-
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
wlaśnie ja tak robie, cały pazur robie coverem pózniej końcówka, jakoś lepiej mi sie robi w ten sposób:)
-
ja robie najpierw french potem cover.. tak juz sie nauczylam i tak praktykuje...
-
Odp: czemu się tak dzieje
[quote=rudzia1985;251133]Mysiula ale nie zadawaj co chwile tych samych pytan.:)
Sztynka i Olcia juz Tobie odpowiedzialy wyzej...
Właśnie widze że mój post został dodany, miałam problemy z dodaniem tego postu i wysłałam poraz drugi, z konsekwencji są dwa.. nio przepraszam za zaśmiecanie wątku.
-
-
ja z kolei nie radziłabym pokrywać całego paznokcia coverem i na tym formować french, bo paznokieć od spodu będzie nieestetycznie wyglądał, mam na myśli to, że wolny brzeg od spodu nie będzie biały :( tak nie powinno być.
-
ale łatwiej uzupełnić no i zależy od długości pazurka :) dlatego jest kilka metod :) dla każdego coś dobrego :P
-
niedawno była u mnie klientka której jakiś czas temu robiłam pedicure i malowanie stóp lakierem , powiedziała że jeden paznokieć jej po tym zszedł całkowicie , czy to możliwe aby paznokieć zszedł od tego ? dałam jej wtedy odtłuszczacz , utwardzacz do paznokci i 2 warstwy lakieru , skórki robiłam patyczkiem drewnianym i płynem do skórek .
-
losek - jest to niemożliwe.
Przyczyną może być najczęściej uszkodzenie mechaniczne lub jakaś choroba, ale przed zejściem płytki najpierw byłyby inne objawy, typu zmiana koloru...
-
nie wiem czy dobrze zrozumiałam :huh: ale ze niby Ty jej pomalowałas stópki lakierem a jej zszedł cały paznokiec ? (ze niby od tego lakieru?) Przeciez to nie realne
-
Bez sensu... nie ma to jak zwalić na kosmetyczkę... :sciana: Jeżeli podstawy higieny zachowałaś i na stopie nie ma śladu choroby to uraz mechaniczny. Ale trzeba to sprawdzić, bo mojej mamce też zszedł, bo jej się wdała zanokcica na dużym paluchu i to zapewne moja wina, bo bo jej pilnikiem po skórce pojechałam i pewnie zraniłam i wiadomo lato wtedy było, upały stopa się poci , więc choroba murowana.
Edytuje, bo ma problem. Robiłam frencz fioletem perłowym i potem jak zalewałam go clearem to mi się mazał ten fiolet na całą płytkę, utwardzony był, więc pewnie to dyspers, jak tego uniknąc na przyszlośc? Dodam, że to były naturalki, więc nie chciałam aby grube wyszły. Posmarowac jeszcze raz końcówkę żelem jak przy brokacie? Czy jakoś inaczej?
-
dzięki , też tak jej powiedziałam że nie możliwe , na pewno gdzieś uderzyła albo ciasne buty no ale łatwiej winić stylistkę
-
hej dziewczyny ja mam taki problem ze nie wiem wktórym momencie stylizacji mam zacisnąć tunel :( (po zrobieniu szkieletu czy po nałożeniu całego pazurka?)
-
jak budujesz żelem, to już przy szkielecie, a jak akrylem to zależy czy najpierw robisz szkielet, czy od razu budujesz, musisz wyczuć moment w którym akryl zastyga. Ja zaciskam szkielety.. ;)
-
Paula99996 tunel kształtujesz wtedy gdy żel bądź akryl jest jeszcze plastyczny. Po ich całkowitym utwardzeniu nic nie zdziałasz. Podobnie jak Xsunnyolciax zaciskam szkieleciki :D
-
Ponieważ moja płytka nie wiedzieć czemu nie przepada za żelem bezpośrednio na niej zawsze robię najpierw szkielecik z akrylu.... na dziś, na poprawę nastroju postanowiłam sklecić pipe... i upa:( szkielecik akrylowy miodzio wyszedł, potem cienka warstwa białego na french i... po tuneliku:placz: ciem??:placz:
-
ale dlaczego po tuneliku? Jeżeli szkielet był poprawnie wykonany tunel możesz zacisnąć kiedy akryl już schnie.
-
Cytat:
Napisał
kobietazpazurem
ale dlaczego po tuneliku? Jeżeli szkielet był poprawnie wykonany tunel możesz zacisnąć kiedy akryl już schnie.
Może nie precyzyjnie napisalam... na akrylowy szkielet położyłam żel biały i wtedy tunelik poszedł....:placz:
-
Jesteś pewna że dobrze ukształtowałaś tunel, jak tworzyłaś szkielet?? Jak raz ukształtujesz tunel to nie ma bata żeby się rozprostował :D Przynajmniej nigdy nie słyszałam o takim przypadku :)
-
akrylem bawię się już kilka lat więc z akrylowym tunelem nie mam problemów. Z żelem też nigdy nie miałam u klientek, ale ostatnio postanowiłam popróbować na sobie i sama nie wiem, czemu tak wyszło... Tuneliki zaciskałam na rurkach i wyszły rewelacyjne^_^ Byłam z siebie dumna... i podkusiło mnie, żeby żelem zrobić french... położyłam naprawdę cienką warstwę, gdyż zawsze frencha robię z 2 lub 3 cieniusich i takie "kwiatki" mi wyszły... jakbym w ogóle tunelu nie zaciskała tylko wachlarzyk-nails miała w planach:placz:
-
kobietki nie chce zakładac nowego tematu wiec piszę tu
mianowicie na innym forum znalazłam informacje ze tunel to jest krzywa C a to co budujemy i patrzac od boku to jest "łuk paznokcia" :huh:
powiedzcie mi czy ja jestem jakas ułomna (jestem samoukiem) czy tamtym sie coś pomyliło...owszem patrzac od tunelu widac czy krzywa jest zbudowana czy nie ale od tego ze sie zacisnie głębszy tunel krzywa c sie nie zbuduje...
-
Raczej na pewno od zaciśnięcia tunelu krzywa sama się nie zbuduje, tunel to tunel a budowa to kolejny etap...
-
wiadomo ze mozna miec mega tunel a jak na stresie za mało materiału to zaraz pierdyknie :D
mi bardziej chodzi o to ze twierdza ze Tunel= krzywa C
a po zbudowaniu pazura masz "łuk paznokcia"
i mnie nurtuje własnie to nazewnictwo
-
Nomenklatura nie jest jednolita (na pewno gdzieś to już było ale znaleźć nie mogę), na zachodzie (a nie wiem jak na wschodzie, ale pewnie też) właśnie mówią na tunel - krzywa c, bo wygląda faktycznie jak c, a krzywa c to łuk, to samo z linią włosa , u nas to niby wolny brzeg a u nich ilość materiału przy skórkach a czasem też odległość materiału od skórek.
-
dokładnie jak samaron pisze :P nasz "tunel" to krzywa C pozioma a nasza "krzywa c" to łuk albo krzywa c pionowa
-
dziewczyny co mam robić uderzylam i boli i krwawi nic z tym nie robilam bo nie wiem co., szybko pisze, jak co to prosze o przeniesienie !! pomocy !!
Załącznik 38959