siostra mojego męza urodziła syna o wadze 4100 a brzuszek miala niewielki...wszyscy się dziwili taki kolos a taki maly brzunio:D
Printable View
siostra mojego męza urodziła syna o wadze 4100 a brzuszek miala niewielki...wszyscy się dziwili taki kolos a taki maly brzunio:D
oj te dzieciątka potrafią cuda:)
Kamilka Bardzo się cieszę że juz dobrze:) wiesz teraz ja juz mam lekkie niepewności bo ostatnio zaczęły mnie swędzieć nogi a badań moczu nie robiłam:( po wizycie w piątek u lek w szystko ok szyjka nadal ok 3 cm mimo iz jest troszkę wgłębiona przez główkę maleństwa. maleństwo chyba będzie duże bo lek powiedział że ma bardzo długie udo:) a wagę wyliczył na ok 2300 gr :) chyba będzie duże dzieciątko.
Od dzisiaj niesety mam insuline do wstrzykiwań 2 razy dziennie :( niestety sama dieta tym razem nie wystarczyła:(
pozdrowionka i trzymajcie się ciężaróweczki:)
dobrze że już wiosna to przynajmnie jtroszkę lżej na duszy się robi :)
Tą cholestaze o ile dobrze pamiętam z jakichś rozmów w toku miała podczas ciąży Steczkowska...
myszulka nie martw sie:przytul: kilka moich kolezanek mialo cukrzycę w ciązy i brały insulinę a po pordzie jak reką odjął...wszystko wrócilo do normy:D
zrób badania jak najszybciej i niech Twój lekarz poradzi cos na te swędzenia:)
będzie dobrze:D
a ja rosne i rosnę:D zimą latem na wiosnę :D
caluski dla wysztkich ciezaroweczek :D
waga moja nadal stoi :D brzucho rosnie
no zyza śliczny brzunio:love::D
Piekny brzusiu zyza:) Az zazdroszcze, bo ja mam taki duzy jak slonik. Juz mi za ciezko z nim chodzic. Moze moja Julka niedlugo ulzy mamusi:)
zyzolu ale fajne fotki:D:D:D:D ślicznie wyglądasz
aaa zyza jaki brzuch :) ja wam mojego nie pokaze bo narazie to on zwykly hehe spasiony jak ja to mowie ... ciazy na nim narazie nie widac ... choc moj malz mowi ze widac ... aaaa sama nie wiem :P pokaze jak bedzie wyraznie wiekszy :D hyhy
hehehe ja od poczatku mam taki brzucho :D
Zyza super brzus :skacze:
a mi dzis siostra przyslodzila :D mowi: " z Amelia bylas wielka jak Pudzian - no wiesz bary rozwalone, łeb wielki, uda konkret, a teraz wygladasz jak Pudzian na diecie ino masz brzuch jak miesien piwny" :wow::wow: hahahahaah
ale to prawda - brzuch mam mega i dooopka mi sie zmniejszyla wiec smiesznie to wyglada :skacze: najpierw brzuch, brzuch i potem jaaaa :hahaha:
Jestem kochane po wizycie. I nie wiem czy mam sie cieszyc czy nie. Lekarz stwierdzil, ze rozwarcie jest, szyjka mieciutka, ja gotowa do porodu. A wiec moze to nastapic w kazdej chwili. Bardzo delikatnie przebadal mnie, zebym wlasnie zaraz nie musiala jechac na porodowke:). Z jednej strony sie ciesze, ze moge juz niedlugo zobaczyc moja corcie, ale z drugiej strony bedzie mi brakowalo kopniaczkow:)
Majeczko jak dostaniesz dzidzie na rączki to zobaczysz, że o kopniaczkach zapomnisz i bedzie chciala ja tulic i całowac bez konca :love: ciąża pojdzie w niepamiec az do nastepnej :) bedziesz cieszyc sie dzieckiem i jej obecnoscia :) powodzonka Kochana :kwiatek:
Dziekuje Kochana. Wiecie co od powrotu ze szpitala wogole sie nie stresowalam, nie denerwowalam itd. A teraz jak mi lekarz powiedzial, ze na dniach moge urodzic, to poczulam jakis dziwny strach. Nie wiem jak to opisac, ale jakas taka niespokojna jestem:)
to normalne moja droga :) ja to 2 tyg przed terminem spac nie moglam hehe :) teraz jestem spokojna ale jeszcze 34 dni zostalo wiec roznie moze byc :)
Majka nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę że to już tuż tuz u Ciebie :D Moja siostra dzisiaj urodziła, ale jest w szoku jeszcze i nie wie ile mały ma cm tylko pamięta że waży coś 300 ... ha ha ha ;)
Zyza uroczy Twój brzusio i piękne fotki masz zrobione :)
A ja tyje i brzuch rośnie :D Ważę już 52 kilo a w pasie mam 86cm :D MASAKRA!!!!
Zyzka super twój brzuszek jest :)
Majka narazie polowa gratulacji że donosiłaś tak długo bez rzadnyh komplikacji, a teraz to hop siup i bedziemy sie cieszyc razem z Tobą że maleństwo juz na świecie :skacze:
Chanti 52kg to ja też bym tyle chciała ważyć w ciąży :skacze:
hehe ja tyle ważę bez ciąży:D
moja sąsiadka tyle ważyła przy porodzie, a dziecko miała 3850 g :o i urodziła naturalnie, a jak wróciła ze szpitala to mi płakała, że rodziła tylko 15 min, a tak bardzo chciała wiedzieć co to bóle parte i z krzyża :wow: no wariatka i tyle hahahah :skacze: człowiek sie broni rękami i nogami przed tym bólem, a ta ryczy ahahahahah :D
ja wam sprzedam przeboje z pracy...
poniewaz mialam nn (nieobecnosc bo nie bylo ciąglosci L4) a tą nn mialam jeden dzien 15.02 szefowa na koniec miesiaca pokazuje moje obecnosci kolezance i mowi do niej
- no! moglabym wyslać zwolnienie dyscyplinarne Izie z datą z tego dnia... ale przeciez zycia jej psuc nie będę
o matko dzieki ci za laskawosc, dobra kobieto! hehehehe szczegolnie ze odkryla ta nieobecnosc dwa dni pozniej jak znowu bylam na L4, gdyby dostarczyla mi zwolnioenie w tym dokladnie dniu to by mogla mnie wywalic ale po 2 dniach ja znowu bylam na L4 a w takim przypadku nagwizdać mi moze:D hehehe ale niech jej bedzie łaskawa pani panująca:D jak ja sie ciesze ze ja z Auschwitz... przepraszam z Alabaster ucieklam :D
haha jaka baba :D a nawet jak by ci dala dyscyplinarke to wtedy PIP baba udupiona ze kobiete w ciazy zwolnila :D
jesli pracodawca nie wie o ciąży to do 13 tyg ciąży może zwolnić kobietę ciężarną ;)
może zwolnic również później jeśli jest to zwolnienie dyscyplinarne ;)
ale Ty się Zyza nie martw, bo 1 dzień NN nie obliguje do dyscyplinarnego zwolnienia ;) chyba pani szefowa chciala pokazać swą dobroć :lol: a tylko się zbłazniła :skacze:
ale wy normalnie zero zrozumienia dla dobroci mojej szefowej :P:P :skacze::skacze::skacze:
Natka a po co ci? dodatkowe kilogramy jak zaczynaja sie pojawiac to zaczyna byc problem a skoro nie masz tego problemu to sie ciesz:D mam kumpele ktora bardzo chciala przytyc bo zawsze byla chuda, żarla fast foody chipsy, przytyla i zrzucic teraz nie moze:D
takze ile przytyjesz w ciazy to bedzie akurat :D
ja chcialam w piwerwszych miesiaćach ksiązkowo schudnąc a tu dycha do przodu i normalnie lokomotywaaaaaaa Zyza :D
jesli jest nieslusznie wystawione i osoba odwola sie do PIP to wtedy czeka takiego ktosia kara... a PIP zawsze jest po stronie pracownikow .
---------- Dodano o godzinie 18:35 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:33 ----------
ja narazie stoje w miejscu z waga ... no moze malutki nie caly kg ... ale narazie spokojnie :D takze sie ciesze :D i dbam o to aby sie za bardzo nie obzerac ... moze pozniej uda mi sie zejsc nizej niz bylam przed ciaza :D
no że za mało było byte 16kg mowi ze powinnam duzo wiecej a co specjalnie bede jadla zeby przytyc :P jasne
no wlasnie ja bym chciala tyle przytyc ile powinnam i ani grama wiecej ;p teraz waze te neicale 50kg bo cwicze i nie jem duzo swinstw:P hahah ale i tak wedlug tesciowki jestem za chudaaaaaaaaaaaaaaaaaa :P
nie znam, nie widzialam ale popieram teściową ! :good::P
kobietki a czy ktoras z was miala bole bioder ?? tzn kurcze ciezko to opisac ... no ale boli mnie gdzies wlasne w okolicy bioder ... czy ciaza i rozcikanie sie dzidzi moze byc przyczyna ?? jak sie ze tak powiem zastoi to ciezko sie przekrecic , wstac ... najbardziej boli jak na boku leze ... hm.. nie wiem czy to moze byc normalne czy mam biec do lekarza....help me ....
no to przeciez logiczne ;) ale niestety jest mozliwosc ze pracodawca moze zwolnic kobiete w ciazy :( sa pewne kruczki prawne, ktore stosuja :( wiem cos o tym, bo sama mialam przygod kilka wróbla ćwirka z nimi hyyyyy :P ale sie nie dalam :D
Natka moja tesciowa do dzis twierdzi, ze jestem za chuda :hahaha: ona mowi ze 13,5 kg do przodu w ciazy to stanowczo za malo (ona tyła po 30 kg:wow:), bo powinnam wiecej, bo trzeba miec sile brzuch nosic ahhaahahah :P no ja rzeczywiscie troche smiesznie teraz wygladam, bo uda normalne, rece jak u dziewczynki, buzia jak zawsze, ale ten brzuuuuuuuuuuuuch hyyyyyyyy:skacze:a te 16 ktore bys chciala przytyc to wg mnie jest oki, bo po co Ci wiecej?? :D
jesli jestem na zwolnieniu to nie moze mi dac żadnego zwolnienia z pracy... musialaby poczekać do zakonczenia zwolnienia... now eim co mowie przeciez nikogo nie wolno ruszyc na zwolnieniu :P gdyby tak bylo to ludzie ktorzy wiedzą ze nie dostaną przedluzenia umowy nie szliby na zwolnienie lekarskie przed zakończeniem umowy :P a tak roznie z tego korzystają :D
Basiu mnie bardziej boli krzyż i mięsnie proste brzucha :D ale to chyba od braku cwiczen i nadmiaru lezenia:D
Super masz Kamila :) ja mam wszędzie, w szczególności na buzi i udach ;(
A to tort dla mojej siostry jaki zrobiłam, tzn. dla jej syneczka Franka :D
Załącznik 19333
a ze co to za tort ?? bo domyslam sie ze nie taki zwykly :D
Chanti super pomysłowy i piękny torcik:D