dziewczyny jakie ma krycie hybryda grejpfrutowy sorbet ?? Ile warstw trzeba dać żeby bylo dobre krycie ??
Printable View
dziewczyny jakie ma krycie hybryda grejpfrutowy sorbet ?? Ile warstw trzeba dać żeby bylo dobre krycie ??
wystarczą dwie warstwy :)
weerciaa jesli to jest odpowiedz do mojego pytania to w przypadku grejpfrutowego sorbetu kilka osób potwierdziło że trzeba 3 warstwy . Znam hybrydy MM wiem ze krycie maja super i te dwie warstwy wystarczą właściwie w kazdym kolorku prócz grejpfrutowego sorbetu . To ze krycie jest przy 3- ej warstwie wiedziałam juz zanim zadałam pytanie tu na forum , tu zadałam je po to aby to potwierdzic w innym temacie dostałam odpowiedz że jednak te 3 warstwy trzeba dac a szkoda bo kolorek cud malinka . Caly czas mysle nad tym kolorem ale nie wiem czy chce sie bawic w nakladanie tyle warstw .
czy maktos na żywo kolorki neonowe (Choco Twój kolor juz znam), ale moze ktoras z Was ma energiczne boogie albo zar salsy
Edyta zar salsy to jest taka pomaranczowa zarowa ze bije po oczach :D niestety nie mam zdjecia :/:
Elizabeth76 - grejpfrutowy jest naprawdę śliczny. ja jestem zwolenniczką bardzo cienkich warstw może jakby dac ciut grubiej wystarczyły by 2. a jeśli nawet w końcu to 3-4 min dłużej a naprawdę warto ;)
może i inni nakładają 3 warstwy, natomiast ja ostatnio sprawdzałam na swoich paznokciach i wystarczyły 2, a kolor cud, malina :)
weerciaa a masz jakas fotke z paznokciami pomalowanymi tym kolorkiem ??
germana a reszte hybryd z MM kladziesz po dwie warstwy ??
niestety w sobotę pozbyłam się go z paznokci, po 2 tyg odrost był zbyt widoczny, ale jeśli chodzi o kolor to zawsze sugeruje się wzornikiem i jak dotąd zawiodłam się tylko na naturalnym beżu. Jutro bądź jeszcze dziś zamierzam sprawdzić ogniste pasodoble.
hmmm no cóż jeszcze sie zastanowię nad ta hybryda bo kolorek mnie kusi
Elizabeth76 - dzisiaj mięte nakładałam też 3 warstwy... bo tez 2 jakby mi nie pasowały... + takie mam klientki... co nawet jak jest dobrze to się coś muszą uczepić i pomarudzić ^_^
ale zazwyczaj 2 warstwy mi wystarczają... może aż za cienko maluje albo jestem zbyt wymagająca. :D
więc kupuj śmiało... !! :P
zasadę mam że przy jasnych lakierkach zawsze daje 3... i przy czerni ale to akurat z innej firmy.
weerciaa - trudno żeby po 2 tygodniach nie było widać odrostu... ;)
Mam zamiar zakupić sobie zestaw do robienia pazurków hybrydowych. Pisałam już o tym na forum i dziewczyny poleciły mi firmę Mistero Milano, Zestaw startowy lakierw hybrydowych - MisteroMilano myślicie że ten zestaw bedzie ok?
Co do lampy to z forum wynika że lampa może być każda inna, tylko wszystko tkwi w żarówkach, myślicie że ta Lampa UV 36 W z wysuwanym spodem BIAŁA cena 70.00 PLN będzie dobra?
Jak na początek nie chce wszystko takie drogie kupować, potem z czasem zacznę inwestować, dodam że tylko chce je wykonywac sobie, rodzinie i znajomym, bez zarobku, ale też nie chce żeby jakieś dziadostwo to było :).
Proszę Was bardzo o opinie, chciałabym jutro już sobie ten zestaw zamówić jesli okaże się że macie na jego temat równie dobre zdanie.
Ania;]
ja miety daje dwie warstwy i ostatnio grejpfrutowy sorbet tez poszedl w dwoch warstwach :P
Zakupiłam 2 lakiery hybrydowe z Mistero Milano:
1. Poziomkowy mus, Kod: 9437
2. Magiczna noc, Kod: 9433
Jakość wykonania jeszcze dużo odbiega od ideału, ale to mój pierwszy raz :]
W związku z tym że jestem nowa w tym temacie, mam dla Was pytanko, w sumie to prośbę, opiszę wam po kolei jak wykonuje paznokcie i napiszcie mi czy te moje kroki są poprawne. Dodam że posiadam zestaw startowy lakierów hybrydowych z Mistero Milano, który zawiera: - Preparat STANDARD
- Primer DELICATE
- Lakier PERMANENTE UV bazowo/nawierzchniowy
- Lakier PERMANENTE UV kolor (do wyboru)
- Płyn do przemywania masy DETERGENTE (80 ml)
- Preparat do rozmiękczania DISSOLVERE (80 ml)
tak więc:
1. Przemywam skórki płynem do skórek
2. Delikatnie usuwam skórki
3. Matowię płytkę blokiem polerskim
4. Nakładam cieką warstwę Preparat Standard
5. Kropkami nakładam Primer Standard
6. Nakładam Base/Lucido (Lakier PERMANENTE UV bazowo/nawierzchniowy)
7. 2 min do lampy
8. Nakładam lakier hybrydowy
9. 2 min do lampy
10. Nakładam lakier hybrydowy
11. 2 min do lampy
12. Nakładam Base/Lucido (Lakier PERMANENTE UV bazowo/nawierzchniowy)
13. 2 min do lampy
14. Spryskuję płynem do przemywania masy DETERGENTE
15. Przecieram wacikiem
i właśnie tutaj chciałabym zapytać co może byc powodem że jak w ostatnim pkt przecieram wacikiem to schodzi trochę lakier (wacik mam lekko z lakieru kolorowego)?
ostatnią warstwę nabłysczacza mozesz trzymac troche dłuzej w lampie.
Wg mnie schodzi Ci kolor bo nie dojeżdzasz dokładnie nabłyszczaczem do skórek(nie chodzi mi o to żeby je zalać tylko żeby przykryć tą powierzchnię z kolorem). Moim zdaniem tego nie robisz i w momencie jak lepka warstwa kolorowej hybrydy zostaje na waciku po przemyciu wacik jest kolorowy.
Ewentualnie słabe żarówki w lampie
Dzięki za informację, jak będę robić następne to zrobie tak jak mówisz. A powiedz mi jak mam zmyć ten lakier hybrydowy? kupując zestaw startowy Mistero Milano to w jego skład wchodzi Preparat do rozmiękczania DISSOLVERE, nalałam na wacik i niestety nie da się zmyć czy to jest jakaś inna specjalna technika do tego?:D
hej dziewczyny, minęło 2tyg od pierwszego założenia sobie paznokci hybrydowych, odrost już mam więc postanowiłam je ściągnąć, jestem przerażona!! W zestawie który zakupiłam z MM miałam płyn DISSOLVERE, którego niby troszkę mam wlać do szklanego naczynia, moczyć paznokieć i za jakieś 5min niby ma on odejść, a u mnie tylko troszkę odchodzi, czy ja mam go spiłować czy jak?? poradźcie proszę.... myslałam że z tym ściagnięciem tych paznokci to łatwiejsza sprawa.
nio niestety
przed przystapieniem do ściągania przejedź sobie pilnikiem
aby naruszyć pierwszą warstwę
nastepnie daj tego płynyu na wacik bezpyłowy
nałóż na paznokieć zabezpiecz folią i po kilku minutach ściągasz hybrydę patyczkiem ...
Dziękuję Nysza za odpowiedź, oj widzę że jeszcze wiele nie wiem na temat tego typu paznokci, ale cóż będzie trzeba się uczyć :)
nikt nie powiedział, że poprawna stylizacja paznokci
to prosta bajka ...
Jeśli chodzi o usuwanie lakierów permanentnych UV wszystko zależy od tego czy do wykonania pazurków użyty został wykonane z zastosowaniem Bazy 2w1 BAZA/LUCIDO Lakier PERMANENTE UV BASE/LUCIDO (9 ml) - MisteroMilano gdzie jako bazy i nabłyszczacza używamy tego samego produktu , czy systemem Easy Off gdzie jako bazy używamy Baze Easy Off http://www.misteromilano.pl/pl/lakie...cido-9-ml.html, a do nabłyszczenia lakieru nawierzchniowego LUCIDO http://www.misteromilano.pl/pl/lakie...cido-9-ml.html.
W tym pierwszysm przypadku (Baza 2w1 BAZA/LUCIDO) zaleca się spiłowanie produktu pilnikiem 180/180 lub zastosowanie płynu do rozmiękczania polimeru DISSOLVERE - czas usuwania w tym przypadku to ok. 10 - 15 min.
W drugim przypadku z użyciem Bazy Easy OF i Lakieru nawierzchniowego LUCIDO, ściąganie hybrydu z paznokci następuje znacznie szybciej , wystarczy rozmiękczyć płynem Dissolvere ok. 3-5 minut.
W jaki sposób najlepiej aplikować płyn Dissolvere???
To proste, najlepiej nasączyć wacik bezpyłowy płynem do rozmiękczania polimeru i przyłożyć do płytki paznokcia z lakierem hybrydowym i owinąć folią aluminiowa. Pamiętajmy, że każdy paznokieć zawijamy oddzielnie!
Pozostałości manicure hybrydowego najlepiej usunąć delikatnie dłutkiem lub drewnianym patyczkiem, uważając przy tym, żeby nie uszkodzić naturalnego paznokcia!
Powodzenia:D
Witam czy jest jakiś przedstawiciel który jeździ w okolicach bielska-białej?
Bo były dwie dziewczyny ale one zrezygnowały z MM.
Tosiaczek tu znajdziesz dystrybutorów MM Dystrybutorzy - MisteroMilano
w śląskim nic się nie wyświetla ;)
Tosieczek, na regionie śląskim prowadzimy rekrutacje na PH Mistero Milano :-) już nie długo będzie osoba, z którą będziesz mogła się skontaktować :-) Teraz podsyłam kontakt do naszej Przedstawicielki z małopolski.
Przedstawiciel Handlowy
Honorata Faryńska
tel.: 500 231 198
h.farynska@misteromilano.pl
ja mam tak samo jak anka1988 tzn z tym nieutwardzeniem sie kolorku, jak robiłam ostatnio kolorowy frenczyk to straasznie mi się mazał kolor przy nabłyszczaniu, utwardzam 2 minuty, nowe lampy mam (maja ok 1 miesiąc ale pazury robie 1-2 razy w tygodniu). Chciałam też po założeniu koloru dać farbkę i przetarłam suchym płatkiem - kolor się strasznie starł, teraz maluje na nabłyszczacz i pod ;) Wy też tak macie z tym kolorem?? co mam robić, dłużej utwardzać czy jak?? ;/
Spróbuj dłużej utwardzac :)
ja nigdy nie miałąm problemow z utwardzaniem się kolorków z MM:) Może dajesz zbyt grubą warstwę lakieru UV?
Ja daje pierwszą warstwę kolorku bardzo cieniutką, a drugą ciu grubiej , kazdą po dwie minuty utwardzam i nigdy żadnych problemów :D:P
zbyt grubą to nie, ja też daje cieniutkie warstwy, to tylko ja taka kaleka jestem ;/ to trudno spróbuje następnym razem dłużej potrzymać... no ale przecież producent zaleca kolor utwardzać 1 min (?)
dzięki dziewczyny!! :kwiatek:
Lepiej przytrzymać troszke dłużej w lampie niż potem mieć niespodzianke ;) a może źle zmatowiłaś pazurki? i hybryda po prostu sie nie utrzymała...
chyba nie bo pazurki pod żel i akryl dobrze przygotowuje :( ale dzięki, zobaczę jak będę robić następnym razem to wszystko zrobię dwa razy dokładniej i sprawdzę co z tego wyjdzie ;)
zalecenia zaleceniami, dla reklamy można wiele rzeczy napisać
a życie dopiero to weryfikuje...
ale prawda jest taka, że im kolor ciemniejszy
tym mniej przepuszcza promieni UV i nie utwardza się w tak szybkim tempie
poza tym hybrydy wymagają mocnych żarówek
( przy żelu jeszcze utwardza a przy hybrydzie już niekoniecznie
a żarówki starzeją się nawet wtedy gdy są nieużywane)
Zuzka 19
Postępowanie przy stylizacji hybrydowej powinno być następujące:
Nałożyć jedną warstwę Lakieru PERMANENTE UV BASE podkładowego, utwardzić ją w lampie UV (36W) przez 2 minuty. Następnie należy nałożyć pierwszą warstwę kolorowego Lakieru PERMANENTE UV, utwardzić ją w lampie UV przez 1 minutę. Jeżeli kolor nie został jednolicie wybarwiony czynność tę należy powtórzyć. By odpowiednio zabezpieczyć i wybłyszczyć paznokieć należy nałożyć końcową warstwę Lakieru PERMANENTE UV LUCIDO nawierzchniowego oraz utwardzić w lampie UV przez 2 minuty.
Prawdą jest też, że przy ciemniejszych kolorach światło UV przechodzi troszeczkę gorzej ze względu na mocny pigment, więc może zachodzić potrzeba przytrzymania paznokci w lampie troszeczkę dłużej.
Pozdrawiam:)
ja jestem nowicjuszką :) dzisiaj coś mnie tkneło i "weszłam" do sklepu MM :) i zostałam klientką kolorowych żeli, akryli i płynu :) mam nadzieję ze będe zadowolona i że jakośc jest tak jak wszyscy zachwalają - perfekcyjna :)
a ja mam pytanie w sprawie hybryd... zakupilam zestaw osobno baze i osobno nawierzchniowy... podobno to tych osobno nie trzeba uzywac primera ze tylko do tego 2w1... a jesli uzyje primera do tych osobno to negatywnie to wplynie na stylizacje?????
Nie, użycie primera do lakierów EASY OFF nie wpłynie negatywnie na trwałość stylizacji, wręcz przeciwnie, może wydłużyć ich żywotność. Jedyne co może wystąpić to utrudnione zdjęcie hybryd z paznokci, bardzo możliwe, że trzeba będzie najpierw lekko spiłować warstwę TOPu przed użyciem płynu DISSOLVERE. Lakiery EASY OFF przeznaczone są dla osób, którym zależy na łatwym usuwaniu manicure dlatego też nie zalecamy używania primera :)
Mam pytanie odnośnie hybrydów MM. Czy one powinny trzymać się jednakowo na wszystkich płytkach paznokci? Bo mi się one wcale nie trzymają i tak samo mojej koleżance a z kolei mojej cioci i innej koleżance trzymają się znakomicie. Od czego to zależy. Hybrydy nakładam jednakowo na każde paznokcie i tak jak jest zalecane.
Darunia podstawą trzymania się hybryd jest dobra płytka klientki. Z doświadczenia wiem, że na przepiłowanej, obgryzionej i zdeformowanej płytce trzymają się kiepsko i takim klientkom polecam utwardzenie najpierw akrylem a na to hybrydę. Trzyma się wtedy jak beton;)
Problemem mogą być również zmiany hormonalne o których nawet sama klientka nie wie.
Witam, w najbliższych dniach będę zamawiała żele z MM, ponieważ chciałabym na nich pracować. Postanowiłam również zacząć przygodę z robieniem akrylowych kwiatuszków i w związku z tym mam pytanie - na jakim etapie tworzenia paznokcia metodą żelową mogę takie ozdoby akrylowe wykonać i czy na żelu będą się tak samo trzymały jak na akrylu? Myślałam o zamówieniu żelu 3 fazowego konstrukcyjnego Standard i zastanawiam się jakiego użyć żelu nawierzchniowego, aby akrylowe ozdoby się trzymały. Z góry dziękuję za pomoc.