nataszko który silikonowy konkretnie daj linka proszę :) i dziękuję :przytul:
Printable View
nataszko który silikonowy konkretnie daj linka proszę :) i dziękuję :przytul:
a ja mam problemik ponieważ zauważyłam ze żółknie mi biały żel. tzn jak klientka przychodzi na odnowę to on jest jakiś szary żołty. taki brzydki . i sama niewiem czego to wina, bo próbowałam różnych białych już i to samo. więc może to wina cleara lub nabłyszczacza?
to chyba nie ten temat.. chyba że używasz silcare? ale o tym nie wspomniałaś..
jaki dokładnie masz nabłyszczacz ?
obstawiam, że może to być jego wina.. ja też szukam obecnie innego bo mój strasznie żółknie po wizycie na słoneczku.. ;/
używam produktów silcare a nabłyszczacz mam exellent
Nabłyszczacz exellent raczej nie zołknie. Podejrzewam że to wina białego żele. Ja mam dwa różne białe z silcare i po dłuższym przetrzymaniu w lampie żołkną. Może słonko lub solarium zadziałało na nie tak samo. Nałoż sobie na tipsa troche białego żelu, włoż do lampy na 6 min a potem porównaj z tym w słoiczku.
MURKA przepr że tak późno odpisuje ale zalatana jestem...
Exellent Easy Vanish Clear - Nails Silcare
Ostatnio siostrze zrobiłam żel na jej cieniutką płytke no i po dwóch tyg miała mega zapowietrzenia... odpiłowałam powietrze, uzupełniłam tym clear i od tyg zero zapowietrzeń.
Ech byłam dziś w sklepie stacjonarnym w ZG i wykupili mój ulubiony nabłyszczacz :(
jeśli chodzi o biały żel z Silcare to ja polecam white angel z tych żeli :
Base One Color Gel - WYBIERZ KOLORY - Nails Silcare
odkryłam go dzięki Anikol i dobrze mi się nim pracuje :)
nie zauważyłam żeby żółkł, szarzał itp. cały czas pięknie wygląda :)
no tego białego akurat niemam. ale w najbliższym czasie zakupię skoro polecacie.:) a co do trzymania za długo to raczej nie bo jak klientka ode mnie wychodzi to jest ok. dopiero po ok 3-4 tygodni wygląda ten french nieciekawie
czasami produkty wpływaja na nabłyszczacz , mnie Excellent zbrązowiał u koleżanki- twierdzi że nic nie robiła tzn zero farby do włosów ale jakos nie wierzę bo sama sobie równiez nim nabłysczam i nic się nie odbarwiło u mnie. Więc to zależy od traktowania pazura ;p
Mi właśnie ten white angel żółknie w lampie po dłuższej chwili. Jak robiłam każdy palec osobno a klientka wkładała na zmiane do lampy całą rękę to przy piątym pazurku ten pierwszy juz był mega żółty :( jakoś nigdy nie kazałam wkładac klientkom pojedynczo po pazurku, oczywiście oprócz kciuka. Poza tym jak potem grzeje clear i nabłyszczacz to czy biały i tak nie zżółknie? Czy warstwa cleara go chroni?
ajda***pazurki mi nie chodziło o to ze ty za długo trzymasz ten biały w lampie tylko o to że moze potem klientka idzie na solarium np albo na słońcu dużo przebywa i to "dobija" tego frencha tak samo jak by sie w lampie przetrzymało. A silikonowy nabłyszczacz faktycznie może chłonąc jakieś substancje typu farba do włosów, balsam brązujący...skrobanie młodych ziemniaków itp. Może spróbuj go pociągnac na koniec jakims top coat z uv. Ja zawsze przy frenchu tak robie bo uv wybiela frencha a ten nabłyszczacz silikonowy nie ma sam takiej poświaty.
czy ktoś może sie wypowiedzieć jak z trwalością tych nowych hybryd w użytkowaniu? jak z kryciem? mozna gdzieś obejrzeć kolory na wzorniku?
trwaloć to 1,5 do 2 tygodnii a kolorowka jest na allegro bo silcare ma swoj sklep na allegro tam maja wstawiona kolorowke ktora w 100% odpowiada kolorom w buteleczkach .onii czyli Silcare zmieniali tylko troche wizualnie butelki i zanim je zmienili to pusczali w sklepach stacjonarnych po 11 zl na allegro dalej maja taka cene wiec warto a kolor po 1 razie idealnie kryje.
szkoda,że z trwałością tak kiepsko.
chodziło mi konkretnie o te nowe hybrydy, na allegro są w starej wersji i dostępne tylko 24 kolory i kolory nie są pokazane na wzorniku, nowych kolorów jest więcej , jak ktoś przetestuje nowe hybrydy niech da znać
dziewczyny sorry ze napisze tu o innej marce ale np Ins trzymają sie na bazie z Harmony , wiec moze i warto polaczyc hybryde Silcare z Gelishem ? Trzeba kombinowac.
Silcare ma boskie kolorki, wiec jak mi otworza w koncu stacjonarny to bede kupowac :skacze: juz sie doczekac nie moge.
I jak testowala juz moze ktoras hybrydy silcare z baza gelisha?? lepiej sie trzyma? kusi mnie bardzo ta cena na allegro 11zl za buteleczke ale chcialabym miec pewnosc ze jak polacze z gelishem to bedzie sie dluzej trzymal niz 1,5-2 tyg :P a sciaga sie je normalnie bez problemow? czy tak jak INS trzeba pilowac? :)
Dziewczyny ja nie kupuje bazy pod zadna hybryde uzywam zelu nablyszczajacego excellent easy vanish i poprostu mur beton wszystko sie trzyma;) jestem mega zadowolona.
Ja bylam dzisiaj u mnie w stacjonarnym sklepie Silcare :) i zakupilam kilka hybryd poniewaz mieli promocje za jedyne 5 zl :wow: co prawda tylko kilka kolorow ale wzielam :D za te cene to prawie jak za darmo heh no i teraz sie zastanawiam co mam zrobic z baza i wykanczajacym hmmm bo babka w sklepie mowila ze sama ma hybrydy nalozone i trzymaja sie jej juz 3 tyg... no i sie zastanawiam czy kupowac te baze z gelisha czy lepiej kupic z silcare? a i jeszcze jedno jak to z tym wykanczajacym? moge uzyc silcare czy musze miec baze i finish z gelisha? czy moge miec baze gelisha a finish silcare? no juz sama nie wiem hmmm..... pomozcie plis :thx:
ja tam mieszam;) baza niezmiennie gelish, ale topy różnie, albo silikonowy, albo gelish, albo mm i wszystko ok., ale chyba gelish najdłużej się błyszczy;)
za 5 zl wow jestem w szoku w poniedzialek zatem rowniez lece do sklepu Stacjionarnego i zobacze jak cena ale co najsmieszniejsze 2 tyg temu u mnie w sklepie stacj.rzucili cene 11 zl a tydz temu juz walneli 25 zl pomimo ze nadal byly to stare opakowania zobacze w poniedzialek jak tam cena jestem mega ciekawa.pozdr.
Kochane z tego co mi wiadomo nie będzie buteleczek z okienkiem :/:
Żele budujace mam z tej firmy i powiem wam że dla mnie są świetne :ok: hybryd nie próbowałam ale tez i mało hybryd robię.
Zosiu jakich żeli używasz?
Polecam clear-v :ok:
Kurcze zastanawiam się nad żelami silcare . Tylko ja lubię jednym żelem robić i naturalki i przedłużać. Znajdę taki żelik żeby się nadawał?