Odp: Kwiatki malowane metoda one stroke
tu na forum dziewczyny pokazują wiele filmików z youtube i tak wlasnie zaczelam... najpierw na kartce ale niezbyt wychodzilo... pozniej na samotniaczkach az wreszcie na swoich i kolezanki... ktora uwielbia nowinki i daje mi eksperymentowac :) przejzyj kochana dokladnie stronke po stronce a znajdziesz kilka instrukcji :)
Na kursy w tech chwili mnie nie stac wiec muszę sobie radzic na tutorialach z forum :) i metoda prób i blędów :D
Dziękuję :piatka:! (mimo naciśnięcia i tak piszę przy okazji, mam nadzieję, że można :D i nie dostanę po pupie :)) Lecę w takim razie oglądać i od jutra trenować. Szukałam, ale chyba słabo, wybaczcie !
pluszak, Twoje kwiaty zamiatają mnie pod dywan, zresztą jak zwykle
killerka-super :ok:bardzo fajne strołkasie
Ja tez jestem samoukiem zaczynalysmy mniej wiecej razem z pluszakiem siedzialysmy po nocach i się zadaniowalysmy, piszac do siebie na gg na zasadzie: no to chodz teraz malujemy listki, a teraz tego kwiatka i pomimo często tych samych wzorow kazda z nas malowala troche inaczej :skacze:
pluszak mnie przeskoczyla ot tak, hop, siup i już piekne te swoje rzeczy robi:ok:
do kurowych moje sie nie umywaja ale co tam wstawiam fotke :D
Kura świetne pazurasy wstawiłaś :D fajne te malowanki. Elizabeth nie bądź taka skromna-śliczności :)
Kura pamiętne noce wspaniale spędzone dziękuje :) Własnie to jest piękne że każda z nas z czasem wypracowuje swój styl inny niż wszystkie :)
Ela to tak jak wszystko nie sie nie umywaja, sa sliczne i tak jak pluszak pisze-inne po prostu
Dzieqje Iraa:)
Oj pluszak, hyyyy, o jaa, ale to bylo wariactwo, ale szlifowalysmy warsztat:D
ja pracuję głównie na spn magik i czasami na indigo - zanim zrozumiałam na jakiej zasadzie to chodzi tez uważałam że to wina moich pędzli, a potem że mam kiepskie farby- postaraj się najpierw pooglądać tutoriale i zwrócić uwagę nie na obrazek który powstaje ale technikę trzymania i prowadzenia pędzla- czyli z jakim naciskiem osoba prowadzi pędzel, jak go trzyma w dłoni i jak tworzy mieszanki farb- zaufaj mi wstrzymaj sie jeszcze tydzień i zrób tak jak mówię - potem sama postaraj się zrobić podobne kwiatki- jak ci nie wyjdą i bedziesz nadal uważać że Twoje niepowodzenia są spowodowane złymi pędzlami to zawsze możesz na nie wydać kasę;) trzymam kciuki
Myślisz? Mam wrażenie, że coś nie gra. Albo farba jakby była za rzadka lub za mało napigmentowana. Szczególnie biała, albo pędzel, który szybko wysycha i zostawia jakby ślady. I to niezależnie od ilości nałożonej farby, pobranej wody itp. A w sumie pędzle i tak bym chciała kupić bo mam tylko jeden skośny i to taki jakiś mały :)
Ja powiem Wam z wlasnego doswiadczenia.
Dopiero po pol roku rzucania pedzlami i farbek w kat doszlam do tego np. ze pedzel musi byc odpowiednio namoczony. Tzn nie suchy a tylko lekko wilgotny. Trzeba to wyczuc samemu. Jak rozetrzec farbke zeby na paznokciu nie zrobily sie kluchy, albo jak rozetrzec farbke zeby kolory byly wyrazne a nie "wodnite". I tak na prawde kazdy ma swoja taktyke i ja chocbym chciala to nie napisze Wam jak rozetrzec czy jaki mokry ma byc pedzel. Kazdy ma inny sposob co do tego, kazdy maluje inaczej, jak komu wygodniej.
Natomiast musze zgodzic sie z Syrena. Grunt to dobre trzymanie pedzla i odpowiedni nacisk ! Od tego zalezy praktycznie wszystko. Musimy cwiczyc, bo jak wiadomo nic samo sie nie namaluje i nie zrobi :)
Tez zrzucalam wine na farbki, pedzle... Pedzle mam te same, farbki tez i cos jednak maluje. I sie da :D !! Takze brac sie w garsc i nie zrzucac wszystkiego na te biedne pedzelki czy farbki. Cwiczyc cwiczyc, technika jest istotna !
Gdy juz dojdziecie do tego jak malowac i zacznie Wam cos wychodzic, jakies kwiatuszki, listki to zobaczycie ze bedziecie przeszczesliwe.
U mnie ten proces trwal dlugo, a nawet bardzo i jestem zadowolona, ale to nie to co bym chciala ;)
Kazdy dazy do perfekcji. I ja tez probuje robic wszystko tak, by za kazdym razem wyszlo lepiej, szybciej, dokladniej...
Wytłumaczę się :) Ja tych samych akryli uzywam na uczelni przy malowaniu zagruntowanego kartonu i wiem, że tam też ich krycie nie powala - nie tylko moja opinia. Często i tam trzeba nakładać kilka warstw, dlatego też od razu pomyślałam, że to może być też ich wina. Poza tym ten pędzel który mam ogólnie mi nie podchodzi - jakiś jest dziwny. Czasami się lekko rozchodzi na dwie strony, dlatego też stwierdziłam, że kupię pędzle. A skoro mam wydać kasę to chcę raz a porządnie, stąd moja proźba w doradztwie :)
Gorzka temat o farbkach jest. Wiekszosc wydaje mi sie ze stosuje POLYCOLOR :) w tym i ja.
pedzle wg uznania :) ale nie moga byc za twarde.
Przepraszam, piszę w obu i już kićkam :) No nic. Klikam jedne z nich. Czekam aż dotrą te z polycoloru i zobaczę czy będzie chociaż trochę lepiej.
Dziewczyny jakie piękne pazurki! napatrzeć się nie mogę. Cuda.
Ja też jestem samoukiem, i to prawda, że jak oglądam prace to nawet jakby nie były podpisane to wiem kto je malował :D każda z nas ma inny styl i to właśnie jest super.
Ja mam takie pędzelki i są świetne do biżuterii Zestaw 5 pędzelków do żelu i malowania farbkami ONE-Stroke - pinki pinki :: dobrarada
a taki mam do malowania na pazurkach galeria-paznokci PĘDZELEK DO ŻELU #2 PRZEZROCZYSTY (2266803029) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
o Hersa, tez mam te rozowe od DR ale nie moglam ich znalezc zeby wkleic.
To prawda, sa rewelacyjne. Ja maluje tymi rozowymi na pazurkach. ;)
Dziewczyny a powiedzcie mi, czy matowicie, czym i jak robiąc kwiatki np. na wazonie, kubkach, szklankach itd... chodzi o śliskie powierzchnie :P :)
Załącznik 54556Załącznik 54557
Moje pierwsze stołki. Na zdjęciu z kciukiem lepiej widać kolorki
Super Katerina;)) ładne wiosenne pazurki:ok:
Katerina- śliczne pazurki, bardzo mi się podobają :)
Kalaa- nigdy nie malowałam na szklanych przedmiotach, ale dzikakura pisała kiedyś że spryskuje lakierem do włosów później i pod suchą szmatką farbki nie schodzą, są też pewnie jakieś werniksy do szkła ale wszystko "po" a przed nie mam pojęcia, a (nie jestem pewna ale chyba Jade) maluje farbami do ceramiki. Podpytaj dziewczyn :)
Jej, Katerina, piękne są!! Ty tu nie bajeruj że pierwsze, śliczne :D
te były pierwsze na pazurkach :) wcześniej troszke probowałam na kartce, ale miałam stare farbki i pędzelek :P co ciekawe na kartce wychodziły mi tylko listki. Na pazurkach za nic nie chciały mi wyjść, więc zrobiłam zwyczajne :D Ale dziękuję dziewczyny :*
Wrzucam moje próby kwiatkowe. Niektóre jeszcze na starych farbach.
Daleko im do ideałów, ale ćwiczę- wręca to :skacze:.
Mokka boskie poczynaina :) beda z ciebie ludzie hyhy :ok:
moj osobisty stolik do pracy :) jeszcze nie skończony :)