się rusza albo jest zablokowana. Ale tego bolca nie da się wyciągnąć ... Wie ktoś jak to się robi ? Bo chciałabym już móc z niej korzystać.... :(
Kochana właśnie ta górna cześć przy rączce prawdopodobnie srebrna błyszcząca jest do przekręcenia Spróbuj wziąć frezarę w prawą dłoń, a lewą dłonią mocno przekręć tą srebrną część w dól, nie bój się, aż usłyszysz pyknięcie i zobaczysz , że tu gdzie jest frez zrobił się luz i frez można wyjąć, czyli dziurka się poszerza . Włóż drugi frez i zrób to samo tylko w drugą stronę.
dzisiaj sobie majsterkowalam, jadąc raz z całym ekwipunkiem wykapal mi troche liquid na pojemniczki te plastikowe z akrylem kolorowym i wtopa... nie da sie odkrecic, zasklepilo sie w jedna calosc... jedyna rada, frezara... zrobilam piekna dziurke przez ktora wysypalam puder, niestety... pudelko mi sie roztopilo przy tym wszystkim i obkleilo frez....:D niestety nic sie z nim juz nie da zrobic:/
Hej mam pytanko
ma ktoras z Was ta frezarke?
FREZARKA 30TYS obr LCD SUPER CENA PROMOCJA!!! (1835017612) - Aukcje internetowe Allegro
jak sie sprawuje ? jakie frezy najlepiej kupic?
Hey SZTYNKA dzieki za odpowiedz, tylko że juz się skontaktowałam z Panią od której kupowałam ją i ona do mnie przyjechała, o dziwo ona też tego nie umiała zrobić i zabrała ją , żeby odesłać gdzieś tam do serwisu... Także czekam aż wróci... Spróbuję tak jak mi doradziłaś :P Dziekuję :)
ja się już swoją nówką nacieszyłam :-/ nie ma co jednak kupować taniego g...a :/
Ja już wiele razy kupiłam wirtualnie jakiś szit, bo taniej. Teraz kupiłam tam gdzie jest sprawdzone, wolałam dopłacić nawet te 3 czy 4 dychy, choć i tak była spora promocja i jak na razie działa ekstra. I wcale JD 700 nie jest za słaba do pediksa. Na razie robiłam na zwyklych małych nakładkach jednorazowych, bo nie wiedziałam o tym nośniku do tych kapturków. W najbliższym czasie sobie dokupię.
ja musze sobie kupic frezarke jakas taka na poczatek niedrogą oczywiscie :) bo fajna sprawa... i naprawde ciezko mi sie zdecydowac.. bo czytam i czytam to forum i co stylistka to opinia :( takze musze chyba zaryzykowac i cos kupic
Jak na moje to one sa jedne i te same, tylko albo jest biala albo rozowa albo maja wiecej bitow ;)
witam
moze ktos umiesci sonde ktora frezarke wybralam i jestem zadowolona:
jd 500
jd 700
jd 800
niestety nie mam takich umiejetnosci:przytul:
ankiety mogą dodawać tylko admini i moderatorzy :) wystarczy przejrzeć temat i dziewczyny piszą o tych typach frezarki - wszystko zależy od ilości pieniążków w portfelu i potrzeb :)
przeczytalam caly watek i zdania sa podzielone niektore z was np zachwycaly sie jd 500 a pozniej np sie psula
dlatego prosilabym o sonde
z ktorej frezarki jestescie zadowolone, na pewno zilustrowaloby to wasze opinie :kwiatek:
Ja powiem tak - mam JD500 i ogólnie jestem z niej zadowolona (mimo, że szwankowała mi parę razy), ale używam jej w zasadzie tylko dla siebie raz, góra 2 razy w miesiącu. Jednak z tego, co wywnioskowałam z tego tematu i z rozmów z dziewczynami prowadzącymi salony, to jeśli jest taka możliwość finansowa, lepiej kupić coś mocniejszego, żeby później np. pedi robić, no i żeby ogarnęła ilość klientek, jakie się ma :)
Bardzo długo szukałam frezarki i postanowiłam kupić na start coś niezawodnego,żal wydawać kasę na sprzęt awaryjny,w rzeczywistości więcej się traci niż zyskuje(nie mówiąc o nerwach). Zainwestowałam w promed 2520
Frezarka PROMED 2520 : : Frezarki : Urządzenia kosmetyczne : Wyposażenie salonów kosmetycznych - Splendore.pl
powyższy link tylko dla przykładu,osobiście nie polecam tego sklepu,mają dość drogo i dużo liczą za wysyłkę
W skrócie powiem że jestem baaaaardzo zadowolona i za nic na świecie nie zamieniłabym jej na inną,idealnie radzi sobie z pedicure,rączka w ogóle się nie nagrzewa(po kilku godz pracy jest zaledwie ciepła)frezy bardzo łatwo sie wymienia twist lookiem,przy ściąganiu żelu wykorzystuję jedynie połowę jej możliwości....dla mnie długo pozostanie nr 1
PARAMETRY
moc-40W
obroty-0-20 000/min
zmiana obrotów/right-left
Z czystym sumieniem polecam,warto zbierac kasę,kosztuje ok 1250zł
Oh dziewczyny przeczytalam posty od poczatku i mam metlik co kupic...............JD500 poleca najwięcej z Was - ale okazuje się, że są także bardzo wadliwe.........hmmm..cena tez ma znaczenia.a co powiecie na temat takiej:
FREZARKA Promed 520 + ZESTAW TIPSY ŻEL AKRYL (1927746913) - Aukcje internetowe Allegro
lub jesli mam rok gwarancji i robie 4 klientki miesiecznie to taka da rade:P
IMPROVED OVERHEAT & VIRBATION ELECTRIC NAIL DRILL -#800 | eBay
nie ma podanej mocy...........
---------- Dodano o godzinie 04:36 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 04:15 ----------
Ojej ta mnie urzekla - malutka i az 65W!!!
Profesjonalna Frezarka SD-30 Sonobella - bordo :: dobrarada
ostatnia ma najlepsze parametry - i moc i obroty :) i sprawdzone źródło :)
Juz mi sie snila wczoraj w nocy - ta ostatnia hihihihi :))))
Weź pod uwagę, że w tej chwili nie jest ona dostępna ;)
Zauwazylam od razu, ze nie jest dostepna - ale juz napisalam maila i zobaczymy - jestem dobrej mysli - prawo pozytywnego przyciągania :):skacze:
Mhy, w takim razie trzymam kciuki i daj znać jak poprzyciągałaś ;)
dziewczynki nie wiem czy którejś z Was sie przyda,ale czesto w tych naszych frezarkach-"J...." psuja się rączki a tu właśnie link do samych rączek.
RACZKA DO FREZARKI uniwersalna jd-700 ,500,288 itp (1924006278) - Aukcje internetowe Allegro
Dziewczyny, proszę :help: doradźcie mi, którą frezarkę kupić ?
FREZARKA Promed 2030 TIPSY ŻEL AKRYL PEDICURE (1924530443) - Aukcje internetowe Allegro
FREZARKA XENOX NAIL 35K KAPTURKI I KURIER GRATIS! (1909927135) - Aukcje internetowe Allegro
Będzie mi potrzebna do manicure, pedicure i do stylizacji żelami. Mogę przeznaczyć na frezarkę 1400 zł, może macie inne sprawdzone propozycje??
Za odpowiedź z góry dziękuję :kwiatek:
monitka, obroty w obu takie same, ale druga ma większa moc :) więc chyba wiadomo już którą wybrać ;)
Witam.Dziewczyny,potrzebuje frezarke na wlasny uzytek max 2 razy w miesiacu.Duzo sie naczytalam o waszych sprawdzonych produktach ale ja mieszkam w niemczech i tutaj nie ma takich ja Wy polecacie.Znalazlam cos i mam nadzieje ze mi cos podpowiecie o tych ktore wam pokaze.
Nagelfräser Nagelschleifer Fräser Feile Nagelstudio #6B | eBay
Profi Nagel Fräser Maniküre Pediküre Nagelfräser Set | eBay
Jeszcze mam taka tylko nie wiem czy ona nadaje się do pazurków
http://www.ebay.de/itm/XENOX-SGX-MHX...item415e241777
Myslę, że ta z pierwszego linka w zupełności wystraczy :)