-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
Majka super zdjęcie :) ja już sie dowiedziałam że w Zielonej Górze zrobia mi sesje, za każde zdjęcie 35zł-nie wiem czy to dużo...? Bo mamy kolegę dobrego fotografa, ale przed kolega się nie rozbiorę-O NIE!
Ja dzisiaj na 16.15 idę do lekarza :D kręcić film małemu w 4D ha ha ha :D już nie mogę się doczekać :)
-
Ja dzisiaj na 16.15 idę do lekarza :D kręcić film małemu w 4D ha ha ha :D już nie mogę się doczekać :)[/quote]
ale bajer z tym filmem :o a ile to kosztuje? :D
---------- Dodano o godzinie 10:25 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:23 ----------
Cytat:
Napisał
majkarodzik
U mnie mala szaleje:) na szczescie. Ale cos mi sie nie wydaje, ze dam rade wytrzymac te trzy tygodnie. Cos za bardzo sie pcha i raczej nic nie jestem w stanie zrobic. Od rana jakies skorcze, ale mam nadzieje, ze przejda:) chociaz jeszcze z tydzien musze byc w dwupaczku:)
też już jedną nogą na porodówce :D
ale macie fajnieeeeeeeeeeeeee
-
Natka nie mam pojęcia ile to kosztuję, dzisiaj się okaże :D
-
Majka dasz radę :good:
Chanti super - czekamy na fotki :D
Natka czy ja wiem czy tak fajnie :P fajne to jest bobo malutkie :P gorzej z pieluszyskami :D
-
Chanti to napisz pozniej jak bylo i jak to wyglada :)
Kamilka no wiem ze bobo malutkie fajowe ale te pieluszki hahah:P ale i tak macie fajnieeee :skacze:
-
heheh ino musze chyba zrobić konkurs na najlepszy pomysł pt "Jak przemycić pazurkowy kufer do szpitala??" :skacze::skacze:
-
hahah zrob promocje dla pielegrnairek i od razu Cie wpuszczą z kufrem ;p
-
jesli chodzi o sesje zdjęciowe to polecam dziewczyne z Czestochowy ... Olga Krakowska ... pozniej wstawie jej stronke ;) teraz obiad mezusiowi dokonczyc musze :D czuje sie dzisiaj nawet ok ;) jutro dentysta a po jutrze ginekolog :)
---------- Dodano o godzinie 16:26 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:48 ----------
www.olgakrakowska.pl
systarczy wybrac zakladke portfolio --> studio ... i tam znajdziecie piękne zdjęcia kobietek w ciąży :)
-
Piekne sa te sesje, tylko skad oni biora te ceny. My chcielismy zrobic sobie taka profesjonalna sesje, ludzie naprawde maja o tym pojecie. Ale jak poszlismy dowiedziec sie o cene to jakas masakra 1200zl za sesje. Za kazdy plik zdjecia 20 zl. i troche mi sie to malo oplacalo. Zebym ja swoje zdjecia jeszcze musiala wykupowac. Morawski Studio niestety ze wzgledu na cene zrezygnowalismy.
-
z tego co sie orientuje ta laseczka ktorej strone podałam bierze dużo mniej . ale zeby nie wprowadzać w blad wyslalam maila do niej i mam nadzieje ze jeszcze dzisiaj albo jutro wam podam .
-
No to jestem już po wizycie :D
Film nakręcony . . . zapłaciłam razem z wizyta 200zł. Ale jestem niezadowolona bo mój synek uparciuch mały zasłonił się rączkami i wtulił we mnie że nie mogliśmy przez 30 minut zobaczyć buźki maluszka. Juz lekarka wymyśliła żebym go szturchała , trochę pochodziła, kilka przysiadów i...NIC!!! Uparciuch tylko pokazywał nam plecy , nogi, brzuch i na sam koniec lekko przesunął rączke to zobaczyłam pół buźki ha ha ha Lekarka mówi , że uparty jak nie wiem co, tylko ciekawe czy po mamie czy po tatusiu ha ha ha
-
Skad ja to znam:) My zanim sie dowiedzielismy, ze mamy corcie to chyba ze trzy podejscia byly. Zawsze sie odwraca pupka:)
-
otrzymałam wiadomość od w/w Pani fotograf : Witam serdecznie,
otóż cena takiej sesji ciążowej to 120 zł za pierwsze 10 fotografii,
natomiast każde kolejne 10 zdjęć to dopłata 100 zł. Fotografie poddawane są
retuszowi graficznemu. W tej cenie otrzymuję Pani sesje zdjęciową nagraną
na płytę DVD, przy czym jest możliwość wywołania za dodatkową opłatą. W
ramach sesji wykonuję również makijaż.
W przypadku dalszego zainteresowania proszę o kontakt mailowy bądz
telefoniczny.
tel: 502 550 112
Pozdrawiam, Olga Krakowska
-
halo halo ciezarowki !! co tam u was ? czemu nic nie piszecie ?? ja zaraz do lekarza jade ... :)
-
To zaczniemy Basiu od Ciebie:) Jak tam po wizycie?
-
zaraz dodam fotke :D
---------- Dodano o godzinie 19:35 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:22 ----------
prosze ... oto moja 8 tygodniowa fasolka :) i serduszko pulsowalo ... lekarz mi pokazywal ale ja slepa jestem i nic nie widzialam :(
---------- Dodano o godzinie 19:37 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:35 ----------
nie potrafie dodac fotki ... cos sie chyba pokielbasilo wiec dodam jak bedzie mozna :)
-
Spokojnie Basiu na nastepnym usg napewno juz bedziesz potrafila dojrzec bijace serduszko:) Najwazniejsze, ze bije i Ty to slyszysz. Jest to cudowne uczucie, a jeszcze troszke poczujesz pierwsze ruchy malenstwa. Wtedy dopiero bedziesz sie z mezem zastanawiala co tym razem malenstwo wystawilo. Czy to kolanko czy lokiec:) Zycze Ci tego z calego serca:)
-
ja jurto na 10 ide mojego Skarbenka poogladac i posluchac :D pewnie zas bede ryczec hyyyyy :skacze:
-
słyszeć jeszcze nie słyszałam :( ale pewnie na nastepnym juz dojze :) hyhy ale łezka poleciała :)
-
a Wy tez sobie robiliscie zdjecie z USG w 3D ? nie wiem jak w PL ale w DE sa za free w klinikach :)
moja kolezanka sobie zrobila, w sumie robia w szpitalach na prosbe i normalnie widac twarz dziecka :D super widok bo mozna juz widziec przed porodem do kogo malenstwo podobne :P
-
waga mojastoi w miejscu... schudlam tylko 2 kilo i koniec:D
tak przy okazji co u nas:D
a i uwielbiamy sera fete :D
-
ja dzis miałam straszny dzień i groził mi szpital :o ale sie strachu najadłam :( na szczescie wyniki wyszly ok :D
już Wam pisze o co chodzi: dzis na wizycie u gin odebrałam moje wyniki z moczu i wyszło ze mam bilirubinę w moczu co grozi poważna choroba cholestaza i wiąże sie ona z choroba wątroby, która nie moze przetrawić bilirubiny i wypuszcza ja do krwi :( watrobe moze uszkodzic dieta, stres lub po prostu moze miec problemy z funkcjonowaniem jesli uciska ja inny narzad lub jak w moim przypadku dziecko :D moj Krasnal ma juz ponad 3 kg :wow::wow: i lezy dupką na watrobie, ktora zgnieciona nie moze przerobic bilirubiny stad ona w moczu :) zrobilam mase badan dzis: ALAT ASPAT i fosfataze alkaliczna :o na szczescie wszystko w normie i watroba zdrowa :D i po prostu dzidzius mi troszke ja przygniata, ale gin mowi ze teraz juz bedzie schodzil w dol wiec powinno byc ok :D uspokoilam sie troszke bo to powazna choroba :D jutro powtarzam badanie moczu i mam nadzieje ze bedzie ok :D
tu możecie poczytać o tej chorobie:
Cholestaza ciążowa
trzymajcie kciuki by było dobrze :ok:
-
o ludu, Kamila, trzymj sie jako kobito... jua sie w ciązy wylezałam w śpitalu, zagrożenie ciązy i takie tam, więc sie nie dziwenie ze miałas stresa..
jak sie bedzie gadzina kładka na wątrobe to ty sie brzuch połóż... cikawe kto pierwszy odpuści :lol:
a na powaznie totzrymaj sie jako :)
-
Kamilka a widzisz? po co tyle nerwow?? mowila ci choco nie czytaj glupot:D
-
a ja mam katar :( yhh... macie laski jakies sposoby ?? bo jak o krople poprosilam to mi pani dała takie za 30 zl a wiec ich nie wzielam bo pieronsko drogie :/ a ze niby innych nie moge .. a za duphaston 44zl i pusto w portfelu :/ ehh masakra....
-
Witajcie Kochane:) ja zgodnie z zaleceniem lekarza wiecej leze i trzymam mala zeby nie wyszla:)
Kamila - bardzo mi przykro, ale napewno wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki:)
Basiu - ja ostatnio tez bylam przeziebiona i przez ten katar myslalam, ze sie wykoncze. Wyleczylam sie domowymi sposobami. Do kubeczka wsypalam 2 lyzki soli i zalalam wrzatkiem. I kilka wdechow. Moze nic takiego, ale ja sie po paru dniach naprawde czulam rewelacyjnie. Moze i tobie pomoze:) Duzo zdrowka zycze
-
jejuu Kamila trzymaj się tam i się nie daj ;).
A co do kataru to współczuję, bo mnie też męczy a co dopiero kobitkę w ciąży ... :)
uważajcie na siebie ! :)
-
dzięki dziewczynki :*
nooo miałam stracha jak cholera :( bo jakby wyniki z wątroby wyszły złe to już bym dziś miała dziecko, bo od razu robili by cięcie :( ta choroba to masakra jakaś i pierwszy raz o niej słyszę :wow: moja sąsiadka m-ac na to leżała w szpitalu :wow: bo jest bardzo niebezpieczna dla dziecka, a niektóre kobiety lekceważą swędzenie skóry itp :( no a ja teraz musze obserwować siebie i jego :) mam nadzieje, że wytrzymamy ze sobą jeszcze te 38 dni :D tak cudownie go czuć pod serduchem...:love:
-
Kamilka nie dziwie sie ze sie wystraszylaś ;/
mojego Pawła bratowa przed rozwiazaniem zarazila sie gronkowcem bosh tez miala takiego stracha ze szok ;/
-
No Kamcik dbaj o siebie i maluszka, trzymam kciuki za wyniki badan:D na pewno bedą dobre....:good:
-
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
dzięki dziewczynki :*
nooo miałam stracha jak cholera :( bo jakby wyniki z wątroby wyszły złe to już bym dziś miała dziecko, bo od razu robili by cięcie :( ta choroba to masakra jakaś i pierwszy raz o niej słyszę :wow: moja sąsiadka m-ac na to leżała w szpitalu :wow: bo jest bardzo niebezpieczna dla dziecka, a niektóre kobiety lekceważą swędzenie skóry itp :( no a ja teraz musze obserwować siebie i jego :) mam nadzieje, że wytrzymamy ze sobą jeszcze te 38 dni :D tak cudownie go czuć pod serduchem...:love:
no to trzymam kciuki żeby wam te 38 dni szybko razem upłynęły :) i daj znac jak wrocisz od lekarki co i jak z wami? :)
-
Cytat:
Napisał
natka_23
zarazila sie gronkowcem
to też dziadostwo jak diabli :( ja właśnie czekam na wynik z tego badania :huh:
dzięki Kochane za pocieszenie :* teraz juz siedzę na dooopce grzecznie i tylko z domku na zakupki wychodzę :D
choć moje adhd chce by było inaczej :skacze::P
-
Kama :nunu: nie pozwalaj swojemu adhd szaleć:D zero mycia okien, skakania po krzesłach itp:P:D
-
hyyyyy :skacze: dobra będę grzeczna :skacze: może tylko jakiś stepik i fajne pazurki zrobię :P
-
oooooo, oooo widzsz Kama to jest pomysł:D dawaj stepik:skacze:
-
Cytat:
Napisał
barbara_kawka
a ja mam katar :( yhh... macie laski jakies sposoby ?? bo jak o krople poprosilam to mi pani dała takie za 30 zl a wiec ich nie wzielam bo pieronsko drogie :/ a ze niby innych nie moge .. a za duphaston 44zl i pusto w portfelu :/ ehh masakra....
Basia a boli cie podbrzusze nadal jak na okres? bo jesli przestanie to i lekarz ci odstawi duphaston... bez kitu placilam tyle za lek a na dobra sprawę przestał mnie brzuch bolec dopiero jak weszlam w 4 miesiac... czy na podstawie samych bolow brzucha mozna stwierdzic ze ciaza jest zagrozona czy nie? a jak od roznic rozciaganie macicy od naturalnego odruchu niektorych organizmow do pozbycia sie ciązy?...
przydalaby sie tu jakas mądra pani doktor albo chociaz polozna...
-
aaaa odebrałam ostatnie wyniki i jest wszystko dobrze :skacze: jak się cieszę :jupi:
dzięki dziewczynki za dobre słowo :*
-
Kamila to superaście :) :piatka:
a ja sie wam pochwale że zostałam ciotką bliźniaczek a bąble duże się urodziły jedna 2870 a druga 2850 :) małe klocki a długie na 53 cm :skacze:
-
oooo matko ... i jak tu chodzić z dwoma takimi szkrabami w brzuchu ... każdy prawie 3 kg i jeszcze się kręcą i ruszają ...
-
nooo a u mnie laska teraz urodziła bliźniaki - chłopiec 56 cm i 3500 g, a dziewczynka 54 cm i 3150 g :wow: i noś teraz taki brzuchhhhhhhh :wow: