-
Odp: Prawid³owe pod³o¿enie formy
ja pracujê tylko na formach :D zarówno ¿elem jak i akrylem. z prostej przyczyny, pazurki na formach s± zgrabniejsze i moim zdaniem mniej z nimi zachodu ni¿ z tipsami -szast prast i gotowe :D
tipsy robiê tylko na wyra¼ne ¿yczenie klientki :)
-
Dziewczyny nie znalaz³am nic o klipsach do zaciskania ¿elu a ich cena jest do¶c wysoka bo ok 25 z³ za 3 szt. czy myslicie ze takie klipsy spe³ni³yby swoj± rolê nie tylko w kuchni?
KLIPSY DO ZAMYKANIA WORKÓW PRESTO 4SZT - 7CM (1203951123) - Aukcje internetowe Allegro
-
my¶lê ¿e bêd± za du¿e, poszukaj w papierniczym, ale takich ma³ych
-
ale my¶licie ze to siê sprawdzi? Czy musi byæ prze¼roczyste?
-
Odp: Wszystko o formach/ szablonach. Prawid³owe pod³o¿enie, instrukcje itp
super wskazówka, pozdrawiam:)
-
Jak przed³u¿yæ szablon?
Hej dziewuszki:*
Mam zamiar robiæ pazurki na konkurs... Maj± to byæ mego d³uga¶ne szpice, wiem, ¿e mo¿na przed³u¿yc szablon, ale nie wiem jak to zrobiæ:placz:;(
Mam kawa³ek drugiego dokleiæ? Nie bêdzie wtedy linii ³±czenia widaæ?
Wiem, ¿e mo¿e g³upie pytanie, ale jestem pocz±tkuj±cym samoukiem...
zanim zak³adamy nowy temat sprawdzamy czy nie ma ju¿ podobnego na forum (wyszukiwarka w prawym górnym rogu) / Emila
-
Odp: Jak przed³u¿yæ szablon?
edytakon te klipsy bêd± ma³o pomocne przy zaciskaniu tunelu ;) prze¼roczyste klipsy s± do ¿elu, ¿eby swiat³o uv mog³o przez nie dotrzeæ i dobrze utwardziæ szkielet. osobi¶cie polecam :)
Mariolcia sklejasz dwie formy razem, równo i jedn± skracasz ;)
-
Odp: Jak przed³u¿yæ szablon?
Cytat:
Napisa³
MariolciaS
Hej dziewuszki:*
Mam zamiar robiæ pazurki na konkurs... Maj± to byæ mego d³uga¶ne szpice, wiem, ¿e mo¿na przed³u¿yc szablon, ale nie wiem jak to zrobiæ:placz:;(
Mam kawa³ek drugiego dokleiæ? Nie bêdzie wtedy linii ³±czenia widaæ?
Wiem, ¿e mo¿e g³upie pytanie, ale jestem pocz±tkuj±cym samoukiem...
zanim zak³adamy nowy temat sprawdzamy czy nie ma ju¿ podobnego na forum (wyszukiwarka w prawym górnym rogu) / Emila
Szuka³am... Widocznie kiepsko...
soffii25 dziêki wielkie:kwiatek:
-
-
Emilko
Oto jak podk³adam formê staram siê aby równo przylega³a do paznokcia. Mam problem z nak³adaniem akrylu przy skórkach i ci±gle mi siê zapowietrzaj± , ju¿ mam do¶æ poprawy pazurów co tydzieñ. A i jeszcze po matowieniu i odpyleniu k³adê bond od dr( w opisie produktu jest informacja , ¿e nie wymaga ju¿ primera)
-
Formy pod³o¿one dobrze (choæ polecam je rozrywaæ bo ³atwiej wtedy dopasowaæ i mo¿esz je trszkê bardziej do góry pod³o¿yæ) :) a dobrze skórki odsuniête i pazurek zmatowiony?? Ja bez primera sobie nie wyobra¿am pracy (bez dobrego oczywi¶cie primera-osobi¶cie u¿ywam ez flow a nie polecam sequent) i to mo¿e byæ przyczyn± zapowietrzeñ. Druga sprawa to odpowiednia ilo¶æ materia³u przy skórkach-nie za du¿o, musi przechodziæ g³adko do naturalka - bez progów.Polecam na pocz±tek: dobrze zmatowiæ i zakupiæ dobry primer ;) my¶lê ze bêdzie ok ;) tez mi siê kiedy¶ podpowietrza³y póki nie zmienia³ primera :)
-
Cytat:
Napisa³
Euphoria
kochane a mo¿ecie poleciæ jakie¶ formy?
ja kupilam ale nie wiem czy z³e czy ja nie umiem tego zrobiæ.nigdy tego nie robi³am. wydaj± mi siê bardzo sztywne i nie umeim ich za³o¿yæ dobrze pod paznokieæ:(
Ja najczê¶ciej kupuje te bia³o ró¿owe.S± szersze i elastyczniejsze ni¿ np. te z³oto-czarne.
Jak u¿ywa³am tych czarno-z³otych to siê wkurza³am bo mi siê rozkleja³y ca³y czas a te bia³e s± idealne.
Podaje link
~CC~10 szablony do ¿elu, akrylu szerokie gratisy (1230130895) - Aukcje internetowe Allegro
-
Ja u¿ywam na zmianê bia³ych (gdy nak³adam ciemne kolory b±d¼ przezroczyste) i czarnych (gdy nak³adam bia³y i jasne kolory).
Czarne maj± ten mankament, ¿e zdarza im siê puszczaæ farbê i brudziæ akryl.
Zawsze formy rozrywam i podk³adam lekko do góry, a ka¿dy paznokieæ z osobna mo¿na inaczej podpi³owaæ, ¿eby bardziej dopasowaæ, w szczególnych przypadkach podci±æ formê.
-
samaron, a dlaczego podk³adasz formê lekko do góry? (je¿eli mogê spytaæ)
forma powinna byæ pod³o¿ona równo z paznokciem -na prosto, jak pójdzie do góry, to paznokæ , bêdzie wy³ do ksiê¿yca ;)
no chyba ¿e paznokcie siê zawijaj± w dó³, to inna sprawa...
-
formê podk³ada sie lekko do góry aby krawêdzie by³y cienkie i aby ukryæ grubo¶æ linii stresu .
-
Dok³adnie, dziêki Basiu
nie znoszê nadbudowanych paznokci.
Nic mi nie wyje do ksiê¿yca, paznokcie wygl±daj± bardzo naturalnie i lekko a odrosty nie ci±¿±;) Do tego udaje siê uzyskaæ mega tunel nawet przy króciakach.
-
Cytat:
Napisa³
samaron
Dok³adnie, dziêki Basiu
nie znoszê nadbudowanych paznokci.
Nic mi nie wyje do ksiê¿yca, paznokcie wygl±daj± bardzo naturalnie i lekko a odrosty nie ci±¿±;) Do tego udaje siê uzyskaæ mega tunel nawet przy króciakach.
dodam tez ze takie pazurki sa bardziej trwale :)
-
ja potwierdzam:skacze: szczegolnie to góry przy edziach i pipach:love:
-
Jak forma idzie lekko to góry nie jest ¼le, przecie¿ przy edge i pipe to wskazane :)
Mi siê czêsto zapowietrzaj± boczki ;/ ale jak robiê komu¶ zero zapowietrzeñ, jaka¶ inna jestem ;/
-
ja w³a¶nie mam na sobie pipy i ani nie s± nadbudowane, ani nie trac± na trwa³o¶ci, choæ s± do¶æ d³ugie...
przecie¿ to czy paznokcie s± ciê¿kie jak i grubo¶æ stresu zale¿y od ilo¶ci masy na pazurku :)
Cytat:
Napisa³
barbara_kawka
formê podk³ada sie lekko do góry aby krawêdzie by³y cienkie i aby ukryæ grubo¶æ linii stresu .
o których krawêdziach piszesz? nie rozumiem...
co do Edzi i Pipów, jak i szpiców to zdecydowanie spotyka³am siê z opiniami, ¿e lekko w dó³ (osobi¶cie tego nie lubiê i nie robiê), ale nigdy nie s³ysza³am ¿eby podk³adaæ w górê
a inna sprawa, ¿e dla ka¿dego co innego mo¿e oznaczaæ "lekko"...
-
no krawedzi przy wale raczej nie ma .. wiec ?? chyba wiadomo o jakie mi chodzi :D
-
bardzo jeste¶ nieprzyjemna w rozmowie ze mn±... po co takie z³o¶liwo¶ci?
czy tak ciê¿ko jest rozmawiaæ z kim¶ kto ma odmienne zdanie?
domy¶lam siê ¿e chodzi ci o krawêdzie boczne, ale nie widzê zwi±zku z ich grubo¶ci± a podk³adaniem formy, dlatego pytam
mo¿e wyja¶nie jak ja to robiê
-podk³adam zrolowan± formê pod pazurka, tak ¿eby równo do niego przylega³a
-budujê cienki szkielet ¿elowy
-przymra¿am na 10-15 sekund
-i zaciskam zaciskark±
z akrylem to samo, tylko oczywi¶cie bez przymra¿ania ;)
i w tej sytacji krawêdzie boczne sk³adaj± siê na tunel i nie s± wcale grube
a jak ty to robisz?
-
Ja tez slyszalam ze przy edziach i pipach forma ma byc lekko zadarta do gory zeby ukryc linie stresu, ktora ma byc nie widoczna -natomiast przy szpicach lekko w dol
-
proszê nie odbiegaæ od tematu ;]
³adnie proszê :]
-
Emi znowu mnie wyprzedzi³a¶ :D niedobra ty he he
bo ja mam 3 oko przysz³o¶ci,które czyta w my¶lach :lol:
koniec offtopa :D //Emist