wszystko zalezy od wprawnej dłoni :)
mozna i na matowym i na nabłyszczonym, ale na nabłyszczonym trudniej
Printable View
wszystko zalezy od wprawnej dłoni :)
mozna i na matowym i na nabłyszczonym, ale na nabłyszczonym trudniej
ja najpierw matowie cały paznokiec, potem kwiatki, a potem całość nabłyszczam razem z kwiatkiem (jak nie chcesz kwiatka nablyszczac, to mozesz go po prostu ominąć :))
Zamówiłam sobie próbki żeli, bo mi się mój skończył i normalnie już się doczekać nie mogę :) A i jeszcze fartuszek i plakacik... :D
Dziewczynki, używała już może któraś z Was tych nowych hybryd MM - bazy podkładowej i nawierzchniowego?
Serdecznie zapraszam na WYPRZEDAŻ !!!! Wybrane produkty do 15% upustu :))
http://forum.wzorki.info/294937-post1.html
Dziewczynki wypróbowałam żel cover różowy medio i jest świetny! Bardzo mi się kolorek podoba :love: Natomiast ten żel konstrukcyjny 3-fazowy esperto strasznie gęsty, za gęsty jak dla mnie... Być może kwestia wprawy...
wisienkakwspz, żel 3-fazowy ESPERTO to galaretka - jest przeznaczony na szablon, stąd ta duża gęstość. Są stylistki, które wolą tego typu żele, ale są tez takie, które lepiej radzą sobie z żelami troszkę rzadszymi. Dlatego jeśli ESPRTO jest dla Ciebie zbyt gęsty, polecam Żel 3-fazowy STANDARD - jakby nie było, nasz najpopularniejszy żel :)
mam klientkę której zrobiłam french żelem angelo bianco, coverem, jednofazówka z SF i nabłyszczam żelem podkładowym do hybrydy (nabłyszczam tak pazurki odkąd weszły hybrydy w MM) i dopiero u kientki która pali papierosy wyszedł problem ze french zrobił się lekko żółty.
Jak temu zapobiec?
Rzucić palenie ;)
hihi dobre.
gapcio Najlepiej pomalować jakimś lakierkiem z filtrem uv
Chciałam sobie zakupić próbki żeli MM, jak juz tak zachwalacie:) niestety chyba nie ma nabłyszczającego w tej chwili, czy ktoś może wie kiedy będzie?
Dziewczynki, a używałyście już tych nowych żeli kolorowych? z kolecji MULTICOLORE ?? Bo ja póki co przetestowałam turkusowy i magenta. Nie wiem jak reszta, ktoś ma jeszcze jakiś inny kolorek? te co ja mam są poporstu boskie ja sie zakochałam, zreszta moje klientki też :)
Alicja dobrze wiedzieć ;) Na szczęście tego drugiego też mam próbkę, więc zaraz popróbuję ;)
Która hybrydka ma ładny odcień cappucino?
Gapcio, tak jak Samaron radzi - rzucić to paskudztwo! :) jak widać skutki palenia sięgnęły nawet dziedzinę stylizacji paznokci :D a tak poważnie to niestety nie wiem czy można temu zaradzić. Zorientuję się w temacie i dam znać jak tylko się czegoś dowiem:)
Jumpi, Top TRANSPARENTE powinien być już dostępny:)
Amorek, 9415 CAFFE LATTE jest najbardziej do cappucino zbliżony, ale nie jest tak jasny jak typowy kolor cappucino.
---------- Dodano o godzinie 15:59 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 16:13 ----------
Gapcio, zrobiłam małe rozeznanie na temat żółknących od palenia paznokci i niestety tak jak myślałam nie ma żadnego preparatu, który mógłby temu zapobiec. Także jeżeli rzucenie palenia nie wchodzi w grę, pozostaje palenie przez lufkę albo w rękawiczkach :/:
Dziękuję Pani Alicjo kupiłam lakier UV zwykły który świeci w ultrafiolecie. Podejrzewam że dziewczyna chodzi na solarium i dlatego biały żel zrobił się żółty. Ponieważ inna klientka która wyjechała na wakacje do Tunezji to też czerwone pazurki trochę się wybarwiły.
A jakie kolory pazurków będą modne w nachodzącym sezonie??
dziękuję! wczoraj zamówiłam
sama jestem ciekawa modnych kolorków, bo dziś mnie klientka zastrzeliła pytaniem czy mam taki kolor szaro-brązowy jak błotko, bo taki jest teraz modny...
chyba jeszcze mietka jest modna z tego co widze po paniach ... no i koralowy ;)
dziewczyny poszukałam w necie i modne kolory na jesień to french dwukolorowy (dla mnie zbyt ekstrawagancki)
dodatkowo kolory
fuksja
granat
złoty
brąz beże
butelkowa zieleń
metaliczne
szmaragdowy
burgund
Pani Alicjo może Pani wskazac te kolory z MM???
gapcio ;) wystarczy zerknac w oferte MM na ich stronie ;)
wiem że gdzieś to już na pewno jest ale po 6 stronach straciłam cierpliwość :/
poproszę o opinię o pędzlach do akrylu, chodzi o ich trwałość czy się nie rozchodzą , bo cena 50zł za nr. 8 jest kusząca , ale boję się że znowu kupie "tańszy" i za tydzien będę bluzgać :"
katarynka ja mam owal #8 z drewniana rączka i owal 10# składany ,na fotce #10 jest nowy jeszcze nie używany,a po prawej #8 używany od kwietnia nie muszę pisać że różnicy między nowym a uzywanym nie widać ,, nie ma na włosiu żadnego zużycia :D
to jeszcze zapytam bo różnie z tą rozmiarówką bywa czy 8 jest wystarczająca do budowy pazurka ?? czy lepiej od razu kupić 10 ?? i który kształt lepszy owal czy okragły ??
Powiem tak, większym pędzlem zawsze mniejszą kulkę możesz sobie zrobić, odwrotnie trudniej. Ja mam 8-kę (VIP) - jest dosyć duża, ale szczególnie przy konkursowych stylizacjach odczuwam niedosyt rozmiarowy ;)
Alicjo czy macie w posiadaniu może wzornik żeli kolorowych?