Piękne zdobienie:)
Printable View
Piękne zdobienie:)
pogodka bardzo sliczne paznokcie:D i piekna krzywa C ja jeszcze tak nie umie:/:
krzywa super,orginalny pomysl na zdobienia,tunel troszke mocniej zacisnij,a jak ci cizeko podkladac forme na klientce ,to mozesz podkleic sobie pod forme kawalek blaszki tzn. moze wytlumacze bo to takie zamotane troszke..... ja kupuje mleko skadesowane w tubce(te tubki sa zrobione z takiej cieniutkiej blaszki),kiedy moj syn wyssie juz wszysko z tej tuby ,to ja rozcinam i wycinam takie male prostokaty z tej blaszki,potem podklejam pod forke,docinam,robie tunel na rurce,podkladam pod paznokiec,i gotowe-potem juz normalna procedura.trzyma sie ,nie rusza,naprawde swietna sprawa.nauczyla mnie tego moja instruktorka z lotwy!
troche to zawile ,ale naprawde swietnie sie tak pracuje!!
pozdrawiam!
Pogodka super,Sanset fajne zdobienie
Asiek może trochę zawiłe, ale zrozumiałam i powiem ci że bardzo fajny pomysł. Przy najbliższej okazji spróbuje coś takiego zrobić:)
pogodka śliczne zdobienie:)
pogodka bardzo ładne pazurki wszystko jest ok wedlug mnie choc moje tez maja niedociągnięcia
pogodka jak dla mnie-świetne, jakie smukłe, super:skacze:
Pogodka bardzo ładne :) tunelik zacisnąć mocniej i będzie gitarra :D
mój pierwszy samotniak na formie, tylko, ze ja ciamajda skasowałam w idiotyczny sposób fotkę tunelu, ale może jeszcze innym razem bede mogla gdzieś dołączyć...
Krzywa C- starałam się trochę ją poprawić, bo ostatnie były płaskie:P
tusiavd, mi się wydaje, ale może ktoś bardziej kompetentny się wypowie :P, że krzywa jest przesunięta w stronę wolnego brzegu.
proszę o ocene moich pierwszych french na sobie
zawsze chciałam mieć french !!!!!!!!!!:skacze:
za tipsika:aty: sama próbuj:D ogólnie chyba całkiem okej z budową, troszkę bym cieńsze zrobiła...
a tu moje wypociny:
madziu, nie ściagaj ich na jutro, ja je sciągne i pare rzeczy ci pokaże :D
oki:D ale ten kciuk to porażka...ale z tunelu jestem dumna^_^
to i ja do oceny. tylko nie linczujcie. french an baaardzo którkich obgryzionych pazurkach.
http://images42.fotosik.pl/211/95d0e070b50305abm.jpg
http://images47.fotosik.pl/299/ee8a512be4bee132m.jpg
http://images48.fotosik.pl/299/61990d73bc9a47aam.jpg
krzywa C super :)
tunelik można było bardziej zacisnąć ( mi to jakoś nie wychodzi więc nie chcę się wymądrzać :P)
no i ja bym frenchyk troszkę przesunęła ... :)
to na tyle.
podziwiam bo widać że płytka jakaś kosmata, obgryziona ;)
No jak na ogryzkach to bardzo ładnie :) ?Tunelik też bym troszkę bardziej zacisnęła. Uśmiech też ładny :)
dziękuję dziewczyny. zaciskac jeszcze nie umiem a z tym uśmiechem to cięzko mi bylo zeby tylko na skórki nie wjechac :(
Bardzoładnie na ogryzkach sobie poradziłaś tylko poprawiła bym ten frenchyk bo z boku jakoś mi się nie podoba to ujęcie ;P
ślicznie,ja również bym albo frencha przesunęła albo skróciła bo za dużo białego w porównaniu do różowego ale i tak są super,obgryzaczka na pewno zadowolona na maxa:)
anita zdjęcia usunięte ponieważ nie spełniały wymogów tego wątku :) czekamy na prawidłowe ;)
Hej jestem nowa i chciała bym aby bardziej doświadczone dziewczyny wypowiedziały sie na temat mojego "dzieła"
zdobienie ladne,budowa jeszcze nie jest parwidlowa,
a można trochę jaśniej??
tunel za maly,krzywa jest zle zbudowana,wygladfaja jakby opadaly w dolo,moze to wina fotki
To jak zaciskam tunel to mam go zacisnąc tak żeby sie mi dwa rożki łączyły?? czy jak?? Bo myślałam że chociaż tunel jest dobrze!! Może się tak wydaje bo w rzeczywistości wygląda troszkę inaczej...
Tunel wydaje się być okej, jedynie ten środkowy wydeje sie być nieco "spłaszczony" jeśli wiesz o co chodzi ;) No i jak koleżanka zauważyła już wcześniej paznokietki opadają w dół, co daje nam wrażenie krogulczych pazurów ;)
Renia1613, tak jak było pisane już wczesniej, tunel wydaje się być dobrze zrobiony, tylko niestety paznokcie idą w dół, a powinny iść prosto.
He he srodkowy jest też taki sam jak inne tylko przez cyrkonie tak się wydaje na zdjęciu...Dziękuje bardzo za opinię... Dziewczyny a co mam zrobić żeby one nie szły w dół?? Osobiście mi się to podoba ale skoro tak nie powinno byc to jak mam to poprawić??
Renia1613, na szablonie jak robisz to szablon musi iść prosto z paznokciem, nie może ani iść zbytnio do góry, ani na dół, tylko prosto. Na tipsach natomiast nie wiem, ja jak przyklejałam na kursie to one po prostu szły od razu prosto, może wina tipsów, albo coś...
ja na tipsach nie lobię robić... a na formach uczyłam się sam więc na pewno stąd te błędy...
Renia1613, tutaj temat o formach, może coś Ci pomoże:
http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...ukcje-itp.html
I skany z gazet jak prawidłowo podłożyć:
http://dl.dropbox.com/u/138074/wzork...20AP.03.08.jpg
http://dl.dropbox.com/u/138074/wzork...20AP.03.08.jpg
Renia piekne zobienie ,tunel tez ujdzie ,ale tak jak dziewczyny pisałay za bardzo schodza w dół i tylko to razi ale jak na poczatek to i tak bardzo ładne ja robie gorsze hi hi pozdrawiam
klanat tylko gorsze w tym że to nie początek... he he bo paznokcie już od grudnia robię a kurs miałam w lutym... he he...
zrobienie bardzo ładne:) tunele też mogą być tylko właśnie idą w dół....
spróbuj boki podpiłować na prosto... no i krzywa trochę przesunięta do wolnego brzegu i to przez to też paznokcie mogą sprawiać wrażenie ciężkich...
Renia1613, moim zdaniem tunel jest ok, może dlatego dziewczyny piszą, że mógłby być głębszy, bo pazurki są trochę za grube na linii włosa i przez to mogą sprawiać takie a nie inne wrażenie. Tak jak piszą dziewczyny krzywa leciutko przesunięta, ale na prawdę nie dużo, zresztą jak pazurki nie szły by w dół tylko były by na prosto to też może inaczej by ta krzywa wyglądała., Więc dwie rzeczy do poprawy: linia włosa i boczki na prosto.
dudejla dziękuje bardzo teraz robię prawą rękę zgodnie z waszymi wskazówkami...
Renia nie poddawaj sie ,a od grudnia to niedługo ,to naprawde początek,dziewczyny po 5 lat robia i wiecej,wszystko przed nami pozdrawiam
To moje czwarte ,nawet byłam zadowolona dopoki nie zobaczyłam tych zdjec ,ta krzywa c to moja zmora jakies takie grube mi wyszły co myslicie?
klanat, no to tak, mi się zdobienie nie podoba, po prostu nie mój gust, ale to nie jest tutaj najwazniejsze :) Grube są, dlatego, że krzywa C jest bliżej wolnego brzegu i dlatego wyszły takie jajkowate ;) Nie martw się, to główny problem i ciężko jest zrobić ładną, dlatego im więcej będziesz ćwiczyć tym będą na pewno dużo lepsze :) Nie poddawaj się :*