Odp: Kwiatki malowane metoda one stroke
Booooooooooooże jak ślicznie!
A mi coś nie wychodzą.. :(
Byłam ostatnio na warsztatach z farbek akrylowych i całkiem nie źle mi szło. A w domu jak siadam nad ćwiczeniami to dupa blada. :/ Nie idzie mi. Wydaje się mi, że to wina pędzelków (chyba są za twarde). Jakimi pędzelkami malujecie? Co polecacie?! Ja kupiłam u dobrejrady ANC Nail Art i nie za specjalnie mi pasują.
ja polecam od Madzi z spn Magik polecam są super
One stroke - zestaw pędzli - Spn-Magik.pl | Sklep internetowy SPN
i nie drogie
Pozdrawiam
Gosia
Cytat:
Napisał
syrena16
Hej wszystkim :) Jestem tu świezutka i jeszcze nie ogarniam wszystkiego hehe... podgladam prace i z zachwytu az brak słów. Od dwoch dni również próbuje sił zdobienia pazurków one stroke.. ale srednio mi wychodzi... niewiem co idzie nie tak :( mam te same pędzelki... ale jakos mi nie wychodzi...:(obejrzałam wszystkie filmiki z tego forum i ryczec sie chce :(
A Wasze prace sa takie cudne ze nie da sie oderwac wzroku :wow:
takk jak juz pisałam trzeba cierpliwości się nie zrażać;)) z początku zawsze wychodzą"pięknę"rzeczya później już tylko coraz piękniejsze;))Powodzenia:tuptup:
Kilerka, kazdy od czegos zaczynal. No stres... ja tez pedzlem rzucalam nie raz. I teraz cos tam maluje, ale przyznam szczerze ze to nie to czego bym chciala. No ale mistrzynia nie bede :P
Kto pędzlami nie rzucał :D niektórych do dziś nie mogę znaleźć ... :D
Ale ćwiczyć , Yt oglądać, fb i inspirację przeglądac i próbować :))
plusia zapomniałas dodac... na warsztaty jezdzic hyhyhy :)
Zyzuś no tak oczywiście , zapomniałam bo ja nie jeżdze:D
:) No tak macie racje... cwiczenia, cwiczenia i jeszcze raz cwiczenia.. :) szkoda tylko ze czasem brakuje mi cierpliwosci ;( No ale szybko sie nie poddam... bo w sumie nie po to wydalam tyle kasiurki zeby teraz odpuscic :D
Zyza no wlasnie warsztaty hehe :P mozna sie wiele nauczyc i pozniej szalec :D
Ja wrzucę kilka strołków
Na kolczykach
kolejny powód dla którego warto rzucać pędzelkami;))) śliczne;)
a ja takiego samotniaka na odczepne zrobiłam- już tak dawno nie malowałam farbkami acrylowymi, że myślałam- że zapomniałam jak to sie robi:)
O nie nie nie nie zapomniałas kochana :)
Z checią i ja bym takie chciała... ale poki co cwiczę... a swoich samotniaczkow nie wrzucam bo "śmich" na sali hehe :leze:
Plushak przepiękne kolczyki :love: Twoje malowanki to mistrzostwo :)
O kurcze ile propozycji pędzli.
Trafiłam tu dzisiaj po nieudanych próbach malowania kwiatków. Mam jeden pędzelek, który zakupiłam do żelu z modeny- niby naturalne włosie, ale ani tym ani innym - skośnym nie idzie.
Możliwe że problem tkwi w farbach. mam z wrażenie, że nawet jak dużo nałożę to zaraz się wyciera i nie kryje. :( W sumie tanie były- bo kupowane na uczelnie, ale np. biała, gęsta i normalnie kryjąca a tu zupełnie nie współpracuje.
Idę poszukam tu wątku z farbkami, może znajdę.
Ktoś wklejał takie- One stroke - zestaw pędzli - Spn-Magik.pl | Sklep internetowy SPN one są z naturalnego włoska? To serio są tanie pędzle? Kolejny wydatek widzę. Miałam nadzieję że dobre i tańsze dorwę ;)
Nie wiem jakie sa te z spn natomiast wiem że wiele osób poleca te
PĘDZELKI ZESTAW nr12/05-PĘDZELKI - ZESTAWARstyle - PRODUKTY DO STYLIZACJI PAZNOKCI
ja również pędzelki rozmiarowo są małe idealne na pazurki salonowe :)
pogubiłam kilka przy rzucaniu będe musiała je dokupić znowu :D
Cytat:
Napisał
Gorzkajakmokka
O kurcze ile propozycji pędzli.
Trafiłam tu dzisiaj po nieudanych próbach malowania kwiatków. Mam jeden pędzelek, który zakupiłam do żelu z modeny- niby naturalne włosie, ale ani tym ani innym - skośnym nie idzie.
Możliwe że problem tkwi w farbach. mam z wrażenie, że nawet jak dużo nałożę to zaraz się wyciera i nie kryje. :( W sumie tanie były- bo kupowane na uczelnie, ale np. biała, gęsta i normalnie kryjąca a tu zupełnie nie współpracuje.
Idę poszukam tu wątku z farbkami, może znajdę.
Ktoś wklejał takie-
One stroke - zestaw pędzli - Spn-Magik.pl | Sklep internetowy SPN one są z naturalnego włoska? To serio są tanie pędzle? Kolejny wydatek widzę. Miałam nadzieję że dobre i tańsze dorwę ;)
Ja mam te pędzeleczki... i są naprawdę fajne choc to we mnie lezy problem bo nie umiem malowac hehe... ale dzisiaj lampe malowałam :skacze::skacze::skacze: zeby nie cwiczyc na kartce... jak obfoce to wrzucę... ale jak dla mnie to tragedia w porownaniu z tymi wyzej ;) moze kiedys sie nauczę... a fabrki mam polycolor... pdobno tez dobre wiec na 100% problem tkwi w moim beztalenciu :]
...drobna podpowiedz Kilerko
... jeśli malujesz na kartce to zanim wymalujesz kwiatka pomaluj tło np na biało lub czarno potem dopiero wymaluj kwiatka.
- czemu? tu chodzi o absorbowanie wilgoci, dlatego zupełnie inaczej maluje się na plastiku a zupełnie inaczej na kartce która wchłania wodę.
Jeśli malujesz na plastiku lub innej powierzchni stałej zawsze delikatnie zmatuj powierzchnię- to sprawi że farba będzie sie ładnie przyczepiać do podłoża a nie ślizgać i rozmazywać.
I ostatnia podpowiedz- ustawienie dłoni i pędzla:
nie malujemy nim w położeniu długopisu!!!!!!!!
Pędzel łapiesz nisko w ustawieniu palców jak do pisania- jak to zrobisz to podnieś opartą o biurko dłoń na najmniejszym palcu- jakby dłoń była w zawieszeniu. To właśnie na tym palcu sprężynuje moja dłoń- potem dociśnij napełniony pędzel delikatnie i w zależności od jakości włosia mocniej lub lekko do kartki (plastiku) i przesuwaj pędzel.
Dla mnie na przykład najtrudniejszą rzeczą było opanowanie dobrej konsystencji farby- i sadziłam kluchy na podłożu .
A chodzi o to aby ładnie została jakby wtarta w podłoże.
Nie wiem czy to komuś pomoże ale .... spróbujcie:)
Powodzenia
Dodałam do ulubionych. O wiele tańsze= ja szczęśliwsza.
Chociaż po pierwszych próbach stwierdziłam, że najchętniej to kupiłabym samomalujące ;) widział ktoś takie może ;)?
---------- Dodano o godzinie 20:42 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:03 ----------
O kurcze, oglądam prace i napatrzeć się nie mogę! Cudowne te wasze kwiatki.
A czy wśród tych pięknych dzieł znajdują się takie, które powstały z rąk samouka? Trochę się martwię bo mam tyle wydatków, że nie wygospodaruję kasy na szkolenie z farbek akrylowych a na internecie jakoś ciężko dogrzebać mi się do filmików które by pokazywały zupełnie poruszające mnie dzieła. I tak dumam czy samo uparte ćwiczenie starczy :)
Ja jestem samoukiem :) troszkę chęci dużo cierpliwości i ćwiczeń i można :)
syrena16 Dziekuję za cenne rady :* napewno się przydały... to moje pierwsze one stroke na pazokietkach u znajomej zrobione raptem pol godzinki temu.. a i wczesniej cwiczyłam na lapie ale srednio wychodziło... narazie męczę motyw róży :D moze co z tego będzie :)
to moje próby:
Moim, nieprofesjonalnym okiem wydają się być super :) a powiedz, gdzie się uczyłaś, skoro piszesz , że to twoje pierwsze? Jakieś filmy polecasz?