-
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
kurcze właśnie robię wszystko tak jak kiedyś ( na naildesign bardzo bardzo rzadko mi sie tak robiło, a na modenie za każdym razem :( pilnik zawsze mam nowy. odtłuszczam , nawet klientce zwracam uwagę zeby nigdzie nie dotykała :( o pędzelki dbam żeby nie zostawały resztki żelu . nie wiem juz co jest nie tak. myślałam ze to moze ten primer.
Mam co prawda nowa lampę czy to tez ma jakiś wpływ? szukam przyczyny moze, faktycznie jakos zle buduje ale robie caly czas tak samo kiedys bylo dobrze a teraz niestety jest zle. :(
-
Cytat:
Napisał
stefcia92
hej mam taki problem .
czy może przyczyną jest to ze pod kamuflaż nie nałożyłam żelu clear ?
]
kamuflaż zaliczamy do żeli kolorowych a żele kolorowe mają słabą przyczepność do płytki paznokcia dlatego należy dać warstwe żelu clear pod kamuflaż ;)
stefcia ja daje primer MM i jest git ale zastanawia mnie czy tylko masz z modeny ten clear czy też kamuflaż bo jeśli z dwóch róznych firmm może żele nie współgrają ze sobą :huh:
-
Odp: czemu się tak dzieje
Dokładnie,spróbuj cienko clear dać..
-
Zależy jak bardzo zarośnięte są :) ja staram się nie wycinać tylko odsuwać, a jak juz trzeba to wycinam tylko oskórek przy obłączku. Może niech się jeszcze inne dziewczyny wypowiedzą :P
-
Ja skórki wycinam na tyle ile mi pozwala , tak aby oczywiście nie poleciała krewka, musisz to robić z wyczuciem.
Stefciu ja zaręczam, że już sto razy robiłam kamuflaż bez podkładu clear i było git, ale modeny nie miałam nigdy, więc może akurat ten żel nie jest odpowiedni bez podkładu? Większośc kamuflazy jest teraz jednofazowa. Robię klientkom paznokcie jednokolorowe , np całe zakamuflowane, to nawet buduję kamuflażem i wszystko się trzyma, ale tak jak mówię, pewnie wina leży po stronie kamuflażu z modeny.
-
Cytat:
Napisał
stefcia92
kurcze właśnie robię wszystko tak jak kiedyś ( na naildesign bardzo bardzo rzadko mi sie tak robiło, a na modenie za każdym razem :( pilnik zawsze mam nowy. odtłuszczam , nawet klientce zwracam uwagę zeby nigdzie nie dotykała :( o pędzelki dbam żeby nie zostawały resztki żelu . nie wiem juz co jest nie tak. myślałam ze to moze ten primer.
Mam co prawda nowa lampę czy to tez ma jakiś wpływ? szukam przyczyny moze, faktycznie jakos zle buduje ale robie caly czas tak samo kiedys bylo dobrze a teraz niestety jest zle. :(
stefcia ... tysiac razy jeszcze sprawdz : primer , bonder , cover i dopiero clear.... i sprawdz czy to nie lampa... czy zarowki sa ok. cos ewidentnie jest nie tak .
-
a jak z akrylem?? czy tez zanim polozycie cover nanosicie cienka warstwe clearu? bo ja nie zauwazylam zeby tak robiono na filmikach? a mi podeszlo powietrze, ale chyba z innego powodu, co prawda dopiero po 2 tygodniach ale i tak kaszana :(. w zwiazku z tym ze nie mialam covera akrylu zrobilam go zelem a reszte akrylem i na koniec pociagnelam glosem i wylazlam za akryl...i tam gdzie wylazlam to mi sie zapowietrzylo :( i potem juz podeszlo glebiej, wiec chyba to nie od samego glosa??
-
elaxx76 - clear i kamuflaż mam z modeny. a resztę z naildesign . może w ogóle nie będę nakładać tego primera i zobaczę.
Może tych 2 firm nie można łączyc :P
-
Cytat:
Napisał
stefcia92
elaxx76 - clear i kamuflaż mam z modeny. a resztę z naildesign . może w ogóle nie będę nakładać tego primera i zobaczę.
Może tych 2 firm nie można łączyc :P
ja mam clear i kamuflaż z modeny ,a primer MM jest wszystko ok. spróbuj jeszcze z tym primerem może tu jest problem :) a jak nie to dalej będziemy szukały przyczyny twojego problemu :D
-
Hej dziewczynki, jak to u Was ze skórkami? chodzi mi o to czy dobrze jest wicinac skórki od samego rogu tam,gdzie najczesciej powstają zgrubienia,koło wolnego brzegu..bo wydaje mi się, że tych czesci nie powinno sięwyciac a z tego względu, że powstają jescze grubsze..
-
Mysiula ale nie zadawaj co chwile tych samych pytan.:)
Sztynka i Olcia juz Tobie odpowiedzialy wyzej...
Ja usuwam tylko tam gdzie jest mocno zarosniete a tak to odsuwam kopytkiem ptzy rogach :)
-
Cytat:
Napisał
coralick
a jak z akrylem?? czy tez zanim polozycie cover nanosicie cienka warstwe clearu? bo ja nie zauwazylam zeby tak robiono na filmikach? a mi podeszlo powietrze, ale chyba z innego powodu, co prawda dopiero po 2 tygodniach ale i tak kaszana :(. w zwiazku z tym ze nie mialam covera akrylu zrobilam go zelem a reszte akrylem i na koniec pociagnelam glosem i wylazlam za akryl...i tam gdzie wylazlam to mi sie zapowietrzylo :( i potem juz podeszlo glebiej, wiec chyba to nie od samego glosa??
Jeżeli wylazłaś glossem (tym bez przemywania) poza masę, czyli na naturala, to powietrze murowane. Ja zaczęłam nim pracować na kursie i ciągle miałam problem, więc przeszłam na jednofazówkę violet z no name i nią nabłyszczałam, a na koniec topem, wtedy się wyuczyłam wyczucia aby kończyć glossa w miarę możliwości niżej niż masę. Teraz śmigam już glossem, ale minął rok zanim to opanowałam ;]
I będzie Ci podchodziło powietrze systematycznie, bo gloss jest sztywny i podłazi pod szczelinkę w żelu/akrylu i jest rzadki, więc szybko ścieka na skórki jak się za blisko go zapoda. Także powinnaś moim zdaniem dokładniej zrobić 2mm od skórek i po jednym paznokciu na początek. Może jak opracowujesz paznokcia zbudowanego ostatecznie to wypiłowujesz akryl za blisko wałów i go niechcący usuwasz? Potem są takie małe prześwity w masie i tam się wdziera ten gloss, także jak do tej pory nie miałaś problemów to wina glossa. Ja się tez nie spotkałam żeby pod frencza z kamuflażem akrylowym dawali clear. Chyba, że ktoś lubi zmieniać wzorek to wtedy trzeba szkielet zrobić bo przy odnowie jak nie masz frezarki to się dopiłujesz pilnikiem do naturalka. ;]
-
No to sprawa wyjasniona:D. Jedzie do mnie zel nablyszczacz quick finish z alle... rozumiem ze nim tez raczej nie wyjezdzac na pazura??:huh: i tak juz sobie namieszlam, ze teraz nie wiem... ja sciagam akryle plynem do sciagania z alle.... trwa to ze 2 godziny i odchodze od zmyslow. frezarke dostane na urodziny w kwietniu i teraz bym chciala cobyscie mi powtorzyly bo juz nie pamietam... akryl moge odmaczac w acetonie?? zamiast w tym plynie?? bo ja probowalam w zmywaczu acetonowym ale chyba stezenie nie to:/:
-
Cytat:
Napisał
coralick
No to sprawa wyjasniona:D. Jedzie do mnie zel nablyszczacz quick finish z alle... rozumiem ze nim tez raczej nie wyjezdzac na pazura??:huh: i tak juz sobie namieszlam, ze teraz nie wiem... ja sciagam akryle plynem do sciagania z alle.... trwa to ze 2 godziny i odchodze od zmyslow. frezarke dostane na urodziny w kwietniu i teraz bym chciala cobyscie mi powtorzyly bo juz nie pamietam... akryl moge odmaczac w acetonie?? zamiast w tym plynie?? bo ja probowalam w zmywaczu acetonowym ale chyba stezenie nie to:/:
ten płyn do ściagania to jest aceton :D może z jakaś delikatna domieszka czegoś ale wątpie...
czy przed ściaganiem zpilowujesz nabłyszczacz, żel czy co tam masz na wierzchu?
powiem ci jak ja robię
skracam gilotyna pazury
spiłowuje wszelkie kwiatki akrylowe, nabłysczacz , cyrkonie
delikatnie podgrzewam aceton (w butelce) wkładajac go do miski z ciepla wodą
leje aceton na wacik bezpylowy ale tak od serca bez oszczędzania :D
kłade na pazur i zawija folia aluminiowa
czekam jakies bo ja wiem 20-30 minut
jak masa jest gumowata to ściągam ją patyczkiem a jak cos zostanie to spiłowuje pinikiem ale jakimś drobnym
lece skórki oliwka tadam
bez czekania całośc zajmuje mi góra pól godziny jak mam lenia :D
-
Mam pytanie dlaczego przy naklejkach zalanych żelem easy off podchodzi mi powietrze ????
-
Cytat:
Napisał
czarnyaniol121
ten płyn do ściagania to jest aceton :D może z jakaś delikatna domieszka czegoś ale wątpie...
Kobito... zycie zes mi uratowala:D
Piluje wszytko do takiej cienkiej warstwy ale skorki na okolo mam jak bym sobie nie trafila jablkiem w tarke... a w piatek lece po aceton!!!!!
-
Ja moje żele też ściągam acetonem :) Piłuję pierwsze warstwy razem ze zdobieniem i na ostatnią kładę nasączony wacik kosmetyczny zawinięty w sreberko i tak trzymam ok 5 min.Po tym czasie ściągam żel patyczkiem i ewentualnie poprawiam blokiem.Niestety zanim odkryłam tą metodę strasznie zmasakrowałam dwa paluszki i teraz mam bardzo cieniutkie i bolą mnie jak nakładam aceton więc staram się te dwa jak najmniej trzymać pod wacikiem ;(Przed nałożeniem kompresu smaruję skórki tłustym kremem.
-
Ja większa część masy ściągam frezarką - resztę w acetonie (wlewam do szklanej miseczki i klientka moczy pazurki). Jak sie nie ma frezarki to najważniejsze spiłować nabłyszczacz bo on jest żelowy i aceton nam go nie rozpuści :)
-
Cytat:
Napisał
coralick
Czy można wyjechać czy nie to zależy od producenta. Z reguły jeśli jest to tzw. "szkło" to będzie się zapowietrzał na naturalku, jako ze sztywny, jeżeli jest bez przemywania. Dlatego ja dla bezpieczeństwa jeszcze daję czasem podkład z jednofazówki na zbudowanego pazura. Przemywam i daje glossa i jest ok. Glossa mam od Doberka :D
-
Ja bede frezarkowac w maju :D:skacze::skacze:
Dobry pomysl z ta jednofazowka :)
Pilnie notuje w glowie :)
-
hej dziewczyny , mam pytanie , robiąc frencha zaczynacie najpierw od białej końcwki czy od coverka? jak jest łatwiej dla Was? :)
-
dla mnie latwiej jest od coverka formujac jajo i pozniej bialy z poprawka lini usmiechu...
probowalam odwrotnie ale nic z tego ;)
-
A ja nie potrafię zaczynać od jajka.Zawsze najpierw końcówka w moim przypadku:D.Sama musisz spróbować i wybrać najwygodniejszy dla Ciebie sposób :]
-
o to to dziewczyny dobrze mówią :) technik frenchowych jest wiele. Musisz najpierw na swoich pazurkach na każdym spróbować inaczej :) potem na znajomych po całych stylizacjach i już będziesz wiedzieć jak ci sie najlepiej pracuje :)
jest kilka rodzai frenchowej stylizacji:
-najpier biały, potem cover
-coverowe jajczko a potem biały
-cały pazurek coverowy i na to biały
-lub też french bez covera
samego frencha można robić pędzlem lub sondą :)
w przypadku akrylu możesz go robić dużym pędzlem lub mniejszym a także kocim językiem.
Musisz znaleźć swoją metodę ;)
-
dzięki dziewczynki:) poprostu widząc wasze idealne frenche zastanawiałam się jaki macie sposób na tego frencha , żey wyszedł perfekcyjnie..;)