piekne te wasze strołki:)mam pytanie dlaczego czasem nabłyszczacz odpryskuje mi na malunkach?
Printable View
piekne te wasze strołki:)mam pytanie dlaczego czasem nabłyszczacz odpryskuje mi na malunkach?
Dianka może farbki masz za grubo. Albo farbka nie taka jak trzeba? A odpryskuje tylko na jednym konkretnym palcu? Na to akurat nie mam wytłumaczenia....
KarO cudnie jak zwykle http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gif
sylla dziękuje za odp odpryskuje tylko na palcu gdzie jest malunek ale to tylko czasem sie zdaza więc mysle że tak jak napisałas może za dużo farbki nakładam:)
nabłyszczaczem dobrze brzeg zabezpiecz tam gdzie malunek, a najlepiej malować tak, żeby nie było farbki na samym koniuszku paznokcia ;)
albo dać najpierw 1fazówkę i na to dopiero nabł :)
Witajcie dziewczyny :) jestem nowa i niesamowicie chce malować takie kwiatuszki :)
i teraz mam do Was pytanie... czy to mogą być farbki akwarelowe?? czy tylko akrylowe...
i jeśli akrylowe to czy można ich używać do naturalnego paznokcia a nie do sztucznych.. znaczy wecie żelowych albo akryli..
błagam odpowiedzcie prostym językiem.. bo pazurkami się zajmuje od miesiąca.. tylko swoimi i doświadczenia ni grosz :)
takie pędzle będą dobre? :
[slay] ZESTAW 9+1 pędzli do ONE STROKE ŻELU pędzle (3079982170) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i farbki :
AKWARELE W TUBACH 12 KOLORÓW 12ml FARBY AKWARELOWE (3072510716) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co o tym myślicie ??
Farbka musi być dobrze wyschnieta zanim nałożymy nabłyszczacz ;)
Saneatsui Akrylową i akwarelową można malować, na naturalnym zażelowanym czy zaakrylowanym też ;)
co do pędzelków i farbek z linku się nie wypowiem, bo nie znam ;)
Dziękuje za odpowiedz :* a jak sądzisz jakie farbki są lepsze ?? jakimi będzie mi łatwiej się uczyć??
dziękuję jumpi :) a czy któraś z forumowiczek używała akwarelowych kiedyś ??
Farba akwarelowa a akrylowa to całkiem co innego.
Do one stroke tylko akrylowa, i polecana jest polycolor. Nie warto kupować tańszych farbek bo po prostu kasa w błoto a kwiatki nie wyjdą :-) A polycolor 20 ml 6 zł, to chyba nie tak dużo :)
A jeżeli chodzi o akwarele polecam temat : http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...kwarelowe.html
Dzięki za odp :)
jakoś nie mogę się przekonać do akryli.. wiem ze te farby maja wiele różnic.. już trochę o tym czytałam...
dalej mam dylemat heh.. a próbowałaś akwarelami kiedyś??
ale to nie jest kwestia przekonania, po prostu akrylowymi osiagniesz inny efekt, niż akwarelowymi
Nie miałabym tylu pytań gdyby nie to, że w wielu miejscach widziałam wzorki na paznokcie akwarelowymi i były równie genialne co akrylami.. dlatego mam dylemat...
ale akwarelami mało kto maluje one strokiem, po prostu w tym temacie piszemy o akrylowych
Przepraszam jeśli w nieodpowiednim miejscu.
Już po prostu nie wiem gdzie szukać informacji na ten temat.
polecam wujka you tuba ;) albo googla
hehe wujek youtube i wujek google pracują już 2 dobę i ciągle ich męczę :)
Farbki polycolor polecam choc slyszalam o nowch nazwy nie pamietam w tym momencie, a pedzel z allegro zeberki polecane przez wiele osob :-)
vallejo :) nowe farbki :) i pedzle zeberki sa swietne do one stroke :)
bardzo dziękuje za cenne rady:) pędzelki zeberkowe do strołka też używam są super:)
no to skoro była o tym mowa zrobiłam dzisiaj akwarelę malowaną łanstrołkiem ;)
http://img5.imageshack.us/img5/8783/187.png
Ka_r0 piękne kwiaty, jak to dokładnie malowałaś?
no akwarela pyndzlem do one stroke ;)
Kar0 to mnie rozwalilas teraz tymi kwiatami :o OMG ! Chyba kupie jakies akwarele w papierniczym i wyprobuje ! Meeeeeega ! :D