-
Odp: Wszystko o formach/ szablonach. Prawid³owe pod³o¿enie, instrukcje itp
_kasiunia_4 Jak podk³adasz formê pod pazurka musisz j± delikatnie ¶cisn±æ tak ¿eby dopasowaæ j± do krzywizny paznokcia, którego chcemy przed³u¿yæ.Nie bêdziesz mia³a wtedy sytuacji tak jak na 3 zdjêciu.Na czwartym zdjêciu widaæ, ¿e forma nie jest ustawiona równo do paznokcia, a powinna byæ, w przeciwnym wypadku nici z prawid³owego za³o¿enia formy.
-
Kasiunia pod przed³u¿onego pazurka raczej prawid³owo formy nie pd³o¿ysz. Najlepiej skróciæ pazurka i dopiero wówczas przyk³aæ. Czasem trzeba formê ciut przyci±æ, bo mamy przecie¿ ró¿ne kszta³ty paznokci.
Mia³am te¿ problem z form±, ale posz³am na doszkolenie do Darii (all4nails) i ona mi wyt³umaczy³a dok³adnie co i jak. Warto czasem wybraæ siê na doszkolenie, bo wydaje nam siê, ¿e co¶ dobrze robimy a tak naprawdê wystarczy troszkê poprawiæ a efekt jest nieporównywalny z naszymi wcze¶niejszymi próbami :)
-
Dziewczyny a jak podk³adaæ formê pod paznokcie które id± w górê? tak jak moje i nie wychodzi mi , macie jaki¶ pomys³? tylko odpiszcie bo pytam i pytam i wszyscy mnie ignoruj± :placz:;(:placz:
-
takie paznokcie które rosn± w górê najlepiej prze³uzac na tipsie tylko najpierw skróæ maksymalnie wolny brzeg ,najlepiej wybrac tipsy lekko wyprofilowane w dól ,przy formie mo¿e byæ problem tego typu ¿e miêdzy form± a paznokciem pojawi sie szczelina
-
Cytat:
Napisa³
kasandra262
Dziewczyny a jak podk³adaæ formê pod paznokcie które id± w górê? tak jak moje i nie wychodzi mi , macie jaki¶ pomys³? tylko odpiszcie bo pytam i pytam i wszyscy mnie ignoruj± :placz:;(:placz:
pod pazury rosnace w dol podklada sie forme lekko skierowana ku gorze a pod rosnace w gore forme dajesz lekko na dol;)
-
ja rowniez wole tipsa jak sie juz zabiore ze forme to zawsze mi takie ³opaty wyjda:(
-
A mi siê wydaje, ¿e nie taki diabe³ straszny:)
-
Trendy jak siê polubisz z form± to musisz siê jeszcze bardziej polubiæ z pilnikiem ;) Bo praca pilnikiem w przypadku form jest du¿o bardziej znacz±ca ni¿ w przypadku przed³u¿enia na tipsie :) PS. Po której stronie Krakowa mieszkasz?
-
pod pazurka ktory rosnie w gore najlepiej jest podciac forme na okrag³o tak by pasowa³a do wolnego brzegu paznokci i skracamy je najkrócej jak to mozliwe..
-
Dok³adnie skracamy pazurek na krótko ( ale te¿ nie przedobrzyj ;) ), i podk³adasz formê kieruj±c ja delikatnie w dó³. Wtedy zagubisz defekt i w miare odrostu te¿ on a¿ tak nie bêdzie widoczny ;)
-
Ja próbowa³am raz na formie ale z braku do¶wiadczenia wychodzi³o tak se...(tzn. szwagierce pazurki poodpada³y) Odstawi³am wiêc formy na jaki¶ czas. Ale ostatnio mi siê tipsy skoñczy³y a mia³am klientkê. Posz³am wiêc na ¿ywio³. Powiem Wam , ¿e nie najgorzej mi to wysz³o . No i pazurki siê jeszcze trzymaj± (to ju¿ ponad tydzieñ). Co do szwagierki to po paru razach jak robi³am jej pazurki ró¿nymi metodami okaza³o siê ¿e co by nie mia³a na rêkach to i tak jej odpadnie. Po prostu nie mam do niej si³y... Ju¿ zacz±³em podejrzewaæ ¿e to wcale nie jest wina wykonania. A mia³am du¿e wyrzuty sumienia ¿e nie potrafiê dobrze zrobiæ pazurków...
-
Sylla, bo do formy trzeba siê prze³amaæ. Mia³am podobny przypadek, z tym ¿e ja tipsiory mia³am, ale chcia³am spróbowaæ na formie i te¿ posz³am na ¿ywio³. Podocina³am formy, tak jak nasze Forumki radzi³y i wysz³y na pocz±tek nie za dobrze ... ale teraz ju¿ robiê tylko na formie, bo na tipsie to ju¿ dla mnie nie jest przyjemno¶æ robiæ :P
-
Dziewczyny,kto ma strach lub problem robiæ paznokcie na formach ,ten naprawde jest w b³êdzie.To przyjemniejsza praca niz praca z tipsami.Po pierwsze-tips nigdy nie pozwoli na uformowanie plytki paznokciowej tak jak wy tego chcecie,bo jest sztywny i sam zadaje formê.Od zawsze to by³a metoda express modelowanie ,a to oznacza ze stylista idzie latwiejsz± drog±.Oczewi¶cie je¶li klijêtka sobie tak chce,to zrob my tak.Nie baæ siê ,a trenowaæ i trenowac.Duzo tu dziewczyn ju¿ jak czyta³am przekona³o siê co do tego i be¿cie z nich przyk³ad.
W rozdzialie wideo dodam filmik,kto ma problem z pod³o¿eniem formy to niech zobaczy ze nie jest to wcale trudne .za to na zachête w filmie bêdzie pokazane , jak paznokcie robione na formach mo¿no formowaæ,i powinno siê formowaæ,szyrok± lub idealn± p³ytkê paznokciow±,bo warstwa akrylu zmienia kszta³t nie zawsze na lepsze.W tych czasach to standard i ucz my siê i bierz my przyk³ad z najlepszych fachowców.Serdecznie zachêcam.
Rownie¿ obej¿ycie tam filmik ,,Idealny French,, bo jest idealny naprawde.Stawiaj my sobie poprzeczkê wy¿ej!!!!! Powodzenia.
Doda³am film tylko jeden,bo drógi ju¿ dadany,to film mistrzyni ,,FLORY,,perfekt.!!.Ale zachêcam obej¿eæ jeszcze raz.zwróæcie uwage dziewczyny co w trakcie robienia na formach mozno osi±gn±æ formuj±c krzyw± linie.Jak was zaciekawi to,to powiem czym jeszcze mozno dociskaæ pazurki !! Jak komus siê to przyda ,to bardzo mi mi³o.
-
Ja idê za tydzieñ na wesele do kole¿anki i te¿ spróbujê na formie - trzymajcie kciuki mo¿e co¶ tam sklecê:)
-
Cytat:
Napisa³
aalliiccjjaa
Ja idê za tydzieñ na wesele do kole¿anki i te¿ spróbujê na formie - trzymajcie kciuki mo¿e co¶ tam sklecê:)
:cwaniak2:SUper! I spróbój bki docisn±æ formuj±c kryw±,po 30 sek wystarczy.zobaczysz efekt:ok:
-
formy sa swietne ja sobie nie wyobrazam paznokci bez formy..
tipsy ostatni raz robi³am z dwa lata temu i nie mam zamiaru do nich wracac..jak i moje klientki
nawet najbardziej probleatyczne,trudne pazurki sa do zrobieniana na formie a im wiecej czasu formom poswiecimy tym szybciej nabierzemy wprawy,ja wiem ze na samym poczaku jest ciezko ale to cos za cos a pozniej same zobaczycie ze odstawicie tipsy..
moze na poczatu zajmie wam to ponad 20 minut a jak sie wprawicie skrócicie ten czas do 2-3 minut..przy problematycznych pazurkach i tak d³uzej to zejdzie poniewaz nalezy czasami ja podciac..ale praca na formie to sama przyjemnosci i jak pieknie potrafia wygladac..
wiec zycze powodzenia i pamietajcie o zaciskaniu tunelu,jezeli nie posiadacie zaciskarki robcie to kciukami zaciskajac wa³y boczne z pazurkiem by równo zacisnac i zeby nie wysz³y krzywizny w tunelu... i nie za szybko bo wtedy wychodzizawsze cos krzywo..
-
Ania Kosiñska-masz racjê.Te¿ mówiê to ,nie ma jak forma.Dziêkujê za wsparcie w namawianiu dziêczyn.Ciê¿ko jako¶ czasem t³ómaczyc co i jak robiæ,ale dziewczyny zdolne,poszperaj± troche w necie,popatrza jakie¶ filmy,porównaja pracy na formach i na tipsach i my¶le ze strach minie ,a zostanie tylko zachêta.!Wszystko bedzie dobrze,jeste¶cie zdolne!
-
a w³a¶nie wiecie co, gdzie¶ na pocz±tku tego tematu s± moje posty jak siê bojê na formie itp, a teraz to ju¿ tylko z nimi !! :D juz mi wszystko wychodzi nie kruszy sie itp itd wiêc tym bardziej chcê zachêciæ wszystkie dziewczyny do prób :)
-
Cytat:
Napisa³
asia
a w³a¶nie wiecie co, gdzie¶ na pocz±tku tego tematu s± moje posty jak siê bojê na formie itp, a teraz to ju¿ tylko z nimi !! :D juz mi wszystko wychodzi nie kruszy sie itp itd wiêc tym bardziej chcê zachêciæ wszystkie dziewczyny do prób :)
Strach ma zawsze wielkie :wow: oczy,czasem nie potrzebnie!!!!
-
ja te¿ na pocz±tku siê ba³am;p ale jak zaczê³am to do dzi¶ nie znoszê tipsów... p³askie takie jakie¶:P tipsów u¿ywam tylko wtedy jak klientka siê uprze;p
-
Cytat:
Napisa³
Anika
No i dosta³am jak±¶ wadliw± paczkê z³otych form :/: Odlepiaj± siê skubaniutkie...
ja u¿ywam prze¼roczystych lub ró¿owych...mo¿e to nie regu³a,ale z³ote mia³am z kilku form i ka¿de siê rozkleja³y:placz: a na wci±¿ rozklejaj±cych ciê¿ko zbudowaæ poprawnie pazuraska....
zmieñ formy i do dzie³a :]
-
Ja wczoraj zrobi³am moj pierwszy pazurek na formie, i pierwszy raz wykonany akrylem ,posz³am na g³eboka wode ,efekt jak dla mnie calkiem niez³y powiedzialabym ¶redni :)
Ba³am sie zacz±æ formy ale juz pierwsze koty za p³oty i nie bylo tak zle.
Balam sie bo to trudne jest moim zdaniem
I trzeba duzo razy zrobic zeby sie dobrze nauczyc:)
-
Ja na formie robie juz jakies pol roku i z dnia na dzien wychodzi coraz lepiej.
Im wiecej sie ich robi tym lepiej wychodza.
Tipsy klade ,tylko jak sie ktoras uprze.
Rozowe zabki sa dla mnie do tej pory najlepszymi formami.Super sie kleja.
-
Ja juz tez tylko na formach tylko ze u mnie to jeszcze mozolnie idzie mam nadzieje ,ze z czasem sie wprawie:)
Jak na razie tez musze zmienic formy bo kupilam jakis badziew ktory sie rozkleja:( A niby summer rozowe z ktorych bylam zawsze zadowolona a tu inny sprzedajacy i kupa...,
-
Ja jeszcze chcialam dodac ze formy mam z Kriss ,takiej taniej hurtowni co Basia Pazderska organizowa³a zamówienie i zap³aci³am za nie 6 zl za 250 sztuk sa troche krotkie ale jak juz skleje to oderwac nie mogê!!!!Takze zadowolona jestem z nich i cena malutka:)