-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci i jak skrócić czas pracy
agaciorka ja tez jak sobie robie to zajmuje mi to caały dzien:) a dlaego ? bo zaaawsze ktos przyjedzie,pogaduchy,kawka itp..zrobic obiad,,,znowy cos innego sie przytrafi,gdzies wyskoczyc czy do sklepu,,zawsze tak mam:)
-
Ja zazwyczaj wykonuję pazurki w 3 godziny ; +/- 10 min :)
ale to również dlatego, że robię pazury weekendowo, nawet nie zawsze, bo mam 16 lat :)
i klientki są zazwyczaj w przybliżonym wieku do mnie, to wiadomo jak jest.
Ale jak w wakacje miałam codziennie po 3 dziewczyny, to pamiętam że ze 2 razy zdarzyło się zrobić pazurki w 2,5 godz.
Zależy również czy robię na formie czy tipsie (unikam tipsów jak ognia, lecz niekiedy trzeba..)
i czy żel czy akryl. Co do frezarki, to używam jej jedynie przy polerowaniu skórek i zdejmowaniu masy; plus ew. pedicure, jak się przytrafi :)
Moim aktualnym marzeniem, to robić pazurki 2,5 godz, a potem dwie :) zastosuję się do przeczytanych rad i będę ćwiczyć ! :]
-
Ale się zdziwiłam wczoraj !
Przyszła do mnie koleżanka, bym jej zrobiła paznokcie i po 2h były już gotowe ... :skacze: A zazwyczaj to 3h mi zajmowało ! Jestem z siebie dumna :D
-
U mnie to jest tak że zależy co robię na tipsie mi chyba idzie szybciej niż na szablonie ale mieszczę się od min.2 do max 3h.
-
Ja mam same frenche:/: no i już jestem wprawiona :D o zgrozo - na tipsie bez covera 1 h 15 min. z coverem 1 h 30 min. robię żel.
-
Ja z 2.5 -3.5h zeszłam do 1.5 - 2h i jestem z siebie dumna :D
-
pierwsze jakie robilem to 5 godzin :skacze::skacze::skacze: teraz po poł roku to max 2 godz nowe ze zdobieniem. uzupełnienie od 1,5 do 2 godz
-
U mnie na dzień dzisiejszy założenie paznokci 1h30min, frencha 2h, z kamuflażem 2h20min, uzupełnienie frencha 1h30min, z coverem 1h50min. Jest ok i nikt nie narzeka, ja jeszcze chcę zejść z czasem o jakieś 20 minut ;)
-
2 godziny fajny czas :)
u mnie powoli się skraca tylko z frenchem się babram ok 3 godzin :/ ale nie za często robie :) wczoraj przez 3 godziny i 15 min zrobiłam mamie pazurki ( testowałam akryl wymieszany z masą perłową plus farbki ) i sobie prawą rękę musiałam zrobić ( a lewą to mi tak wychodzi że płakać się chce) brokat plus farbki
więc jak na 15 pazurków to z czasu zadowolona jestem idzie coraz to szybciej :D
-
Podziwiam was dziewczyny z robieniem sobie paznokci...niezłe trenowanie oburęczności;)
Ja na konkurs zszedłem do 2h, a później znów sru w górę... Chociaż muszę przyznać że w przez stres i temperaturę nieodpowiednią do produktów(a tak naprawdę to odwrotnie-_-) konkursowe wysłałem do oceny niedokonczone.
A teraz do 3h+, na usprawiedliwienie mam tylko takie że mało praktyki...
Ostatnio w Paznokciach i AP pojawiały się artykuły jak usystematyzować i skrócić czas robienia paznokci, bez utraty jakościl, polecam.
-
no ja ostatnio 1,5 godzinki robilam frenchosa,ale jak przychodza moje przyjaciolki na pazurki to minimum 3 godzinki , bo do tego kawusia i ploteczki :D ale to oczywiscie żelik jak robie . Akrylu jeszcze nie ruszylam ,a szkoda :(
-
ja robie ok 2 godz. zdaża sie że wyrabiam się nawet w 1godz i 20 min ale pod warunkiem;
-mało rozmawiam,
- nie gestykuluje rękoma
-jestem wyspana i pełna energii
-jestem zdrowa
-nie mam flegmatycznych ruchów ;p
- jest słońce na zewnątrz.... ale zimno (no wiedzie wtedy żal du... mi nie ściska że ja muszę siedzieć i robić a inni mają luzzzz ;p :haha:
:)
-
Ja zeszłam z 3h do 2h french z coverem i jakaś małą malowanką na 4 palcach.
Nawet odnowę ze zmianą wzoru i 4-ką kwiatków akrylowych zrobiłam w 2h łącznie z cykaniem foty.
Choć nie jestem juz taka zadowolona z coverkowych pazurków, gdzie na każdym były strołki. Zeszło mi 2,5h. Usprawiedliwienie-farbki kiepskiej jakości z papierniczego /co maźnięcie musiałam moczyć pędzelek/ efekt do obejrzenia w albumie.
-
Nam babeczka na szkoleniu pokazała fajny sposób na zrobienie ekspresowego frencha :) Tipsy białe typu french nakleja się samymi koniuszkami do paznokcia, wypełnia się "dziurkę" akrylem cover i na to clear. Nawet linii uśmiechu nie trzeba specjalnie "malować". Takie paznokcie robi się nawet w 1h! A efekt naprawdę super!
-
Chyba sobie wypróbuję, mam tunelówki french Mistero Milano. A powiedz, czy akryl nie przecieknie i nie zrobi się klucha od spodu jak sie zostawi przestrzeń do wydłużenia łoża?
Przydałby sie film, co by można looknąć. Tylko nie wiem jak tego szukać.
-
Trzeba zrobić taką gęstą kulkę i nic nie wypływa, to samo można zrobić przy żelowych paznokciach, tylko przy nakładaniu pierwszej warstwy przezroczystej trzeba na chwilę palca odwrócić do góry nogami i do lampki, a potem kamuflaż i clear. Tak wyglądają akryle na tym tipsie french.
-
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ngIJDXnHY7Q&feature=related]Jak zastosować Tipsy French z głębokim uśmiechem- metoda akrylowa krok po kroku - YouTube[/ame]
-
Popróbuję na sztucznym pazurku, poćwiczę sobie akryl :)
-
Tylko ja po przyklejeniu tipsa skracam go, matuje, odtłuszczam, primer i akryl, na filmiku jest, że na koniec żel, ja całego robię w akrylu, naprawdę szybko się to robi i ładnie wygląda.
-
A ja kiedyś robiłam ponad 3h + ploteczki a teraz jak nie plotkuje, nie chodzę w między czasie i niczego nie szukam i klientka jest zdyscyplinowana i zdecydowana, pazurki zajmują mi około półtora do 2h :) no jak jakieś szpice wybujałe to e 3h
-
ojej a u mnie 4 godziny minium..i wcale nie moge zejsc nizej.pilowanie i ciagle poprawianie detali.oh musze sie wziac za siebie................
-
Cytat:
Napisał
betisska
Spróbuje zrobić sobie żelami na swoich pazurkach w wolnym czasie, zobaczymy jak to będzie wyglądać:):P
---------- Dodano o godzinie 00:51 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 22:04 ----------
A co do czasu to 2-3h mi zajmują pazurki :)
-
U mnie z czasem to jest tak....zależy komu robię,jaki mam dzień i jakie mam podejście:D:D,ale jak się nie mylę to pół roku temu robiłam 4 godziny,a teraz skróciłam czas o godzinkę,czyli max 3 godziny:haha:.Najgorzej jeszcze jak ja się,spieszę jak tylko mogę,a Pani siedzi i się kręci na taborecie,pytając.....,,a dłuuuugo jeszcze?...,,,:placz: doprowadza mnie tym do szału:D:D wtedy z uśmiechem odpowiadam,że chwilkę,chociaż mam zęby zaciśniete:D
-
Tak samo ja wpadam w szał jak pytają ile jeszcze jak długo itp ... :blink: i że 2-3 h to za długo ale tłumacze że jeszcze nie jestem wprawiona do szybkiego zakładania i staram się zrobić je jak najlepiej..
-
Właśnie skończyłam 2 klietnki-koleżanki, 2x french z brokatem, jedna 2h, druga 1h40 min :D